Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
ja így már értem nem tudom sajnos, viszont egy picit hozzáteszel az árához és abból kijön egy ilyen és ez biztos, hogy befér és még erősebb is
-
kisza25
félisten
Na a tápot lecseréltem egy 400W-os FSP-APN-re ebben sokkal kevesebb a vezeték(de nekem kicsit hangos volt ezért kapott egy coolink swif2 12cm), ezért előnyös ilyen kis házakhoz, HD4830-at lecseréltem egy HD5670-re, egy kicsit gyengébb, de a fogyasztása a fele, viszont ez is úgy került beszerelésre, hogy lekerült róla a venti
-
kisza25
félisten
válasz
Pista0001 #87 üzenetére
köszi
ezt a lapot nem is ismertem, szerencsésebb helyen van rajta a CPU foglalat,
jó kis izomgép lesz belőle
ha szeretnéd megosztani, mire jutottál a házzal, vagy kérdésed lenne itt várunk a mini-ITX topikpan -
kisza25
félisten
na gyerekek nagyon kihalt a topik
semmi kérdés, mindenki, megtudja építeni maga a mini-ITX-ét -
kisza25
félisten
hajrá, hajrá
ha belefogsz csak szólj nekünk, szívesen fogadunk a mini-ITX topikban -
kisza25
félisten
az alaplapon van HDMI, DVI, VGA
amúgy tévedsz, mert többen használnak még VGA csatit, mint DVI-t, vagy HDMI-t
csak mi pc buzik csodálkozunk rajta
most voltam egy irodában ahol a szervergép egy P4 celeron 3Ghz 1GB RAM-mal a melósoknak meg cerka 2,66Ghz 256MB-RAM XP
a gépek sebességén kellett gyorsítanom, nem volt nehéz dolgom, csak mindegyikbe raktam memóriát és én lettem az isten
a lényeg, hogy az összes gépnél régi katódos monitorok voltak, de voltam sok helyen ahol LCD monitorok voltak VGA-val,
persze, ha most veszel monitort, már más a helyzet, de az én 24"-os ACER-emen is még van VGA-is
na meg a TV-n is
essexboy: köszi -
kisza25
félisten
csak úgy mondom, hogy 25eFt jelenleg a lapom ára nem 30-35eFt
és van rajta USB3.0 2db, e-SATA, USB2.0 8DB, HDMI, DVI ,VGA kimenet,ennek a lapnak az ATX-es megfelelője sem olcsóbb
mivel a CPU-ban alapból van GPU(nem mindben) ezért, ha veszel egy ilyen lapot 25eFt ért+ i3mat 26,5eFt-ért mellé dobod a memóriákat, készen is vagy egy kiváló teljesítményű és kis fogyasztású géppel, nem értem miért mondja mindenki, hogy drágább mini ITX-et építeni, mikor egy normális jól felszerelt lap ue.-be kerül, az én codegen házamnak sincsenek olyan betegségei mint a nagy tesóknak(gondolok itt a megszakadó csavarmenetekre...)
ha azt mondanák macerás összeszedni a megfelelő alkatrészeket, nehéz megfelelő méretű hűtéseket találni, nehéz összerakni és későbbiekben szerelni, nehéz minden igényt kielégítő házat találni...arra azt mondanám így van,
de mikor készen van minden(nekem 1óra volt összeszerelni 0-ról) lesz egy igen praktikus, kis helyet foglaló géped, ami akár lehet az asztalod dísze, vagy felrakhatod a TV-állványra és nem kell miatta szégyenkezned, valamit rá akarsz csatlakoztatni nem kell mindig az asztal alatt fötörni ... és még sorolhatnám -
kisza25
félisten
válasz
marositech #50 üzenetére
így már érthető, ha i7 lesz,
a ninja-ra visszatérve a venti 8cm ami rajta van és az egész kicsit meg van emelve, hoy aláférjen az elektronika, szóval nézzél pontos méretet nehogy pórul járj -
kisza25
félisten
válasz
marositech #47 üzenetére
köszi
én c2q-ról nem váltanék, hacsak nem i5/i7ben gondolkozol
sytche ninja mini az befér a te házadba?
mert tudtommal 82, vagy 85mm fér be max -
kisza25
félisten
A VGA a ház oldala felé néz és a friss levegőt kintről szívja be, arra fúj amerre a táp van és a táp fújja kifelé az általa termelt levegőt
igen terhelve elmegy 70fokig és van hangja is rendesen, de ilyenkor a CPU is terhelve van és az is gyorsabban forgatja a ventit és mivel az összes venti PWM-es és sorba kötöttem őket ezért az összes gyorsabban forog ilyenkor, de mivel ez játék alatt történik csak így, csak egy kicsit felerősítem a játék hangerejét és kész
de persze jobb lenne egy 40nm-es, vagy még kisebb VGA
a proci már 32nm-es -
kisza25
félisten
köszönöm szépen az elismerést
én az XFX HD4830-at 18eFt-ért vettem újan, HD5750 lett volna egy teljesítményben majd dupla áron, 4770 szintén 27-28eFt, a keret meg véges volt nagyon,
így lett a HD4830-as, ATT-vel belőttem 165/300-ra 1,129V-n így a fogyasztása idle 10W-al csökkent,
50fokos 830RPM-es venti mellett ami így csendben van
meg az 1slot miatt igencsak korlátozott a megfelelő VGA-k száma -
kisza25
félisten
akinek tetszett az írásom, azt arra kérném, hogy szavazzon a cikkemre
itt -
kisza25
félisten
válasz
antikomcsi #22 üzenetére
én a 35-40cm-t "normál" gépházra írtam, de mindegy...
a HD5650 az a HD4670-el azonos teljesítményű, a HD4830 azonos órajelen 2*es teljesítményt nyújt...
tudom mennyire tud melegedni egy játékgép és egy szimpla noti,
ezért lapost játékra építeni/venni, hát nem igazán szerencsés és mint tudjuk, hamar eljön az idő, hogy fejleszteni kell egy játékgépet és egy notinál...
ja és a notiban lévő i3-mas kicsit messze van az asztaliban lévő i3-tól
tulajdonképpen az ITX-nél csak a lap drágább mint egy sima gépben,
de vannak integrált CPU-s megoldások is, ha valaki csak netre, filmnézésre szeretné használni amik elég olcsók,
nem haragszom, csak más szemszögből nézzük a világot
ha mind egyformák lennénk, elég lenne egyfajta házat, alaplapot,CPU-t ...gyártani és akkor itt most miről irogatnánk
(#24): úgy látszik mégis csak van bennünk közös -
kisza25
félisten
válasz
superecneB #18 üzenetére
köszi
Igen jók a hőmérsékletek, de ez annak is köszönhető, hogy mindkét oldalon végig lyukacsos a ház és egy venti szív hátul és egy fújja ki a levegőt a táppal együtt oldalt
gyiku: neked is köszi
igazából a monitor 1920*1080-as felbontása volt az egyetlen okom a cserére, mert előtte a 17"-os 1280*1024-es monitoromhoz az is bőven elég volt
Az a vicc, hogy az egyik hozzászólásban nem értik a nagy VGA-t a másikban keveslik
ebből is látszik, hogy a mini-ITX eljutott arra a szintre, hogy bármit lehet belőle építeni -
kisza25
félisten
válasz
antikomcsi #14 üzenetére
szia, nem 20cm-el kisebb, hanem 35-40-el egy normál méretű gépnél, nekem 80eFt-ba került mivel minden más megvolt hozzá és ha a régi gépem eladom akkor 0Ft-ba lett volna, csak az ment faternak,
nekem játékra is kell és nem csak HTPC-nek, a 24"-os monitort meg a notihoz is cipeltem filmetnézni, egy noti játékra kb.250-300eFt lenne,
ha VGA-t kiszedem belőle 40W a fogyasztása az integrálttal, szóval nem nehéz HTPC-vé alakítani
az ASUS K50AB notim 30-35W-ot fogyaszt idle, ahhoz mérten a 68W 8*-os CPU és 6*os VGA teljesítmény mellett szerintem nem olyan rossz -
kisza25
félisten
válasz
LackoMester #12 üzenetére
hát ja
-
-
kisza25
félisten
köszönöm
éppen ezek voltak a gépen és engem is nagyon meglepett a sebessége
ja és ez egy teljesen átlagos SSD sebesség tekintetében, azért esett erre a választásom, mert én XP-t használok és az nem támogatja a TRIM-et(ez segít az SSD-nek, hogy ne lassuljon be) viszont ez a kingston 30GB-os SSD toshiba vezérlős(igazából j-micron, csak a toshiba felügyelte a fejlesztést) és ebben van egy alternatív módszer az SSD belassulása ellen, egyenlőre működik -
kisza25
félisten
köszi
igen ezzel a slimel, de ha akarom így sem megy 65-70 fok fölé csak akkor olyan hangja van, hogy tuti bejönne a kedvesem a szobába, hogy:
csak nem porszívózol?
PP nem a legjobb a kártyán azt ATT-vel lőttem be 165/300-ra 1,129V-re így 830-at pörög a venti, 50fokos a GPU és a memória is, meg az is bevan lőve, hogy 65fok fölött keményítsen be a venti, meglepően jól hűt, csak megörülsz olyan hangos maxon
ezért 65-70 foknál sem megy 40-45%nál gyorsabban a venti, de így is 70fok alatt tudja tartani a kártyát -
kisza25
félisten
köszi
gondoltam rá, hogy bevegyem az írásba az új ASUS-t, de már így is elég terjedelmes a cucc és akkor már ott vannak az integrált procis megoldások... szóval lehet ha nagy lesz az érdeklődés a cikk iránt akkor beleveszem azokat is
LackoMester: köszi neked is
nem tudom, ízlések és pofonok,
nekem minden házam tele van matricázva, a lapos megvan egy éve és még mindig rajta van az összes matrica
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen széket vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest