Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• acsa77

tag

válasz Solar_Wind #127 üzenetére

Szerintem elég furcsa érveket sorakoztatnak fel. Inkább ahhoz hasonlít, amit többször tapasztaltam: kétszeresen egymásba ágyazott kognitív disszonancia annak megmagyarázására, hogy a saját, esetleg fél évvel ezelőtt vett Macbook Pro miért jó, és miért nem várt fél évet. Egy idő után eluntam a témát, mert a műszaki dolgokkal össze-vissza vagdalóztak a bloggazdág, újságírók is.

Az Air is annyira jól sikerült, hogy nagyon sokan el se fogadták, hogy jobb, mint a saját, már meglévő MBP-jük. NAgyon vicces volt.

A linkedre:

1. reason: az akkuidőben téved.
    2. reason: csak azért, mert sokaknak szükséges a 8GB, ezért legyen alap? Miért? Örüljön, hogy nincs beetető 2GB modell.
    3a. reason: ezekhez a képernyőméretekhez, videokártyákhoz, oprendszerhez ezek az ésszerű felbontások. Ha nagy lenne, arra lenne panasz. Persze grafikusként, mérnökként úgyis ésszerűbb a >15" és nagy felbontás, de ez rendelkezésre is áll.
    3b. reason: na ebben igaza van.
    4. reason: az nem érv, hogy nagy megrendelőként olcsón jut hozzá. És eddig nem volt óriási jelentősége a (csakis) oprendszernek a mini-SSD-n. A kis SSD nem éri meg a ráfordítást, ráadásul s hely is probléma. Legtöbbet úgyis az számít, hogy bent legyen a RAM-ban, ami kell. Most is lehet opcióként rendes SSD-t választani, amit az Airbe szükségszerűen be is raktak, ahol a hely, a bootidő, és az összes alkalmazás gyors elérése fontosabb. Steve Jobs is kijelentette, és sokan rájöttek, hogy igazából az Air az új sima Macbook, és ennek megfelelően viszonylag ésszerűen árazták. Persze ezen a ponton még lehet vitázni, és remélhetően változik a helyzet.
    5. reason: ez sem érv. Úgyis rá fognak ugrani a gyártók, mint gyöngytyúk a langyos takonyra. Egy prémium notebook pedig több mint 5 évre is használható (tapasztalatom szerint).
    6. reason: Bár százalékokat nem tudok, de nagyon sokaknak ez a fő gépük, és meg lennének lőve, ha nem nézhetnének bárhol, bármikor szimplán DVD-filmeket vagy hallgathatnának CD-t egy All-In-One notebookkal. És nem a tech-honlapokra látogató technikarajongókból indulok ki.

Új hozzászólás Aktív témák