- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Videószerkesztés
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- Raspberry Pi
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr Cook
csendes tag
Sziasztok!
Itt egy screenshot a Metro 2033 fogyasztásáról.
Felbontás: 1920x1080
DX verzió: 10
Minden beállítás full.Konfig:
AMD Phenom II 965 BE 3.6 GHz
Gigabyte GA-890GPA-UD3H
XFX 4870 X2
8 GB G-Skill DDR3 (7-7-7-24)
Vista x64 UltimateA képről látszik, hogy a CPU maximum 70-80% közötti maximumon jár (abból is 2 mag leginkább) a VGA viszont maxon tolja, amit csak tud.
-
paprika
aktív tag
válasz
dangerzone #324 üzenetére
köszi
-
Skodry
aktív tag
Egy kérdés: Windows Xp és dx9 alatt elindul?
-
azoli09
tag
Helló
Én is kipróbáltam ,1400-900 /V,H beállításon 4xaa dx10-vagy lehet 10.1 nem tudom mibe megy 35fps alá nem megy sehol 10.3 driver van fent bent meg 50-60 közt megy a procim alúlfeszelve megy 3.5ghz proci nem nagyon kel neki inkább ram meg vga ,amúgy én is el akadtam ,ez egy nvidia sz....... kupacaki ezért vesz két fermit az elmebeteg még egy felet se vennék
-
stikyo
tag
válasz
dangerzone #317 üzenetére
A lélektani határ nálam is 30k... inkább 25
-
stikyo
tag
Kipróbáltam:
E7400 @3,2 GHz - Sapphire HD3870 Ultimate 512 MB - 2GB DDR2 Kingston Hyper - WD 640GB - W7Khm... Hát igen. Very High-on, DX10-es beállítás mellett csak 800*600-ban elfogadható, de hogy ne akadjon a fényárban úszó részeknél, high-ra kell állítani. Ez már jócskán öreg konfig ehhez. Azért szerintem HD4850-el már lehetne tolni. Gondolom az Nvidia pénzmagjából kelt ki ez a játék is... Mindenesetre nagyon szép, a stalkernél sokkal látványosabb, pedig az sem szarral dobálózik. Ugyanakkor nem tudott lekötni, a Fallout 3 sokkal jobban megfogott anno.
Elsőre azt mondom, nem éri meg ezért játékért sok pízt áldozni, de ki tudja, hátha elkap a sztori, és veszek egy Geforce akárhányat, meg jó sok ramot, meg felveszek egy fizikust részmunkaidőbe, hogy számolgassa a golyónyomokat/üvegszilánk röppályát.... (soha!) -
Ottoka
őstag
válasz
LackoMester #315 üzenetére
Mert win7-el van dx11.
Dangerzone: nvidiát vegyél
mycso: hardverekkel nem hiszem gond van, igaz hogy proci alapon, vga alapon, ram 1866-on. De így a crysis-el sincs gond full beállításokkal, meg amivel mostanában játszok azokkal se. Egyszerűen jött egy játék amiért fanok rakhatnak két 5970-et vagy két gtx 480-at a gépbe, egy 6 magos gulftown-al.
-
LackoMester
addikt
Hel, olyan problémám lenne, h. Vista 64b. használok DX 11-el, de a játék Menu.ben nem engedi a DX11 opciót választani.
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #308 üzenetére
Amúgy ezen a beállításon is nagyon szép. Nekem legalábbis nagyon tetszik. A stalkerhez képest sokat fejlődött.
-
paprika
aktív tag
Optimalizálás szempontjából nagyobb hulladél mint a Krízis
-
mycso
veterán
válasz
Nem a kártyád avul...hanem egy újabb szarul optimalizált játékkal van dolgunk.
Ha Ottoka azt írja, hogy az általa leírt konfigon meg-meg reccsen...valószínűleg nem a hardverekkel van a baj
-
paprika
aktív tag
válasz
Hát pedig megcseszhetik mert tuti nem veszek ezért még 1 vagy esetleg új karit. 3.6 -on megy a Q9450 800/1000 a radeon meg 4 giga ram és DX 10 Very hájg 30 fps alá is megy kint.
-
boylee
tag
Ez a game megint nem lessz jobb mint 10-15 éves játékok.
Én csak egy képet néztem meg :http://www.gamekapocs.hu/kep.php?pic=jatekok/PC/metro2033thelastrefuge/screenshots/20060816_016.jpg az ürge lába benne van egy deszkában. Mikor fognak végre egy ilyen apróságra odafigyelni a hiper szuper gépigény helyett? -
Norb3rto
őstag
Sziasztok!
Nem indul a gáma x3daudio1_7.dll hiányzik ezt írja ki mi lehet a probléma
-
XuChi
addikt
Én akkor fogok hatalmasat röhögni az egészen, ha az egész játék unalomba fulladó hulladék lesz.
Egyenlőre videók alapján egész jónak tűnik. Bár párszor már estem pofára videók alapján itélve. Remélem a boxomon nem fog akadni
-
Depression
veterán
Ezt nevezem gépigénynek!
Ha a szépsége és hangulata is eléri az elvárásokat, akkor remélhetőleg a többi játékfejlesztő is neki ugrik ilyeneknek, és nem csak kozolportokkal szúrják ki a szemünk. -
HANDO88
senior tag
Jó lenne ha nem a gépigényre gyúrnának az arcok hanem az optimalizáltságra,lásd: 3 stalker játék és mind a 3 sz@r,a játék élmény kítűnő viszont szerintem nincs is a világon olyan gép amin ne röcögne,ez elég ciki
-
gyula1990
csendes tag
Sziasztok! szerintem ez egy nagy marhaság. Nv & Intel keze benne van az tuti.
Szerintem a 8Gb ramnak elég lesz fele is.
Ha még is tényleg ekkora gépigényt hoznának össze, akkor sok PC-S lemez ott marad majd a boltok polcán főleg, ha az is lesz vagy 14.000ft.
Úgy jár majd mint, a Crysis,vagy Crysis Warhead kb. 12.000 Ft amikor kiadták.
Most meg egy 5ért hozzád vágják az összes részét.Nem mindenki teheti meg azt,hogy zseb benyúl és egy markolásra kivesz 500.000-ot
És vesz egy I7 core gépet ugyan már.Aki megteheti vegye meg.
Egy átlagos felhasználó, aki nem HIGh gamer, dual core 2-4gb ram, 512mb vidikari.... Én véleményem szerint. ez most a legelterjedtebb.
Ha így folytatják konzol
szálljanak már le a földre.
Ez az én véleményem.:
-
törölt tag
Nekem az jutott elsőre eszembe ha már szinte mindenki kész tényként kezeli hogy a legerősebb Fermi-s GeForce is épphogy gyorsabb lesz a HD5870-nél akkor miért kell kiakadni egy ilyen gépigényen?
Ezek szerint akinek HD5800-asa van annak el fog kocogni optimális vagy a közeli beállításokkal.
Az pedig hogy az épp "aktuális" csúcshardver az optimális egyáltalán nem szokatlan sőt...
A 8Gb memória is várható volt előbb utóbb. Én mondjuk a Rage-re tippeltem hogy ott írják először optimális mennyiségnek. -
robogo81
senior tag
Azért egy demót vagy 1 bencmarkot kilökhettek volna,hogy lássuk mi a helyzet.
Még szerencse hogy Xpéj kompatibilis. (remélem) -
Djuree
félisten
válasz
- = Zk = - #287 üzenetére
érdekes. nálam majdnem fullon megy jól
(és még akkor csak 2x1 gigám volt)
-
rocket
nagyúr
Optimalisba a logika szerint ugye GPU PhysX is biztos bele lett szamolva, ezt nem tamogatja egyik AMD kartya se, es hivatalosan (driver "hackkel" megkerulheto) nem lehet kulon GPU PhysX-re NV kartyat tenni a HD5970 melle, igy PhysX a CPU-ra kerul, de ott 1 szalon fog csak szamolni (ez az NV egyik "felhasznalobarat" lepese), igy a teljesitmeny nagyot fog csokkeni.
Azert nem kerultek bele AMD kartyak egyik ajanlott konfigba se, mert az NV a marketing erdekei miatt igy akarta, nem tettek semmi illegalisat, csak kihasznaltak a marketingben rejlo lehetoseget.
Biztos lesznek olyan felhasznalok, akik azt gondoljak ajanlott konfikgokbol, hogy "GF only" lett a jatek -
JoolsNOS
veterán
válasz
- = Zk = - #283 üzenetére
Hát pedig Cryostasisnek jóval barátságosabb a gépigénye.
-
- = Zk = -
félisten
Akkor most mivan?
Remélem nem cryostasis gépzabálású lesz!
Majd kiderül, mit fut odahaza! Hm. Mindenesetre az én szemem is kiakadt... -
-
nemethati
senior tag
Na várjatok csak, nemsokára jönnek hozzá a perifériák: METRO-s bill. + egér 50k dpi-vel, ha játszani is szeretnél 100
Miért van olyan érzésem, hogy ez a gém bukta lesz -
MmDorian
őstag
(any Core 2 Duo or better will do)
szerintem ilyet nem írnak hivatalos gépigénybe...akármelyik kór kettő duó, vagy jobb megteszi ?
ha meg igen, akkor megérdemlik, hogy senki nem veszi majd -
Black Dragon
addikt
válasz
Robi BALBOA #276 üzenetére
Aztse tudják miaz
Az Intelnél és az Nvidiánál megált a tudomány.
A töbi blokkolva van.
-
Kovesz
csendes tag
Véleményem szerint ez a gépigény csak reklámfogás... Aki tudja gyorsan vegye meg a legjobb cuccokat a gépbe, hogy biztosan fusson. Majd kiderül, ha látom, hogy hogy megy.
Az meg, hogy nem írtak oda ATI kártyát, véleményem szerint a jelenlegi helyzetet figyelembe véve, hogy még nem jelent meg a FERMI egyértelmű. Ha odaírtak volna bármilyen ATI-s kártyát, következtethetnénk arra, hogy milyen teljesítménye lesz, arról meg még senki nem tud semmi hivatalosat... Ezért nem került oda szerintem ATI kari... -
Black Dragon
addikt
figyu srácok.
Legalább tudják majd a rendőrök, hogy kik voltak a bankrablók, mert aki ezzel a játékkal akar majd játszani annak bankrablásnyi zsére lesz szüksége, hogy egy ilyen gépet összedobjon.
-
david_95
csendes tag
Oha
Fiúk lehet gyűjteni az ezreseket vagyis a 10 ezreseket.
Azért egy átlag embernek drága mulatság lene valami olyan gép amin maxon jól fut...
Hát de malyd meglásuk menyire igaz ez a gépigény. -
rocket
nagyúr
Nem biztos kamu, lehet optimalis gepigenybe a DX11 mod mellett a GPU PhysX, es a Stereo3D-t is beleszamoltak.
8GM ram meg ahoz kellhet, hogy a maximalis textura beallitas mellett az osszes nagyfelbontasu texturat betudja oda tolteni, es gyorsabb legyen az eleres.
Persze ez csak egy tipp, majd kiderul -
Killer01
őstag
hö.....höhöhöhöhöhö....hö. Ennyi
-
Robi BALBOA
őstag
Szerintem itt a fejlesztők segítséget kértek a GTA4 a Crysis és a Cryostasis készítőitől, hogy együttes erővel megalkothassák mindenidők legoptimalizálatlanabb játékát!
-
xKacsax
aktív tag
a gépigény kamu és nem értem miért égetik magukat ilyenekkel.....már optimalizálni sem tudnak normálisan
-
Badman 4ever
őstag
Az van ráírva, hogy 256 mega, erre a 128 megás 9600 XT-n is eldöcög.
Annyit biztos elérnek ezzel a hardcore követelményrendszerrel hogy minden VGA tesztben benne lesz a játék.
Persze és a HD 5970 és Fermi verseng, hogy most 5 vagy 6 FPS-el fut rajtuk a játék Full HD-ban, maximum grafikán. -
CptMisi
őstag
már hogyne lehetne? 5850/5870 is elég hozzá
"valaki" azt mondta, hogy a fermi-s nV-k majd az elszállt árazású atik orrára koppintanak...
nem hiszem... és elvileg nem is lesz erősebb az 5970nél...persze ez majd később kiderülrocket: addig ok, aztán majd jönnek, hogy pc-re senki sem veszi meg, mert mindenki warezol, boxon meg mindenki eredetivel játszik, röviden a szokásos szöveg
-
tome.jr
addikt
Megnéztem most mi van a Crysis dobozára írva rendszerkövetelményként a VGA szekcióban. Mindössze annyi, hogy 256 Mb. És még a mostani kártyákkal sem lehet normálisan very high-ban futtatni.
Metro készítői legalább "korrekt" módon leírják mire számítson az ember. Bár arra én is kíváncsi leszek mennyire fogja kihasználni az i7-et és 8 Gb ramot.
Annyit biztos elérnek ezzel a hardcore követelményrendszerrel hogy minden VGA tesztben benne lesz a játék
-
BalaNce87
addikt
Tök durva, hogy itt mindenféle elméleteket gyártotok erről
Öröm olvasni az ökörségeket. Milyen véletlen, hogy ha lehetőség adatik mindig a legjobb high-end cuccokat ajánlják. Ez nem tűnik fel?
-
RyanGiggs
őstag
Szerintem akkor most rá kell csörögjek a NASA-ra hogy
tegyen már össze nekem egy gépet erre a Metro2033-ra!
Hiszen lehet a Core2-esem a 4850-esel csak diavetítés lesz.
--------------------
Na ez volt a vicc kategória, na meg a
-------------GéPiGéNy--------------Ezt akkor se hiszem el ha egyesével fejenállnak!
Még hogy a minimum a 8800GT.... hahahahaha
A 8Gb ramon meg már nevetni SE tudok.(hülyeség)
-
jozsi
tag
Teljesen igazad van, de mégis dűhit az NV hozzállása a dolgokhoz, nem túl etikus, bár a mai poszt-modern kapitalista világban ez teljesen alap, továbbá én mint felhasználó is jól járok, ha a "többséghez" tartozom (nv vga card), de engem kártya gyártótol függetlenül zavar ez a módszer, nem tehetek róla...
-
BiP
nagyúr
Ki mondta, hogy nem tudnak?
Ott az ajánlott. Az nem durva, és azon is jól fog menni.
Az egy dolog, hogy odaírtak egy 'optimálist', (amilyen eddig sosem volt sehol), beleírkálták a maxot, ami eszükbe jutott, erre mindenki ezen pörög már, hogy milyen gép kell neki.
(lehet, hogy nekik az az optimális, ha 3monitoron, max beállítások, 16xaa, 200fps.)250 hsz-t generálni a nagy semmiért, hihetetlen. Magatokat hergelitek rajta, komolyan.
-
Rayyy
senior tag
Nekem úgy tűnik, hogy ez a reklámkampány része, nem hinném, hogy nagyon komolyan kéne venni. Szerintem működik is, mert én már nagyon kíváncsi lettem, hogy hogy fog kinézni, ha ilyen vas kell(ene) alá. Persze azért megvenni nem fogom, hogy kipróbáljam... Ez ellentmondás a kampányra nézve.
-
reandre
tag
ez nem kemény, ez nevetséges
ott a Mass Effect 2, ha a BioWare tud úgy gyönyörű látványt és frenetikus élményt biztosítani, hogy az egy 120ezres gépen is élvezhető, akkor ezek miért nem tudnak? -
Hiftu
senior tag
Akkor én is írok egy optimális gépigény (mintha marketinges lennék.)
* Amleth g757 CPU
* Monolith DirectX 17c compliant graphics card (MPix 1230 or MPix 1250)
* As much RAM as possible (8TB+)
* Fast SSD or TWD* Amleth - a céget 2317-ben alapította a világ vezető etiópiai milliárdosok csoportja
* Monolith - Az elavult technológiák leváltását célul kitűző bolgár vállalat, akik 2307-ben törtek be a piacra. Monstanra szinte egyeduralkodóvá lettek a grafikai vezérlőkártyás piacon.
* 8TB+ RAM, lehet a 7 chipes változat, de inkább a 3D technológiával készülő 1 chipest válasszátok
* SSD or TWD, az elavult SSD technológiát történelmi okok miatt supoortálják még, ajánlott inkább a TWD (Turbo Wide Disk) merevlemezeket használni. -
rocket
nagyúr
Mi akadalyozza meg az AMD-t abban, hogy hasonlot csinaljon?
Evek ota ezt csinalja az NV kisebb, nagyobb sikerrel, nem fognak valtoztatni rajta, ha bejott nekik.Az egy dolog, hogy nem tul etikus, meg az AMD nem egy ceg aminek 2%-os piaci reszesedese van igy magasrol tehetnenek ra a jatekfejlesztok, de amit csinalnak a kapitalizmus velejaroja.
Aki tervezte megvenni megjeleneskor, es AMD kartyaja van varjon 1 hetet, addigra mar kiderul ha van "ajandek" csomag a jatekban, ha meg nincs akkor lehet orulni, hogy gyoztek az eszervek.
-
Giot
addikt
Érdekes ez egy meg nem jelent játékhoz meg nem jelent videokártyát ajánlanak! És arról sincs még 100%-os infó hogyan sikerült a Fermi teljesítménye és megbízhatóság terén hogyan domborít. (persze vannak találgatások a paraméterei alapján de olyan ez hogy látsz egy bombaleányzót és lefősz mint a kávé hogy aztaa de amikor megszólal kényeskedő egérkehangon elmegy a buzgalom!
) A játékról is csak kb annyit hogy jön és hasonló a Hellgate-Londonhoz!!
-
Morden24
nagyúr
válasz
DeFranco #241 üzenetére
Nem temetem
Én csak reménykedem, hogy lesz egy jó nagy löket az RTS-eknek konzolon (egyébként egy ilyen irányítás inkább alternatíva lenne az egérre, nem helyettesítő, szóval ettől még nyilván nem tűnik el semmi, csak konzolra is jöhetnének komolyabb stratégiák; C&C3, RA3 nem az, a Halo Wars direkt úgy van kialakítva és pályaszerkesztve, hogy alkalmas legyen a kontroller; Supreme Commander 2-re leszek nagyon kíváncsi ilyen téren). -
_ak_
addikt
hát ezen jót röhögtem.
lehet, h már előre tudják, nem lesz idő a motor optimalizálására és inkább felkészítik a kedves játékos közönséget, h amíg nincs high-end gépe, addig ne is lepődjön meg, h nem megy jól, max 720p-ben med beállításokkal.ezek szerint, akkor a konzolverzió bukta vagy egy brutálisan lebutított verzió lesz?
-
jozsi
tag
Kár lázadozni kollegák, ez a tipikus esete a "pénz beszél a kutya meg ugat" című mondokának, illetve tovább bővült az NV-nek a, "hogyan is pénzeljük le a fejlesztőket című epizódja". Egyre jobban érződik, hogy nem lesz akkora durranás a fermi gamer oldala, ellenben lesz 3d, lesz pisix, lesz fejlesztők lepénzelése, tehát mindenből egy kicsi
Mellesleg ha tényleg ekkora lesz a gépigénye, akkor a ruszki kollegák csunyán "átléptek" az optimalizáláson (bár már a 4 giga is durva lenne, ha használná), de ha mégis, akkor egy megoldás létezik, xbox+game=72.000 Ft. Ennyi...
-
rocket
nagyúr
válasz
Badman 4ever #208 üzenetére
Nem, es aprilis 1. sincs, lehet a RAM gyartok is szponzoraljak a projectet
#216: Eleg nagy hypeot krealtak mar a jatek korul, Stormrise szintnel biztos jobb lesz
#223: "Arról nem is beszélve hogy hol van még az Nvidia-nak a DX11-es karija. És honnan tudják hogy futni fog rajta Optimálisan? ...ezt hívják tudatalati marketingnek."
Onnan, hogy arra optimalizaltak
#224: Azt mondtak interjukban a jatek fejlesztoi, hogy PC volt a fejlesztesi platform, tehat varhatoan joval szebb lesz PC-n, aztan majd kiderul igy van-e valojaban
-
Morden24
nagyúr
válasz
DeFranco #237 üzenetére
RTS és MMORPG-n kívül a többi megoldható
MMORPG is megoldható lenne simán. A Diablózás is megoldható, csak nem lenne túl élvezetes
De egyébként viccet félretéve: az MMO csak attól függ, hogy hogyan csinálják meg.RTS meg érdekes kérdés. Pl. a Halo Wars elég jól meg van oldva, jól és könnyen lehet irányítani (persze teljesen máshogy, mint egy PC-s stratégiát - tény és való, hogy erre ettől függetlenül jobb az egér), viszont ez még a kontrolleres szakasz. Ha majd jön a Natal meg a PS Arc, akkor ez változhat (jól megcsinált gesztus + hangvezérlés eszméletlen nagy lökést adhat amúgy a stratégiáknak).
-
Manbal
senior tag
Hát ha igaz ez a 8GB akkor először is kellene hogy legyen egy x64-es verzió is... arról pedig nem írnak hogy 64 bitre és készülne... szal szerintem nincsenek tisztában hogy mit is írnak
vagy csak így akarják fellendíteni a ram piacot
-
DeFranco
nagyúr
Hálát adok az égnek, hogy el vagyok látva olyan játékokkal, mint a Half Life 2, Mass Effect, Team Fortress, és még csak most jön a Borderlands, a Mass Effect 2 és a Stalker sorozat. És ez csak az FPS, és kitart legalább egy évig.
Teszek a metróra, (minden reggel látom
), és ha ez lesz a trend, játék miatt legalább nem kell többet fejlesztenem. Ha már nagyon viszket, veszek egy konzolt. (nem fog, mert az elmúlt 10-15 év termésében akad még minőségi tartalék, grafika meg sokadrangú szempont)
Szerk: Szerintem kényletenek leszünk elfogadni, hogy a játékok platformja a továbbiakban a konzol lesz. RTS és MMORPG-n kívül a többi megoldható, az meg senkit nem érdekel, hogy ki mit szeretne, amíg bevétel van. Majd átszokik mindenki arra, ami van. Nagyon erre halad minden, bár ez nekem sem tetszik.
-
mikado
tag
Majd 2033-ban lesz olyan gép ami tudja futtatni normálisan...
-
rx7tomy
tag
Na ezt próbálja az ember lekövetni anyagilag.
Feltételezem a legtöbbeknek lehetetlen.
Na ezért pártoltam én át inkább a konzolokra. -
Devid_81
félisten
válasz
LeslieG Jr. #223 üzenetére
Arról nem is beszélve hogy hol van még az Nvidia-nak a DX11-es karija. És honnan tudják hogy futni fog rajta Optimálisan?
Onnan, hogy az envidija atnevezett egy G92-ot csak a Metro teszteloknek es azon ment
-
gábbor
tag
Egy ilyen árú konfigurációból simán kijön egy xbox360 elite és egy ps3 slim... nevetséges.
-
Morden24
nagyúr
válasz
mephi666 #231 üzenetére
örülnünk kellene, hogy játszhatunk az ilyen metro2033 kaliberű csúcsjátékokkal a pc-inken
Azért túldrámázni sem kell. Jelenik meg sok jó játék PC-re, mindenki ki fogja bírni, ha kiadnak egy újabb Crysis-szintű ürüléket, és megy oda, ahová való.
A fenti példa is bizonyítja, hogy szar, optimalizálatlan vagy nevetséges hardverigényű játék létezik úgy is, hogy PC-only.
Az ilyeneket ugyanúgy el kell felejteni, mint egy szar filmet. -
mephi666
nagyúr
válasz
Morden24 #229 üzenetére
igen, de ha 1 hw-re fejlesztenek, akkor utána ne sírjanak, hogy sz@r a pc-s eladás...
vagy legyen akkor konzol only, de a pénz meg azért kell nekik... 0 ráfordítással fejni akarják a pc-s társadalmat is...
a szemétg*ci pc-s társadalom (pl. ebbe sokunkat is beleértve) meg ilyen, hogy szitkozódunk, hogy milyen elb@szottul vannak optimalizálva a játékok... elégedetlenkedünk, holott örülnünk kellene, hogy játszhatunk az ilyen metro2033 kaliberű csúcsjátékokkal a pc-inken (már, ha eladjuk az összes ingóságunkat/ingatlanunkat és beruházunk egy 10ghz-es kórájkilenc + hd6990cfx + 24giga ddr3 kaliberű konfigba) jajj, szegény fejlesztők... mindjárt megyek sírni...(remélem érezhető volt az irónia)
-
Rájöttem!
Azért 2033, mert addigra lesz hozzá megfelelő hardver. -
Morden24
nagyúr
válasz
mephi666 #227 üzenetére
Amúgy teljesen logikus lenne, hogy a konzol portok később jönnek ki PC-re, mint konzolra. És ez bizony a PC-seknek is jó lenne.
Most nagyon kíváncsi leszek az Assassin's Creed 2-re, miszerint megtörténnek-e azok az optimalizációk, amiket az Ubi beharangozott (pl. négy mag), de ha igen, akkor innentől fogva ez a követendő iskola.
Be kell látni, hogy egy hardverre fejleszteni egyszerűbb, mint n+1 kombinációra, ahol ráadásul a fele vga még ki sem lépett a piacra. Nincsen ebben semmi meglepő.
-
8zabi
őstag
32 biten max 2GB-ot tudnak megcímezni az alkalmazások, sok értelme nincs a 8GB-nak, ha csak nem írnak belőle 64 bites verziót is
-
mephi666
nagyúr
válasz
Dr. Romano #225 üzenetére
lásd: gta4/avp
jó példa arra, hogy kell megölni a pc-s játékipart... megírnak valamit konzolra optimalizálva, csinálnak 2perc alatt egy trágya pc-s portot (nem ritkán elb@szott menürendszerrel, de ez csak hab a tortán) és b@sznak az optimalizálásra... vannak azért példák arra is, amikor nem ez a helyzet: pl resevil5, street fighter4, amiknek szerintem normálisan optimalizálták a pc-s változatát (igaz, később is jöttek, mint a konzolváltozatok) aztán meg megy a sírás, hogy: "felesleges pc-re fejleszteni, mert mindenki csak lewarezolja és nem éri meg, blabla..."
itt az ajánlott gépigény azért vicc, mert gondolom az okosak úgy voltak vele, hogy valami nagyon nagyot írnak, ahol még enyhe teljesítménynövekedés érezhető... írhattak volna ennél nagyobbat is, de nem hiszem, hogy olyan sok különbség van 6 vs 8giga ram esetében... szvsz. nincsenek tisztában az "ajánlott gépigény" fogalmával... (vagy csak tényleg ennyire szutyok az optimalizálás) szerintem az ajánlott gépigény azt jelenti, hogy fullhd-ben very high beállításokkal, szűrőkkel menjen a játék akadásmentesen minimum 30fps-sel (vagy annyival, hogy teljes mértékben élvezhető legyen)
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Dr. Romano #225 üzenetére
Optimailzálatlanság
No ezt a szót én is nagy nehezen tudtam csak leírni korán reggel.
-
ProEvoFan
nagyúr
a konzol ezért tapossa el a PCs játékipart...ha X360on ugyanolyan szép lesz, mint PCn...akkor minek ez a brutál gépigény???
ez eddig az év vicce
na mind1, majd a piaci verziót kipróbálom -
LeslieG Jr.
őstag
* Core i7 CPU
* NVIDIA DirectX 11 compliant graphics card (GeForce GTX 480 and 470)
* As much RAM as possible (8GB+)
* Fast HDD or SSDMindig jókat derülök ilyen konfig láttán egy játéknál. Bár ha jobban belegondolok azért a fejlesztőket nem sajnálom hogy ilyen "Optimális" konfiguráció ajánlást adnak. Felmerül bennem a kérdés: "Na de hol van az optimalizálás?"
Ezek után marha jól lehet optimalizálva a játék ha ilyen az optimális konfig amin jól fut.
Arról nem is beszélve hogy hol van még az Nvidia-nak a DX11-es karija. És honnan tudják hogy futni fog rajta Optimálisan? ...ezt hívják tudatalati marketingnek.
Sok sok kérdés megválaszolatlan ugye?
Jó jó tudom. Üljek le 1-es.
-
Prosector
addikt
Nem tudom ti hogy vagytok vele,de nekem egy Crysis szintű grafika is elég jó.A mostani gépemen relatíve jó beállítások mellett egész szépen fut.
Ilyen-olyan fícsörökért,amiket játék közben (szinte) észre sem veszel,nem a legjobb ötlet 150-180 k-s hardvereket venni(ez nem a milliomosokra vonatkozik,nekik mind1).
Lehet nem mindenki ért velem egyet,ez az én véleményem.
-
romero28
senior tag
végre egy játék , ahova kell is a vas !! különben mi a szarért tartom ??
-
tzsolesz
nagyúr
Ilyen nevetséges gépigényt még életeben nem láttam.
Ezt valami narkós NV részvényes állította össze tegnap hajnalban egy nagy szabású buli után?Ez számomra nem hír, hanem egy marketing blama.
-
A gépem teljesítménye nagyobb, mint a NASA összes gépének összteljesítménye volt a holdraszállás pillanatában, de ehhez ez is kevés lessz!
Meg kéne már tanulni programozni gyerekek!!
8GB RAM? ezt ki szponzorálta? mert a cpu-t és a vga-t még megérteném... (alig gyanus, hogy AMD-t meg sem említi...)
-
--Disztroj--
senior tag
Ez az optimális gépigény egy vicc.
Kizárt hogy ennyit kajáljon (8giga ram menjmá)
...vagy ha mégis akkor szép bukta lesz -
CsiguszMaxim
senior tag
Az ilyesmire van egy tökéletes módszer. Szemléltetem a GTA 4-en:
1. Játék feltelepít.
2. Játék elindít.
3. Játék csúnya és/vagy akad.
4. Játék letöröl.Csókolom.
Szerk: Én szórakozni szeretek egy játékon nem dühöngeni.
-
hajbel
addikt
Valószínűleg lassabb ATI-val. Bár szerintem rossz reklámjátékot választott az nv, mivel a grafika stalkeres, viszont a stalker hangulata (a legjobb fps hangulat, viszont más már sajnos nem olyan jó benne) nem lesz meg a metrós beltér miatt. Nekem nem tetszik, bár változatosabb lesz a játékmenet mint a stalkerben a videók alapjá. Még ha meghackelik, hogy lemaradjanak az ATI kártyák, akkor is menni fog egy gtx 260, 4870-en úgy hiszem...
-
buherka
addikt
Még szerencse, hogy egész jól leszoktam az idióta számítógépes játékokról...
-
atesz1974
tag
"mikó gyün a patch?...."
Ezt a "patch" dolgot kissé elhamarkodtam, az ATI driverek mellé inkább HotFix-eket muszáj kiadniuk minden nagyobb volumenű játék megjelenése után....
Ui:amint megjelennek a középkategóriás DX11 -es Nvidiák, na akkor lesz majd érdemes 5770, vagy 5850-es ATI kártyát vásárolni..., az ideiglenesen elkószált vásárlók miatt....
-
^Clown
addikt
Mi lesz ez, új krájzisz?
-
ffodi
veterán
Kiváncsi leszek mit fog alkotni a játék 5870+GT220-al. DX11+Physx
Bár úgysem megy majd max-on, mert nincs se I7-em, se 8gb ramom...........vicc ez az egész......
-
Mark_o
tag
SZánalmasnak nevezném ....
Aztán meg sírnak hogy a franc se veszi meg ... -
rocket
nagyúr
válasz
Overlocker #197 üzenetére
Kint van a jatek hivatalos weboldalan is, igy biztos nem fake.
-
mickemoto
őstag
válasz
Badman 4ever #196 üzenetére
Reméljük így lesz
, akkor viszont lehet gépfejlesztésbe kell invesztálnod
Úgy 20-25k elég is lehet rá cakonpakk -
tome.jr
addikt
válasz
atesz1974 #118 üzenetére
a megjelenés utáni napokat a fórumban, az Nvidia kártyások arról beszélnek már, mit is kell csinálni pl. a 3. pályán , az Ati nyers erő DX11 tábor meg kínlódik, mert valamiért kilép már az elején a játék, és mikó gyün a patch?....
wednesday 191#: Reklámnak is tökéletesen bevált ez a gépigény. Ez a játék eddig a "középszerű" címek között volt ismeretségbe, most viszont mindenki kíváncsi lesz rá, ha már így a középpontba került.
Abszolúte egyetértek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Minden lehetőségre kiterjedő gépigényt adtak ki a Metro 2033-hoz.
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Könyvajánló
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest