Új hozzászólás Aktív témák
-
ttower
aktív tag
nekem először ez ugrott be mint a vásárlóknak alternatíva:
1. irodai/otthoni "netezős" gép: h chipset, tuning nélkül, nem kell erős vga.
2. játékos gép: tuning lehetősége p chipsettel, szerintem ha valaki a procit húzza, az a nagyobb teljesítményre hajt, ami az esetek szerintem elenyésző százalékában merül ki csak a cpu számítás kapacitás növelésében (értsd: van mellette külső vga, mert játékra inkább az mint valami integrált).
3. perverz vágyak gépe: tuning is és az integrált vga is megvan. elsődleges felvevőközönség az extrém tuningosok és bacsis 20 év múlva.szándékosan hagytam ki azt a közönséget akik tényleg csak a cpu számítási kapacitására mennek, mert szvsz általában ahol ez fontos ott inkább fizetnek kicsit(sokkal) többet a stabilitás oltárán, mint játszanak a tuningal.
átgondolva én is érzek némi perverz pénzhajhászatot a dologban, de manapság nem igazán találok céget ami nem erre menne.
-
MPowerPH
félisten
Hát, ebben nem lesz nagy szám a tuning. Kis Pista megnézi a lap mikor írja pirossal a feszeket, az alá közvetlen belövi az összeset, addig emeli a proci szorzóját, amíg elindul a gép, ugyan ezt teszi a memóriával is, bár lehet itt XMP-re támaszkodik, az mégsem annyira bonyolult
. Majd ha nem jön össze jöhet a piros tartomány a feszekben. Aztán ő lesz a napi f@sza gyerek a fórumon, hogy neki így megy meg úgy megy, és ő mekkora király.
mod: Árban ezek a komolyabb lapok, ha lesznek, az 1366 prémium kategóriába esnek bele, árazás terén. Tehát 75k, és fölfelé. Azért az nem olyan gázos.
-
Taranti
senior tag
No, ebben az a poén, hogy munkahelyem hálózatában idén cserélünk le kb. 400db (igen, négyszáz) PC-t, és hát bizony úgy tűnik, hogy az AMD-re fogunk szavazni... Intel:
-
Fr3eWar
őstag
Csoda lett volna ha nem jön elő valami hasonlóval az intel. Már a core2 széria óta minden ovis tudja izomból tuningolni a prociját. És most pont ezt vették volna el, ezzel sok sok felhasználót eltaszítva maguktól, neeeem ilyet nem szabaaad--- tessék népem itt a tuningcsipszet 1,5-2 x es áron...
-
Törzsúr
senior tag
Jó vételt csináltam annak idején az i7 920-al.
Ebből az egész őrületből én kimaradok! -
Chaser
legenda
Ezek nem -csak- tuningról szóló cikkek, leírja amit vett milyen, akár egy hdd-nél, a konfigot meg leírja mellé, xy cpu@zt pl..nincs lehetőség válaszadásra, nem egy topik. Nyilván azért van a 10k-s lapokban is tuning opció hogy a 10% "HC" réteg azt vegye, na a HC réteg az nem lowend lapokat fog venni nyilván. A tuningolók már jóval többen vannak mint 10 éve pl, a neten mindent meg lehet találni, nem kell hozzá nagy ész, max a finomabb eredményekhez
De 10-30%-os OC-t pár óra olvasgatás után bárki el tud érni, aztán elmondhatja hogy a gépe tuningolt
-
Morden24
nagyúr
Persze, hogyne.
Az, hogy egy bolt reklámozza a saját weblapján a saját webshopjában elérhető termékeket, az azért engem nem győz meg semmiről. Az ilyen cikkek olvasói potenciálisan "HC" réteg, a casual le nem szarja a tuningról szóló cikkeket, mert az adatok 90%-a totál értelmetlen számára.Szóval az, hogy mit látsz egy hardverrel foglalkozó fórumon, vagy egy shop fórumán, az kb. annyira reprezentatív, mintha egy LANpartyn tennéd ugyanezt
-
Chaser
legenda
Már a szomszéd kutyája is tuningol
Nem véletlen van már lowend chipes lowend árú lapokban is tuning lehetőség. Ha nem lenne rá igény nem vackolnának vele. Neweggen szoktam nézni a review-ket, az nem egy fórum, hanem ehy hasonló bolt mint mondjuk az ipony, meg sokkal részletesebb leírást/képeket lehet találni a cuccokról. A userek meg szépen eírják a véleményüket, hát minden 2. emberkénél OC státuszú a cpu vagy vga a legtöbb esetben, pedig ott nincsenek is annyira rászorulva. Én csak a hecc kedvéért szoktam tuningolni, ezért nem is fizetnék semmiféle extra lapokért, abban semmi poén nincs
-
Santiagain
őstag
Kíváncsi lennék, hogy az itt írogatók többsége mire használja a számítógépét, amihez a mai csúcsprocikat is tuningolni kell.
-
Móci
addikt
válasz
marositech #34 üzenetére
Tuningolni kell, nem két vga-t használni! Majd jön arra is egy külön chipset!
-
Overlocker
veterán
válasz
marositech #34 üzenetére
De
-
sz0k3e_
aktív tag
Szerintem az se jó üzlet, hogy hibátlanul működő 3 ill. 4magos procikat adnak el 2magos árban, mégis megteszik, mert abból hiány volt vagy mittomén
Aztán ezek után, hogy te azzal foglalkozol, és megpróbálsz belőle kicsikarni meg L3 cache-t vagy magokat, az szvsz teljesen érdektelen számukra.
-
marositech
senior tag
No és mitjelent eza:
Discrete Graphics Support for 1x16 or 2x8?
Ugye nem a PCI-Expressről beszél... -
tomic
addikt
Egyenlőre maradunk a jól bevált I7 mellett.
-
A Zéé
addikt
válasz
Retekegér #28 üzenetére
Hát igen ez az, amit senki sem tud, hogy az AMD-nek mi lesz a következő lépése.
Fél éve azért ajánlott mindenki Am3-as gépeket, mert ha majd jön a Bulldozer, akkor az is jó lesz bele, aztán idővel kiderült, hogy ott is az új architektúrához új foglalat is jön. Ugyanennyire találgatás még, hogy ott megmarad-e a Core Unlock , vagy esetleg a szorzózármentesség. Az nekik sem jó üzlet, hogy veszel egy Athlon II x3-at, vagy egy Phenom II x2-t és szerencsével töredék áron hozzájutsz egy egy Phenom II x4-hez -
Retekegér
MODERÁTOR
-
szki
őstag
Vajon az új intel konfigok hány százalékát vásárolják őrült tuningosok?
Vajon az új intel konfigok hány százalékát vásárolják tuningosok?Szóval ez az egész csak tényleg marketing. De a normális gépépítőket jól megkavarják.
-
Puma K
nagyúr
Nemsokára építik a falakat aminek egyikoldalán lesznek a gazdagok a másik oldalt pedig a szegények...
-
A Zéé
addikt
Igazából nem értem, hogy miért sír mindenki a tuning miatt.
Vajon a globálisan eladott PC-k hány százaléka húzott?
Szerintem jó ha 10%. Nyilván az itt (és bármilyen más PC-s oldalakon) fórumozók közt ez az arány biztosan átlépi az 50%-ot, de még mindig nem a "tuningolós" vásárlók adják az eladások, és a bevételek nagy részét.
Aki rekorder tuningoló akar lenni az meg úgyse a 20-40k-s processzorok és a 20-30k-s alaplapok közül válogat (amikből amúgy kb a legtöbb fogy), és nem is valószínű hogy az Intel termékeivel szemezget.
Nyilván vannak páran akiket kellemetlenül érint az, hogy ezek után nem állítgathatja szabadon össze-vissza a gépét, de a vásárlók 90%-át eddig sem hatotta meg a tuningolás szabadsága. -
Retekegér
MODERÁTOR
Az a baj, hogy itt az "őrült tuningosok" (értsd: lóvé nem számít) és a reklám vannak célkeresztben, nem az a hozzáértő réteg, aki kisebb beruházással szeretné hozni a drágább processzorok teljesítményét. Merthát pont ezt szeretné "felárasítani" az Intel a K-s procikkal, így meg ott vagyunk, ahol a part szakad.
-
Morden24
nagyúr
Hát igazából szerintem ez nem érdekli az Intelt.
Egyrészt, nekik fontosak a tuningversenyek, mert ott publicitást kapnak, ami bőven megéri az árát.
Másrészt, az egyébként a felhasználók hány százaléka tuningol, ha az Intel komplett vásrlókörét nézem? De akkor sem valószínű, hogy iszonyatosan ütős az arány, ha kiemelem belőle a mobil procikat. Ergo igen marginális mennyiség lehet. -
bartucc
addikt
Már ne is akarjak megsérteni senkit, de a tuninggal eddig se a pénzesek jártak jól, mindennapos felhasználás során, hanem a kispénzű gépépítők. A tuningversenyekre eddig is a legjobb deszkákat vitték, ez való igaz, de az elenyésző vásárlóközönség a tuningolók szempontjából szerintem. Mondhatnám hogy ezért is van most AMD-m, de hülyeség. Aki nem tuningol annak mind1, de néha jól jön a kis tartalék ha kell!
-
aram01
nagyúr
nekem mindegy,csak tolja lefelé a többi proci árát
-
Végre egy jó döntés...
Egy plusz pont az intelnek. -
szaszabee
aktív tag
Kivan ez találva rendesen
-
DeathAdder
veterán
Ez most mire jo?
3.8 GHz-et ami mellett ott a "K" jelzes, nem eleg ennyi???
Mit akarnak meg?es mivel akarjak lehuteni?Tehat ez akkor azok kedvéért keszul akikbol minden orszagban atlagosan van ketto ennyire Tuning beteg...
Meg egyszerubb is csak felnyomni a szorzot mig a lap engedi,es nem kell napokat tolteni azzal hogy tokeletesre hangold a gepedet..
Masreszt nyilvan a biztonsagra is mennek..
-
Móci
addikt
"az őrült tuningosok eddig is csak a jól felszerelt, méregdrága megoldásokra néztek rá."
Persze, én is ettől félek...
Nem semmi lehúzást találtak ki az intelék. Van egy tuningmentes chipset, van egy félmegoldás, meg ugye lesz ez a baszott drága cucc. Szép... -
bsh
addikt
a rapid storage technology a régi intel matrix storage új neve.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Újabb bőrlehúzás Intel módra...
szánalmas gazemberek -
rhonin
senior tag
Így van én is erre gondoltam, hogy most egy olcsó akármilyen p67/h67es és egy fél év múlva meg a egy új lap mondjuk.
Retekegér: No igen, biztos, hogy nem lesz majd annyira tuningolható egy sima sandy proci egy z68ban mert akkor nem lenne értelme a K végűeknek, senki nem venné.
-
szerintem az intel procik így is ugyan olyan népszerűek lesznek. szorzózás, vagy sem, fsb emelés vagy sem. persze eddig aki olcsóbb gépet akart, hogy tuninggal majd egy kicsit lök a teljesítményen, azoknak most nehezebb dolga lesz, vagy amd-s gépe, de igazából még mindig az intel vezet és az amd-nek nincs alternatívája, csak találgatások mennek, hogy lehet, hogy lesz. bár lenne! szeretnék már egy amd-s gépet.
-
MZsoltee
veterán
válasz
csucsbicep #4 üzenetére
Vagy majd lehet lesznek páran akik megveszik a P/H67-et, majd kijön a Z67 és akkor abból mert hogy ugye tuning meg integrált vga....
-
win7 in box az mit takar?
-
gfefe
őstag
Gyanítom, hogy ezzel a kavarással nem nagyon lesz népszerű az intel...
na nem baj essenek majd a hülyeség miatt az árak én azt kívánom... nekem mind 1, hogy Intel vagy AMD... a fő, hogy occó legyen -
rhonin
senior tag
Tehát akkor ha most valaki vesz egy szorzózáras nem K-s procit egy p67/h67es lappal és később cserél z68-ra akkor a szorzózáras prociját tudja tuningolni?
Vagy a z68hoz is K-s proci kell? -
Chaser
legenda
"e az őrült tuningosok eddig is csak a jól felszerelt, méregdrága megoldásokra néztek rá." kivéve aki nem
-
MZsoltee
veterán
Jó a marketing megy a kvarás rendesen...
De akkor ha jól látjuk ha olcsóbb alaplapot szeretnél, akkor:
Vagy integrált videovezérlő (H67), vagy tuning(P67Ű), ha utóbbi akkor valamivel drágább proci is(****K széria).Grat intel, nem fogok ilyent venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest