Évközi funkciódömpinget hozott az új AMD Software

A 22.7.1-es szoftvercsomag temérdek újítást kínál, és a Windows 11 készülő frissítésére is gondol.

Az AMD elérhetővé tette a 22.7.1-es verziószámú AMD Software kiadást, amely idén már a harmadik nagyobb frissítésnek számít a márciusi, illetve a májusi kiadás után. A fő újítás az AMD Noise Suppression, amivel a rendszer ki tudja szűrni a zavaró zajokat a hangfolyamokból, ami leginkább akkor hasznos, ha játékok streamelése történik, de persze online beszélgetésnél is jól jöhet.

A Noise Suppression bemeneti és kimeneti hangfolyamon is képes dolgozni, ráadásul valós időben működik, az alapját pedig egy gépi tanulással kialakított algoritmus adja. Egyelőre a funkció AMD Ryzen 6000 sorozatú APU-val, illetve AMD Radeon RX 6000 sorozatú grafikus vezérlővel aktválható.

Hirdetés

Frissült a nemrég elérhetővé vált a Radeon Super Resolution, amely mostantól a hibrid grafikát alkalmazó, Radeon RX 5000 vagy 6000 GPU-val rendelkező, teljesen AMD-s notebookokon is üzemképes, emellett jobb lesz a szolgáltatással elérhető élmény, ha keret nélküli teljes képernyős ablakban fut az alkalmazás.

A múlt tavasszal bemutatott Radeon Boost VRS funkció is kiegészült, így a korábbiak mellett további három játékot támogat: Elden Ring, Resident Evil Village és Valorant. A szolgáltatás aktiválásához minimum RDNA 2 architektúrára épülő Radeon grafikus vezérlő kell.

A fentieken túl a meghajtó friss profilt kínál a Swordsman Remake című játékhoz, illetve támogatja a Windows 11 22H2 frissítésének előzetes kiadását, valamint az Agility SDK 1.602-es és 1.606-os kiadásának újításait, beleértve a shader modell 6.7-et, továbbá új Vulkan implementációt is kapott, ami kezeli a VK_EXT_non_seamless_cube_map kiterjesztést. Az OpenGL eszközillesztő teljesítménye is javult, és az AMD szerint a Minecraft című játék alatt 89-92%-kal jobb sebesség várható tőle maximális grafikai részletesség mellett, az előző meghajtócsomaghoz viszonyítva. A várható tempóelőny persze a hardverkonfiguráció és a futtatott szoftver függvényében változik.

A friss csomag pár hibát is javít, amelyeket az alábbi felsorolás részletez:

  • Megjavul a Folding@home OpenCL API-n keresztüli teljesítménye az egyes Radeon GPU-kon
  • Az automatikus alulfeszelés többet nem letilthatja a Zero RPM fan funkciót
  • Az aktivált Enhanced Sync többet nem korlátozza 15 képkocka/másodpercre az egyes játékok teljesítményét, ha a futtatásuk közben videolejátszás történik a kiterjesztett kijelzőkön
  • Az ablakok közötti váltogatás nem okozhatja mostantól a Hitman 3 lefagyását, ha az exkluzív teljes képernyős módban fut
  • Többet nem ad homályos eredményt a videók böngészőben történő felskálázása az egyes Radeon GPU-kon

A 22.7.1-es verziójú, frissített Adrenalin Edition családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 és 11 operációs rendszert támogatja, és a Radeon RX 400, 500, 600, Vega, VII, Pro Duo, 5000, 6000, illetve Pro szériás grafikus kártyákhoz, továbbá a legalább negyedik generációs GCN dizájnt használó mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Vega architektúrára épülő IGP-vel rendelkező Ryzen és Athlon APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező noteszekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától.

Az AMD Software: Adrenalin Edition 22.7.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés