Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr Dini

addikt

Üdv megint! :DDD

Végigkalandoztam a command blockot, csináltam minigameeket stb.

Viszont egy olyan problémába ütköztem, h adott egy erdő. Ha az erdőben egy megfelelő blokkra lerakok egy követ, rá egy fáklyát, akkor előjön a házam, ha utána kiütöm eltűnik.

Namost ezt úgy oldottam meg, h a fáklya "helyét" figyeli egy cmd blokk. Ha rákerült a dirtre, a cmd blokk successel és erre a sucessre figyel egy másik távoli command blokk. Ha ez megvan a föld alá épített házat felklónozza, majd ha kiütöm a fáklyát először leklónozza a fenti házat(ha esetleg átépíteném, v a chestekből kiszednék pár cuccot az lent is meglegyen) a föld alá, majd eltűnteti a fentit.

Remélem eddig érthető.

Nade a blokktesztelő cmd blokkoknak folyamatos ki-be (foggalmam sincs hogy híjják'...) jelet kell adjak. Ez működik egészen addig, míg kilépek, majd megint be a worldbe. Akkor a hopperekből (merthogy ez adja az órajelet) a komparátor folyamatos jelet lát és ezmiatt nem okés. De ez csak singleplayernél van így. Ha szerveren van, akkor oké... :F

Más:

Szeretném azt is megcsinálni, h a fáklya alatt lévő blokk is érzékelve legyen. Tudtok vmi olyan megoldást redstoneilag, hogyha mondjuk 2 irányból jön a redstone egy lámpába, de a lámpa csak akkor kapcsol be, ha mind a 2 jel aktív?

Köszi!

Ui.: ja és ha vkit érdekel a command block és elakadt, esetleg megpróbálok segíteni, mert egész jól megvagyok vele. :D (pl megcsináltam a világelső és leggyorsabb automata farmját command blockkal. :P :DDD)

Új hozzászólás Aktív témák