- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- A kedvezőbb eligazodás érdekében kiegészíti márkajelzéseit az ARM
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Kijelzőre és tartozékokra gyúr a Huawei MatePad Pro 12.2
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eziskamu
addikt
Szerintem a régi gépek irodai célra, mondjuk az említett p4, nem azért lassúak mert régi a proci, hanem régi a winyó, és régi a windows. Egy fürgébb winyóra frissen telepített windowssal sokat dobhatna a gépek teljesítményén. A plusz memó meg már külön hab a tortán. Inkább az lesz a gond, hogy sokat fogyaszt, meg lassan már kezdenek elöregedni az alaplapok. Ebben az évben vagy 3-4 P4-es márkás (Soltek, Abit) alaplap dobta fel nálunk a pacskert.
-
Jancsi
aktív tag
válasz
User64476 #21 üzenetére
A Geode tényleg gyengus, de nem is mai darab már, a Via új procija elvileg nem olyan rossz. Én 120mb-os file-t már nem bíznék Excel-re, de értem mire gondolsz, 5-6 évvel ezelőtt is használtak idodában PC-t minden gond nélkül, sok sok felhasználó igénye nem nőtt az évek során viszont a PC-k teljesítménye viszont jelentősen. RAM-bol szerintem bőven mehet ma már minden gépbe 2gb, procibol még lehet élni egymaggal is.
A software választás és konfigurálás talán fontosabb mint a hardware, egy hatékony kód lassú hardware-n hozhat jó teljesítményt.
Ennek a gépnek is a sorsa software-en fog múlni, software nélkül ha ingyen adják akor sem fogják vinni, ellenben egy jól összeállított rendszerrel ha másnak nem is, HTPC-nek megveszik. -
User64476
őstag
Általánosságban szúrja már a szemem. Minden ami Geode, vagy Via nagyonlassúakármi, vagy Atom, vagy bármilyen lassú proci, az a megmondóemberek szerint irodai munkára pont jó. Nem is merem azt mondani, hogy megnézném azt az irodát ahol dolgoznak vagy valaha dolgoztak, mert cinkelést kiáltanának. Szerintem ahol én dolgozom, az egy átlag iroda, és sokszor fájdalmasan lassú 120 megás excel fileokkal dolgozni, 10x IE ablakot telejavás oldalakkal nyitva tartani, és közben outlookal jobbrabalra bohóckodni. Persze akinek napi 1db email megírása , és az ha a főnök lediktál egy levelet jelenti az irodai munkát, az jogosan mondja, hogy arra megfelel. Viszont akkor vagy a kedves delikvens még csak annyira látott irodai munkát hogy hajtáspajtásként 1 perc alatt átvett egy csomagot, vagy én tévesztettem pályát. Esetleg a cucializmusban dolgozott irodában.
Szerintem egy mai átlag iroda követelménye egy bnagy fájlszerver, pc-k 1 giga rammal és legalább egy pentium dual core 2140el. Ami nem annyira fontos az a merevlemez, tekintve hogy emberek jönnek mennek (kirúg felvesz), és minden ami fontos céges adat a fájl és az exchange szerveren van.
-
PH-User
addikt
Az árára én is kíváncsi leszek...
-
Jancsi
aktív tag
válasz
User64476 #17 üzenetére
A Pentium 4 achitekturlisan elég elvault már, 30-40%-al alacsonyabb Core 2 hozz a a teljesítményét. A swapolás nem a proci gondja, egy Core 2 Duo is lassú lesz 256Mb ram mellett. Jól kell megválasztni a ram méretét a feladathoz, vagy ha már spórolunk akkor gondoskodjunk kellően gyors swap-ról.
-
User64476
őstag
Ez az iroda pécézés már annyira zavar! A mi irodánk elég átlagosnak mondható, 2.8as P4es gépek 512MB ram, és bizony fájdalmasan lassú tud lenni a munka. az 1GBra bővítés elfogadhatóvá teszi a sebességet, de ay excel és az outlook még így is sokat molyol... Kaváncsi lennék mit szólnának a kollegák ha holnap az összes gépet lecserélném valami atomos rendszerre vagy Via procis cuccra, tekintve hogy a népszerű frázis szerint "irodai gépnek tökéletes".
-
Jancsi
aktív tag
Aranyos kis masina, filet nézni, netezni, szövegszerkeszteni bőven jó. Lényegében egyetlen chip az egész, csak RAM-ot és háttértárat kell mellé pakolni és kész a gép. Azonos darabszám mellett nagyon sokat rá tud verni árban mind az Intel mind az AMD gazdaságos platformjára. Legfőbb hátránya (márakinek hátrány...
), hogy nem megy rajta a Windows, de ha nem egy béta állapotú, hanem már teljesen használható Linux-al adják ki még sikere is lehet.
.mf
Miértne lehetne amiatt sikeres?Simonzé (#7)
Maximum egy processzor emulációval lehet orvosolni a dolgot, de az elég lassúcska. -
erdoke
titán
válasz
kapcs-ford #13 üzenetére
Az a kérdés, milyen OS fut majd rajta hibátlanul. Még egy WM 6.5-öt se vállalnék be fő gépnek.
-
kapcs-ford
őstag
Ha Full HD felbontású videók lejátszására vagy rögzítésére is alkalmas (miért ne lenne) akkor mehet cad-re is hiszen arra az atom is korrekt.
Ez egy tökéletes kis asztali doboz lesz és ha nem vagy gamer vagy profi audió/videós barbár akkor mehet főgépnek is. -
Noddy
senior tag
Kíváncsi leszek milyen árban fogják vesztegetni. A méretei nagyon meggyőzőek. Aranyos kicsi htpc lehetne belőle.
Valaki tud teszteket már ezekről a procikról? Milyenek ezek egy intel-hez vagy egy amd-hez képest? -
Major Major
senior tag
Csak látnám működés közben... Windows meg hidegen hagy.
-
eziskamu
addikt
Amúgy nem is magával az Atommal van a gond, hanem azzal, hogy az AMD nem csinál erre a platformra alaplapot
. Mert ugye az AMD oldalán ott a kis fogyasztású (?) sokat tudó alaplap, faja integrált grafikával, működő vc1 és h264 gyorsítással, az Intel részéről meg ott az Atom. Az Atomot az i945-ös csipkészlet húzza vissza (az AMD nagy szerencséjére)
-
erdoke
titán
Az a sanyarú az egészben, hogy elmagyarázza a Qualcomm, mennyivel jobb a 2009 második felében majd megvásárolható rendszerük a most kapható Intel megoldáshoz képest. Miért feltételezik, hogy egy éven belül nem fog semmi történni az Atommal? Ha csak a terveket nézzük, addigra SOC megoldása lesz az Intelnek is, ráadásul 2009 Q4-re esedékes a 32 nm-re migrálás is. Természetesen akár mindkét projekt csúszhat, nade erre alapozni nem lehet egy érveléskor.
-
simonzé
addikt
Javítanom kell magam, mert benne van a cikkben, de átsiklottam efölött: "használható Full HD felbontású videók lejátszására vagy rögzítésére is".
Ez aztán WOW! Meg dikkmán!
Viszont az nem realisztikus hogy az XP-t ne futtatná. Akkor hogy akar az Atommal versenyezni? Nem lehet ezt az x86 inkompatibilitást valami proc. driverrel orvosolni?
Mindegy: szimpatikus termék, kiváncsian várom a további híreket!
-
.mf
veterán
Ez a RISC utasításkészeltű ARM-proci miatt 95%, hogy nem lesz sikeres. Sajnos.
-
törölt tag
vagy veszel két marékkal és befürtözöd
még ha ubival megy és játsza a hd-t akkor is jó alternatíva lesz, csak legyen mellé rendes támogatás és ne úgy kelljen összeollózni a meghajtókat mert az eddig sem tetszett az Intel féle gpu-nál, tudom, csak én vagyok a gyakorlatlan linuxozó, de akkor is
-
eziskamu
addikt
De ez nem is x86 kompatibilis, hanem arm. Valszeg Ubuntuval müxik, nem Windowssal.
PS: most néztem, Mégis csak fut rajta a Windows, de csak a Mobile. És mivel beépített célprocija van simán tudhatja a HD-t csak legyen hozzá progi ami kihasználja. Mint Az Ati AVIVO, amit csak egyes lejátszóprogival lehet kihasználni.
-
simonzé
addikt
Kizárt hogy a fullHD-s filmeket jól lejátssza. Nem is erre szánják. Ez inkább szép netezős 'második' gép lesz, vagy irodai PC. Arra tökéletesen megfelel.
Engem az lep meg, hogy csak így a semmiből előjönnek egy kétmagos 1,5GHz-es CPU-val? Ennyire egyszerű lenne megcsinálni azt amit az Intel is csak most dob piacra, amivel az AMD meg még sehol sincs? Nem tudom elhinni. -
Frenky87
aktív tag
ha a fullhd filmeket tényleg normális minőségben játssza, és nem lesz túl drága...
az "kajak" jó lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteDesk 800 - TÖBB DARAB/TÍPUS elérhető!
- HP Compaq Elite 8200 - TÖBB DARAB/TÍPUS elérhető!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Intel Core i5 12400F / RTX 4060 / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD konfig eladó jó áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest