- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- Milyen TV-t vegyek?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Computex 2025: Háznézőben a Chieftec-nél
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pippen
csendes tag
Hát a 840M olyan gyenge,hogy simán végigtoltam vele RYSE-ot médiumon.Nem olyan rossz az 120e-s laptopon játszogatni.
-
anderledani
őstag
Azért várható árcsökkenés? Pl hogy az Asus X550JK-k ára lejjebb menjen? Vagy az i5-ös, 840M-es laptopoké lemenjen 120 környékére?
-
TeeJay
félisten
válasz
Atom_Anti #18 üzenetére
oké de sosem játszom
aki csak netezik filmet néz meg photoshopban szórakozik annak elég a HD5500 is már bőven nem?
nincs külön GPU legalább így ami még pár wattot kajáljon, az Intel meg 14nm-en elég keveset ehet üresjáratban. filmet gyorsít úgyis, szerintem photoshop is tudja kezelni már a gpu-t így ott is besegít
netezni meg szintén van hardveres gyorsítás már vele.
nálam a kevesebb fogyasztás halkabb laptop többet ér mint a játékok alatt mennyi lesz a teljesítmény -
RyanGiggs
őstag
válasz
dragon1993 #10 üzenetére
Èn konkrètan a HD4000-ig bezárólag gondoltam!
-
M@trixfan
addikt
Új rMBP-ben akkor átnevezett 800-as széria lesz. Az is előrelépés a GT750m-hez képest, ami egy GT650m. Abban nem vagyok biztos, hogy egyáltalán kell-e a dGPU nekem.
-
TeeJay
félisten
köszi a listát
igen most már látom hogy a 840M és a 940M 2x gyorsabb mint az Intel 5500
viszont aki csak filmezik netezik annak még utóbbi is sok
én meg évek óta elvagyok a laptopomban lévő Radeon Mobility 5470-el ami még az Inteltől is vagy 2-3x lassabb
azt hiszem a következő laptopomba bőven elég lesz a HD5500 és nem kell 940M -
DDR3
Már nem azér', de nem azt mondtuk, hogy két-három generáció óta nem elég a 128bit DDR3? A frekikkel nem szálltak el, ergo a valós memsávszél kb ott tanyázik, ahol egy jóöreg GT 540m-nél vagy társainál.
-
GeryFlash
veterán
Tehát akkor x10/20 gpuk véglkeg kikoptak? EZ jó hír, kevesebb parasztvakítás. Am druva, én azt hittem egy x40-es nvidia már 128 bites
-
vadkutya01
csendes tag
Ezek szerint ha jól értem, teljesítményben túl sok különbség nincs egy gtx 860m és egy gtx 960m között?
-
kpal
nagyúr
És mikor lesznek ezek boltokban polcán kipróbálhatók .
-
RyanGiggs
őstag
"nem érdemes foglalkozni"
Ez erősen megkérdőjelezhető!
Viszonylag sok játékot tud alacsony-közepes beállításokon futtatni.
Szemben egy Intel HD Gr.-al, ami netezésen és filmezésen kívül nem igen jó másra. Tehát nagyon alkalmi játékosoknak is kevés lehet a teljesítménye. -
gaba.hu
csendes tag
Ezzel az egyébként 384 CUDA magot tartalmazó GPU-val főleg azért nem érdemes foglalkozni, mert a processzorba épített IGP-k rendre gyorsabbak nála
Ez az állítás csak részben igaz. A HD Graphics 5500 nagyjából 2-3x lassabb nála, a 6000-es (GT3) nem számottevően lassabb. Viszont ha a 6000-es IGP is a MacBook privilégiuma lesz (mint a HD 5000), akkor a mezei laptopban is lesz értelme a 940M-nek (valószínűleg kicsivel gyorsabb lesz mint a 840M). Persze csak akkor, ha fontosak a GPU intenzív szoftverek használata. Általános célra valóban nem lesz szükség a 940M-re.
-
04ahgy
nagyúr
No, hát ezért kellett a driverben letiltani a tuningot, hogy el lehessen adni ugyanazt, picit gyorsabban (pár % órajelnövelés), más néven. Ez hányingerkeltő üzletpolitika.
HGyu
-
Sondi1986
addikt
GM206 selejtes chipeket hova teszi az nv mert lassan csak összegyűlik neki egy új szériára való?
-
TeeJay
félisten
tényleg annyira gyenge egy 840M (új nevén majd 940M) hogy akinek az új Broadwell proci lesz a laptopba annak jobb az IGP teljesítményre (HD5500)?
mert akkor kerülöm majd a dGPU-s laptopok vásárlását mivel csak netezek filmezek meg photoshopban alkotok, ahhoz nem kell durva GPU szerintem és az Intel IGP is bőven gyorsít már mindent -
zzola
titán
"Végeredményben tehát ugyanazt kínálja mindkét verzió."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Suzuki topik
- Elektromos autók - motorok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Akvarisztika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Microsoft Excel topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- IPhone 16 256GB One! Bontatlan! Jótállás: 2028.04.10 ig
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest