Új hozzászólás Aktív témák
-
1dude
senior tag
válasz
Geri Bátyó #15 üzenetére
Régebben volt, akkor vettem a Super Flower Platinum King 550W -ot.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Synthwave #17 üzenetére
kevesebb karakter, de értetted mit írtam.
viszont még ha 50% körül is van, akkor is felmerül a kérdés, ez alatt mennyi a hatásfok? nyilván kialakítástól függ, de azért nem hinném hogy egy nagy teljesítményű tápról hajtani kis fogyasztású konfigot feltétlenül a legtakarékosabb megoldás. -
mepet
addikt
Nekem volt anno az 1000w-os fehér fénnyel világító moduláris csatlakozós előd. Fekete szinterezett igényes fémházban hófehér (nem világítós) ventivel.
A legszebb táp volt, amit valaha láttam. Saját fotóim róla: [link] -
Ixion77
addikt
válasz
Geri Bátyó #15 üzenetére
Azért, mert a kisebb sem lenne olcsóbb, sőt. Ahhoz hogy megkapja a plecsnit, a teljesítménye X%-ánál (max.tól függ) Y%-os hatásfokú (plecsni elvárás) kell legyen. Alacsonyabb max. telj. mellett alacsonyabbra esne az Y%, így még nagyobb mérnöki teljesítmény lenne abszorválni. Tehát a kisebb max. teljesítményű táp konkrétan drágább lenne mint a nagyobb.
Igaz, hogy fix. alacsony teljesítménynél, pl. 50W magasabb lenne a hatékonysága, mondjuk 78% helyett 83%, de ez csupán 1W-ot jelentene, ami miatt pedig épeszű ember nem fizetne másfélszer annyit a tápért. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
fatpingvin #13 üzenetére
Egyedül a halál és az emberi hülyeség a biztos, de SMPS helyett akár kapcsolóüzemű tápegységet is írhattál volna.
Amúgy igen, kb. 50 százaléknál optimális. -
mad823
őstag
válasz
fatpingvin #13 üzenetére
50% körül van:
-
Geri Bátyó
addikt
Nem rossz tápok ezek (Kár, hogy a Super Flower nem igazán kapható nálunk), de most is az a bajom, hogy platinum tápból nem igazán csinálnak kicsit.
-
Micsoda retro matricát varázsoltak neki
Azt hittem visszaugrottunk az Atlas tápokhoz.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Eugene Roe #10 üzenetére
"Azért ezt ne jelentsük ki ilyen határozottan. Nekem egyszerre 20-30 böngészőablak van megnyitva"
Nálam megesik, hogy egyszerre három böngésző, többszáz füllel.
Amúgy sem ez, sem a tied nem általános, mindenesetre azért lássuk be, nem az 5600X-et GTX 1070-nel hajtók (sem pedig a javarészt irodázásra/böngészésre használt vasak) vannak a kilowattos tápegységek célkeresztjében. Ahogy nekem sem, úgy neked sincs semmi szükséged ilyesmire. -
mad823
őstag
válasz
Eugene Roe #4 üzenetére
Ha megnézed a grafikonokat, akkor látszik, hogy a tápok a legjobb hatásfokot úgy 50% körüli terhelés alatt hozzák. Ergo nem igazán érdemes kétszeresen túlméretezni egy PSU-t, mert többet fog enni.
-
Eugene Roe
őstag
Azért ezt ne jelentsük ki ilyen határozottan. Nekem egyszerre 20-30 böngészőablak van megnyitva, gyakran két ablak párhuzamosan. Erre nem fogod rátolni se a tablet, se a notebook verziót. Arról nem is beszélve, hogy az idő harmadában maxon van kihajtva minden (1070 + 5600x) játék miatt. Kb. 60-70% terrhelésig megy a max hatásfok ezeknél a tápoknál, de 85%-ig nem romlik igazán érdemben. Ez azt jelenti, hogy nekem a +250w prémium egy Ft-ot nem ér (jelenleg egy 750w-os seasonic prime titanium tápom van), ugyanakkor azt is elfogadom, hogy érdemi veszteségem se lenne az 1000w-ossal.
Rámértem fogyasztásmérővel, és a jelenlegi böngészős fogyasztásom 4,5 ghz-re tuningolt AMD 5600x-szel + 2ssd, 1 hdd = 40w + 25w a 27"-os WQHD monitor +5w router +10w aktív hangfalpár.
Na most egy 1000w-os seasonic platinum táp 20w-os fogyasztás mellett a 92% helyett 73%-os hatásfokot tud nyújtani. 40w-nál 83%. Értem én, hogy ez csak 4-4w veszteség, de a standby fogyasztás csökkentésénél 1w-okkért születtek EU-s Globális tanúsítványok.
-
törölt tag
Ez így van, nekem az a bánatom, hogy a 2 hobbim még nem kombinált.
Imádok heggeeszteni, és érdekel a IT.Vagyis 4kW táp heggesztésre (MIG/TIG/MMA) alkalmas kimenettel.
Most javítottam meg a helyi traktoros gereblye toldatát, kellett Vagy 200A a 10-es laposvas olvasztásához 20V körüli feszültség mellett.
Kipufogó az egyszerűbb, mert vékony 1mm vastag anyagból szokott lenni.Remélem hamarosan ezen is tudnak majd változtatni, és Te fogsz beszámolni az örömteli hírről.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem igazán látom a problémát. A FLOPS-hoz watt kell, akinek meg nem a teljesítmény és a csendes üzem az elsődleges, az vesz noteszt. Vagy ha a csend mégis, akkor valami 1-2-pár literes minigépet.
Csúcs VGA-ra nem muszáj gyúródeszka méretű hűtés, ha nem zavar az, hogy egy felszálló Concorde zajterhelése mellett szép lassan elszublimál a kártya – alternatívaként lehet rá vizet rakni. Asztali mainstream vonalon pár év azért eltelt a piacot masszívan uraló, passzív chipek óta, amiken annyi tranzisztor volt, hogy két kezeden megszámolnád (értelemszerűen költői túlzás), és a számítási kapacitásuk lemaradását a mai lapkákhoz képest még számszerűsíteni is kb. felesleges, szóval van fejlődés, nem kicsi; nézd meg, mit tudsz kihozni most 30 wattból, meg mit tudtál kipréselni ugyanennyiből 1990-ben. Amit meg ma kihozol 400-ból, azt akkoriban még 4000-ből se (ahogy nézegettem a számokat, cirka 20 év, míg egy szuperszámítógép "izomzata" egy desktop processzor kupakja alá vándorol; amit most ki tudsz sajtolni a CPU-dból pártucat koszlott wattból, ahhoz régen egy (vagy több) komplett háztömb energiaellátása kellett volna).
Manapság is vannak alacsony fogyasztású, akár passzívban is hajtható chipek, csak a célterületük más, mint az ampertemető konfigoknak; elfelejted, hogy a 386-osok óta lényegesen szegmentáltabb lett az ágazat, és nem csak a nyers erő hatványozódott, hanem az implementált technológiák mennyisége is, illetve a hardverekkel szemben támasztott kritériumok, valamint az általuk végzett feladatok sem azonosak a múltbéliekkel, legfeljebb részben. Az is bőséggel megesik, hogy nyereségvágy, üzleti megállapodások és/vagy jogi kötődések lassítják/teszik körülményesebbé az előrehaladást, de ez így lesz, míg világ a világ.
Az 1000 wattos tápegység gyakran csak kellemes extra a #2-ben vázoltak miatt, de olyanok is vannak, akiknek a komoly tuning miatt fontos az a sok-sok, stabilan leadott amper, megint mások meg bányász rigekhez vesznek efféléket (vagy még komolyabbakat).
-
Piftuka
veterán
"Amúgy 4-500 wattot fogyasztó gépnél is jók ezek,[..]"
Hiszen a probléma éppen ott van, hogy a mostani maximális teljesítményt nem képes egy asztali számítógép ennek a töredékével, és egy "notesz" méretét nem meghaladó videokártyákkal produkálni.
2-3 kártyahelyet foglaló, gyúródeszka méretű VGA-k, 1000+ Watt-os tápegységek...
És ezt nevezik "fejlődésnek"...
-
wiziloo
tag
850es platinum tápom van, böngészés alatt (70-80w) is bőven 90% is a hatékonysága.
Platinum tápok nem igazán esnek be ez alá még alacsony terhelésnél sem. -
Eugene Roe
őstag
Cserébe Titan minősítés alatt a böngészős 40-80w fogyasztás mellett csapnivaló a hatásfok. Azaz nálam úgy az idő 60%-ában az 1000w platinum, kiviteltől függően 50-70%-os hatásfokú lenne.
Mondjuk a legújabb szabvány (nevét nem tudom) legalább a 10-15w fogyasztás melletti hatásfok-csükkenést rendezte egy kicsit.
-
-
ughhh
senior tag
Bámulatos hol tart a home pc, 1000W LOL
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- E-book olvasók
- World of Tanks - MMO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RAM topik
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby rádiós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest