- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- E-book olvasók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- VR topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
nauro
aktív tag
Az itt található teszt alapján a 13"-os modell elég haloványan teljesít, főként vga-ban, a processzorral semmi problémám. Valamint szinte minimális az i5ös és az i7es modell közti különbség. A 15"-osok már tetszetősebben muzsikáltak. De a két 13as modell közötti aprócska különbség számomra meghökkentő. Többet vártam.
-
Xero
nagyúr
Cad/cam vonalon alig van software osx-re. A komolyabb cuccok windows onlyk.
Az Os X-es flash egy szemét. Erőforrás zabáló gusztustalanság. Az Apple community ezért köpködi annyira.Akik Apple vonalon dolgoznak inkább:
-DTP
-Profi fotó utómunka
-Videó vágás
-Hangstúdiós feladatok
-Kutató munka
-Sw fejlesztés -
nauro
aktív tag
válasz
alamuszi #215 üzenetére
"
"s én jobban járok egy más géppel mint a macbookal?"Attól függ, hogy mire kell a gép, ha játszani akarsz, vagy profi tervezőprogrammal tervezni, vagy Flash programozó vagy, vagy fontos a garancia hozzá alaphelyzetben, akkor igen, ha kell egy stabil, gyors megbízható, tartós gép, és van kedved megtanulni a MacOSX-et, akkor nem."
Miért alkalmasabb a windows alapú gép a tervezésekre, flash programozásra? Én mindig is úgy hittem, hogy az ilyen irányban dolgozók használnak macet. ( és ha ez nem lenne igaz, akkor milyen munkakörben igazán alkalmas? )
Laikus vagyok, nem értek hozzá, nem kell lehordani, csupán érdekelne a dolog. -
-
Atos23
senior tag
Nem vészes a dolláros ára, de mire ideér...
-
Paarthurnax
senior tag
Egyébként vicces, hogy a PH fórum Apple topicjaiban sokkal kulturáltabb a beszélgetés mint mondjuk az Engadget kommentjeiben. Reggeli kávé közben direkt szórakoztató az látni, hogy micsoda ostoba szájtépések menni ott bármiféle ráció vagy magyarázat nélkül. Csak jönnek és odahánynak valamit a kommentbe.
Kultúremberek.
Ahhoz képest egy érdekes vita alakult itt ki, aminek van mondani valója. -
Adeeka92
csendes tag
válasz
alamuszi #215 üzenetére
Ahogy hallottam nem olyan jók játékra mert a grafikát nem bírják nagyon. Nem csak a teljesítményt nézem hanem a minőséget is és szerintem az alienware se egy rossz minöségü termék. Azért szeretnék laptopot,mert sokat utazok és nem leszek itthon egy asztali gépet meg nem tudok hordozni. Nem feltétlenül akarok játszani,de ha veszek egyet és iylen ár kategóriában akkor azon lehessen már játszani is (amire elvileg a macbookok gyengék) Nekem szimpatikus a mac gép csak ezért a döntésen vacilálok,mert mindennapos használatra szeretném de az ára elég magas és a teljesítménye meg nem a legnagyobb szerintem.
-
kiiso
tag
válasz
Adeeka92 #207 üzenetére
Az új Macbook Pro-k processzorai erősebbek, mint az Alienware jelenlegi generációjának processzorai, kivéve talán a 15" és 17"-os alienware-ekbe rendelhető tuningolt i7 940XM-et. (1000$ felár). Grafikus teljesítményt nézve viszont egyértelműen az alienware nyer, ez nem is csoda, hiszen ezek játékra tervezett erőgépek.
Játék szempontjából tehát az Alienware erősebb, ahol meg csak a CPU számít, ott a Macbook Pro nyer. -
alamuszi
senior tag
válasz
Adeeka92 #209 üzenetére
"Vagyis akkor az alienware jobb sokkal? "
Ha játszani akarsz, akkor a Windows miatt egyértelműen.
"Csak az apple drágán adja itthon ezért nézik sokak csúcsgépnek?"
Az Apple minőségével nincs baj, a tartósságával sem. Szoftveresen más, ami az igényeknek megfelelően persze. Van amire jobb, mint a "PC" alapú gépek, van amire nem.
Nem Csúcs gépek csak más. (Ne az ára alapján ítéld meg az itt becsap)"A konzumer az nekem nem mondott sokat"
Mindennapi átlagos fogyasztónak szánt termék általános feladatokra.
"szvl a sznobok vesznek Mo-n olyat magyarul?"
Nem az vesz ilyet aki sznob, hanem aki meg tudja venni, és szüksége van Mac-ra. Az viszont igen sznob kategória, aki be akarja bizonyítani, hogy a Mac mint számítógép sokkal jobb mint bármi más, valamint szinte az összes más termék gyengébb nála.
"s én jobban járok egy más géppel mint a macbookal?"
Attól függ, hogy mire kell a gép, ha játszani akarsz, vagy profi tervezőprogrammal tervezni, vagy Flash programozó vagy, vagy fontos a garancia hozzá alaphelyzetben, akkor igen, ha kell egy stabil, gyors megbízható, tartós gép, és van kedved megtanulni a MacOSX-et, akkor nem.
"alienware vagy melyik még az olyan erös gép?"
Ha csak a teljesítményt nézed a minőséget nem, és Windowst futtatsz a gépen, a játékok miatt, akkor bármelyik gép gyorsabb lesz konzumer kategóriában, mint pl egy 15"-os MacBook. A Mac-ek nem játékra vannak készítve, de arra is alkalmas.
Privát véleményem szerint meg ha nagyon gyors gép kell, akkor arra nem notebook való. Mivel ugyanolyan teljesítményű asztali gépet 3 akkora árért megkapsz. Jó minőségben negyed árom meg átlagos minőségben,
-
Adeeka92
csendes tag
válasz
alamuszi #208 üzenetére
Vagyis akkor az alienware jobb sokkal? Csak az apple drágán adja itthon ezért nézik sokak csúcsgépnek? A konzumer az nekem nem mondott sokat,de szvl a sznobok vesznek Mo-n olyat magyarul? És én jobban járok egy más géppel mint a macbookal? PL alienware vagy melyik még az olyan erös gép?
-
alamuszi
senior tag
válasz
Adeeka92 #207 üzenetére
Na ne viccelj
Az Alienware profi játékgép, az macbook pro, meg egy felsőkategóriás konzumer termék. Magyarországon jelentősen túlárazva. Aminek a hatása, hogy van aki emiatt magasabb szintre helezi a márka termékeit mint ahova valók lennének.
(#206) Kasza08:
Nem az apple a hibás, hanem a kereskedő. a "jómagyar" kereskedő.
-
Adeeka92
csendes tag
Most akor ezek az új prok teljesitményben felérnek az alienwarehoz? Vagy melyik a jobb?
-
kiiso
tag
Nem, nem, az bizony i7! Macbook Pro 13inch
-
Kasza08
őstag
egy pici hiba:
A 13”-es készülék kétmagos, 2,3 GHz-es Core i5 vagy 2,7 Ghz-es i7-tel, a 15”-es a négymagos, 2 GHz-es, 2,2 GHz-es vagy 2,3 GHz-es Core i7-tel, a legnagyobb, 17”-es MacBook Pro pedig a négymagos, 2,2 vagy 2,3 GHz-es Core i7-tel érkezik.
Core i5 azaz i7 a 13-asban
-
Xero
nagyúr
válasz
alamuszi #200 üzenetére
Értem miről próbálsz meggyőzni. De te meg azt értsd meg, hogy édes mind1 mi van mögötte, ha egy kutató sw minden bütykölés nélkül ugyan úgy fordul Os X-en mint pl Aix-en.
Ha pedig ennyire lenézed a 03-as brandeket, akkor kb az összes mainstream Unix-ra ráhuzható ugyan az a véleményed mint az Os X-re!Tényleg fejezzük be. Két oldalról látjuk a dolgot.
-
Xero
nagyúr
válasz
alamuszi #198 üzenetére
Az OS X mint Unix: 2007. Szerintem itt a pont.
(#200) alamuszi Leírtam a tényeket, és Te erősködsz tovább, hogy nem így van. Vannak szabványok mint bármilyen iparágban. Megfelelt? Meg. Unix? Igen
Nincs miről vitázni.Nem akartam magas lóról beszélni, de ha valaki a saját meggyőződését kezeli elfogadottként a tényekkel szemben, azt nem tartom elfogadhatónak.
Nem olvasom azt a blogot, de hogy lenyugodjál: http://www.opengroup.org/comm/press/19-2-nov07.htm
-
alamuszi
senior tag
BOCS OFF.
Nem kell a buta MAC óvoda stílus OK. Na szia tanulj meg viselkedni először. Igaz Magyarország, ha nem lennél okosabb, akkor égő lenne.
Ja mikor tanulják meg a magyarok, hogy nem a nagyképüséggel, meg a savazással lehet boldogulni.
"szerk: Egyébként meddő vita. Nem akarok senkit meggyőzni. Ezek tények."
Ja az eredeti UNIX már eleve MACH kernellel jött ki. Igen. ez is tény
. Ja az meg hogy egy igazi UNIX Hibrid kernelre épül ez aztán a valódik Ken féle Unix specifikáció.
(#201) Xero :
Átvert az almablog kérd ki
Elhitted na szép informatikus vagy
Már ha tényleg az vagy
"Az OS X mint Unix: 2007. Szerintem itt a pont."
Ja a Windows is megy rajta a hostname, a traceroute, meg a ping parancs is. Valamint rengeteg Unix parancs is. Ja a könyvtárszerkezete nem olyan ez már csak bagatel
"(#200) alamuszi Leírtam a tényeket, és Te erősködsz tovább, hogy nem így van. Vannak szabványok mint bármilyen iparágban. Megfelelt? Meg. Unix? Igen
Nincs miről vitázni.Nem akartam magas lóról beszélni, de ha valaki a saját meggyőződését kezeli elfogadottként a tényekkel szemben, azt nem tartom elfogadhatónak.
"
Nem tények nem érted? Nem az, csak úgy működik, ezért kapta meg a Certificate-et. Nem nagyon tudom elképzelni, ha informatikus vagy, akkor nem érted meg mit is akarok elmondani neked, Ezzel. Mert ha így van akkor tényleg OFF.
És higyj ami jól esik.
Tényleg OFF... NO FLAME...
-
alamuszi
senior tag
válasz
sghc_toma #195 üzenetére
Így OK ,ebben egyetértek veled. Ez így van. De ettől még nem lesz tiszta unix, abból nagyon kevés van. Megfelel a UNIX működési specifikációinak. Az az úgy viselkedik mint egy UNIX. De nem az.
@ Xero:
Na ezt a stílust meg hagyjuk is... Ha ennyi, akkor kösz ezt tartogasd a tipikus apple gyűlölőknek nem tartom annak magam, így nem is vagyok kíváncsi a hülyeségre BOCS."Azt is jobb ha tudod, hogy a HP/UX is unix 03-as."
Értem akkor amit kihagytál:
HP-UX Mint unix: 1984
MacOSX, mint unix típusú, de nem az: 2002Ha még a NeXTep-et mondtad volna akkor OK.
-
-
-
-
alamuszi
senior tag
Nem megyek bele, ezt Karma-nak is lmagyaráztam nem fokog megint egy nem körültekintő Mac fannak, aki nem nagyon van tisztában a Unix fogalmával elmagyarázni, hogy mi az a Unix. A MAcosx nem az mindegy. Miután érdekes felvetettem ezt a dolgot a magyar resellerek is eltüntették a hülyeséget a weboldalukról. Maradjunk ennyiben. Ez tudod megint az akategória, hogy leülsz és használod, na ennyire Unix a Macosx is.
Jelenleg, HP_UX, Solaris gépem is van az Unix.Ja és nézz már szét mielőtt leírsz valamit, sajnos ez nem egy Steve mise.
Ja és maradjunk ennyiben, SZERINTEM.
-
Xero
nagyúr
válasz
alamuszi #191 üzenetére
Én elkezdem, mert marhaságot írsz.
Maradjunk annyiban, hogy Unix. Már a Leo is Unix 03 certificates volt.
Egy Aix sem sokban tér el tőle, sőt volt nem egy scriptem amit egy az egyben hurcoltam a két rendszer között.szerk: Használok/tam Aix-et, Solarist, sőt kis ideig Irixet is. Tudom miről beszélek.
-
alamuszi
senior tag
válasz
M@trixfan #190 üzenetére
Mire gondolsz a gépész barátaidnál, mire használlják a MacBook-ot? Csak nem Cad-et, Proengineeringet futtatnak rajta
Unix tulajdonságok komolyan
A MacOSX nem unix, de UNIX tulajdonságai is erősen megkérdőjelezhető
Te láttál már UNIX -ot, mert én nap mint nap dolgozok rajta
El ne kezd a MacOSX UNIX témát, mert a fórumokban 200*-or ki lett vesézve
AHA, ertem. Nekem is van olyan Linux gépem aminek az Uptime-ja valóban 2 év, de az egy Linux szerver.
Web Programozók, na az lehet.
Persze értem én, csak ha ezt megteheted fele ennyiért is akkor marad a hype
Ja meg máskor próbáld meg ha nagyon nehezen is megy, mint a képlet mutatja, az egész mondatot beilleszteni. Tudom én hogy a mai fiatalok 90 % a bölcsész szakon tanul meg olvasni meg írni, ezért itt a fórumban nehezen megy ez, de azért próbáld meg a korrektséget, tudom tudom ha nem tűnhetsz f@sz@gyereknek, akkor égő.
-
M@trixfan
addikt
válasz
alamuszi #153 üzenetére
"...kijön belőlem a cinikus Énem. Ami valljuk ben tisztán csak baromság." Egyetértek
Az a helyzet ezek nagyjából mind UNIX tulajdonságok. Használjuk, tapasztaljuk és örülünk neki. Webfejlesztő, bioinformatikus és gépész barátaim rendre zúzzák a MBP-jüket napi nagyon sok órában és semmi Onyx, defrag és társai. Köszönik szépen továbbra is jól dolgoznak. Néha oltanak az uptime-mal mert tudják, hogy én estére kikapcsolom az asztalit mert zavar a pulzáló fehér led
-
i are robot
senior tag
válasz
i are robot #188 üzenetére
És ez természetesen általánosságban igaz, a notebookokokra különösen, de még az asztali gépeknél sem árt odafigyelni. Szóval ez nem csak Mac-re érvényes, hanem minden platformra, de az is igaz, hogy, nincs külön Mac ram, ugyanolyan mehet bele mint a pc-be, ebben tényleg nincs difi.
-
i are robot
senior tag
Ami a ram témát illeti, annyira azért nem egyszerű a helyzet, hogy bármi jó lesz, ugyanis nem mindegy hogy milyen fajta chip van a memórián, és azt az alaplapi chipset szereti-e, úgyhogy erősen ajánlott utánanézni a dolognak, vagy csak tudottan jót érdemes venni. Nagyobb gyártók, mint pl a Kingston, akik sokféle ramot gyártanak, a honlapjukon elérhetővé teszik a kompatibilitási listát, ott érdemes termékkód alapján beazonosítva leellenőrizni a kiszemelt áldozatot.
-
Blaise
veterán
"A baj az, hogy elv nem sima ram van az apple notikban hanem valami spéci"
Jaja, színaranyba forgatott, külön az apple-nek gyártva.
Mindenből ugyanaz a tömegszemét van bennük, mint a többi notebookban, de ahogy látom még mindig akadnak, akik felsőbbrendűnek érzik magukat azzal, hogy apple gépet birtokolnak
-
alamuszi
senior tag
Bizonyítani én sem az is biztos, De a hülyeség terjedését, azért ha lehet kommentálom továbra is.
(#180) k.
A Macintosh (számítógépek, notebookok) jelenlegi Terjedése Magyarországon nem azt mondatja velem, hogy szembe mennék a forgalommal. 1 % alatti márkát nem mondanék forgalomnak. Szép is lenne ha 1 % lenne a forgalom.
-
alamuszi
senior tag
Nana 4 évig voltam szervizen nem ilyen egyszerű. A memória kompatibilitás sajnos nem a szabvány szerint működik. A BRAND gépek esetében sok esetben z intel külön egy nagy adag északi hidat szálít, jelen esetben processzort (mert ugye az MCH a processzorban van). Ami régebben azért is gond volt mert adott memóriában máshol volltak gyártási hibák (mert ugye mindenben van, csak kérdés mekkora a kilengés), mint amit az északi híd jól volt képes kezelni. Ennek az lett a vége, hogy ugyan a gép elindult a gép ment is de adott esetekben szénné fagyott. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ramot csak akkor vegyél, ha ott helyben le is tudod tesztelni, és nem feltétlenü memtest86-al, hanem valamilyen valóban hatásos operációs rendszer alatt futó programmal. Ilyen pl a Windows alatt futó stressz teszt program a PRIME95, ami meghajtja a gépet, mint singer a varógépet, biztosan mac alá is van ilyen program. Vagy másik lehetőség a resellertől venni ami ugye biztosan megy, na de annak ára van.
(#174) Xero :
Mire gondolsz:
@ K. :
A Mac gépek teljesen standard alkatrészekből építkeznek, semmi különbség nincs közöttük, csak az ár.
Régen a RISC korszakban a Mac valóban nem átlagos alkatrészekből építkezett, de akko még a Mac-re valóban azt lehetett mondani, hogy jóval magasabb minőséggel, és nívóvval rendelkeztek, mint ma.
-
k.
őstag
válasz
audi100td #168 üzenetére
A baj az, hogy elv nem sima ram van az apple notikban hanem valami spéci-ne kérdezd miért, de többen irták, ha nem a gyári került bele, akkor bajok voltak a cuccal- és ezért ennyi. Gondolom spéci ezekhez a gépekhez csinálják, ami miatt nem olyan olcsó már a ram előállitása.
-
audi100td
nagyúr
válasz
alamuszi #166 üzenetére
Annak ellenere, hogy a ThinkPad-et (T, X szeria) reszesitem elönyben, egy ilyen 13-as MacBook Pro-t szivesen elfogadnek, viszont nagyon zavar a glossy kijelzö es ahogy elnezem opciokent sem valszthato matt, a 15-ös meg mar felejtös a korlatozott hordozhatosag es a megfizethetetlen ar miatt. Mondjuk elkepszetö, hogy +4GB RAM-ert kepesek legombolni 200 dodot, föleg, hogy OEM-kent meg piaci ar alatt kapjak az alkatreszeket, de hat ez van, meg kell fizetni a nevet, viszont az egy ev gari akarhogy is nezem nagyon illuziorombolo, elvarhato lenne egy 1000$-nal kezdödö gepnel az alap 3 ev.
-
alamuszi
senior tag
Jól sikerült ez az új MacBook Pro. Ami elsőre nagyon szembevetűnő volt, hogy a képernyő még agy videóról is kegyetlenől tükröződik. Ezért ez ellen valamit tehetne az Apple, ha erre képes szinte az összes gyártó.
(#164) Xero :
A Windows esetében a defrag tökéletesen elég fél évente egyszer, persze ha nem ipari fájltárolásra használod a gépet cserélgetve a fájlokat naponta, meg persze nem 1 kb-os textek vannak tárolva rajta. Aztán azt elindítod este, vagy mikor nem használod, és kész, amikor kész, de nálam 2 - 3 óra alat végez, pedig az asztali WorkStation-omban 1 terás merevlemez van.
Windows esetében CCleanernél konkrétan 4 kattintás, de akkor a program indítás és lekapcsolás is benne van. -
Foo
tag
Fuu hát tényleg kicsit trollkodós lett az elozo komment, sorry! A véleményem ettől meg nem változik. nem törekedtem objektivitasra sem, de miért is kellett volna?! Miért kellene olyan véleményt fogalmaznom, hogy az mindenkinek tetszen?! De akkor most ezúton elnézést kerek a sok kis mimozatol és az almás gepeiktol is...
Valamint azt tanacsolom minden almafannak, hogy siessenek, ha meg akarjak előzni handrast, mer o mar biztosan ott satorozik valamelyik applestore elott a sivatagban!@az új core i procikkal kapcsolatban azt írtam, hogy pc-s vonalon mar egy éve használják, nos ez valoban egy hülyeség volt!
Remelem mindenki elégedett!
Ámen!A komment iPhone-ról íródott!
-
Xero
nagyúr
válasz
alamuszi #162 üzenetére
Onyxot én sem ajánlottam(bár ha nem piszkálják, csak alapokkal használják nem tud kárt tenni). A parancsok auto lefutnak, ha nem bántják őket. A cache törlés kettő mappából áll. A jogjavítás 1 gomb. A defrag 1 darab program.
Mindezek ellenére úgy vagyok vele, hogy 10 perc odafigyeléssel mind a 7-es mind pedig a SL karban tartható.A defragben nincs igazad, az osx a hfs+-nak köszönhetően defraggel minden kisebb filet(20 mega alatt). A gond a nagyobb motyókkal van, mert ahhoz nem nyúl a drága. Ezt az ntfs nem tudja. Az ntfs ráadásul egy beállított defraggel addig vár amí nem talál helyet a teljes filenak, amivel elég csúnyán be tud lassulni.
Mondjuk ebbe kár belemenni, mind a két rendszert kell defragelni hagyományos hdd-n. -
joey04
titán
Magyar gyors teszt: [link]
-
alamuszi
senior tag
A komolyabb Notebookok nem ennyit bírnak sokkal többet. Valamelyik jól értesült kolléga mutogatott, olyan képeket egy MacBookról, amin kamion ment keresztül, a mások meg amivel 100 nemtudom én mennyivel estek motorral, na de ez olyan mint a fél évig nem indítom újra dolog, vagy bejön vagy nem.
Egy komolyabb gép esetében vannak szabványol is, amik valamelyest szavatolják, hogy adott helyzetben a gépek hogyan viselkednek. Meg persze tesztek is bizonyítják ezeket a dolgokat.(#160) Xero :
Na ez az amit nem hiszek el. Egy user, olyan user:user fajta amiről beszélsz azt sem tudja eszik, vagy isszák ezeket a dolgokat. Akárcsak egy Windows user, azt is mondhattam volna. Amúgy a Windows is tud on the fly defregmentálni. Pontosan ezért van az, hogy nem nem ugyanolyan gyors a MacOSX nem 1,5 - 2 év múlva, hanem már 2 - 3 hónap után sem egy sima user-nél. Arról nem beszélve, hogy az Onyx-et nem ajánlja maga az Apple sem. Nem biztosít ingyen supportot, ha esetleg az Onyx cseszi szét a gépet, mert azért valljuk be lehet vele csodát csináni, ha nem figyel az ember.
Windowsra kettő progi kell a CCleaner, vagy hasonló, és esetleg a defrag. Kb ennyi. Meg nem kell felelőtlenől minden cuccot le fel telepíteni és akkor nincs baj, de ez az összes rendszerre igaz. -
Xero
nagyúr
válasz
alamuszi #157 üzenetére
Annyi azért hozzátartozik, hogy lényegesen kevesebb szakértelem és segédprogram kell a gatyába rázáshoz.
Ha normálisan futnak a periodic parancsok, a jogjavítás és a felesleges cachek törlése megvan havonta egyszer és 1.5-2 évente kap egy töredezettség mentesítést (igen a hfs tud on the fly defragelni, viszont ez nem tökéletes megoldás), akkor bizony végig olyan mint új korában. -
alamuszi
senior tag
Ismerem a mac tápcsatiját. A MagSafe jó dolog, de ugyanakkor nekem 6 notim volt 7 év alatt, és egynek sem tört el a csatija. Nem figyel a húgod a gépeire, mást nem tudok hozzátenni, vagy csak szimplán olcsó notebookot használ, A Másik, hogy amit elmesélsz az az occsóóó notebook sztori. Nálam is járt nem egy Acer, Asus amivel ez történt, na de nem belerúgott a kisasszony, aki hozta, hanem szimplán leejtette és kiszakadt a csati a helyéről. Egy jobbfajta gyártmánynál ez nem fordul elő . Ha belerúgsz sem törik.
Amúgy a Macet meg le ne ejtst, mert úgy horpad ahogyan kell, még az unibody is, ami egy komolyabb gépnél nem fordul elő.(#155) k. :
Igen így OK. Mint minden Oprendszert.
-
tildy
nagyúr
válasz
alamuszi #124 üzenetére
Meg valami :hugomnak mar masodjara torik ki a laptopjaban a tapcsati , belerug vagy nem tudom, mindezek mellet szinten volt olyan ismeros, akinek forrasztani kellett a csatit. Nos milyen tapcsatlakozo van egy normal gepnnek, is mi tortenik a macbookeval, ha veletlen belerugsz a kabelbe?
-
alamuszi
senior tag
Nem küldök köszi. Megint elolvastál amellett, mint amit írtam, olvasd el még egyszer, értelmezd, aztán próbáld meg megint a választ.
@ rii:
Na igen, csak aki ilyeneket mondd, mint ez soha nem lassul be, meg 2 év múlva is ugyanolyan gyors. Meg nincs rajta vírus, meg hasonló ökörségeket, na akkor bocs, kijön belőlem a cinikus Énem. Ami valljuk ben tisztán csak baromság. Meg meg a kedvencem ezt nem kell újra indítani csak fél évente, napi 12 órát használon, és fél év múlva is ugyanolyan gyors (@Everman). Bocs ha kinevetem az Ostobaságot.... -
Xero
nagyúr
A userem több mint 6 éves (panther óta költözik). Megjárt 7 gépet és ezzel 2 eltérő architektúrát is.
A fő rendszeremet (SL) a megjelenéskor húztam fel (Már előtte is használtam betaként dev acc-al de ez most mind1. Most Lion alatt is kiválóan megy.).
Nincs jelentős sebesség növekedés ami a rendszer szemetére utalna.El kellene gondolkozni a user erroron is.
Egy osx, de egy win7 sem fossa össze magát ha ésszel használják!
szerk: Hogy ne a levegőbe beszéljek.
Xeros-MacBook-Pro:documents xero$ ls -gt | tail -1
-rwxrwxrwx@ 1 staff 632126 Aug 2 2005 Scripting.pdf -
alamuszi
senior tag
Figyeljáé már nem fröcsög itt senki, csak leírják a tapasztalataikat. Nekem is van olyan Windows Hostom ami 5 éve megy és. De pl valóban most kellett kitakarítanom egy MacBook Pro-t mert panaszkodott a gazdája, hogy lassú. Nem az a lényeg, hogy ki mit mond hanem milyen stílusban. Azt is nagyon jól tudom, hogy ehhez az életvitelhez nem nőtt fel az átlag magyar ember mert jó van az ahogy van és amúgy miért is kellene foglalkozni vele, pont neki, ha már megvan, meg amúgy is, meg kell mozdolni, na azt meg nem, egyszerűbb a másikat fikázni, mert akkor nagyobbnak, okosabbnal látszok, tényleg kűttééé más esemest a valóvilág 4-re. Na rajta.
Nem kellene hülyeségeket állítani, és nem lenne ez. Elég szánalmas, hogy Te is ennyit veszel ki az egészből, ahelyett, hogy elgondolkodnál, hogy más néha mond picit logikusabb dolgokat is. De jó magyar szokás szerint, ha Te nem tudod akkor amásik miért tudja? Mert talpraesettebb? Na az nem lehet. Nőljön fel ez az ország, előbb utána lehet ugatni. Addig meg csak csaholjon, mert kb ez megy itt.Ráadásul, csak hogy picit tudj szelektálni is két felé az újratelepítést nem is én mondtam. Ja ki is fröcsög, lehet, hogy TE.
-
rii
nagyúr
Foo, alamuszi
nekem nincs mac-em, nem is tervezek venni macbook-ot, de ti szánalmasak vagytok, hogy csak fröcsögni jártok ide. Nálunk 3 év után egy OSX-et se kellett újratelepíteni, pedig napi 12 órát használjuk
még a hackintosokat se kell újratelepítgetni 1-1,5 év után, sőt, a vindovs-okat se .... azok is lehúznak több évet, a vas hamarabb kiöregszik alattuk mint hogy reinsatallni kelljen
-
alamuszi
senior tag
Úhhhh - Kiadtad...
Nem szaba csúnyán beszélni....
Itt nagyrészt olyanok vannak, akik nem vették észre ezeket... De szép...
Az ár meg featureA másik a LP kellett, mert így hogy mondhatná el a sok Apple man itt fórumba, hogy ez is a macbook-on volt először. Igaz semmire nem jó , még mert a kutya nem gyártott eszközt hozzá, de ezen van. Eért + 1000 $.
Mi lenne ezzel a gond, mire lesznek hozzá eszközök, addigraa meg ez a széria ágy alá éknek sem lesz jó DE EZEN VAN
A Safari ó igen...
-
Foo
tag
új mekbúk, de minek?! beleteszik azokat a mobil core i procikat amik már lassan egy éve kaphatóak a pc-s vonalon, meg a lájtpiiket?
szuperostoba! új oseiksz, de mindek?! a mostani is hemzseg a hibáktól!
a jelenlegi 10.6-os rendszert is ugyan úgy lehet újrahúzni 1-1,5 év után mint egy winfost. a hírhedt stabilitás és megbízhatóság utolsóként a tiger privilégiuma volt.
a leonak is meg a hócicusnak is teleszalad a tudata akármit csinálsz, diszkpremissönölhetsz meg savazhatod az onix-szal, meg hackelgetheted... lószart sem érsz vele! a félresikerült 10.5-›10.6 ápgrédekről nem is beszélve! szégyenletes dolog, hogy még mindig valamiféle etalonként próbálják elsózni ezeket a kínában, rabszolgamunkával gyártott, dizájnos dildókat!
az meg mártényleg röhely kategória, ahogyan sztiviék szembe mennek a "zsarnoki" adobe, flash "istenkáromlásával".
hozzátenném, hogy a két mekkem van itthon, szopok is velük nem keveset. a szafari flash kezelése valami rejtélyes oknál fogva totálisan használhatatlanná teszi mindkét rendszert. viszont!
az osx-es chrome böngészőnek, akár 20-30 oldal egyidejű kezelése se okoz gondot... és mindezt tele azzal a rohadék ocsmány, sátáni flash kódokkal... wtf?! Igen, valóban csak az adobe-n múlik ezt! epöl sux! lehet savazni!szerk: jah meg a lájtpiik. hát az inováció a javából! csak nem az intel f•••át szopogatják ezzel is?!
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
Macibook #136 üzenetére
Kimaradtam ebből a klaviatúra vitából, de az amerikai mellett a magyar kiosztást is használom, ahol az í az 1-es mellett van balra, a `~ helyén. A nullához kell az option+n viszont rendes qwerty maradt továbbra is. Aki nem ismeri fejből a kiosztást annak tényleg kellemetlen matricázni.
-
Isti81
csendes tag
válasz
alamuszi #135 üzenetére
A kijelzo cserejenel jobban mar csak a hulyesegen haborodok fel. Kijott egy uj cucc, evidens lenne hogy hozza kapcsolodo velemenyekrol, tanacsokrol szoljon a forum, nem az ilyen szellemi rovidnadragok fikazasarol. Az ara szubjektiv, mindenkinek maganugye mit engedhet meg maganak. De kb ugyanannyira a te dontesed hogy mennyit teszel azert hogy ezt megengedhesd magadnak.
Ja es eigenis elvartam volna hogy az air kijelzojet tegyek bele ha kell egy kis felarral vagy valaszthato opciokent, de azt pl nem vartam hogy olcsobb lesz mint a korabbi modell. Minden szempontbol tokeletes gep ugysem lesz az sosem a gyartok erdeke, kulonben nem cserelned 5 evig se. -
Macibook
tag
Karma, igazad van ez szakmai forum es egyetertek a valaszoddal, de azt nem szeretem ha egyesek csak ugy huledeznek hogy amerikaban mennyire olcso.
Mas, az edesapam vett egy 17"-os Macbook Prot tavaly New Yorkban es mivel idosebb es maradi igenis kellett egy magyar bill ra. Szerintem sokan vannak igy. -
alamuszi
senior tag
Ja ez egy igazi értelmes művelt és felvilágosult hozzászólás volt
Főleg a ThinkPad-es rész tetszett.
Idézek tőled:
"Az akksi ido bekapcsolt wifivel 7óra. A korábbi 10 óra az anélkul lett mérve. De hogy a k..va kijelzot képtelenek voltak kicserelni a 13-masban ez felhaborito. Igy maradt ugyanugy kiherélt valamilyen szempontbol mint az osszes 13-mas modell az appletol."
Dicsérjük együtt az almát.
Na ne már. Azért a BMW-és részedbe is belekötnék, nem a BMW a leginnovatívabb cég, hanem a Mercedes, csak a történelme miatt is, de az szarul néz ki nem is autó
-
Isti81
csendes tag
Kiraly a forum ismet. A 75% kb arrol frocsog hogy mi a szar benne meg hogy mennyire draga es masik gyarto termeke mennyivel olcsobb es tudja mindazt mint a mac. Gondolom ezek az emberek mind trabanttal jarnak mert kb ugyanazt tudja mint egy bmw es mennyivel olcsobb is. Az ararol is felesleges sirni a mai vilagban hol nem a nevet kell megfizetni? Van boven valasztek. Ja en meg pl egy ilyen lenovo thinkpad es hasonlot le se fosnek annyira szarul neznek ki. A belsejuk rendben van az uj maceknek, a design meg nem kerdes. Nekem a 13-mas johet csak szoba, annal nagyobb laptop nem kell. 1000 font korrekt ar erte, le is ballagok a napokban az apple storeba
-
Paarthurnax
senior tag
Engem is egyrészt az OS X tart az Apple-nél, mert nagyon jó arra amire nekem kell, aztán ott van a touchpad, ami sokban megkönnyíti a munkámat és nem-Apple gépeken nem találkoztam még ilyen jól megoldott irányítással, valamint a fém ház, mert minden nap viszem magammal, utazás közben használom, stb, és nem nyekereg meg hajlik.
-
Xero
nagyúr
válasz
alamuszi #131 üzenetére
Elhiszem. Valamit valamiért. Engem sajna már fogva tart az OS X.
Ez van testelni na.
Egyébként nem feltétlenül ez a kevés. A GPU-ra erősen épít már a rendszer, abból meg cask egg 8600m van alátolva 128 megával.
Egy nap alatt sok finomságot találtam egyébként, de ez itt OFF.
-
alamuszi
senior tag
8 cellás akkuval adják, így elmegy az 5 - 6 órát biztosan. Hát csúnya ez igaz, csarébe azonos feltételekkel, valamivel butább, de gyorsabb mint a Mac, valamint sokkal olcsóbb.
Na igen A Mac OSX erősen fejlődik. Azért azon nem csodálkozom, hogy a LION lassucska egy 5400-as hdd-n. Azon egy Win 7, vagy egy újabb Linux is lassúcska.
-
acsa77
tag
válasz
Solar_Wind #127 üzenetére
Szerintem elég furcsa érveket sorakoztatnak fel. Inkább ahhoz hasonlít, amit többször tapasztaltam: kétszeresen egymásba ágyazott kognitív disszonancia annak megmagyarázására, hogy a saját, esetleg fél évvel ezelőtt vett Macbook Pro miért jó, és miért nem várt fél évet. Egy idő után eluntam a témát, mert a műszaki dolgokkal össze-vissza vagdalóztak a bloggazdág, újságírók is.
Az Air is annyira jól sikerült, hogy nagyon sokan el se fogadták, hogy jobb, mint a saját, már meglévő MBP-jük. NAgyon vicces volt.
A linkedre:
1. reason: az akkuidőben téved.
2. reason: csak azért, mert sokaknak szükséges a 8GB, ezért legyen alap? Miért? Örüljön, hogy nincs beetető 2GB modell.
3a. reason: ezekhez a képernyőméretekhez, videokártyákhoz, oprendszerhez ezek az ésszerű felbontások. Ha nagy lenne, arra lenne panasz. Persze grafikusként, mérnökként úgyis ésszerűbb a >15" és nagy felbontás, de ez rendelkezésre is áll.
3b. reason: na ebben igaza van.
4. reason: az nem érv, hogy nagy megrendelőként olcsón jut hozzá. És eddig nem volt óriási jelentősége a (csakis) oprendszernek a mini-SSD-n. A kis SSD nem éri meg a ráfordítást, ráadásul s hely is probléma. Legtöbbet úgyis az számít, hogy bent legyen a RAM-ban, ami kell. Most is lehet opcióként rendes SSD-t választani, amit az Airbe szükségszerűen be is raktak, ahol a hely, a bootidő, és az összes alkalmazás gyors elérése fontosabb. Steve Jobs is kijelentette, és sokan rájöttek, hogy igazából az Air az új sima Macbook, és ennek megfelelően viszonylag ésszerűen árazták. Persze ezen a ponton még lehet vitázni, és remélhetően változik a helyzet.
5. reason: ez sem érv. Úgyis rá fognak ugrani a gyártók, mint gyöngytyúk a langyos takonyra. Egy prémium notebook pedig több mint 5 évre is használható (tapasztalatom szerint).
6. reason: Bár százalékokat nem tudok, de nagyon sokaknak ez a fő gépük, és meg lennének lőve, ha nem nézhetnének bárhol, bármikor szimplán DVD-filmeket vagy hallgathatnának CD-t egy All-In-One notebookkal. És nem a tech-honlapokra látogató technikarajongókból indulok ki. -
Xero
nagyúr
válasz
alamuszi #114 üzenetére
Egyrészt kétlem, hogy elmegy 7 órát, bár ha mégis elmegy akkor azt a kilógó izével teszi. Ez azért már erősen a csúnya kategória.
Éppen 10.7 Lion-t testelek és rá kell jönnöm, hogy lassan kevéske lesz már a 2007-es MBP-m ide. Igaz csak egy USB külső 5400-es 2.5-ösről megy a rendszer, de így is látni, hogy a grafikus rendszer rendesen izzad. Nagyot fejlődött a gui, kell alá a proci/gpu.
Elkezdtem aktívan várni az új iMaceket. -
tildy
nagyúr
válasz
alamuszi #114 üzenetére
Nem tudom mikor jott ki, amikor mi vettuk a sajatunkat, (2010. junius ) akkor arban nem talaltunk olyat, ami tudta volna a felteteleket. Direkt kerestunk pedig. Nem lehet, hogy utana jelent meg?
Amugy par customer review.
"When you touch the computer it feels like a bad fabricated product, bad quality plastic." -
k.
őstag
válasz
Solar_Wind #118 üzenetére
Az elsőnél bezártam
Leirták 15* hogy új számitás szerint 7 óra. Mig elötte fapad gyak 0 használattal ment 9-10et, addig most wifivel együtt megy 7et, úgy, hogy a fényerő nem a minumumon van. De persze egy fikázos cikk megirásakor ez nem lényeg, hogy megnézze az ember.. -
MrTwister
őstag
válasz
Paarthurnax #38 üzenetére
"Egy dolgot nem értek. Az LP elvileg adatátvitelre (is) szolgál, tehát ha csatlakoztatok egy monitort az LP portra akkor hogyan tudok egy külső LP-s hdd-t csatlakoztatni? Ez a jövő problémája, de ezt jutott eszembe."
Wikiből idéznék([link]): "A Light Peak sávszélessége elegendő az összes ilyen rendszer igényeinek kiszolgálásához, sok esetben akár egyetlen kábelre láncba fűzött (daisy chain) eszközökkel, egyidejűleg több protokollt használva, kétirányú adatforgalom mellett."
Gondolom ez azt jelenti, hogy a LightPeak kompatibilis monitoron van egy további LP csati amire ráköthetsz külső vinyót, a külső vinyó további LP portjára mehet pl. Gigabites NAS és így tovább áramellátás meg mehet az LP csati réz árnyékolásán! Olyan ez mint a SCSI, meg a BNC csatis hálózat, csak ott kellett a végén terminálni a dolgokat.Sőt azt hiszem Firewire800-at is lehet sorbakötni.
-
Solar_Wind
senior tag
Na, ez jól összefoglalja a dolgot, abszolút ezeket látom én is:
-
madgie
titán
válasz
alamuszi #114 üzenetére
Szép, férfias piros színe van (piros színű cuccot azért tud sokszor megvenni az ember ócsóbban, mert konkrétan elég eladhatatlan kategória, max akkor kelendő, ha Ferrari logo van rajta), meg ugye rendkívül fejlett a hozzáadott oprendszer. Tudom, meg lehet venni azt külön is.
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
alamuszi #108 üzenetére
Értem amit írsz, igazad van. Magyarországon az átlagfizetéshez képest egy erősen túlárazott termék, csak nem szeretem amikor ilyen nagy általánosságban van kinyilvánítva, hogy értéktelen sz@r. Anno a VAIO Z-ről gondoltam ugyan ezt, ami akkor $2500 AUD volt, a MBP meg $1400.
-
tildy
nagyúr
Oke, akkor mutass max 999 fontert (318 ezer ft) olyan gepet, amelyben:
- ekkora vagy nagyobb proci van
- 2kg vagy annal konnyebb
- megy min. 7 orat akkurol
- van billentyuzetvilagitasa
- rambol is van legalabb ennyi benne, illetve hdd-bol is, mindezek mellett a videokartya is legyen ennyire joEn anno - meg a tavalyi szerianal - fogadtam, hogy talalok ennyi penzert a fentieknek megfelelo nem Apple laptopot. Elbuktam a fogadast.
-
alamuszi
senior tag
válasz
Paarthurnax #107 üzenetére
De itt ez egy magyar fórum, magyar viszonylatban. És Nem USA, Ausztrália, vagy Japán. Itt nem éri meg, és nem számít olyan jónak, mint amennyit elkérnek érte.
Visszatérve a gondolatmenetedre egy fejlett országban nem a kereskedő dönti el, hogy mi a jó neked, nem a kereskedő mondja meg mi mennyibe kerül, és nem a kereskedő fog veled foglalkozni, ha garanciális ügyben kell eljárnod. Ausztráliában biztosan megvan az ami itt nincs, azaz van olyan forgalma az apple-nek, nem csak telefon szintem, aminél már megéri nem kereskedőkkel bohóckodni, hanem felépíteni egy értelmes kereskedelmi hátteret is. Na ez itt nincs. Innentől kezdve felesleges is megint Ausztráliával, USA-val, vagy Japánnal jönni.(#102) Findzs
Ugyanennyiért ThinkPad, az nekem is kellene, ezért a pénzért vehetnék egy W sorozatű munkaállomás ThinkPadet is, vagy egy erős Txxxs jelzésű cuccot is. Na igen, 3 év garival.
-
Paarthurnax
senior tag
"nem értem az embereket miért veszik ezeket a gépeket"
Ne a magyar viszonylatokat nézzük. Egy fejlett országban nem olyan drága, sőt, ahol én lakom ott pl. pont a VAIO gépek drágák, az Apple meg éppen alatta van. Azért vettem egy éve 13"-os MBP-t, mert ez tetszett és nagyon jó árban volt. $1400 AUD volt, ami nem vész.
Most is ezt venném. Hogy miért? Mert tetszik az OSX és tetszik a noti külseje. Egész nap ezen dolgozom, úgyhogy nekem fontos. Az extrák nem hoznak lázba, mert a munkámhoz fontos programokhoz nem kellenek. Ennyi. -
Hát továbbra sem szeretem az almásokat,ezek a gépek a többi gyártónál is megvannak ráadásul sokkal olcsóbban
-
jap
aktív tag
buta kérdés:
az új - homokos-híd - procikkal jön? -
Findzs
addikt
válasz
Solar_Wind #103 üzenetére
hát igen
sokkal olcsóbban is meg lehet kapni hasonló felszereltségű gépeket
a 13" apple kb. 240 ezer ez a HP meg csak 185 ezer de hasonló tudású nagyobb képátlóval nem integrált vga-valszóval van bőven alternatíva nem értem az embereket miért veszik ezeket a gépeket
ha fognék egy palatáblát és ráírnám hogy apple és adnám 300 ezerért azt is megvennék az emberek
-
Findzs
addikt
ha lenne ennyi pénzem akkor se vennék ilyen gépeket
inkább ugyanennyiért thinkpad -
HXY
addikt
Én ezt vártam: [link]
Egyáltalán minek a Superdrive? Nem lenne jobb a 13 órás akku?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Revolut
- AliExpress tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- További aktív témák...
- Precision 5550 15.6" 4K+ IGZO érintő i7-10850H T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Latitude 5450 27% 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vibill gar
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest