- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Asztrofotózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
juhasz22
aktív tag
És mi a helyzet a ATX es B350-F el? Hamarosan beruhaznek egyre de sajnos alig kapni remélem nem kifutó
-
0P1
aktív tag
"Plusz azért is drága, mert aki ilyen PC-t épít annak elég az IGP is"
Hát ezzel nagy butaságot mondtál, azt ugye tudod? Akinek elég az IGP is, az nem fog ilyen deszkát venni soha.
Ha a kis méret a fontos, akkor egy NUC vagy laptop, ha a a pénztárca szűkös, akkor pedig eleve nem jöhet szóba ITX. ITX-ben minden drágább, meg kell fizetni a kompaktságot. -
AusWolf
őstag
"aki ilyen PC-t épít annak elég az IGP is" - ez pont, hogy nem így van. Akinek IGP kell, az ettől sokkal olcsóbb, bóvlibb alaplapot vesz. Játékos alaplap mellé dukál a videokártya, méret ide vagy oda. Mellesleg nekem is ilyen alaplapom van, csak Intel procival, de ugyanúgy dGPU-val használom.
-
törölt tag
igen, 3200
B350-nél 2 ad a Chipset, 2 a CPU, ha használod a CPU-tól jövőt akkor csak 2 pci-ex csatorna marad a chipset felé.
Szerintem 2/0 maradhat aktív, ha a chipset féle M.2-is igénybe veszed teljes (4x2.0)sávszélességgel. A csipszetben egy PLX áramkör van, ami szétosztja a sávszélességet, elvileg sata-M.2 komunikációt megoldja tokon belül, de ha egyszerre akarnál 2 db sata ssd-t, és az M2 ssd-t is olvasni akkor a fix 1600 helyett 800-1600 között fog ugrálni az M.2-ről jövő adatfolyam.
Így is - úgy is izzadságszaga van a második M.2 ssd támogatásának. Van drágább, nagyobb szabvány amin a CPU adja a sávokat hozzá, azzal kellene barátkozni.
-
Wyco
aktív tag
-
törölt tag
2.0-ban felét tudja az eszköz az elméleti max. sebességének. a x370-en.
B350-en - ha jól értem - a második M.2 port nem ad még akkora sávszélt sem (2x2.0?), ezért csak kommunikációs célokra alkalmas.Asus-nál ez megszokott termék pozicionálási módszer, én voltam a legjobban meglepődve, hogy B-s ITX lap, és "mindent tud".
-
Lacc
aktív tag
Ez nagyon drága. Főleg, hogy az Asus (személyes tapasztalatok) nagyon sok hibás terméket csinál - garancia után 1-2 hónappal mindig tönkrement az összes alaplapja.
Plusz azért is drága, mert aki ilyen PC-t épít annak elég az IGP is, ami ugye az Intel procikban benne van, az AMD Ryzenben nincs, ez még emeli a költséget, mert kell mindenképp egy vga is a rendszerben.
(Persze ha valaki mindenképp VGA-t vesz a mini-itx-es konfighoz, akkor ez az elmélet megdől)
Persze ott lesz még az APU, mint opció, de az csak 4mag-8szál lesz max, még aCoffeelake-nél 6mag-12szál plusz a grafika.
-
törölt tag
Ahol 3/4 irányból hozzá lehet férni, ott is nyűgös a féltéglával együtt bejátszani az alaplapot, de van pár olyan hűtő, amit pofon egyszerűen fel lehet tenni, le lehet venni az alaplap beszerzése után.
pl.: Mugen5
Nálam milliméter alatti hézagok maradtak a hűtő-ház között, érdemes befürdés előtt kinézni, hogy hova esik a cpu foglalat az alaplapon.
Nagy teljesítményű ITX konfig építés, nem az ideges emberek sportja.
-
vaakuum
addikt
Ezt értem is, csak a féltégla méretű hűtőre, ahol önmagában is kihívás a hűtőrögzítő csavarok beszerelése, ráadásul ilyenkor még a ház pereme is kadályozó tényező...szóval ha egy ilyenre nem az alaplapot, hanem egy egész házat kell ráfordítani, na az mégnagyobb önszívatás, (élére állított lapra meg eszembe nem jutna szerelni, mert ha egy picit megbillen vagy lecsúszik, bármit legyalul. Inkább szerzek egy mini csvarhúzót, és odahívom a 10 éves fiamat, hogy a felső két alaplaprögzítőt csavarja be, meg dugja be a ventit. Az ő keze szerencsére még odafér
De a konstrukció ettől függetlenül SZERINTEM elég elcseszett még mindig. Már régen tovább kellett volna fejlődni egy sokkal könnyebb, modulárisan szerelhető rendszerre. -
törölt tag
"It basically got confirmed, that ASUS will bring two different mITX boards. The first thing to notice is RAM support (3600MT/s on X370 and 3200MT/s on B350).
M.2 might also be different. For the X370 it is stated to use two slots, one directly on the CPU (PCIe 3.0 x4) and one on the chipset (PCIe 2.0 x4). The B350 needs a statement for M.2 and the used WLAN/Bluetooth yet." -
törölt tag
Ezekhez képest hatalmas lehúzásnak tűnik.
-
GreatL
őstag
Nincs rajta egy Toslink?
-
Tomassy00
senior tag
Drága ? Drága !
-
Szép lap, ízléses lett, jöhet.
-
Puma K
nagyúr
"Nálam a jó szerelhetőség legnagyobb korlátja általában a féltégla méretű procihűtő szokott lenni, amitől vagy az alaplapot lehetetlen becsavarozni a helyére a felső peremnél, vagy a csatlakozókat nem lehet normálisan rádugni, miután a helyén van a lap és a hűtő is."
Ezért van már jó pár éve a legtöbb háznak az alaplaptálcája kivágva, hogy ha te abban a sorrendben szerelsz és/vagy úgy tudod megoldani az építést, hogy a legvégén rakod a helyére a CPU hűtőt, miután minden -általad is említett- alaplapot, csatlakozókat és egyebet a helyére lehessen rögzíteni-dugni:
-
AusWolf
őstag
Kicsit elkéstek.
Kb. két hónapja van meg a gépem. Azért vettem Intelt (szintén ROG Strix alaplappal), mert ilyen deszka nem volt kapható. Mondjuk nem sajnálom, de ha lett volna választásom, akkor elgondolkoztam volna.
-
Wyco
aktív tag
Ez a konkret alaplap nem VGA-kimenetes, szoval vegulis nincs jelentossege h APU vagy CPU van benne.
Ha bootol a gep VGA nelkul akkor teamviewer-rel lehet remote-olni bele, de szerintem ez kezd picit a valoszinuletnul strapas iranyba elmenni. Akinek ez a funcionalitas fontos, nagyobb alaplapot vesz. -
Wyco
aktív tag
válasz
#72042496 #44 üzenetére
A szerkesztettre valaszolok: szerintem meg akkor is nehezkes, marmint ha APU-d van akkor esetleg, vagy tudom teamviewer, de most oszinten, hanyszor szokas otthoni korulmenyek kozt m2 nvme ssd-ket klonozgatni?
- marmint en HDD-t is csak akkor klonozok amikor ujat veszek.
Ha ennyire szeretjuk az ITX meretet akkor egy M2 a masik meg mehet USB3-n vagy 3.1-n kulsore, azt a fel terabajtot szerintem 400-500 mega per masodperc mellett is kibirjuk egyszer. Max kozben megnezunk egy filmet. -
törölt tag
Én arra gondoltam, hogy adatok gyors átásolásánál/klónozásnál (ha lecseréli az ember az M.2 meghajtóját) is milyen jól jön. De belegondolva, azt inkább egy ilyennel, mert egyszerűbbnek látszik a szerelés. (Még ha itt a VGA-t ki is kéne venni arra a... hmm... néhány percre.
)
#45: Közben szerkesztettem.
-
Wyco
aktív tag
Kinek mi
- marmint: ha azt nezem hogy m2 inkabb azert kell mert ne SATA legyen, akkor mondjuk egy 500GB-s M2 nvme ara (nincs ekezetem) az mondjuk £150-200, az 1TB-s meg mondjuk £400. Ezzel arra akarok kilukadni, hogy akinek fontos, hogy legyen rajta 2 M2 slot, annak az az extra szaz font/dollar/stb annyira nem nagy ervagas.
-
0P1
aktív tag
-
Janus27
tag
A Raven Ridge-hez lesz Hdmi 2.0-ás Itx-es lap? Esetleg 10GB Lan?
-
SkS7891
tag
Nincs túl közel a shield a pci csatihoz? Nem akad még benne egy backplate-es kártya? :/
-
Avicularia
veterán
Apró javítás, a cikk lényegén nem változtat, nem csak online bolt az Inet, hanem jó pár fizikai boltjuk is van szerte az országban [link]. Viszont nem a legolcsóbbak.
-
MrSealRD
veterán
(#10) emvy: IT? Vagy legyen szakportál? Azért mégsem tematikus folyóirat... De nem ez volt a lényeg tudod jól.
(#14) pengwin: Én nem játszom az agyam. Tartsunk már egy színvonalat. Mint mondtam, nem a kocsmában vagyunk...
(#16) Ed_007: Kajáról meg a legyeket kérdezed?
-
ViZion
félisten
hááát, örülünk, de drága játék lesz ez... Jöhetne egy nem RoG, nem wifis, 1 M.2 slotos verzió, a feléért... esetleg alatta.
-
k.kristof
őstag
Az csak egy Korongvilág utalás
-
vaakuum
addikt
Nálam a jó szerelhetőség legnagyobb korlátja általában a féltégla méretű procihűtő szokott lenni, amitől vagy az alaplapot lehetetlen becsavarozni a helyére a felső peremnél, vagy a csatlakozókat nem lehet normálisan rádugni, miután a helyén van a lap és a hűtő is.
Viszont kis hűtővel, esetleg konkrétan vizes blokkal szerintem kifejezetten kellemes cucc lehet. Nekem nagyon tetszik, ha venni kell majd a kölöknek gépet, ennél nagyobb alaplapot nem szívesen választanék. Merthogy minek. Elég a 2 memória foglalat, az usb csatolók száma és csatlakoztatható háttértárak mennyisége is.
-
Ribi
nagyúr
válasz
kakuk.tamas #15 üzenetére
Nyilván, nem eléggé melegszenek magukban, be is kell még dobozolni
-
törölt tag
Hülye kérdés, de ennyi kimenethez minek a B350?
-
pengwin
addikt
szerintem meg ne játsszuk az agyunkat...
Ha az nem szúrja senki szemét, hogy rendszeresen tökürfordításban, magyartalanul jelennek meg cikkek, akkor ne egy szép magyaros kifejezés legyen a probléma!
Akkor se, ha egyébként az adott kifejezés túlságosan is köznyelvinek vagy szóbeli közlésbe valónak tűnik.
Sokszor az angol nyelvű "szakmai" oldalak is ugyanilyen kollokviális kifejezéseket használnak.A cikkhez:
Szép is, jó is, hogy van végre AM4-es ITX lap, csak ennyiért a többségnek nem lesz opció.Meg engem mondjuk fegyverrel kéne kényszeríteni egy ITX-alapú gép építésére... nekem már a mATX is határeset, és első ránézésre ez a lap rémálom lesz szerelési szempontból.
-
-=MrLF=-
senior tag
a fenti linkről, "price of 1 899 kr, equivalent to about $233.49 USD"
-
hash99
senior tag
Szép meg jó meg ITX. De 250 dodo? Egy B-s lapért
A maximus Impactok vannak / voltak ilyen áron de Z-s chipsettel és minden jóval ezt a B-s megoldást nem értem ennyiért.
-
Nem vagyok oda az Asus lapokért, de ez bejövős, és B350-el nem lesz olyan eszement drága. Kár, hogy nincs videó kimenet, akkor jó lett volna APU-khoz is.
-
Fred23
nagyúr
Ez most nagyon tetszik, viszont azt leírhattátok volna, hogy 230-250 kiskacsáról vagy katicabogárról van szó!
-
Gicz
addikt
Csak a gaming teljesítmény tart vissza a ryzen vásárlástól, de ha tudnám, hogy a zen+ eléri majd a 4,5 ghz környékét, és passzolni fog ebbe a lapba, akkor lehet ráugranék a váltásra.
-
Zanik
addikt
Wow, ez a lap tényleg ütősre sikerült! Kéne!!!
-
Lacok
őstag
Ezt vártam.
Yutani: [link]
-
MrSealRD
veterán
– és ide a rozsdás bökőt, hogy ez Aura Sync kompatibilis lesz.
Kicsit lehetne szofisztikáltabban fogalmazni? Ha már szakmai portál... Mégse kiskocsma a falu határában.
-
törölt tag
ITX lap, és az előlapon van az M.2 slot? A nyálam elcsöppen, de tényleg.
Intelnél is ilyet kerestem év elején, de nem volt, így mATX lett belőle.
-
Yutani
nagyúr
Euró vagy dollár?
Na végre, jön egy ITX lap Ryzenhez, gondolom sokan várják már. Persze nem biztos, hogy pont a legdrágább verziót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Hivatalos bejelentés egyelőre nincs, de már kiszivárogtak az infók.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Építő/felújító topik
- EAFC 25
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ASRock Z270 Pro4
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest