- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Libreelec telepítés kb ugyanaz egy amlogic box és pi esetén is. Amlogicnál esetleg pici nehezítés, hogy talán 1-2 konfigurációs fájlt a kártyán a megfelelő helyre kell mozgatni, de pi esetén is lehet kell valami külön konfigolni, például távirányítót.
A spécibb opciókhoz nem kell nyúlni egyik esetben sem, csak ha spéci igényi is vannak.Egyébként, mivel az amlogic 4k, h265 képes, így egy ideje már én is inkább azt szoktam ajánlani, ha valaki kifejezetten médialejátszónak akarja használni, főleg mert 40 dolcsi alatt komplett megoldást ki lehet fogni belőle (áfahatár alatt kínából), néha 2GB ram is belefér annyiért. 6 évvel ezelőtt nem volt párja ilyen szempontból a pinek és ha 1-2 éven belül kiadnak egy új változatot, ami legalább annyit tud, mint az amlogicok, akkor valószínű, hogy megint az lesz ajánlottabb.
Minimalista háziszervernek is jó többek közt. Nekem tévé tunerek vannak rajta, hálózaton át, így a lakásból bárhonnan, bármivel tudom nézni a műsort. Nyomtató szervernek is használtam a régebbi, nem hálózatos nyomtatómmal. De volt már, hogy vpn szerverként üzemeltem be, hogy az otthoni netemet elérjem máshonnan.
Lényegében mindenre jó, amire egy pécé, de annak figyelembevételével, hogy szűkös a ram és a processzor teljesítmény, valamint arm alapon nem lehet x86-os zárt cuccokat használni. De vannak sokkal kreatívabb felhasználások is, ahová kevés a mikrokontoller, oda ahelyeett vagy amellett.
A tudás és ismeret kapcsán igazad van, sokszor előfordul, hogy valaki alapvető ismeretek nélkül akar valamit kihozni belőle. Van aki talpraesettebb és értő olvasással meg tudja oldani, van aki annyira elveszett, hogy még sorrol sorra leírt utasításokat sem tud hibátlanul beírni, embere válogatja
szerk:
ja és sokmidnen, ami az alternatívákra elérhető, szintén a pi-n kezdődött. Mivel a pi volt az első valóban olcsó arm sbc, ami széles körben elérhető lett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Háztartási gépek
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- z97 - 4790k - 8x4 GB ddr3 2400
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- Komplett új gép eladó Ryzen5 8400F nettó áron!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest