Új hozzászólás Aktív témák
-
Wade0303
aktív tag
Angol: [link]
Spanyol: [link]
Azt hiszem ez eléggé egyértelmű fölény az angol javára, 2 milliárd szemben a 442 millióval.
Most komolyan azzal érvelsz, hogy Spanyolországban (a kisvárosokban és vidéken) jobban elboldogulsz a spanyollal tehát fölösleges a mai világban angolul is tudni ha az ember beszél spanyolul? -
viktorhu
veterán
Hogy német cégnél elég a német, az nem túl meglepő. Azért próbálnál meg magyarul kommunikálni Németországban, és akkor éreznéd, hogy mit jelent a nyelvtudás hiánya. Első idegen nyelvnek viszont ma már legjobban az angol éri meg, mert az a leguniverzálisabb akár szakirodalmat keresel, akár praktikus információt, akár utazni akarsz (mert ha Spanyolországban nem boldogulsz az angollal, akkor próbálnád meg a némettel, és rájönnél, hogy az OTT tényleg semmit sem ér, szóval minden más nyelv túl helyspecifikus), aztán nyilván érdemes mellé még pár nyelvet összeszedni, de az nem mindenkinek fér bele az érdeklődésébe meg az idejébe.
De nincs azzal sem semmi bajom, ha valaki nem akar idegen nyelveket megtanulni, csak azzal, ha valakit olyan szinten frusztrál mások vélt nyelvtudása, hogy nekiáll magyarozni meg sértegetni azt, akit nem zavar, ha valami nem magyarul szólal meg.
-
Wade0303
aktív tag
Haha, mekkora kamu...
Én is német multinál dolgozom, plusz német lakotarsaim is voltak, és én olyan némettel még soha nem találkoztam aki ne beszélt volna angolul. Legjobb haverom meg Spanyolorszagban volt erasmuson és tökéletesen elboldogult az angollal pedig egy szót sem tudott spanyolul. Egy 16 éves helyi csajjal járt amig ott volt és sem a csajnak, sem a csaj csaladjanak, sem a barátainak nem volt probléma az angol. -
vicze
félisten
Eredetiben egy Zs kategória és szintekkel gyengébb, elég sok poént beltuszkoltak, hogy feldobják a filmet.
Nagyon sok film van, amit a szinkron feldob illetve jobbá tesz. Van olyan is amiből elvesz.Én személy szerint Hannibált 100x jobban szeretem magyar szinkronnal mint angollal. Kifejezetten hozzáad és nem elvesz az élményből.
Nyilván nem gyakori eset de megesik.Illetve Anrnold elég durva akcentusát rettentő nehezen viselem el.
-
Új hozzászólás Aktív témák
ph Nő a magyar szinkronos és feliratos tartalmak száma, továbbá a grafikus kezelfelület és a tartalmi leírások is elérhetőek lesznek magyar nyelven.
- Ukrajnai háború
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Arena Breakout: Infinite
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mobil flották
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Futás, futópályák
- Használt VGA / videókártya ajánló
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Egyedi ékszerdobozka
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest