Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én épp gyűjtögetek télire, részemről jó, bár nem hiszem hogy másnak gondja lenne vele.
-
Most hogy a télnek vége, elkezdtem termelni.
Kellene valami minimális gazdaság mármint kereskedelem. Mit szólnátok az alábbihoz:
https://mods.vintagestory.at/show/mod/59
ahogy olvastam:
4 coin 1 ingot azaz 1 réztömből lesz 4 réz pénz. (ki kell önteni)
Nekem most van felesleges rezem, azaz nem annyira felesleg de tartalékolom isten tudja mire. (még mindig flint toolokat használok)
Én inkább farmolok most már nagy mennyiségben flax-ot (full tailored gameson megvan, és ruhák is fullosak) és kaja is rohadásba megy annyi van (komposzt lesz). Áfonya meg extrém mennyiségben terem szóval bor olyan sok volt hogy télen csak azt ittam és nem is ettem mást, de persze kissé nehéz volt úgy játszani mindegy.
Viszont lehet más meg a kajával nem akar vesződni így eladnám a fölös dolgokat akár nyomott áron csak ne rohadjon meg. 300+ retek van ami nekem nem ér már semmit. Télig sokszáz liter bor lesz csak áfonyából. -
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Lehet mert kb azóta nem lehet aludni mióta írtad hogy állítottad
-
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Alul zöld nincs zöld fogaskerék egyikünknek sem
-
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Kaja van, élet tele, maximum a hideg de nem látom jelét
-
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
"if i go to sleep now, i would no longer be able to wake up" Ezt írj egy ideje
-
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Tegnap valamiért nem engedett aludni senkit, úgy hogy aznap nem aludtunk még, pirossal kiírt valamit
-
válasz
Sanyaaa26
üzenetére
Írtam a supportnak és nem szabad naptárral szórakozni mivel itt minden egyes cuccnak megvan a kreált ideje azaz pl gyártasz egy szerszámot, vagy kenyeret azon rajta van melyik dátummal és időben készült (még az is hogy ki csinálta) de nincs megjelenítve (bekapcsolható moddal). Szóval hiába tekerem az időt megrohad minden. Durva rendszer, kipróbaltam teszt szerveren. Ugyanígy dayspermonth is ha állitom visszamenőleg elcsesz mindent. Tehát egyszerre állítódik a múlt, jelen, jövő.
Gondolom az a jelentősége hogy később ha lesz skill vagy xp stb akkor már meglévő pályára is adjon xp-t.
Szerver logokban egyébként az is látszik hogy ki mit mikor melyik helyen craftolt vagy akár mikor nyitott meg melyik panelt a játékban ami szerintem ugyan úgy magában a pálya adatbázisában is megvan (most 200mb jelenleg plusz van pár file ami backup ha crash lenne akkor másik állapot is visszatölthető). Ez alapján pl egy játékos teljes aktivítása visszavonható lehet, bejön egy cheater és mindent amit csinált semmissé lehet tenni.
Ez egy eléggé komplex rendszer.
Harsh wintert kapcsoltam ki végül azaz az állatok nem fogynak le (weight érték és zsír drop) valamint nem fagynak el a farmcuccok. De ugyan úgy lesz mínusz fok (ruha kell) és esik hó lehet lapátolni. Ha szükséges a hőmérséklet toleranciát tudom állítani hogy jobban bírjuk a hideget. -
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszi, én még várok valakire hogy ne egyedül toljam, amúgy jól látni hogy az évszakok, ill az idő nem megy ha nincs fent senki?
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Temporal storm-ot és stabilityt kikapcsoltam még totál felesleges az elején.
-
-
válasz
Sanyaaa26
üzenetére
Tudok adni rakás retket (3x64) főzeléknek, én elvagyok a kásán meg kenyéren hagymával
annyi termett magokból.
Pinceben van még 50L áfonyabor
a többi szerintem megrohad, nem termett időben.
Ruhából is van fölös egy kettő mivel szabó vagyok. Cserébe len kellene amennyi csak van (flax seed).
Télikerthez meg üveg. (Clear quartz is jó) -
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Így mind meghalunk
Finom kezdésnek
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Időtekerést elvetettem (már augusztus van), próbáltam tesztpályán ha állítom az időt akkor vele együtt az összes környezeti dolog is megy azaz ha tekerek egy hónapot akkor romlik minden kaja és megy tönkre minden ami időhöz kötött.
Kemény lesz a tél... -
TYÜTYI2006
tag
Sziasztok!
