Új hozzászólás Aktív témák
-
eXtremeHUN3
csendes tag
Épp ezért nincs semmi értelme összehasonlítgatni őket, nem egy kategóriába tartoznak. A Wii U technológiailag fényévekkel megelőzi az előző generációt.
-
eXtremeHUN3
csendes tag
A Wii U GPGPU-ja kenterbe veri az X360-at meg a PS3-at. Csak a fejlesztőknek meg kéne tanulniuk használni azt.
Ugyanakkor természetesen nem erősebb az XO-nál, vagy a PS4-nél.
Ha a fejlesztők (is) úgy kezelik, mint egy előző generációs processzor-orientált konzolt, akkor nem fogják tudni kihozni belőle a potenciált, mert a CPU nem olyan erős (Bár IBM PowerPC 7 alapokra épült). Érdemes lenne inkább az eDRAM-ot és a nagy méretű CPU cache memóriát használniuk, illetve a GPGPU-ra bízni a számítások nagyrészét (pl. fizika). A CPU így kevesebbet fogyaszt és nem melegszik annyira.
Röviden: nem a CPU-t, hanem a GPGPU-t kell terhelni a Wii U esetében (de azt rendesen), különben csak egy ócska portot kapunk. -
Csak a vita miatt tűnt el pár hozzászólás.
-
Rebourne
aktív tag
A Wii U-nál igen erőteljesen próbálkozik a Nintendo, hogy változtasson rajta, kérdés sikerül-e.
Egyelőre nagyon nem, Bobby Kotick, mindnyájunk kedvenc gémer (aki nem gémel) CEO-ja, egyenesen "kiábrándító"-nak nevezte az új konzol elterjedését az Activision negyedéves befektetői beszámolója során. Nem értek hozzá, de elvileg ez súlyos megjegyzés ilyen konferencián.
-
SaitoX
tag
"A Ubisoft lépése nem meglepő:
http://www.vgchartz.com/platform/47/wii-u/
Sehol sincsenek a third party címek a Ninendóhoz képest."Ugyanez volt a probléma a Wii esetén is, első években rengeteg jó játékot adtak ki rá, RPG-ket is, meg mindenféle cuccokat, de a 3rd party játékok alig fogytak...
A Wii U-nál igen erőteljesen próbálkozik a Nintendo, hogy változtasson rajta, kérdés sikerül-e.Az új irányítás pedig érthető, elég megnézni a DS, és az érintőképernyős óriási sikerét, szerintem rengeteg lehetőség van a Wii U-ban, de a Wiimote-t sem lenne érdemes teljesen elhanyagolniuk, az új, HD játékokkal az is nagyon jó játékélményt nyújthatna.
-
dezz
nagyúr
Tudom, de már nem ez a default és nem is adják hozzá, külön kell megvásárolni, így a tulajdonosoknak csak egy része fog rendelkezni vele. Bár arra is lehet valamennyire építeni, hogy a korábbi Wii tulajok is beszereznek egy Wii U-t, és a régi irányítót is használni fogják hozzá. (Viszont közülük is soknál előfordulhat, hogy a régi gépet az irányítóval együtt eladják vagy elajándékozzák rokonoknak, stb.) Szóval, kérdés, mennyire lehet erre építeni és mennyire fognak a játékkészítők?
Szerintem az új irányító koránt sem fogja olyan nagy tömegeknek megmozgatni a fantáziáját.
(#49) Peat: "Meg a wiimote mögé normális programkínálatot alakítottak ki, tehát ebben a tekintetben szerintem elérték azt amit el lehetett."
Már minden ki lett volna hozva a mozgással irányításból? Így az egész területet lefedte a Wii, azaz már mindenki vett egy Wii-t, aki fantáziát láthatott a "hadonászós" irányításban? Szeritnem még közel sem! Sokakat a gép hardvere riasztott el, illetve egyszerűen a korábbi játékokban nem találták meg, amit kerestek. A Wii U jobb hardvere új lehetőségeket teremt a játékok kinézetére és összetettségére vonatkozólag, ezt ugyanúgy vegyíteni lehet(ne) a mozgással irányítással.
Szóval, szerintem ez a "lufi" még koránt sem pukkadt ki, csak a régi gép bizonyult túl gyengének, amit a Wii U rakhat helyre. Megértem, hogy a "ráncfelvarrott Wii" koncepciót kevésnek tartották a korábbit akár csak megközelítő siker eléréséhez, de kvázi mindent erre az új irányítóra feltenni eléggé kockázatos. Szerintem vagy minden gép mellé csomagolni kellett volna egy Wiimote-ot is, vagy kétféle konfigurációban forgalmazni a gépet, Wiimote-tal és a képernyős irányítóval. Én speciel az elsőt szívesen megvettem volna, ha látom, hogy jönnek hozzá olyan játékok, amikkel szívesen játszanék (számítógépes jéték kedvelő kislányommal).
-
Mark_o
tag
A célnak tökéletes, és legalább nem fogyaszt sokat.
-
Peat;)
veterán
Szerintem a Wiimote már elérte azt az érzékenységet és használhatóságot ami bőven elég egy átlagember tudásszintjéhez. Lehet hogy a Kinect meg a Sony-féle megoldás papíron sokkal jobb, de a gyakorlatban igazság szerint egyik sem érte el a wiimote élményszintjét. A kinect az valami teljesen más és rengetegen csalódtak is benne, a sony féle megoldás meg nem rossz, de ha ránéz az ember már látja hogy ez "csak egy másolat". Meg a wiimote mögé normális programkínálatot alakítottak ki, tehát ebben a tekintetben szerintem elérték azt amit el lehetett. Az új konzollal ezért mozdulhattak el az erősebb hardware irányába, hiába jelennek meg az új generációs konzolok, most azért nem lesz akkora a szakadék. Jó ideig multicímek is elképzelhetőek, lehet hogy nintendonál úgy kalkuláltak az x360 és ps3 még támogatva lesz 2-3 évig és még az új generációs első 1-2 évnyi konzolcímei is elfutnak a wii u-n, szerintem meg is oldható lenne, csak azzal nem kalkuláltak hogy ejtik a gépet a fejlesztők. Sokkal komolyabb nyitócímek is kellettek volna hogy a gép gyorsan terjedjen, a wii-nél az volt a zseniális hogy ezt a feladatkört az alapprogram már önmagában ellátta.
-
A WIImote ugyan úgy használható a WII U-hoz mint eddig, nem váltották le, sőt jön egy tovább fejlesztett változat is hozzá.
A gép visszafele kompatibilis minden szempontból a régi Wii vel-.
a másik fele meg hogy amióta meg van a WII U-m imádom ezt az irányítást. Eszméletlen jó, és nagyon ötletes, valamit imádom azt benne hogy leülök bárhol a lakásban és ha arról van szó akkor játszok az irányítón. a képe is jobb mint vártam. Szerintem forradalmi megint ez az irányítás, és remek ötletek vannak benne. Az Új generációs konkurens konzolok is hozzák szerintem megint ezt a dolgot, mint ahogy a mozgásérzékelést is " lenyúlták " .azért egy Ps vita&ps4 kombó kissé drágán tudná hozni ezt a fajta irányítást.
Nintendo forever! -
leviske
veterán
válasz
TazLeacher #41 üzenetére
+ cskamacska: Az "ugyanarra a szerepre" rész arra értettem, hogy maga a hardver. A marketinget meg pont arra értettem, hogy a Wii Remote nagyon háttérbe szorult, pedig nyilván elő lesz véve megint, hacsak nem adták fel a küzdelmet a Kinect-el szemben.
-
dezz
nagyúr
válasz
cskamacska #43 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy gondolták, hogy leváltják a Wiimote-ot... Ahelyett, hogy egyszerűen csak frissítették volna alatta a hw-t. Ennek így már nem sok köze van a Wii-hez, nem is értem a névválasztást.
-
Rebourne
aktív tag
A GamePad funkcionalitását részben tudja a PS Vita és az Xbox Smartglass droid/szifon app, utóbbi esetben nyilván macerás a kontrollerek hiánya. Na meg persze a Wii U-val ellentétben nem lehet alapértelmezettnek venni ezek meglétét a játékban.
A Ubisoft lépése nem meglepő:
http://www.vgchartz.com/platform/47/wii-u/
Sehol sincsenek a third party címek a Ninendóhoz képest. -
ldave
félisten
Közben új hír, hogy az eddig Wii U exkluzívnak bemutatott Rayman Legends mégiscsak jön PS3/X360-ra, pedig ez bizonyos köröknek simán system-seller cím. Demók alapján pedig nagyon erősen épített a GamePad-ra a játék, kíváncsi vagyok mi lesz abból a másik két gépen. Mindenestre ez szerintem nagy veszteség a Wii U szempontjából nézve.
szerk: Ezek szerint Ubisoft nem volt megelégedve a Wii U játékainak a szereplésével a pénztáraknál (AC 3, ZombiU) és a Rayman-en nem szeretne bukni.
-
cskamacska
addikt
"ugyanarra a szerepre alkalmas, mint anno a Wii"
És mi lenne az? Mert a Wii-t a Wii Remote adta el, meg a rá épített hadonászós játékok. A második kijelző(ami macerás mert meg kell osztanod a figyelmed) meg a tapicskolás(megint csak macerás gombokkal irányítani és kijelzőt tapogatni) még véletlen sem olyan kaliberű dolog, ami el tudná adni.
Én a next gen PS és Xbox grafikai "ki nem használtságában" nem reménykednék, pont hogy grafikában fognak előre lépni, már pedig a WiiU épp hogy meghaladja a mostani PS3/360 szintet, ami tán javulni fog, de a next gen mellett sehol nem lesz.
jer1cho: ott a pont
Rebourne: Még megéljük, hogy a Wii U nem a PS4-el, hanem az Ouyával fog versenyezni.
-
Rebourne
aktív tag
válasz
desolator #40 üzenetére
Nem, a Nintendonak nincs ilyen terve, és kevésbé is van megszorítva, mert bár veszteséges a hardware, egy eladott játékdoboz után járó licenszdíjjal már elvileg nullszaldós. De ami a jövőt illeti, én a letöltős/kicsiolcsó/indie játékokat is fontosnak tartom. A Wii U-n máris több letöltős cím van, mint dobozos...
-
TazLeacher
nagyúr
Már az elején megmondtam. 2 szék közül a pad alá estek. Elvesztették a korábbi casual réteget az új, hülye irányításukkal és az árazással, a hardcore rétegnek meg kevés lesz a konzol. Nem is feltétlen a nyers erő lesz a kevés, hanem hiányoznak a kínálatból a HC exkluzív címek és ugye a megfelelő online háttér (se a PSN-hez, se a Live-hoz köze nincs a Nintendo rendszerének) főleg úgy, hogy ha valaki már egy rendszerben benne van. Aki mondjuk összeszedett már 1000 acsit és van 100 barátja Live-on, az kétlem, hogy szívesen váltana Nintendo-ra, főleg úgy, hogy jelen helyzetben lényegében semmi sem szól mellette a JELEN konzolgenerációval szemben sem. Mi lesz a JÖVŐ gépeivel?
hosszabb távon a Wii U nekem úgy tűnik, hogy ugyanarra a szerepre alkalmas, mint anno a Wii
Sajnos nem. A Wii olyan embereket tudott gép elé ültetni, akik sokszor az életben nem ültek volna le egy PS3/Xbox vagy PC elé játszani...ugyanez nem mondható el erről a gépről.
Egy szó, mint 100: jelen esetben semmi sem indokolja, hogy ezt a konzolt válassza valaki (akár "új" belépő, akár jelenleg is konzolos), ha meg kijönnek az új gépek, akkor egyenesen katasztrofális lesz a helyzet.
-
leviske
veterán
én csak azt nem értem, hogy erre a hardverre alapozva miért mozdultak a gépigényesebb játékok irányába. jó, persze értem, hogy a a jelenlegi gép egy darabig még elég lesz, hiszen jó eséllyel az új box és ps sem lesz maximálisan kihasználva, így megjátszható a kártya az érkeztük után is 1-2 évvel, de azért hosszabb távon a Wii U nekem úgy tűnik, hogy ugyanarra a szerepre alkalmas, mint anno a Wii. Mégis a marketing elég más...
-
Rebourne
aktív tag
válasz
desolator #37 üzenetére
Jelenleg a Wii U-n se jobb a helyzet, sőt a Miiverse account, minden megvett letöltős címmel is a konzolhoz van rögzítve. Ez utóbbit később feloldják az ígéretük szerint.
-----
A cikkből: "Valószínű, hogy az új generációs Xbox és PlayStation teljesítménye ellen kevés lesz a fentebb részletezett felépítés, de a Nintendo számára ez sosem jelentett gondot."
Hát pedig a Wii gyenge third party felhozatala elég nagy minusz, és a next-gen konzolokkal szemben a Wii U-nak sem jobbak a kilátásai. Saját fejlesztésből persze meglesz az évi három-négy sikerjáték, miközben a PS/Xbox/Steam meg aratja a licenszdíjakat és a forgalomat az összes többiből.
-
desolator
senior tag
Ha valóban tiltani fogják a használt játékokat a nextgen konzolokon akkor lehet én is pártolok a U-ra ps-ről.
-
dezz
nagyúr
válasz
Neovenator #31 üzenetére
Az valamilyen szennyeződés lehet. Egy normálisan kezelt waferen nem lehetnek ilyen durva hibák. Ez talán egy korábbi gyártási tesztpéldányt volt, amivel utána már nem bántak úgy, mint a hímestojással, vagy ilyesmi.
Nekem azok a nagy, "rozsdás" felületek a furák. Olyan, mintha ez egy félkészen kivett darab lenne.
-
tikshow
addikt
válasz
Neovenator #31 üzenetére
Ilyen, ha jobban megnézed látod a kis vájatokat szürkén a sötétbarna folton amik követik a az alatt lévő dolgokat.
-
Neovenator
senior tag
A kinagyított kép eDRAM részén lévő apró foltok hibás vagy területek vajon, vagy egyszerűen a kép rossz?
-
Translator
tag
ami titkosításért fele
-
Kaiku
senior tag
válasz
cskamacska #25 üzenetére
Azért az ár sokat befolyásolhat! Lehet pont azért lesz sikeres. Nem biztos, sok jelenelgi XBOX és PS3 tulaj fog váltani, főleg ha az új generációnál majd nem lehet játékokat csere-berélni. Ha ezt megfűszerezik valami kőkemény másolás védelmi rendszerrel akkor a pénz nagyon sokat fog számítani. Ne felejtsd el a PS3, hosszú évekig sem hoza vissza a fejlesztés árát a Sony-nak...
-
törölt tag
Én nem bánnám ha a konzolok is fejleszthetőek lehetnének, akár hardveresen akár szoftveresen. (nem jártam utánna, szóval ha lehetséges akkor nem szóltam)
-
mr_ricsi
veterán
Lehet arról tudni valamit, hogy a 32 MB-os integrált eDRAM csak frame buffer, vagy másra is használja a GPU?
-
cskamacska
addikt
Csak épp itt nincs más gimmick ami eladná.
A tapizós irányító tized annyira nem népszerű, mint a hadonászós Wiimote volt.
Cserébe olyan gyenge a gép, hogy a "köztes generációs" gép az mostani 7-8 éves konkurenciához hasonló szinten lesz csak használható multiplatform címekre, ha egyáltalán a kiadók vesződnek vele, mert már most vannak jelek(bejelentések hogy ez meg az nem jelenik meg rá), hogy a nem Nintendo hátszelű hardcore címek szépen elkerülik a gépet.
-
mandalor123
csendes tag
így is bőven elég a mai gépeken is általában a gpulimites lesz minden játék és nem cpu lesz kevés.
Várom hogy beinduljon a biznisz majd nyáron E3-mon biztos mutatnak be 1-2 nagyon szép játékot wii u-ra is. -
MC Pite
veterán
válasz
Hisztogram #17 üzenetére
+1, fel se kellett tekernem a lap tetejére hogy ki írta a cikket
-
SaitoX
tag
Az hogy papíron melyik erősebb, igazándiból nem sokat jelent.
Legalább ugyanannyit számít, hogy melyiket mennyire tudják a játékfejlesztők kihasználni, és mennyire nehezen programozható. A PS3-ban található Cell processzor ebből a szempontból nagyon rossz, és épp ezért még az egy fokkal gyengébb X360 is sok játékot jobban futtat.
Az eddigiek alapján nagyon ígéretes a Wii U, csak több jó játék is legyen rá, eddig ami ténylegesen megfogott az egyedül a Monolith Soft új "X" névvel ellátott játéka. -
Hisztogram
tag
Jó, érdekes és informatív cikk, főleg a chip boncolása tetszett nagyon.
-
Angel1981
veterán
"A Xbox 360 Xenos és a PlayStation 3 RSX kódnevű GPU-jához hasonlítva a Wii U megoldása számottevően jobb. Nem csak a számítási teljesítményt, hanem a hatékonyságot és a tudást is beleszámítva."
Várható volt, hiába a kompakt méret.
-
Akkor a Cell a legerősebb, majd jön az xboxban lévő és végül a wii.
Jól értem?Szerk.: igen, így sokkal érthetőbb.
-
persil
nagyúr
Egy kicsit tényleg félresikerült az a mondat, szerintem mindenképp át kellene írni, egyszerűen magyartalan, pláne a "míg" szóval. Annak akkor lenne ott helye, ha máshogy alakulna az erőviszony hármójuk közt és valami meglepő lenne a mondat végén.
De most tulajdonképp a wii u processzora gyengébb mindkettő másiknál, ennyi.
-
shaddam
aktív tag
Több évvel ezelőtti hardver mainak árazva...
-
Zirowe
nagyúr
Ok, köszi.
-
Zirowe
nagyúr
Sajnos az aktuális konkurens Xbox 360 Xenon processzorához képest gyengébb a Wii U Espresso CPU tempója, míg a PlayStation 3-ban használt Cell – az elméleti adatokat vizsgálva – sokkal erősebb.
Ezt nem értem.
Elvileg papíron a ps3 erősebb a boxnál, nem?
Akkor hogy lehet vmi gyengébb a boxnál, de erősebb a ps3nál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Chipworks végre górcső alá vette a GPU-t, így már látható, hogy mit rejt a fémlap.
- RAM topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest