Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz vzsryl #432 üzenetére

az 5870x2 alatt az 5970est értettem 5870 órajelen. tehát az CFXnél (tehát, 4GPU 5870 órajelen) 2x394W:) 5870CFnél (2GPU) tényleg csak 614Wnál járnánk, de itt most négy GPUnk van és 1000W körüli fogyasztás. csak a 12Vs ágon:) tehát az általad leírt második verzióról van szó.

nitrogénes fogyasztásokról nem hallottam... de a feszek alapján igazad lehet:)

• proci985

MODERÁTOR

na akkor mégegyszer:

a 220W+os húzott quad létezik, 1.45 fölött a 65nanos quadok (kentik) tudnak annyit enni, hogy kifogyjon a szabvány méretű ág. az i7 8 threaddel valszeg megint tudná ezt hozni. a 300W tényleg extrém példa, vegyük 220Wnak (ennyi biztosan lehet, p55nél is elégett pár socket, szóval ott is léteznek nagy fogyasztűsú darabok). szénnéhúzott? igen, de tényleg extrém ámde kivitelezhető példát akartam illusztrálni.

az 5970 TDPje 294W, ennyi hőhöz valamennyi áramot is fel kell vennie. majdnem 300Wot. a kártyák hűtése papíron 400Wra van méretezve, viszont az ATX szabvány 300as korláttal bír. ezért a 5970esek az 5870es chipjéből kettővel rendelkeznek, de downclockolva. oldalat érdemes megnézni, ez így mind bennevan. tesztek alapján az "5870x2" órajelei elérhetőek, de ott 300W fölé fog menni a fogyasztás. ATInál 36amperről (432W) beszélnek maximálisan OC modelleknél, tesztek szerint 32A (384W) elég.

CFXről beszéltem, az két kártya. gyári órajelen 294Wos csúccsal két darabbal majd 600Wról beszélünk, meghúzva ez valahol 750-800W környékén lesz. és ha van olyan, aki GTX295/4870X2őt használt, lesz olyan aki 5970ből fog kettőt a gépébe rakni.

erre rájön a proci. vegyünk alapórajeleket, 95-150W egy négymagos, erre rájön 600W a videokártyáktól, az ~700-750W. húzva 1000W fölött vagyunk. sőt, az EVGAnak van (pontosabban nemsokára consumer szinten is lesz) dualsocket lapja is, sokat fogyasztó NF200akkal és két procival...;]

a 300W tényleg nagyon sok az egyéb kiegészítőkre, de rászámoltam kicsit. mondjuk több vinyó (10-15W peak darabonként, 4-8 darabnál ezek se elhanyagolhatóak), raidvezérlő, meghúzott alaplap (p35nél olyan 35körül evett, újabbakat nem tudom), meghúzott memóriák (4-6 darab). esetlegesen pumpa (vagy két pumpa), nagy teljesítményű ventik (10+Wos darabok is léteznek, tehát nem mindig elhanyagolhatóak, használtam olyat én is)... fölé lehet menni 200Wnak kiegészítőkkel, csak akarni kell. visszafogottan 100W is realitás, úgy "csak" 800Wot eszik a gép.

ésakkor: 150k alatt. három darab 2900XT megy együtt, darabja apróban 20k körül. TDP darabja 215, az 645W együtt. és ez még csak a videokártya, ki is kéne hajtani őket...

tudom, hogy mindkét példa extremitás, arra akartam utalni, hogy ki lehet hozni olyan rendszert, amihez kell az 1000W, akár több is. a Fermire kártyánként 300Wot mondanak, és már ház van hozzá. valszeg lesz olyan őrült, aki megépíti a Tri-SL setupot belőle, és ott alapórajeleken egy négymagossal 1000Wnál lesz, csak a 12es ágon. feleslegesen erős és drága lesz a rendszer? igen. kell neki az 1200+Wos táp? igen.

elméletről beszélünk. arannyal bevont Wiiről beszélünk, gyémántokkal. Bugatti Veyronról beszélünk. lehet Wiit venni 40millió+ért és lehet menni autóval elméletben 400+km/hval. a technológia adott. sok értelme nincsen a "mi ilyet is tudunk"on kívül, de megcsinálható.

(az állításokra mind rá lehet keresni, az összfogyasztásokat pedig a TDPk alapján számoltam. az aranyos-gyémántos WII lehet, hogy olcsóbb, lehet, h drágább, de nem a pontos ára a lényeg, hanem hogy játékra nem jobb, mégis nagyságrendekkel többe kerül a simánál... analógia remélem érthető. nekem 400Wosom van és elég. )

• proci985

MODERÁTOR

válasz Doki-HUN1978 #417 üzenetére

1800as táp van, 2000es csak kísérleti stádiumban. 1600nál nagyobb viszont nem lesz gyakori, USAban egy konnektorból max 1800W vehető ki konnektor felől, az 1800as Ultra emiatt két tápcsatis:DDD

nézzükcsak... 5970 CF, 5870X2vé húzva (600 helyett 800W), mellé megfelelően meghúzott quad is dukál, 200-300W, az már kapásból 1000-1100 W, mellé még kiegészítők 100-300W értékben, és hopp máris kell egy bika táp. de alapból is 730-750W lenne csak a 12esen, tehát a nagy tápok bizonyos esetben nagyon is indokoltak.

csak azt kell hozzátenni, hogy egy 150ks géphez sose fog kelleni akkora (kivéve ha használtan veszi az ember a cuccokat, de akkor se valószínű a TRI2900XT kivételével).

• proci985

MODERÁTOR

válasz Zamasun #381 üzenetére

mennyire meleg a levegő ami kijön belőle? biztos a táp a hibás? prime (smallFFT, Blend) lefut rendesen? csak 3d alatt csinálja, vagy pl 1080p alatt is?

védelmet én a tudnám se kapcsolnám ki, nem véletlenül van a tápban. viszont egy kiporszívózás sose árt;)

• proci985

MODERÁTOR

válasz ufocsalad #355 üzenetére

a jó táp egyik ismérve, hogy ha hal, akkor a többi egységet nem viszi magával.

• proci985

MODERÁTOR

válasz Ribi #343 üzenetére

van egyébként, léteznek 300W alatt is 80+ gold tápok. csak éppen baromi drágák.

ezért erőltetik a nagyokat, a minőségi alkatrészek pénzbe kerülnek, a 200asba és a 800asba is. csak ha a 200ast megérné adni 30kért (tervezés, alapanyagár), a 800ast meg 40kért azonos minőségben, akkor a 800ast még el is tudják adni. (pl az Antec Signature 650 és 850 között sincs árban lényeges különbség ezen okok miatt... nem véletlenül azt hoztam fel példának).

mert ránéz bárki az árlistára, 200W, az kevés, inkább tizedáron vesz egy nonamet, papíron háromszoros teljesítménnyel.

abban egyetértek, hogy az átlagembernek felesleges +10-15kt kiadni egy 600asra. ha meg tényleg akkora bika rendszere lesz, akkor a jóval drágább hűtés (ház, ventik, aftermarket cserék) mellett az a 10-15k már indokolt lehet. mert igen, a felvett áramból hő is lesz, azt meg el kell vezetni.

200Wot két sloton értelmesen lehűteni szerintem határeset:)

Dyno: pontosan. a 12es ág valós ereje a lényeg, 200W 12esen kevés (95Wos proci és egy 88gtnek is kevés, egy 4850 mellett már egy alapórajeles kétmagossal is ki lehet futni a tápból), 300 már általában elég. akinek meg kell a 220W+ csak a proci ágán (tehát egyágast vesz emiatt), annak meg a 20-60ks hűtés és a felsőkategóriás alaplap mellett ez a +10k már nem lehet probléma.

• proci985

MODERÁTOR

válasz Dyno #307 üzenetére

:Y

ez ijesztő volt.

más, hatásfokok: a hatásfok tekintetében a legjobb az volt, amikor váltottam a Codegen Display 300ról (eldurrant de nem vitt magával semmit, szerencsés voltam:) ) egy Chieftec 360 HPC-202esre (Sirtec bél, ATX2.2es verzió) és hirtelen havi másfélezerrel csökkent a villanyszámlám (az olyan 20%os különbség volt, gép 24/7et ment).

majd a cel2.66D+x1600pro+giga ram+Chief360 kombót váltotta a q6600+x800gto+4giga ram+FSP500GLN kombó, a villanyszámla meg nem változott. pedig elvileg utóbbinak lényegesen többet kellett volna ennie.

• proci985

MODERÁTOR

a 400as FSP Green (aka SuperB 460 aka Bluestorm2 400) tényleg picit hiányzik... olcsó és jó minőségű táp, aktív PFCvel, korrekt hatásfokkal és jó feszekkel.

az 500as nagytesóból van nekem otthon, halk, stabil és nagyon meg voltam/vagyok vele elégedve (24/7ben használtam egy év felett 6ODD+optika+4mem+p35+10venti+húzott quad+3870OC felállásban).

a 400PNF hatásfoka mondjuk meglepett, azért ennél jobbra számítottam.

cikkhez még annyit, hogy a molex csatit is lehet duplázni. nem szerencsés, de nekem volt már ilyenre szükségem (túl sok vinyó és venti). persze nem optimális, de megoldásként létezik.

a Corsairre mondjuk csak 3 éves gari van a Delta belű Chief 5 évével ellentétben, viszont csatik tekintetében jobb.

két hete Corsair cx400am van, nem hangos, nem meleg (pedig kényszerből felülre került). pár modellnek tényleg van melegpróblémája, de azért nem kéne a teljes lineupjukat leírni (főleg, hogy CWTt és Seasonicot is használnak bélnek).

[CS]Blade2köszi a linket, nevettem egy jót:DDD érdekes, a BlueStorm 500as akkor most CF ready vagy sem...;]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés