Új hozzászólás Aktív témák
-
Aidan85
aktív tag
bár lehet csak játékos berögződés, én leginkább bal hüvelykujjal használom a szóközt...
-
citkar
addikt
Ha felcserélhető a space és a tőle balra elhelyezkedő backspace, akkor hasznos is lehet. Remélhetőleg a win8-as spéci gombok is programozhatóak.
Vajon egérrel szettben is forgalomba kerül (Magyarországon)? -
xxSanchez
őstag
Lehet csak én csúszok ki a sorból, de én bal hüvelykujjammal ütöm le...
Heyho.
-
Harlek
tag
Ez a Space/Backspace kombó ötlet nagyon tetszik, magamat ismerve tényleg szinte kizárólag jobb hüvelykkel nyomom a szóközt. Munkához szerintem ez az új kiosztás nagyon mókás lesz, de azért meg kell még szokni majd, hogy nem jobbra kell kiugrani a kisujjnak a Backspacehez. Az is igaz, hogy játékhoz viszont meg nem alkalmas ez a kiosztás, hacsak nem lehet tényleg megcserélni a billentyűzetek funkcionalitását.
-
félisten
Csak bal huvelykujjal hasznalom. Ha szoftveresen megcserelheto, egybol veszek egyet. Egyebkent is csak MS naturalt hasznalok mindenhol (meg Lenovo Ultranavos billentyut.)
while (!sleep) sheep++;
-
gyiku
nagyúr
mibaj a jobb kisujj, gyurusujjal backspacevel? 20 eve igy van, majd most fog valtozni? win8 felar van rendesen
hüllő
-
Egon
nagyúr
Annak idején tanultam gépírást, két évig. Úgy rémlik, hogy aki 10 ujjal gépel ("szabályosan"), az mindkét hüvelykujját használja a szóköz billentyű leütésére, méghozzá felváltva, attól függően, hogy közvetlenül előtte, melyik kéz ujjával nyomta le az utolsó billentyűt (mindig az ellenkező kéz hüvelykujja jön).
Úgyhogy eléggé bullshit-szagú ez az osztott Space.[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
kriszpontaz
veterán
Ez egy marhaság...nem forradalmi....egyesek hasznát veszik, de a többség szerintem szív vele ha ilyet vesz. Mindenki döntse el maga.
Rendben van hogy játékok alatt is felcserélhető szoftveresen, de könyörgöm...ez az innováció?
Lehetne egy külön billentyűzet amin csak space van, raknám a lábam alá pedálnak, mivel felmértem, hogy zene alatt így gyorsabban gépelek, ha ütemesen dobolok a lábammal.[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
micsoda hülyeség
-
fatallerror
addikt
tudnám miért jó h ilyen hullámos ha nem lenne akkor tetszene
don't tell me what i can't do!
-
DaveJr
őstag
MS hardverek mindig is drágábbak voltak az átlagnál. Én már a 2dik MS billentyűzetet nyúzom kb 10 év alatt. Abból 8 évig használtam az elsőt. A mai napig működik és nincs kifényesedve annyira mint egy Logitech 2-3 év után. Pedig nem keveset használom (programozó vagyok).
Sztem a felmérés megint csak a jobb kezesekre vonatkozott. A maradék 10% pedig balkezes de ha tényleg cserélhető lesz a két billentyű amit szoftveres úton nem nehéz megcsinálni akkor tényleg jó ötlet.
És végre magyar kiosztással is lesz
Nagy bánatom, hogy a Desktop Comfort 5000-ből nincs magyar. Mondjuk vettem egy németet gomb szám ugyanannyi csak a betűk mások dehát vakon gépelek úgyisIsten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
DeFranco
nagyúr
válasz fatallerror #12 üzenetére
Ergonomikusabb, jobban fekszik a kézfej természtes állásának. Az MS ebben jó, ha ők mondják, akkor nagyjából el is hiszem (persze kipróbálom)
-
feco72
Modder
A tizenéves compaq gépemhez adott billentyűmön már osztott space/backspace volt. Ebből per lesz
mindenféle dolgok steampunkosítását vállalom
-
DaveJr
őstag
Az emberek 99%-a nem tanult gépírást
fatallerror: nagyon is jó ez a hullám. 8 órás gürizás után sem fárad el a kezed mert kényelmesen alátámasztja a kezed.
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
fatallerror
addikt
és #16) DaveJr: ÁHÁ, én azt hittem h csak dizájnként különcködni akarnak vele de ha hasznos is akkor no para van asszem ilyen hullámosuk most is majd megnyomkodok egyet
mondjuk anno az mx518ast is furán néztem h milyen a formája aztán megfogtam és megvettem (2005 óta hűen patkánykodik ) xD lehet ez is ilyen
[ Szerkesztve ]
-
csib41
aktív tag
"felét backspace képességgel képességgel ruházták fel," Egy kis baki.
-
Male
nagyúr
Jah, csak az ő "gépelési lendületüket" meg nem töri meg a backspace használata, így meg bukik a magyarázat.
Egyébként én is a 10%-ban vagyok (baloldalt totál kifényesedve a space )... bár nekem az a sejtésem, hogy nálam nem a második leggyakoribb gomb a backspace... nem tudom ki hibázik ennyit (talán beleszámolták azt is, amikor valaki nyomva tartva töröl ki egy egész sort?).
-
helkis
veterán
és mi van azokkal akik nem hibáznak?
akkor inkább már jobb lenne egy "bármit bárhova" készletet adni a népnek, és mindenki oda rakja a gombjait, ahova akarja..
én pl a bal hüvelyekkel space, jobb gyűrűsujjammal backspace-elek, nekem ez van teljesen kézre..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
persil
nagyúr
Nem tudtok olvasni?
90%-ban jobb gombbal nyomnak space-t. Ez egy statisztika, attól, hogy te ballal nyomod, még nem fog megváltozni.
De természetesen a bal ujjal space-előknek ha máshogy nem is, de szoftveresen felcserélhető a két gomb funkcionalitása.
Szóval senki nincs kihagyva.Engem inkább az izgatna, hogy mennyire lenne nehéz átszokni egy 10+ éve berögzült szokásról(jobb fent levő backspace gombról) erre az új kiosztásra.
A képek viszont valahogy nem adják vissza ezt a billentyűzetet, szívesen megnézném élőben.
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
bteebi
veterán
Szépnek szép (a Wave-emre emlékeztet), de a "megtört" space-nek nem tudom, hogy van-e értelme. Szerintem inkább zavaró lesz, legalábbis eleinte biztosan.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
persil
nagyúr
válasz kriszpontaz #10 üzenetére
De felröhögtem azon, amit írtál, hatalmas
-
Neurotoxin
őstag
Olyan, mintha heccből megforgatták volna a radiátoron
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
DeFranco
nagyúr
Szerintem könnyen. Kisebb mértékű változáshoz maximum 1-2 hét alatt hozzászoksz. Nekem az új billentyűzetem chiclet kialakítású lett, amin egy picit máshol helyezkednek el a gombok (szélesebb), a-tól ű-ig kb. egy gombnyi csúszás van. Eleinte feszt félreütöttem, de most már teljesen jól használom, pedig a munkahelyemen maradt az eredeti hagyományos, tehát dupla volt a zavar.
-
-
USERCONTENT
tag
Ezzel a hozzászólással csak kipróbálom, hogy melyik hüvelykujjammal használom a Space-t. Én mindig a ballal, nekem nem jönne jól ez a billentyű .
-
menpee
aktív tag
Never backspace, never surrender.
Plusz balkezes spacepöcögtető vagyok.,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
Zoz
őstag
Ezt Carmageddonhoz találták ki, ahol a backspace javítja az autót
-
bobalazs
nagyúr
Hát ez nagyonronda.
-
eclipse006
őstag
Olyan mint egy megolvadt billentyűzet.
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
DaveJr
őstag
Mindenki lendületét megtörheti. Függetlenül attól hogy tanult gépírást vagy nem.
Én sose tanultam. De nálam szerintem gyorsítana ha a space mellett lenne a backspace. Az más kérdés hogy mennyi idő lenne megszokni.Amúgy már nagyon sok tanulmány születet arról, hogy meg kéne reformálni a billentyűzet kiosztást mert sokat javítana a gépelési sebességen. De rengeteg probléma merült fel ezzel kapcsolatban. Más régiókban, nyelvekben mások a gyakran használt betűk....stb.
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
CocooN-z
őstag
Mitől forradalmi? Évekkel ezelőtt vagy a genius, vagy a Logi is csinált ilyet...
BRSZK 10.0 - 2025 !!!
-
Integra
titán
én inkább jobbal ütöm a space-t de sokszor sikerül ballal is.
amúgy én az ms natural 4000-ret kéne fejleszteném tovább... először is magyar kiosztás, másodszor az eredeti formára ráönteném a thinkpad x billentyűzetét úgy ahogy van szépen megfelelően formázva. világ legjobb klavija lenne. ja és persze ultranav-val középen a mostani bigyó helyett...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
banhammer
veterán
Az olyan billentyűzetek sose voltak sikeresek amit a régóta rögzült billentyűzet sémát próbálták meg ilyen, olyan módon forradalmasítani, állításuk szerint felhasználóbarátabbá tenni.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
fluiid
csendes tag
Grafikával, hanggal operálók és gamerek most szerintem facepalm-olnak
Que?
-
fatallerror
addikt
egyébként sose értettem h miért olyan nagy a space meg a wasd itt nem igazán jó játékra (tudom h nem játékos bill de akkor is)
-
baliii
senior tag
Én egy Microsoft Acr billentyűzetet használok néha laptop mellé, nagyon hasonló a formája, csak nincs numpad meg a nyilar rész, de nagyon kényelmes kis klaviatura ezzel a hajlítással! És valóban bírja 18 hónapig, bár most már nem használom rendszeresen, de több, mint 2 éve vettem és még a hozzá csomagolt elemmel megy...
-
RyanGiggs
őstag
Jobb kezes vagyok, de Én is bal kézzel nyomom le a Space-t.
Mondjuk tök mind1, mert 60 dodóért nem Én vagyok a potenciális vevő!
(Azért ez itthon lesz vagy 20k!) -
rii
nagyúr
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Male
nagyúr
A többség 1, max 2 ujjal köröz... nekik totál mindegy, semmiféle lendületet nem tör meg.
..én sem tanultam gépelni, nem is csinálom szabályosan, de semmiféle lendületet nem tör meg nálam maga a gomb nyomása (az igen, hogy észreveszem a hibát, és vissza kell menni addig, stb., de ezen ez sem változtat).
Felőlem csinálják, úgy kavarják a gombokat, ahogy akarják, amíg tudok venni nekem megfelelőt is (nem slim, a kirzor gombok normál méretűek, és nincsenek betolva, a 6-os blokk a régi formában van, stb... szóval a totál hagyományos megoldás.)
Lehet, hogy javítana, csak annyira elterjedt a jelenlegi, hogy ha valaki elkezd másikat hozni, az bukni fog... plusz igen, amit te is írsz, komoly nehézség lenne más nyelvek esetén.
-
Zanik
addikt
De miért vezetéknélküli?!
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Beri78
őstag
hát ez nem fog az asztalomon csücsülni soha....
"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
Artus58
csendes tag
Nekem ilyen van: MS Comfort Curve Keyboard 3000
Ez is ugyan úgy meg van hajlítva és baromi kényelmes, két nap alatt teljesen megszoktam. És persze magyar kiosztású a magas enterrel.
Aki pedig játékon nőtt fel vagy photoshoppol az biztos hogy a bal hüvelykujját használja (én is) -
Integra
titán
válasz fatallerror #42 üzenetére
natural 4000-ren wasd-ozom és semmi baj vele, és még csak össze sem akadt soha a sok gomb egyszeri lenyomására
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
peter9228
aktív tag
Az ára rendben lenne, ha adnának hozzá egy Win8-at
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Én mai napig ezt használom. Nagyon strapabíró, nagyon jó és pontos nyomásponttal.Rugós darab, nem ilyen műanyag, vagy gumi pöckös mint a legtöbb mai billentyűzet. Az átlagtól egy picit keményebb, így megvéd rengeteg "félre ütéstől". Mondjuk nekem magyar kiosztású.
[ Szerkesztve ]
-
vivanto
tag
Úgy látom elég sokan tartoznak abba a bizonyos 10%-ba.
Arra lennék inkább kíváncsi, hogy mi a túró alapján készítettek ilyen statisztikát, megkérdeztek n-darab embert és ráfogták hogy az reprezentatív?
[ Szerkesztve ]
-
Acélfarkas
senior tag
Nekem meg ilyenem van, '97 december elején vettem, azóta ezt használom, és még mindig semmi baja. Pontos tipusa: Lenco MK9501. PS2 csatis. A space billentyűt én is bal kézzel püfölöm.
[ Szerkesztve ]
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
Simon02
tag
Vicces egy elképzelés ez az alulra tett backspace, majd biztosan sokan akarnak ezzel szívni...
Én pl ha egeret is használok, akkor általában ballal érek hozzá (vagyis a bal oldalát használom), gépeléskor, pedig ami a kezem pozíciójához legközelebb esik. Nem hiszem, hogy ezzel egyedül lennék!Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Simon02
-
nyunyu
félisten
Nocsak, mar a Microsoftot is elerte a rename mania?
Sculpt Mobile KeyboardEz gyakorlatilag egy Win8 logos BlueTooth Mobile Keyboard 5000.
Ha igy folytatjak, akkor lassan jon a Sculpt Ergonomic Keyboard, ami az Ergo4000 harmadik bore lenne, szokas szerint updatelve rajta a Win gombot.
IntelliType+IntelliPointot levalto uj alkalmazasukat meg mar kommentaltam a billzet topikban.
Wow, most tunt csak fel, hogy az uj cuccban meg a regi Ergo4000 kepe van, nem az aktualis Vista/7 zaszlose.
Pedig a weblapjukon a 7 megjelenesekor akkuratusan lecsereltek a billzet kepgaleriajat az uj logosra.Egyebkent meg a cikkben szereplo billzet instant get lenne, ha nem probalkoznanak megint a dupla Del gombbal, amit anno az MMK-n nagyon ruhelltem.
Mar azt sem ertettem, mit keres a dupla Del a Curve3000-en, hiszen anno a Curve2000 es Ergo4000 bevezetesekor visszatertek az oldschool Ins/Del hatoshoz.60$ amugy nem tunik soknak erte, mivel drotnelkuli.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
vlevi
nagyúr
"mibaj a jobb kisujj, gyurusujjal backspacevel? "
Szerintem is semmi baj a helyével, pont jól van ott, ahol van. Éppen azért való oda, mert csak ritkán van rá szükség. Azonkívül alig 1 centivel van távolabb, mint az ó, ú betűk
Szerintem sokkal kényelmetlenebb a bal shiftet lenyoni egy magyar/német billentyűzeten, mint backspacelni. Annakidején, amikor US amerikai billentyűzetet használtam, akkor a SHIFT nálam ott volt kikopva, ahol most a magyaron a Shift és az Í közötti hely van. Legalább 5 éve magyart használok, de még mindíg szokatlan a kicsi shift.u.i.: Most figyeltem magam gépelés közben. Főként a jobb kezemmel kezelem a space-t, de 3-4 alkalommal befigyelt a balkezes is, amelyik közelebb van, vagy ahogy sikerüt. Marhára örültem volna neki, ha törölt volna
Úgy látszik, a MS-nél már csak törölni kell mindent, új dologra nincs szükség. Ezért száműzték az Insert gombot több billentyűzetükről (megjegyzem a logitech is), és rakta helyette dupla magas DEL-t, most még a backspace-t is kiemelt helyre teszik.
Bezzeg annyi eszük nincs, hogy a numerikus blokkon legyen az enter mellett tab is (elvétve láttam 1-2 billentyűzetet).
-
nyunyu
félisten
Engem inkább az izgatna, hogy mennyire lenne nehéz átszokni egy 10+ éve berögzült szokásról(jobb fent levő backspace gombról) erre az új kiosztásra.
Attol fugg, mennyire vagy rakenyszeritve.
Nekem durvan masfel evembe kerult teljesen atszokni az amerikai kiosztasrol a magyarra, mire minden hulye irasjel helye meglett.
Persze a forumozashoz hasznalt irasjelek 1-2 honap alatt rogzultek.De pl. a mai napig nem allt ra a kezem az Apple stilusu copy+paste billentyu kombinaciora, amit a Microsoft a Win95-tel implementalt, meg mindig az IBMtol orokolt Ctrl/Shift+Insertet hasznalom.
Emiatt nem johetnek szoba nalam az atvarialt Ins+Dellel rendelkezo billzetek.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
imibogyo
veterán
És ami a legdurvább azon kívül, hogy leselejtezésből szereztem tökéletes állapotban, az az, hogy eleve USB portos volt már abban az időben is, és van benne egy 3 portos USB HUB is, sajnos csak 1.0-ás, de nagyon praktikus. Egy rejtve van a bill alján fekvő pozicióban mondjuk pen-drive kulcsnak, kettő pedig hátrafelé. Nagyon hasznos, bár logikusan nem ezeken a portokon mozgatok nagy adatokat, ide csak a webkamerám és az egerem van bedugva.
Akik leselejtezték azt mondták, hogy ez egy szar ("hozzáértők") és dobják ki a fenébe, úgy 80 darab ugyanilyen bill. volt ott, de már csak 6-ot sikerült megmentenem, mert a többit összetörték, hogy a szállító gép "könnyebben megehesse", ahogy ők fogalmaztak).
MÁS: tetszik ez a billentyűzet, de még soha nem próbáltam ki ilyen ergonómikus csodát. aki használ ilyen billentyűzetet elmondhatná mennyi idő volt átszokni, megszokni normál bill. után.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
MÁS: tetszik ez a billentyűzet, de még soha nem próbáltam ki ilyen ergonómikus csodát. aki használ ilyen billentyűzetet elmondhatná mennyi idő volt átszokni, megszokni normál bill. után.
Csak sikerult megtalalni az ezzel foglalkozo hozzaszolasomat.
Ez a billzet ergonomikussagat tekintve a Wavehez van kozelebb, nem hinnem hogy annyira bonyolult lenne megszokni, mint a kettetort kiosztast.
Kettetort szokoz: ha lehet mindket felet szokoznek hasznalni, akkor nem lesz rossz.
MS billzeteknek elegge gyenge pontjuk a szokoz: nagyon csattognak, ha a szokoz sarkat uti az ember.
Ergo4000-nel ugye mindket huvelyujjtol messze van a kozepe, ahol a gumidom alatamasztja a gombot...[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
" ... többit összetörték, ... "
asztak*rva )))-.nem azért, de hány embernek jók lettek volna még azok
.... enyhén szólva
minőségibb klaviatúrájuk lett volna mint az új gépet vásárlók 90%-nak ....piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
bobalazs
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #38 üzenetére
annak is bal fele backspace jobb fele space volt.
-
callmeakos
veterán
Az egyik "hülyevagyok" áruházban megtapogattam egy hasonló kivitelezésű MS billt. Hát annyira nem jött át minek ez a ferdítés de oké...
All→M8
-
kriszpontaz
veterán
válasz callmeakos #67 üzenetére
Azt elfelejtetted hozzátenni hogy elfelejtetted megvenni, mert hülye lennél a netes árakhoz képest 2x 3x annyit kiadni érte.
Az az áruház arra való hogy ott megfogdosod, otthon meg megveszed neten .[ Szerkesztve ]
-
callmeakos
veterán
válasz kriszpontaz #68 üzenetére
Mert tényleg azért mentem be hogy tapogassam a cuccokat. Az ár az egyik dolog De én ezzel a formavilággal nem vagyok kibékülve. Túl sznob és túl maradi vagyok
All→M8
-
vlevi
nagyúr
"meg mindig az IBMtol orokolt Ctrl/Shift+Insertet hasznalom.
Emiatt nem johetnek szoba nalam az atvarialt Ins+Dellel rendelkezo billzetek"Ezt én akartam írni
Amúgy nem csak megszokás kérdése. Felhasználás is. Programozok, és ilyenkor óhatatlanül előfordul, hogy bizonyos kódrészleteket másolgasson az ember. Ha másért nem, akkor azért, mert majdnem ugyanaz kell, csak át kell írni, vagy csak mezőneveket másolgatok, vagy egy-egy tárolt eljárást kirakok valami ideiglenes fileba, szerkesztéshez. Mindegy. A lényeg, hogy ilyenkor pedig a ctrl+shift+kurzorgombokat használom. És amikor kijelölök vagy 10 sort, akkor balkéz a ctrl, vagy shift gombok, jobbkéz a kurzoron. Onnan sokkal kényelmesebb a Ctrl+Ins, vagy a Shift+Del, Shift+Ins gombra átváltani, mint a Ctrl+C, X, V gombokra.
Az elforgatott hatosblokk, vagy amin nincs insert gomb, innentől kezdve csak kínlódás. -
Male
nagyúr
Gondolom úgy, hogy kiadták diákoknak, hogy kérdezzék meg az embereket... azok meg nagy százalékban a leadás előtti nap gyors telekamuzták a papírokat, hogy meglegyen a megfelelő számú adat... aztán ez jött ki.
vlevi: Jah, de a legolcsóbb Logitechen rendes Del van még... ezzel érték meg, hogy kb ötöd annyi pénzt láttak tőlem, mint amit billre szántam volna
-
maláj
addikt
hát ez nemkicsit furi
-
M@trixfan
addikt
Nagyon frankó billentyűzet. Bár még sosem éreztem olyat, hogy bármilyen fáradás vagy stressz jelentkezne a kezeimben, ki kéne próbálnom egy ilyet. Mondjuk a gitárhoz és a zongorához képest kb. tökmindegy milyen billentyűzeten gépezik az ember
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
DaveJr
őstag
válasz callmeakos #67 üzenetére
Gondolom nem egy gép előtt ülve és gépelve próbáltad ki, hanem a polc előtt állva
Egyszer ha lesz rá lehetőséged próbáld ki kényelmesen ülve gép előtt.Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
( V )
veterán
vhogy ez jut eszembe:
* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
czanga
őstag
Anno kb 3 éve vettem végre egy Apple wired alu billentyűzetet. Nem, nem azért mert Apple. azért mert alu, vékony, ollós mechanikás, és számomra nem létezik kényelmesebb... gondoltam.
Be is jött, azóta se vennék mást.Azt pedig tegyük félre, hogy Mac-el foglalkozom, és Apple termékeket használok. Nekem billentyűzetből ez jött be.
Egérből pedig logitech. Jéé, nem epül. -
Agyzuzo
addikt
Ááááh, tök jó koncepció, de rájöttem én mindenképp megszívnám vele mert azzal a hüvelykujjal nyomom mindig a space-t, amelyik épp közelebb van. De mondjuk FPS-eknél határozottan jó hogy a space két gombbá válik.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
persil
nagyúr
Sokan írjátok, hogy játákok miatt nem jó az osztott space.
Speciel pont a játékoknál van az, hogy rohadtul nem számít, hogy alapból melyik gomb mire szolgál, mert játékon belül arra konfigurálod, amire akarod. Max furán fog kinézni a beállításokban, hogy te backspace-szel ugrasz egy fps-ben. Pedig valójában ugyanúgy bal hüvelykkel nyomod le a bill középső széles gombját. Csak most backspace a neve.
-
bakagaijin
tag
Ok, de miért van a jobboldali CTRL balra eltolva? De legalább nem kurzornyilakat tettek a jobb-shift alá... mint egyesek.
BTW, tudja valaki hol lehet venni rendes US kiosztású billentyűzetet? Egysoros, nem L-alakú enter-rel? (Ami tényleg US, és nem INT'L US, ami megintcsak L alakú...)
-
bakagaijin
tag
válasz bakagaijin #82 üzenetére
Ja, gépelésre kell, nem játékra, szóval valami scissor-os gombos is feltétel . Játékra Wolfking-et használok
-
AtHoS
nagyúr
18-as karika nem ártana cikk elejére:
"a space billentyűt a gépelők 90%-a jobb hüvelyujjal működteti"
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
Meridian
senior tag
Nem tanultam gép írást de hol ballal hol jobbal ütöm le a space-t, bár preferálva van a jobb kéz de amikor a jobb kézzel valamit (pl törölni kell vagy már az egér felé nyúlok), akkor viszont ballal ütöm a space-t... meg néha amúgy is...
-
nyunyu
félisten
BTW, tudja valaki hol lehet venni rendes US kiosztású billentyűzetet? Egysoros, nem L-alakú enter-rel? (Ami tényleg US, és nem INT'L US, ami megintcsak L alakú...)
MSnel meg mindig egysoros a US Intl' Entere.
L probalkozik ujabban 105 gombos ISO kiosztasu, de amerikai festesu billzetekkel, ami valljuk be, a magyar, vagy annak megfelelo kiosztasu billzetet keresoknek jobb, mint a 104-es US.
Nekem kb. mindegy, mivel tizeneve 104 gombos billzetem van, igy a melohelyi 105-osokon is AltGr+I-ztem Í helyett
Enter jobb also sarka meg mindegyiken ugyanott van.Ja, gépelésre kell, nem játékra, szóval valami scissor-os gombos is feltétel
L UltraX, de azt itthon nem lehetett kapni, meg amugy sem gyartjak 2-3 eve.
Vagy IBM Think Keyboard, azt joval regebben nem gyartjak, viszont igy is gyakoribb az apron.[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
Ez fel se tűnt eddig... gondolom mindenkinek nagyon kell az a fél centi az asztalon, amit így nyertek.
-
bakagaijin
tag
Köszi, a LUltraX-et megpróbálom eBay is társain. Én évek óta Trust-ot (15366) használok, de elkövettem a hibát, hogy anno csak egy párat rendeltem belőle. De ahogy nézem a Wolfking is már ritkaságszámba megy... lehet abból is rendelni kéne backup példányt, amíg van...
Ahogy elnézem... ebből US/Kína rendelés lesz .
-
Zsolto
őstag
Hát, nekem már 94-ben volt ilyen osztott backspace/space billentyűs billencsem, sőt, az fizikailag is két darabból állt, ÉS ergonomikus volt. Nagyon szerettem, és meggyógyította az RSI-panaszaimat, amik a jobb kezemben a Backspace-nyomkodástól alakultak ki.
Sajnos 5-6 év alatt tönkrement és akkor már nem lehetett olyat kapni, azóta is keresem az utódját. Mikor lecseréltem, hónapokig tartott, mire a bal hüvelykujjammal leszoktam a backspace-ezésről.Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest