- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
"Nálam a jó szerelhetőség legnagyobb korlátja általában a féltégla méretű procihűtő szokott lenni, amitől vagy az alaplapot lehetetlen becsavarozni a helyére a felső peremnél, vagy a csatlakozókat nem lehet normálisan rádugni, miután a helyén van a lap és a hűtő is."
Ezért van már jó pár éve a legtöbb háznak az alaplaptálcája kivágva, hogy ha te abban a sorrendben szerelsz és/vagy úgy tudod megoldani az építést, hogy a legvégén rakod a helyére a CPU hűtőt, miután minden -általad is említett- alaplapot, csatlakozókat és egyebet a helyére lehessen rögzíteni-dugni:
-
AusWolf
őstag
Kicsit elkéstek.
Kb. két hónapja van meg a gépem. Azért vettem Intelt (szintén ROG Strix alaplappal), mert ilyen deszka nem volt kapható. Mondjuk nem sajnálom, de ha lett volna választásom, akkor elgondolkoztam volna.
-
Wyco
aktív tag
Ez a konkret alaplap nem VGA-kimenetes, szoval vegulis nincs jelentossege h APU vagy CPU van benne.
Ha bootol a gep VGA nelkul akkor teamviewer-rel lehet remote-olni bele, de szerintem ez kezd picit a valoszinuletnul strapas iranyba elmenni. Akinek ez a funcionalitas fontos, nagyobb alaplapot vesz. -
Wyco
aktív tag
válasz
#72042496 #44 üzenetére
A szerkesztettre valaszolok: szerintem meg akkor is nehezkes, marmint ha APU-d van akkor esetleg, vagy tudom teamviewer, de most oszinten, hanyszor szokas otthoni korulmenyek kozt m2 nvme ssd-ket klonozgatni?
- marmint en HDD-t is csak akkor klonozok amikor ujat veszek.
Ha ennyire szeretjuk az ITX meretet akkor egy M2 a masik meg mehet USB3-n vagy 3.1-n kulsore, azt a fel terabajtot szerintem 400-500 mega per masodperc mellett is kibirjuk egyszer. Max kozben megnezunk egy filmet. -
törölt tag
Én arra gondoltam, hogy adatok gyors átásolásánál/klónozásnál (ha lecseréli az ember az M.2 meghajtóját) is milyen jól jön. De belegondolva, azt inkább egy ilyennel, mert egyszerűbbnek látszik a szerelés. (Még ha itt a VGA-t ki is kéne venni arra a... hmm... néhány percre.
)
#45: Közben szerkesztettem.
-
Wyco
aktív tag
Kinek mi
- marmint: ha azt nezem hogy m2 inkabb azert kell mert ne SATA legyen, akkor mondjuk egy 500GB-s M2 nvme ara (nincs ekezetem) az mondjuk £150-200, az 1TB-s meg mondjuk £400. Ezzel arra akarok kilukadni, hogy akinek fontos, hogy legyen rajta 2 M2 slot, annak az az extra szaz font/dollar/stb annyira nem nagy ervagas.
-
0P1
aktív tag
-
Janus27
tag
A Raven Ridge-hez lesz Hdmi 2.0-ás Itx-es lap? Esetleg 10GB Lan?
-
SkS7891
tag
Nincs túl közel a shield a pci csatihoz? Nem akad még benne egy backplate-es kártya? :/
-
Avicularia
veterán
Apró javítás, a cikk lényegén nem változtat, nem csak online bolt az Inet, hanem jó pár fizikai boltjuk is van szerte az országban [link]. Viszont nem a legolcsóbbak.
-
MrSealRD
veterán
(#10) emvy: IT? Vagy legyen szakportál? Azért mégsem tematikus folyóirat... De nem ez volt a lényeg tudod jól.
(#14) pengwin: Én nem játszom az agyam. Tartsunk már egy színvonalat. Mint mondtam, nem a kocsmában vagyunk...
(#16) Ed_007: Kajáról meg a legyeket kérdezed?
-
ViZion
félisten
hááát, örülünk, de drága játék lesz ez... Jöhetne egy nem RoG, nem wifis, 1 M.2 slotos verzió, a feléért... esetleg alatta.
-
k.kristof
őstag
Az csak egy Korongvilág utalás
-
vaakuum
addikt
Nálam a jó szerelhetőség legnagyobb korlátja általában a féltégla méretű procihűtő szokott lenni, amitől vagy az alaplapot lehetetlen becsavarozni a helyére a felső peremnél, vagy a csatlakozókat nem lehet normálisan rádugni, miután a helyén van a lap és a hűtő is.
Viszont kis hűtővel, esetleg konkrétan vizes blokkal szerintem kifejezetten kellemes cucc lehet. Nekem nagyon tetszik, ha venni kell majd a kölöknek gépet, ennél nagyobb alaplapot nem szívesen választanék. Merthogy minek. Elég a 2 memória foglalat, az usb csatolók száma és csatlakoztatható háttértárak mennyisége is.
-
Ribi
nagyúr
válasz
kakuk.tamas #15 üzenetére
Nyilván, nem eléggé melegszenek magukban, be is kell még dobozolni
-
törölt tag
Hülye kérdés, de ennyi kimenethez minek a B350?
-
pengwin
addikt
szerintem meg ne játsszuk az agyunkat...
Ha az nem szúrja senki szemét, hogy rendszeresen tökürfordításban, magyartalanul jelennek meg cikkek, akkor ne egy szép magyaros kifejezés legyen a probléma!
Akkor se, ha egyébként az adott kifejezés túlságosan is köznyelvinek vagy szóbeli közlésbe valónak tűnik.
Sokszor az angol nyelvű "szakmai" oldalak is ugyanilyen kollokviális kifejezéseket használnak.A cikkhez:
Szép is, jó is, hogy van végre AM4-es ITX lap, csak ennyiért a többségnek nem lesz opció.Meg engem mondjuk fegyverrel kéne kényszeríteni egy ITX-alapú gép építésére... nekem már a mATX is határeset, és első ránézésre ez a lap rémálom lesz szerelési szempontból.
-
-=MrLF=-
senior tag
a fenti linkről, "price of 1 899 kr, equivalent to about $233.49 USD"
-
hash99
senior tag
Szép meg jó meg ITX. De 250 dodo? Egy B-s lapért
A maximus Impactok vannak / voltak ilyen áron de Z-s chipsettel és minden jóval ezt a B-s megoldást nem értem ennyiért.
-
Nem vagyok oda az Asus lapokért, de ez bejövős, és B350-el nem lesz olyan eszement drága. Kár, hogy nincs videó kimenet, akkor jó lett volna APU-khoz is.
-
Ez most nagyon tetszik, viszont azt leírhattátok volna, hogy 230-250 kiskacsáról vagy katicabogárról van szó!
-
Gicz
addikt
Csak a gaming teljesítmény tart vissza a ryzen vásárlástól, de ha tudnám, hogy a zen+ eléri majd a 4,5 ghz környékét, és passzolni fog ebbe a lapba, akkor lehet ráugranék a váltásra.
-
Zanik
addikt
Wow, ez a lap tényleg ütősre sikerült! Kéne!!!
-
Lacok
őstag
Ezt vártam.
Yutani: [link]
-
MrSealRD
veterán
– és ide a rozsdás bökőt, hogy ez Aura Sync kompatibilis lesz.
Kicsit lehetne szofisztikáltabban fogalmazni? Ha már szakmai portál... Mégse kiskocsma a falu határában.
-
törölt tag
ITX lap, és az előlapon van az M.2 slot? A nyálam elcsöppen, de tényleg.
Intelnél is ilyet kerestem év elején, de nem volt, így mATX lett belőle.
-
Euró vagy dollár?
Na végre, jön egy ITX lap Ryzenhez, gondolom sokan várják már. Persze nem biztos, hogy pont a legdrágább verziót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest