Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rudi

nagyúr

válasz bambano #78 üzenetére

Ennek ellenére a Surface 2-t azért elég jól megcsinálták. És abba a géptestbe új Atomot téve egy nagyon jó Win 8.1-es tabletjük is lehetne...

• DarkByte

addikt

válasz bambano #78 üzenetére

Attól függ ki mire akarja használni a tablet-et. Az átlag embernek tényleg halál feles a Windows-os tablet, mert az Android-os tablet-ekkel is megoldható hogy böngéssz, YouTube-ot nézz, Facebook-ozz, chatelj.

Viszont aki rendes munkagépnek is szeretné használni annak az Android-os gép nem lesz elég. Ebben a "tablet"-ben pont az lenne a poén hogy dolgozok rendes nagy gépes cuccokkal az iroda asztalnál (én pl. programozással keresem a kenyerem és megnézem mikor indítasz el Eclipse-et vagy Visual Studio-t egy Android-os tablet-en. Ubuntu-son már megoldható lenne, van JDK ARM-ra. de ott már megint ilyen hardver kell mert mondjuk egy Nexus7-en ha elindítok egy Eclipse-t, szerintem összefossa magát), de ha el kell rohannom meeting-re, felkapom, semmit nem kell bezárnom vagy szinkronizálnom másik eszközzel és az oda kellő egyszerűbb dolgokat (pl. jegyzetelés, vagy doksi megmutatását projektoron) meg tudom vele csinálni, minden kéznél van. Meeting után visszamegyek, lerakom a dokkba és folytatom a melót ahol abbahagytam.

Vagy otthon dolgozom valami hobbi projektemen és valamiről olvasgatni akarok, felkapom a dokkból, leheveredek a fotelba és olvasgathatok webről vagy akár a forráskódot is hiszen ezzel megtehetem.

Nem ugyanaz a felhasználási terület. Egy ilyen tablet inkább egy szűk rétegnek szól mint az utca emberének. Az a Pro jelző is szerintem a nevében erre akarna utalni. Az MS szerintem inkább az RT-t szerette volna a hagyományos tablet user-eknek szánni, csak az írtózatos halovány az Android vagy iPad már beérett, bevált ökoszisztémájához képest.

Új hozzászólás Aktív témák