A haverom szeretne minecraftozni ismét velünk, a játéka eredeti, viszont nem tudja és már én sem, hogy hogyan kell mojangos fiókot microsoftba migrálni, én tavasszal megoldottam, de már régen volt. Tud e valaki segíteni. Köszönöm! -
válasz
haverkulum
üzenetére
Szerveren majd lesz idővisszaállítás márciusra (de csak most egyszer) mert már augusztus van és nem lenne jó ha az ősz tél miatt halnának éhen az új játékosok. Én már egy hete játszok azért van már augusztus. Telek kemények, kezdőként instant halál cuccok/kaja nélkül -10 fokban kezdeni. Nyáron a kaja romlik meg elöbb, összel meg kevesebbet teremnek a bokrok. Gondoltam rá hogy spawnál menedékházat építek, pár nagyon kezdetleges szerszámmal.
Fa gépezetek vannak automatizáláshoz, azzaz szélmalom amivel lehet vágógépet, örlőt meneszteni.
Illetve majd kell tradelni is, olyan sok dolog van a játékban hogy egy játékos szinte képtelen minden egyes növényt stb beszerezni. -
haverkulum
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha jól néztem a videót (valami 2022-es feature trailer) akkor itt komoly gépezeteket lehet csinálni szélmalommal meg kerekekkel
Az ilyenek nagyon megmozgatják a fantáziámat, én TFC-t is próbáltam modokkal meg egyedi receptekkel még részletesebbé tenni szóval ez a játék nagyon bejön eddig
Nehéz lesz kibírni vasárnapig (addig leszek távol itthonról)
Bár már elkezdtem olvasni róla hogy lehetne SteamDeck-en futtatni, elvileg flatpack is van hozzá
-
válasz
haverkulum
üzenetére
Szintén ez fogott meg benne, meg az hogy nehéz azaz van kihívás folyamatosan nem csak az elején. És a vas/acél korszakot sem értem el benne.
Bár elvagyok rézzel is, az kényelmes. -
haverkulum
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
OMG ez a játék... Nagy TerraFirmaCraft rajongó vagyok, csak a 2022-es feature trailert néztem meg erről a játékról és instant rákattantam, szerintem jövök én is csak most egy pár napig nem leszek itthon

-
válasz
Sanyaaa26
üzenetére
3 szalmabála (ami 3x4 fűszál késsel szedve) az alap ágy 7 órát lehet vele tekerni. Ha ki be loginolsz akkor a drifterek eltűnnek reggel.
Bogyós növényeket vidd magaddal ha leszedted vagy jegyezd meg waypontal hol vannak ha nem értek még be. Ha rezet találsz waypontal jelöld mert még nem kell felszedni de később hasznos lesz, alatta lehet rezet is bányászni.
Gomba is újra nő az is fontos wayp. (Van mérgező is!) Ne szedj fel mindent csak ami szükséges mivel inventory space kevés induláskor. Nádból csinálhatsz 4 kéz kosarat +3x4 helyet ad. Késeket gyárts jópárat mert az elején sok fog elkopni. Farkast és medvét kerüld el. -
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Felugrottam, szerencsém volt bogyó hegyek mindenfelé, most épp este van beástam magam
-
válasz
Sanyaaa26
üzenetére
Pár napja megy a szerver, jelszavazva mert csak phsoknak szeretném. Ph2022 a pass (vagy PH2022, vagy ph2022
elfelejtettem)
Ip: 178.48.20.9
Portot nem kell írni
[link]Baromi nehéz és kegyetlen mert az első napon meg lehet halni farkasoktól, éjszaka szörnyektől, másnap meg éhhaláltól.

Rakok majd ki kezdésnek cuccokat ládába a házam mellé ha kell de kaja nekem is kevés. Palánkokat, fát, esetleg kezdetleges cuccokat. Spawntól nem vagyok messze, térképen látszódik majd.
-
Sanyaaa26
aktív tag
Szia, gondolkodóba ejtettél a játékkal kapcsolatban :) Lehet még ma beruházok rá, csak ezt tényleg jó lenne társasággal főleg ha ilyen nehéz.
-
Csak annak ajánlom aki szereti az önszivatást, mármint arra értem hogy nagyon nehéz a játék még leírásokkal is. Leginkább a terrafirmacraftra hasonlít. Gépigénye kicsi, azaz ami a minecraftot vitte normálisan az ezt is fogja bőven csak szebb grafikán.
Írok ha indul szerver (még nem tudom mikor, a hw már megvan de nincs a helyszínen). Én már egy hete játszok egy pályán azt raknám be így ha kell akkor tudok segíteni is. (viszont leginkább reggeli 6-7 óra között vagyok fent, esetleg hétvégén éjszaka)
Vannak kasztok, amik befolyásolják a játékmenetet nem is kicsit. (hátrányra is)
A játék elején éhenhalás ellen kell küzdeni aztán ahogy megvan farm, vagy esetleg jobb gombalelőhely, gyümölcsök bokrok felfedezése egyre könnyebb lesz aztán réz korszak, bőr feldolgozás, sütés főzés (több ezer recept), tartósítás majd első telet kell túlélni valahogy amire még ötletem sincs (nem nő semmi, állatok is kevesebb húst adnak és 0 zsírt), vaskorszak amit nekem még nem sikerült elérnem de még a rézkorszak ötvözeteit sem.. ruha az lesz bőven mert len-t termelek és tailor azaz szabó kasztot választottam.
Saját gameplay, ezen a területen szinte mindig esik az eső így nem kell öntözni vagy csak alig. Viszont hűvös van 10-15 fok tavasz van, szél az van bőven így majd szélmalom is menni fog rendesen (automatizáláshoz).

Előző játékomból kovácsolás, kézzel kell a fűrész fogait is megcsinálni.
Nálam minden segítség be van kapcsolva, tooltipek és folyamatosan olvasom ingame mit kell csinálni mert itt szinte semmire nem jövök rá magamtól.
Persze a játékban mindenki oda költözik ahova akar, azaz délen meleg van északon meg hideg. Szóval sivatag, mocsár, tajga minden amit el tudsz képzelni és az mind befolyásolja a játékmenetet és nehézséget. Én ilyen félig északi esős részen vagyok. Legkönnyeb amúgy valami középutat keresni erdős területen csak ott ugye a farkasok és medvék zabálnak fel viszont ott a kaja megoldott mert könnyebb gyűjtögetni.
Van benne kis fantasy is, éjszaka megjelennek portálok amelyeken mindenféle szőrős izé jön hogy megegyen (drifterek) és 10-20 naponta van valami vihar is (mint a stalkerben) amikor minden meggajdul de túlélhető az is. Nekem leginkább csak a bányászattal van gondom meg az elején volt a kajával. A szerver teljesen alap módban fut, semmi beállítás vagy könnyítés nincs benne. Modokból csak a balfelső óra van berakva. Majd lesz playercorpse hogy a hullák megmaradjanak és ne tűnjenek el halálkor a ledobott itemek x órán belül. Van rendes trade is a játékban így lehet és kell is kereskedni mert éghajlatonként más cuccok vannak amik lehet egymásnak kelleni fognak. Ja kereskedő npck is vannak. Ha nekikezdesz akkor a legfontosabb infó hogy mindent jelölni kell a térképen azaz ha találsz gombát akkor később vissza lehet menni mivel újra kinő a gomba, vagy mondjuk rezet apró kövek formájában a felszínen akkor később ott érdemes majd bányászni (réz nem spawnol újra a felszínen)De a lényeg hogy tényleg csak olyannak ajánlom aki szeret elbogarászni mindennel és kitartó mert nagyon nehéz a játék. Fel lehet fogni minecraft hardcoreként is.
-
kisi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Érdekesnek tűnik, bár az adott játékról még nem is hallottam...
Picit még gondolkozok rajta, hogy érdemes e megvenni...
Most még a Sanya féle szerveren játszunk, gondolom, az még kb 1- 2 hónapig tart..Hmm, módosítok...
Párom,és a gyerek meglátta, és kell nekik
Ha a Sanya féle szerver kifut, 3 fő jelentkező lenne, én, párom, és a lányom, ha nem baj, hogy 7 éves, és még egyáltalán nem ismerjük ezt... -
Még régen azaz 10 éve talán hogy csináltam PH szervert minecrafthoz, bár ma már nem érdekel maga a minecraft viszont klónjaival szoktam játszani. Leragadtam a Vintage Story-nál ami lényegében egy kész terrafirmacraft normális grafikus motorral.
Szóval a lényeg hogy szeretne-e valaki PH-s Vintage Story szervert?
FixIp és szervergép 24/7 is van rá kezdetnek max 8-10 playerig. Csak eredetivel, jelszavas szerver csak PH-soknak. -
Sztyepadzso
őstag
Még valami, teljesen más.
A laptopom 2060-as kártyával bír, és gondoltam, megnézem, hogyan szuperál Ray Tracinggel(nem várok csodát). Szóval, nekem az nem nagyon tiszta.
Javítsatok ki, ha tévednék, de én arra számítottam, hogy elindítom a játékot, elhúzom a csuszkát, és megy a ray tracing a játékomban.
Erre láttam, hogy fel kell tenni az xbox insider hub-ot, amit megtettem, de nem látom benne a leírásokban szereplő lehetőséget az MC RT-hez.
Ekkor látom egy reddit írásban, hogy berakták a Launcherbe. Nosza, letöltöttem, elindítottam, de nem tudom ott se belőni. Az Geforce Experience-ben meg eddig "valamit lehetett" mókolni a beállításokkal, (teljesítmény -minőség csuszka), de most az sincs ott, miután frissítettem a drivert. Így ott a Ray Tracing off-on van.
Vagy mi a bánatot tettetek ti, hogy működik? -
Sztyepadzso
őstag
Köszi szépen a választ!
Az tiszte, hogy kettő account kell, ahogy én is feltételeztem, de ugye itt több belépés is van, mire fut a játék, és ezek eléggő kötődnek egymáshoz:
-W10(az én fiókom)->Store(az én fiókom)->Minecraft Launcher(az én fiókom)
Ha neki csinálok live fiókot, akkor azzal be tudok lépni az én windowsom alatt azt ő Store-jába, ott megvenni a játékot, majd a Launcherben átjelentkezni, és vele játszani? -
Karibaba
aktív tag
válasz
TYÜTYI2006
üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék, mert letöltöttem gépre és próbáltam ugyan azzal az accounttal belépni mint telon de nem engedte.
-
TYÜTYI2006
tag
Sziasztok! Több éve van javam eredeti ez oké is. De kérdésem hogy júniusban vettem bedrockot a telefonra. Ezt megtudom e oldani, hogy pc n is fusson, újabb megvétel nélkül, illetve, telefonról a mentéseimet át tudom e hozni pc re, és hogyan.

-
kisi
aktív tag
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
igen, 2 különböző account kell az együtt játszáshoz. Ugyanazzal nem fog menni.
-
Sztyepadzso
őstag
Sziasztok,
A kövvetkező kérdésem lenne, remélem, van ebben tapasztalatotok.
A Lányommal szeretnék majd minecraftozni, a Bedrock editionnel.
Nekem megvan a játék, és a számítógépeinken én vagyok bejelentkezve a Store-ba a Minecraft-ba, Win10-be.
Hogyan oldható meg az, hogy ő egy másik accounttal(mert felteszem, hogy nem tudunk ugyanazon az accon egy időben együtt játszani, pl az ő egyik világában). Eddig Szomplán az én nevem alatt játszott(offline)
Mielőtt elkezdenék regelni MS Storeba, kérdezem:
Ha neki csinálok egy fiókot, majd ott megveszem a játékot, majd az egyik PC-n, amin ő játszik, bejelentkezik a saját fiókkal a MC Launcherbe, akkor az így működőképes lesz?
Előre is köszi! -
PeL
addikt
https://www.reddit.com/r/PolyMCLauncher/comments/y6lfaz/is_this_true/
Itt írnak bővebben róla, én hoztam létre a reddit postot
-
PeL
addikt
Hmm.
Nem tudom ki használt eddig rajtam kívül PolyMC launchert, fent vagyok a Gregtech New Horizons discord szerverén, és a felhívások részre bedobták ezt a postot:
Egyelőre nem tudni hogy a forrás hiteles vagy sem, mindenesetre mivel mostanság amúgy sem minecraftozok, én inkább letöröltem a gépről a launchert a biztonság kedvéért. Aztán majd kiderül mi van.
Még azt nem tudom, hogy a microsoft accomat hogy tudom kijelentkeztetni onnan? Mármint mikor először bejelentkeztem az accommal a launcherben akkor a microsoft oldalán is jóvá kellett hagyni hogy az app hozzáférjen az accomhoz amikor szükséges. Ezt vajon hol tudom megszüntetni?
-
kisi
aktív tag
Hmm.. nem megy...
Elutazva, egy használt gépen próbálok összehozni egy működő java-s minecraftot, another quality modpack 2-re (1.18.2 fabric), és nem megy... tölt, tölt, és nem akar betölteni sosem...
megy a csík, mozog a ram kijelzés, a bal felső sarokban is a szám, de nem tölt be a menüig, csak a töltő képernyő megy.
Szerintetek gyenge lenne hozzá a gép, vagy mi baja lehet?
Processzor Intel(R) Core(TM) i5-4440 CPU @ 3.10GHz 3.10 GHz
Memória mérete 16,0 GB (15,4 GB használható) ddr3
Acer H81H3 AM alaplap. (integrált videó kari, 512 mb max állítható ram..)ssd-n még van vagy 80 giga szabadon.Új win 10 install, Java 19 felrakva innen..
-
kisi
aktív tag
Hmm, tényleg, ezek az aternos, és társai miből tudják fenntartani az ingyenességet?
Amennyi ember használja ezeket, iszonyatos géppark kell hogy legyen mögöttük... -
apatyas
Korrektor
válasz
sixpak
üzenetére
Szia!
Ha továbbra is megfelel nekik, hogy a második csak akkor mehet a pályára ha az első aktív akinél fut,
akkor bármilyen segédprogrammal közös virtuális alhálózatba kell összerántani a két gépet, erre pl a Hamachi alkalmas. Viszont az én tapasztalataim alapján, ilyenkor össze szokta keverni a játék, hogy melyik inventoryt melyik nevű felhasználónak adja, két eredeti játék volt de úgy is - lehet, hogy kikapcsoltam az online módot és azért.
Ha mindketten a másiktól függetlenül
is szeretnének belépni akkor szervert kell indítani vkinél - koliban az IP-k kiengedése macerás lesz, valsz otthon lehet szervert csinálni könnyebben, annak a címét ki kell majd engedni a router tűzfalon.
Szerk: Vagy a szervert is Hamachiba rakni.
Bővebb részleteket később, ha szükséges.Teaway: Van bármi más teendő? Átmásolni a mentéseket időben, főleg ha az első gép kikerül tőled.
-
Üdv.
Eddig a lányaim helyi hálózaton tolták itthon a játékot, kettesben, egyik a laptopján, másik az én gépemen.
A nagyobbik lányom egyetem miatt, elkerült itthonról, albérletben lakik, van rá mód, hogy ugyanígy tudjanak játszani ketten együtt?
Ha igen, mi a menete a dolognak?
Köszönöm. -
pomorski
őstag
Sziasztok!
Az egyik gyerekem egy ideje abajgat, hogy szerezzek neki egy minden funkciót tudó Minecraftot Windows alá, ennek kapcsán kacérkodom a gondolattal, hogy vegyek neki egy valamilyen PC-s verziót, csak azt nem tudom, hogy melyiket?!
A gyerek gépe 64bites Windows 8.1-es rendszert tartalmaz, ami „nem bolti”.
A gyerek a Minecraft (Java) verziót szemelte ki, ezt megtaláltuk egy szimpatikus hardveraprós eladó kínálatában.
Kérdésem az, hogy ha ezt a játékot megveszem, utána pedig elkezdem feltelepíteni a gyerek gépére, abból származik-e bármiféle hátrány, hogy a gyerek gépén a Windows „nem bolti”? Nem tudom, hogy milyen új accountokat kell létrehozni a játékhoz (Microsoft fiók, Minecraft fiók, stb.), viszont azt jó lenne tudni, hogy okoz-e gondot/problémát a jelenlegi Windows, vagy sem?!Az összefoglalóban olvastam, hogy "A warez minden formában tilos a topicban!". Kérdésfeltevésem nem warez-re vonatkozik, -erről szó sincs. Csupán a gyerek Windowsával van némi bibi. Ha kérdésfelrakásom bármiféle problémát okozott bárkiben, akkor kérem törölni...!
-
PeL
addikt
válasz
sto1911
üzenetére
Már nincs két account, a minecraft.net-en vásárolt játékot is MS accra kell regisztrálni. Ahogy írtad mindegyik verziót tartalmazza a vásárlás, értelemszerűen a moddoláshoz a Java verzió kell, ha nem a gyári launchert használod akkor a 3rd party launcherben (PolyMC például) csak be kell logolni a minecraftot tartalmazó MS accal és bármelyik modpack telepíthető lesz két kattintással.
-
sto1911
veterán
Sziasztok, van bármi hátránya, ha a Microsoft Store-bol szerzem be a játékot? Van egy ilyen mondat a store oldalán:
Ha *nem* Windows 10 vagy Windows 11 rendszert használsz, töltsd le a Minecraft.net/download oldalról az operációs rendszeredhez megfelelő alkalmazásindítót, amellyel hozzáférhetsz a játékhoz.
Honnan fogja tudni a Minecraft, hogy teljes játékom van? Kulcsot ad az MS store? Vagy összeköti a két accountot?
Illetve mivel már egy pakkban kapható az összes változata, így rendesen moddolható az MS Store verzió is, ugye?
Köszönöm!
-
Sanyaaa26
aktív tag
Ha valaki kedvet érezne, van egy All The mods 7-es szerver, kb egy hónapos de nem sok forgalom volt eddig rajta, legújabb 0.4.30-as verzió
Nem egy nehéz pakk, cserébe rengeteg moddal mindig van mit csinálni..
Dynmap
[link]Szerver ugyanez, csak :25565 végződéssel (whitelist van, privátban)
-
fede94
tag
Sziasztok, a napokban telepítettem egy textur packet (már letöröltem). Azóta ha nagyképernyőben játszom akkor szétesik/összemegy a kép. Tudtok ebben segíteni?
-
Zeller01
tag
válasz
apatyas
üzenetére
Szia, köszi

Win- es, nem JAVA verzió.
Hálózati probléma nincs, tökéletesen fut a játék mindkét oldalon.
Ezt a mérgezést azért zárnám ki, mert bármilyen világot hozok létre, sehol nem tudja használni a kezét
Egyébként külön érdekesség, (hogy még jobban ne lehessen megoldani) farmos világban le tudja szedni, DE CSAK a paradicsomot (epret már nem), és a magokat sem tudja elültetni
Szóval marha jó lett ez a frissítés. Elképzelésem nincs, hogy fogunk innentől játszani. -
apatyas
Korrektor
válasz
Zeller01
üzenetére
Szia! Előre mondom, nem tudom a megoldást.
Oké hogy PCn fut, de ez a win10 edition vagy a javás?
Ha spawn védelem lenne vagy spigot aranylapátos, vagy modos FTB, akkor lerakni se tudna blokkokat, nem csak kiütni nem.
A lassú, akadozó hálózat tud produkálni hasonló jelenséget (blokklag), de ott előbb-utóbb csak sikerülne lerakni néhány blokkot illetve kiütni, vagy kidobna timeouttal. Ezt észrevettétek volna, hogy valamilyen lassúság az oka.
Ha mining fatigue lenne (tengeri templom elder guardian miatt) azt a potion effektekben látnátok és mindkettőtökre hatna ha ott vagytok. Ellenszere tejivás. Ez pont azt produkálná amit irtál a haverodra, ha csak ő van az adott helyen, de erre az esetre is rájöttetek volna magatoktól./gamemode 0 játékosnévparancs esetleg kiadható chaten, túlélő módra állítja a karaktert, nem tartom valószínűnek h ez rossz lenne.
Win10 edition esetében nem tudom milyen speciális nyűg lehet, azom nincs.
Az xbox családi beállítások, vagy ilyesmi nevű szekció tud őrületesen hülye jelenségeket produkálni esetleg, ha megkergült. De simán elállitva az opciót, tiltaná az online felcsatlakozást, szal ez sem esélyes. -
Zeller01
tag
Sziasztok! Itthon sokat játszunk a játékkal. Kb 1 hete nem kapcsoltuk be. Most újra elővettük és ki is írta, hogy jött valami 1.19 frissítés, oké. PC, eredeti win-es, 2en, online coop. Én szoktam indítani a világot. Barát belép meghívás után és ő nem tudja szétverni a blokkokat. Létrehozni tud, de szétverni semmit. Sem a jobb sem a bal klikk nem működik neki megfelelően. Semmit nem állítottunk el a legutóbbi bejelentkezés óta. Indítottam egy újonnan letöltött, teljesen más világot is, de ugyan az. Semmi hibaüzenet, semmi beállításra vonatkozó dolog, hogy a 2. player tiltva lenne. Tudjátok mit kell csinálni, hogy újra tudjunk játszani? Kicsit olyan, mintha a 2 játékos nem "megbízható" lenne, tiltva lennének a dolgok.
Köszi, aki foglalkozik a dologgal! -
icemad
nagyúr
válasz
Geryson
üzenetére
Szerintem ez így nem fog menni. A gyereknek kell új profil, és nulláról kezdeni mindent. Konzolos topikokban többször előjött ez a téma már, ezért is mondjuk mindig, mindenkinek, hogy gyereknek azonnal külön profilt kell csinálni. Így lehet elkerülni ezeket a helyzeteket. (Meg persze konzolon ezer más hasznos funkciója is van, de ez a te esetedben nem releváns.)
Ms support talán tud segíteni, mert meglepően felhasználó barát a hozzáállásuk, de nem tudom, hogy technikailag megoldható e, az amit szeretnél. -
Geryson
addikt
Sziasztok! Tiszta idióta problémám van:
Az 1000 éves Microsoft accountommal évek óta a fiam játszik. Pár hónapja meg kellett csinálnom a Microsoft accountba való emigrálást, amit megtettem.
Most kitaláltuk, hogy veszek én is egy Microsoft "példányt", hogy együtt tudjunk játszni. Mivel egy csomó eredménye és hasonlók vannak neki, így az én régi accountomat oda szeretném adni neki véglegesen és én meg vennék egy újat. Na igen, de ahogy belépek a Minecraft oldalra és be akarok lépni, akkor kijön, hogy a Microsoft accountba lépjek be. Ahogy oda belépek, akkor nyilván bedob a abba a profilba, amibe az összes Microsoft cuccom (Office, Windows, bármi) benne van. Ennek az e-mail címét nyilván nem adom oda neki, én csak a Minecraftot szeretném. Minecraftnak írtam, azt mondják, hogy az emigrálás miatt az MS kezeli tovább a profilomat, ott kérdezzek. Tulajdonképpen le kellene választanom az MS-profilról a Minecraftot és egy új MS-profilhoz hozzáfűzni, de hogyan lehet ezt megtenni?
Valakinek esetleg bármi egyéb ötlete?
-
PeL
addikt
Kis infó azoknak akik eddig MultiMC-t használtak a modpackok indításához:
Mivel egy ideje nem lehet szinte semmilyen modpackot letölteni vele sehonnan még importálva sem, és mivel még azóta sem változott a program, kb meghalt a supportja. Így kénytelen voltam alternatíva után nézni. Kis keresgélés után találtam rá a PolyMC nevű launcherre, ami megjelenésre és funkciókra kb 1:1-ben ugyanaz mint a MultiMC. Ez is nyílt forráskódú, van reddit és discord csatornájuk is, és kezeli az összes nagyobb launcher modpackjait, beleértve a Curseforge és az FTB packokat is. Van amelyiknél 1-2 modot manuálisan kell letölteni, de ezt jelzi is akkor mikor telepítesz egy packot, és rögtön oda is irányít egyből az adott mod curseforge oldalára a letöltéshez, szóval csak kattintani kell és már jön is lefelé ami hiányzik, csak manuálisan bele is kell másolni az instance-ba értelemszerűen.
Nem tudom mi történt a MultiMC-vel hogy ennyi idő alatt sem tudták megoldani amit ezek megoldottak szinte azonnal, de nem fogok már visszaváltani szerintem. Teljesen jól működik nálam a PolyMC most.Itt a launcher hivatalos oldala egyébként: https://polymc.org/
(Windows, MacOS, Linux verzió is van belőle ugyanúgy) -
PeL
addikt
válasz
Melorin
üzenetére
Microsoft Store-ban vásárold meg, mert úgyis Microsoft accra kell már aktiválni.
https://www.xbox.com/hu-HU/games/store/minecraft-java-bedrock-edition-for-pc/9NXP44L49SHJ
-
Melorin
addikt
-
icemad
nagyúr
válasz
Melorin
üzenetére
Sorry, nem jól olvastam, azt hittem a store verziót vetted meg.
Nemrég volt egy kis kavarás, megszüntették a különböző verziókat. Van egy launcher és onnan tudod indítani a java és a store verziót. Próbáld meg Windows storeból telepíteni, és az xbox programból indítani. -
Melorin
addikt
Sziasztok!
Segítsetek légyszi mert már kitépem a hajamat.
Megvásároltam egy kollégám gyerekének a Minecraft Java verziót de hiába lépek be az accountomba a Microsoft accountommal, továbbra is csak a "BUY NOW" gomb jelenik meg, a gépen a játéknál pedig csak demo módban hajlandó indulni a játék.
Felvettem tegnap a kapcsolatot a supporttal de csak egy sablonválasz jött, hogy login gondom lehet, aztán egy FAQ linket dobtak oszt joccakát.Mi a csuda lehet a gond?
-
apatyas
Korrektor
Sziasztok!
Kisi szerverén keressük a gebasz forrását. Épített vki chunkloados nagy gépsort, vagy bármi ilyesmit? Egyáltalán, egy bázis listának örülnénk ha beírná aki építkezett vhol - dynmap itt. Nektek hogy futott?
kb 20seces blokklag van, mindig, tickrate a béka feneke alatt akkor is ha nincs bent senki (dynmap napszak alig megy előre). -
icemad
nagyúr
Meghalt Technoblade... 23 éves volt. Én, mint volt rákbeteg, tisztelem a kitartását, sajnos a betegség erősebb volt. Nyugodjon békében!
-
Rebel007
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy Xbox One konzolom és a frissítés óta (ver.: 1.19.202.70) nem tudom rajta elindítani a Minecraftot. Megpróbálom elindítani bejön a piros alapon Mojang studio felirat aztán visszadob az xbox menűjébe. A lányomnak van egy PS4 Pro konzolja neki is van Minecraftja a két konzol az én email címem alatt fut és most a frissítés után megjelent a PS4en az xbox alatt létrehozott karakterek, valamint vettem boxon egy fegyver packot és az is ott van most PS-en. Valami összeakadást sejtek a háttérben de nem tudom, hogy mi lehet a gond. Próbáltam xboxon újratelepítést nem segített. Elképzelhető, hogy az összeakadás miatt nem fut boxon a játék?
Köszi előre is ha írtok, segítetek.
-
Amur
addikt
Nem tudom írtam-e, de szerintem igen. Van új kezdőknek szoló minecraft sorozatom. mehetne a másik mellé az összefoglalóba a linkje:
minecraft survival sorozat kezdőknek
Pláne hogy a másik csak 8 részes, ez pedig már 92.-nél tart, sokkal frissebb, részletesebb. -
TYÜTYI2006
tag
válasz
apatyas
üzenetére
Vannak olyan javas szerverek ahová fel lehet lépni bedrock edition al is de az adott szerver sajnos 1.18.2 és, jobban mondva fel lehet lépni maximum azzal, de 1.17 tél is pl. Játszani szeretnék rajta és se notebookom se itt pc M nincsen. Arra az adott szerverre kb 1 éve már csak eredeti játékkal lehet fellépni
-
apatyas
Korrektor
válasz
TYÜTYI2006
üzenetére
Szia! Nem látom át teljesen, hogy mit mivel szeretnél összepárosítani. Bedrock edition (mostanság a 'sima' minecraft elnevezés alatt fut már sajnos) kompatibilis az androiddal xboxxal. Javával arra nem fogsz felmenni és viszont (más nyelven vannak programozva, amilyen kusza a javás, kizárt hogy azt c++ -ban lemásolják hibátlanul). Java alatt tudom, hogy lehet nagyobb és kisebb játékverzióval korábbi mentett pályát betölteni. Bedrock edition alatt ebben nem vagyok biztos, előrefele úgy gondolom hogy kellene lehessen verziót emelni adott pályán.
Megj: a szerver maga sehol nincs ellenőrizve hogy eredeti-e vagy sem, a felhasználók accountja kell eredeti legyen, ha a szerverbeállítás ezt megköveteli. Lehet erre gondoltál, csak nem írtad ki ilyen részletesen. -
TYÜTYI2006
tag
Sziasztok! Adott 1 szerver. Otthon működött is, fel lehetne rá lépni bedrockkal is, vannak ilyenek, de kint dolgozok németben és a szerver 1.18.2 es max. Vissza lehet e androidon butitani a verziót korábbra és hogyan majd szükség szerint vissza 1.19 re. Köszönöm. Eredeti szerver és eredeti a javas is, meg a bedrockos MC is.

-
PeL
addikt
Tök jó hogy a Curseforge már megint gallyra vágta a MultiMC-be való modpack importálást... Ráadásul már az FTB packokat sem lehet importálni, le kell hozzájuk szedni külön az FTB Launchert... Nem értem mire jó ez hogy 500 féle launcher kell az embernek ha játszani akar több féle packkal, miért nem lehet egy normális, közös platformot létrehozni ahol fent lehet minden. Ja tudom, nyilván az úgy túl egyszerű lenne

Kisi: Azt értem, de eddig lehetett MultiMC-vel importálni az FTB launcheres packokat, most már azt sem lehet, csak ha leszeded az FTB-s launchert és azzal átküldöd a MultiMC-be.

-
kisi
aktív tag
válasz
fede94
üzenetére
Ha csak localhoston játszol, minek a whitelist?
a server.properties -ben kapcsold ki, ha nem kell...
whitelist - ben bennevan a neved?
Ha sikeresen lefut a /whitelist add Valami , akkor így kéne kinéznie:
[
{
"uuid": "07e22e45-2b7e-4313-bdc6-1ad5e3c9b2b0",
"name": "Valami"
}
] -
kisi
aktív tag
válasz
Harcipocok84
üzenetére
Huhh, jól bele futottál... A gyerekek aztán tudnak dolgokat kérni, amit nem könnyű teljesíteni

Talán ez, ez 1.18.2 re van, de 40%-ra késznek írja..Addont, ilyeneket inkább itt keress. A webes felülete a curseforge-nak több opciót enged, felül tudsz váltani, mit keresel. addon, mod, modpack, world, resource pack..
Addonokkal sajna nem foglalkoztam, max egy how to install addons for minecraft googlival tudnék segíteni, de szerintem addig te is eljutottál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- World of Tanks - MMO
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Motorola Razr 50 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Vivo V50 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi Poco x7 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
És nem a farkasok között 0 fokban félig víz alatt?
Finom kezdésnek
Az ilyenek nagyon megmozgatják a fantáziámat, én TFC-t is próbáltam modokkal meg egyedi receptekkel még részletesebbé tenni szóval ez a játék nagyon bejön eddig
Nehéz lesz kibírni vasárnapig (addig leszek távol itthonról)

Mármint, így mennie kell.