- Apple asztali gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Egér probléma
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
pe00ar
csendes újonc
válasz
csubuka #1299 üzenetére
Szoftveres, de szoftveresnek NAGYON SZOFTVERES.
Mai napig dobalja a frissitesi ertesiteseket, pedig mar minden leheto helyen kikapcsoltam. 2 orankent hangjelzes kisereteben kiirja, hogy mennyi a homerseklet az adott helyen, ahol vagy (amennyire lehetett letiltottam a beepitett idojaras appot, es a google szolgaltatasokat, ennek ellenere teszi ezt), semmi szuksegem erre, a sajat jol bevalt idojaras appomat hasznalom. Ezzel szemben a gmail, messenger, stb ertesitesek meg persze 15-30 perces kesessel jonnek, pedig a hatterben futas engedelyezve van (intelligens kikapcsolva).
Nem tudom, hogy rajtam kivul hanyan vesznek azert dual simes telefont, mert tenyleg folyamatosan dual simmel szeretnek hasznalni, mert az ezzel kapcsolatos problemarol rajtam kivul eddig nem irt senki. Az elso hivasnal meg megkerdezi a beepitett tarcsazo, hogy melyik simrol inditanad a hivast, ugyanannal a hivott szamnal kesobb aztan mindig ugyanarrol a sim -rol inditja, beepitett tarcsazoban kedvencek menu nuku. Kiprobaltam eddig kb 10 kulonbozo tarcsazot, de mindegyik csak hivasinditasnal hasznalhato, hivasfogadasnal a beepitett lep mukodesbe. A 11. tarcsazo volt az, ami a hivasfogadasnal is mukodik, ez a Drupe nevu, ez meg tul komplikalt app az en izlesemnek, na de mindegy, legalabb eddig ez jol mukodott. Ma viszont hivasfogadasnal mar sotet kepernyo fogadott, eloszor fel kellett oldani a telefont, hogy fogadhassam a hivast. Az sms alkalmazasnal ugyanez a dual sim problema, a handcent sms -el normalisan mukodik.
Az is nagyon szep, hogy a telefon tele van pakolva gyarilag hasznos appokkal, mint a biztonsag, energiagazdalkodas, idojaras, stb, csakhogy ezeknel a beepitetteknel szazszor jobbak leteznek, ezektol meg szabadulni nem lehet.
Eddig 4 db androidos keszulekem volt android 2. -tol 6. -ig, Huawei, Utok, Samsung, Homtom markaju, de ilyen testreszabhatatlan telefonnal meg nem talalkoztam, mint a Meizu.Hardveresen rendben van a telefon, bar en mediatek mt6753 4 mag, 1.3ghz es 2gb ram -rol valtva mindennapi hasznalat soran (jatekokkal nem jatszok) semmivel nem erzem gyorsabbnak. A kamera nagyon jo. A navigacio jol fog mukodni, nalam a TomTom es google navigacio megy, kifogastalanul.
-
pe00ar
csendes újonc
Hogy ne csak panaszkodjak...
Ha valaki fel akarja tenni a 7 -es flyme -ra a 6 -os kamerajat, az innen letoltheto, tenyleg jobb kepeket csinal es tobb allitasi lehetoseg van benne:
https://drive.google.com/file/d/1gfys01DY4SrbfdnJEju2nSA7aoa7CXnS/viewA feszbukon vannak igeretesnek tuno dolgok hozza:
https://www.facebook.com/groups/1267307813415880/ -
pe00ar
csendes újonc
Letoltottem az android 6. tarcsazojat, az megfelel az igenyeimnek, be lehet allitani ugy, hogy mindig rakerdezzen, hogy melyik sim -rol akarok hivast inditani, ezenkivul van benne kedvencek is (ami a gyari tarcsazoban nincs). Most mar tudok errol hivast inditani, de hivast fogadni nem, mert nem engedi atallitani az alapertelmezett tarcsazo programot. Ha nem tudok ra feltenni egy (szamomra) ertelmes, alap, egyszeru androidot, akkor azt hiszem megvalok a keszulektol. En nem alkalmazkodom ehhez a flyme -hoz, az egyszer biztos, o meg nem alkalmazkodik hozzam. Ezekre az allitgatasokra meg nincsen minden nap tobb oranyi idom, csak azert meg nem fogom megtartani, mert jo a kameraja.
-
pe00ar
csendes újonc
válasz
Joeker67 #1180 üzenetére
Ez az, hogy meg csak talaltam, de nem probaltam.
https://giznp.com/2018/01/18/global-firmware-root-twrp-bootloader-unlock-custom-roms-for-meizu-m6-note/Ezek kozul az android one -t rizikoznam meg (android 8 -at es lineageos -t meg nem talaltam sehol, de androidbol beernem egy 6 -al is, nem ragaszkodom a 8 -hoz).
-
pe00ar
csendes újonc
Telepitett mar valaki stock androidot, vagy LineageOS -t a keszulekre?
Lassan, de biztosan kezdi kihuzni a gyufat a Meizu. A 3d hatterkepem eddig csak ujrainditaskor tunt el, most mar random barmikor. Bongeszoben hajlamos voltam mindig is 10+ fulet nyitva hagyni, mas (sokkal gyengebb) keszulekeknel ez nem okozott gondott, de a Meizu ujratolti az osszeset, ha mas alkalmazasba lepek at a bongeszobol, majd onnan vissza (1db fulnel is megcsinalja, mindegy mennyi van nyitva, csak soknal fokozottan idegesito). Dual simnel ha hivok egy szamot, elso alkalommal meg megkerdezi melyik sim kartyat akarom hasznalni, utana ha listabol, vagy telefonkonyvbol hivom, automatikusan ugyanarrol a simrol hivja, nem kerdezi meg ujbol, hogy melyikrol szeretnem. Ha masik simrol akarom hivni, akkor manualisan be kell potyognom a szamot ujbol, akkor megkerdezi. Fleksi billentyuzetet hasznalok legalabb 3 eve, mas keszulekeknel nem volt problema, a Meizu tetu lassan tolti be, es van, hogy haromszor is ra kell nyomni a szoveges savra, mire megerti, hogy nem csak egy villogo kurzorra van szuksegem, hanem a billentyuzetre is (ezt a 3 kattintast a sajat billentyuzetevel is megcsinalta neha, de a Fleksi betoltese extrem lassu). Barmilyen alkalmazas feluleten elofordul alkalmankent, hogy harmadik kattintasra reagal csak, ugy tunik, hogy ezt nem kijelzo erzekenysegi hiba okozza, hanem valami szoftveres gebasz, az is lehet, hogy energiatakarekossag. Reggelig tudnam sorolni az ehhez hasonlo dolgokat, a sajat custom beallitasaimat, alkalmazasaimat, ertesitesi megjeleniteseket, launcher kezelest elfelejti, mashogy alkalmazza, mint ahogy kene.
A lenyeg, hogy szabadulni akarok a Flyme -tol.
Az mar csak hab a tortan, hogy 5000ft hozza egy notesz tok, es 5990 egy 2.5d uvegfolia + posta. -
pe00ar
csendes újonc
Kiprobaltam ezt a ket fajlkezelot is, de ezekkel sem latszik, amugy ezekben is benne van a rejtett fajlok megjelenitese opcio. Download mappan belul nekem csak du-gdt-download, Bluetooth es HotApps mappa van. 2 sim kartyat hasznalok folyamatosan (sd kilove), es eleg nagy ervagas volt, hogy a vart 26gb helyett csak 22gb tarhelyem maradt rogton a frissites utan, mielott meg barmit is csinaltam volna a telefonnal. Mivel sehol sem talalom a frissites telepito fajlokat, most mar abban sem vagyok biztos, hogy az vette el a helyet, de valahova megis eltunt. ES File Explorer elemzes utan olyat mutat, hogy "egyeb": 2.45gb. Hogy mi az az egyeb arrol fogalmam sincs, mert nem lehet rakattintani.
Azert koszi a segitseget! -
pe00ar
csendes újonc
Nekem is van egy tippem erre. Tegnap kb 30 cm magasrol ledobtam az agyra, utana ujraindult. Utana volt meg egy ilyen agyra ledobas (napi rutin a telefonokkal), ezutan nekem kellett ujrainditanom. Valoszinuleg hiaba beepitett az aksi, megis el tud mozdulni. De ha ez is a helyzet az ismerosodevel, akkor is szerviz.
-
pe00ar
csendes újonc
Udv mindenkinek, tegnap ota van ilyen keszulekem.
Ket kerdesem lenne:
-Rogton szuzen frissitettem, eloszor a flyme 6.akarmennyit tette fel, utana a flyme 7 -et. Ezutan gyanusan keves tarhely maradt a keszuleken, 22gb korul. Nem torli automatikusan a telepito fajlokat? Tudja valaki hol lehet ezeket megtalalni, hogy torolhesse az ember?
-Flyme 7 frissites utan kikapcsoltam az automatikus rendszerfrissites opciot, es google play -ben a frissiteseket. Nem akarom, hogy barmit is frissitsen magatol. Ennek ellenere lefrissitette a beepitett alkalmazasokat, mint pld beepitett bongeszo, chrome, touchpal, stb (egyiket sem hasznalom soha). Tud valaki segiteni abban, hogy hogyan lehet teljesen letiltani a frissiteseket ezen a keszuleken? Elore is koszonom!A keszulekrol annyit, hogy az elso benyomasok teljesen pozitivak, annak ellenere, hogy...
A kijelzo a maga 1920 x 1080 felbontasaval a parom samsung j3 (amoled, 1280 x 720) telefonja mellett egy vicc, kontraszt, fenyero, szinek tekinteteben, a felbontas kulonbseg is csak akkor szembetuno, ha nagyitoval nezem. Nekem detto ugyanazt az elmenyt hozza a kijelzo, mint az elozo homtom ht20 keszulekem (egymas mellett van a 3 telefon).
A menuje nekem tulbonyolitott, stock 6 androidon sokkal gyorsabban es egyszerubben meg tudom oldani, amit szeretnek.
Viszont a kamera az en mercem szerint nagyon szuper, a telefon gyors, femhaz, aksi, stb... Terero es halozatkezeles meg a jovo zeneje, de eddig siman megerte a 35900 ft -ot (de 45 -ot pld mar nem adnek erte).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 12 128GB Fekete Független
- Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium 1OO% !! még 2 Hó nemzetközi APPLE GaranciA
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest