Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
M107
addikt
válasz janos1988 #96 üzenetére
Szerintem ez egy normális fejlődési hullám, amúgy is az SSD fő használati ereje és amiért 80-87% alkalmazzuk a rendszer gyorsítás az a +% ok a többi minden +-ban
A méret növekedés meg "szerintem" erre felé fog tendálni az évek folyamán mert nem lesz értelem nagyobbat készíteni, ha a kisebbeket folyamatosan nem vezetjük ki.
3000-re azt már mi nem éljük meg.
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
-
M107
addikt
Lassan jövőre biztos 240GB lesz az alap 120 GB lesz elfekvőbe és a gyártóknál a csere miatt, 2016 végére esetleg 2017 közepére 500 GB lesz az alap.
2020-2022 1 TB lesz az alap. de a 500-750 TB bizonyosan.A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
oncsi
őstag
Az alap tézisen nem változtat szerintem. Ez most úgy néz ki, hogy 10-25eFt ért vehetsz 128 GB SSD-t, vagy 1-2 TB-os HDD-t. Nem a fejlődést kel figyelmi, hanem az ár különbözetét. A HDD-is fejlődik rendesen. A 500GB-1TB-os SSHD-t is megkapod 20 alatt, vagy a környékén. De a 2TB-os HDD-t is! A különbség több mint 10 szeres a GB/Ft skálán. Az ára nem fog esni új készülék esetén, mert inkább növelik a kapacitást, hogy az ára maradhasson annyi mint most. Egy árszint alá nem mennek, mert akkor az egyéb költségek nőnek meg, ami meg növeli az árat. Vagy árulnak még valahol 120 GB-os HDD-t fele árban, mint egy 250-est? Ínkább nem is lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
bteebi
veterán
-
törölt tag
válasz #56474624 #86 üzenetére
Rétegigényt nyilván nem fog kielégíteni a torrent. Ha fontos az a lemez, miért nem veszed meg az eBay-en? Ez a német példány tűnik a legolcsóbbnak, lehet már a jövő héten megérkezne.
Ha egyszer a zenehallgatás a hobbid, nem érne meg ennyit maga a zene, amiről az egész szól?
[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
" pár év és 1TB-s HDD árán 1TB-s SSD-t lehet majd kapni, ez a jövő."
Lehet, de akkor ebben az árban, már tizen TB-os HDD-t is kapsz az 1 TB SSD helyett.
Több mint 25 éve PC-zek. Akkor is, és most is 10-20e Ft között volt az éppen aktuális HDD-m ára.
10MB-ossal kezdtem! Minden 1-2 évben lecseréltem újabbra, nagyobbra. A SSD ára soha nem fog annyira leesni, hogy a HDD-t gyártó cégek (főleg ha ugyan az aki az SSD-t is gyártja) feladják a harcot. A HDD-t szépen, apránként kivezetik majd a piacról. Így volt ez eddig is minden médiánál. Az , hogy ennek a 10-20eFt-nak a vásárlói értéke éppen mennyi, az nem befolyásolja az SSD-HDD árkülönbözetét. A 80-as évek végén egy wincsi pont 2 havi fizetésem volt. Most 2 havi fizetésért mit lehet venni? Kb pont ezt ami amiről a topik szólKinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
törölt tag
Valójában az emberek többségének tényleg felesleges a hatalmas háttértár, hiszen minden kommersz anyag elérhető online.
Hát én például igencsak megszenvedtem azzal, hogy a Slayer: Reign In Blood NEM remaszterelt verziójú lemezét beszerezzem FLAC-ban (megvan írott audio cd-n, de az már olvashatatlan), és ma napig nem sikerült, akár külön, akár diszkográfiában próbáltam beszerezni, mind remaszterelt. De nem ez az egyetlen. Hányszor tapasztalom, hogy senki nem seedeli az adott zenét... Szóval nem és nem, igenis ha valamit egyszer megszerzünk nagy nehezen, azt kénytelenek vagyunk megbecsülni. Szépen is nézne ki a helyzet, ha mindenki úgy gondolkodna, hogy úgyis fent van.
-
fondorlatos
aktív tag
Szerintem az 1000 dolláros árcímke csak azt riasztja akinek épp nem telik rá. És bár én is sokallom, kis számolgatás után a 2 terás pro verzió még mindig olcsóbb tárkapacitás-ár viszonylatban, mint 9 hónapja az 512g-s 840 pro-m volt.
A zajtalan működés és sebességtöbblet (minden ssd esetében) pedig önmagáért beszél. -
törölt tag
Elég szelektíven kell nézni a dolgokat hogy a "kb. jó ha 10e Ft -ot" igaz legyen. 2011 végén a PH! 99.000 forintos áron tesztelte a 256 gigás Samsung 830-at. Ma 36 ezerért kapni ugyanekkora Samsung 850 EVO-t, 5 év garanciával (3 évvel egy kicsit olcsóbban). Power usereknek és MLC-fetisisztáknak ott a PRO is, 10 év garanciával. Abból sem 90 ezer a 256-os, de nem is 80.
Ha valaki a balhék miatt nem bízik a Samsungban, a konkurenciától is vehet hasonló árakon SSD-t.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Azért a tartósságuk (a cellák újraírhatósága) a legtöbb esetben még mindig rendben van. Oké, jobb lenne az 50 nm-es SLC a 1x nm-es TLC helyett, de a kettő között árban valószínűleg konkrétan nagyságrendi különbség lenne. Persze tartósságban is, de annak jóval kisebb lenne a jelentősége.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
haddent
addikt
válasz t72killer #80 üzenetére
Olyan mértékű infláció, legalábbis arányaiban, nem történt az utóbbi kevés-néhány évben. Félreértessz, nem azt mondom, hogy a 2TB -os SSD a drága. Nem az, az korrekt/olcsó is a többi SSD mértékében. Azt mondom, hogy az összes SSD mocsok szar drága, összesen kb. jó ha 10e Ft -ot csökkent az áruk, míg tartosságuk kb a béka segge alá zuhant azért cserébe
-
t72killer
titán
Add azt is hozzá, hogy 5éve a Ft vásárlóértéke nem úgy nézett ki, mint mostanában. Ft-ban mondhatjuk, hogy az egész IT szektor drága, laptopoknál rinyál mindenki, hogy nem lehet 200eFt-ért minőségi darabot venni - persze hogy nem, pár éve ez az összeg <1000$ volt, ma kb 700$.
#79: Én átfoglamaznám: felesleges kapacitásokat nem érdemes kiépíteni. Ill ha a sebességet nem használja ki az ember, felesleges kiadni érte a felárat. Pár év, és semmit sem fog érni, ami ha nem használtuk, tiszta bukó.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
shiftac
aktív tag
Nincs értelme megvenni, pár év és 1TB-s HDD árán 1TB-s SSD-t lehet majd kapni, ez a jövő.
Nekem Samsung 850 PRO 128GB SSD-m van, meg vagyok vele elégedve, erre elég a 10 év/150TBW garancia, 1TB-ra már kevésbé. Esetleg annak érheti meg, aki nagyon halk és gyors gépet akar, de az vagy nem magyar, vagy lopja a pénzt...Samsung Galaxy S23, Galaxy Buds 2 Pro
-
haddent
addikt
Nem mondanám, egyáltalán nem "uniformizálódom" és már jóval azelőtt így volt hogy bármi ilyesmi divatba jött volna és a nagymenő szarevő nyugat felkapta volna
Az a baj, hogy az elektronikus anyagok annyira halandók, hogy nem is éri meg tárolni őket. Mindenki azon stresszel, hogy jaj VHS mi lesz 5 év múlva jaj DVD lekopik róla az adat stb.. abba meg nem gondolnak bele, hogy a 4K tévén semmi pénzért meg nem néznének majd egy dvd -és filmet Ez az egyik fontos különbség köztem meg az átlagember közt. Benne vagyok/voltam a témában elég régóta és tudom/tam ezt.
A másik, hogy valóban nincs sok személyes anyagom. Még mielőtt volt mobilinternet és zene-streamelés, zenéim voltak, de mondom, fénykorában is 100gb -ot tett ki a 320kbps mp3 gyűjtemény. Ez FLAC -ban (tfh. mp3 ~ 5mb, FLAC ~ 40mb, és ez túlzás is) is bőven 1TB alatt lett volna. Filmet azt aztán tényleg vétek gyűjteni, mert kevés ami valóban maradandó, azt pedig úgyis minden évtizedben felújítják az éppen akkori technikával.. Családi/egyéni fotók ki vannak írva kb évente lemezekre, amúgy meg a család "fizikai album fan", vagyis "előhívatjuk" és lefűzzük. Na szerintem az sem egy "konstans", de mindenképp maradandóbb.Hát, kb. ennyi. Itt van a kezemben egy 500GB HDD egy tök jó kis USB3 -as külső tokban, amire akár le is tölthetnék bármire jó lenne, de nem használom. Kissé szakmai ártalom a bizalmatlanság az elektronika irányába, kissé személyes undor. Hát így megy ez De például azt a kényszert sem éreztem soha, hogy minden könyvet amit megveszek telefirkáljam jegyzettel, beleírjam a nevem, a dátumot, ha ajándékba adom akkor ráírjam hogy ezer pusszancs xy stb..
snecy20 addig nem csökken amíg így is megveszik és amíg a hdd is a piacon van. Én kb. 5 (?) éve vehettem a 128 gb os Samu 830 SSD -met, akkor 40 fölött ment a cucc, én megkaptam 30 körül. Jó üzlet volt nem bántam meg, de amint látszik ma ebből épphogy kijön a dupla kapacitású 256gb -os. Ami egy rossz vicc. Akkor még új volt ez a téma, keveseknek volt luxusnak számított. Ma már dobálni próbálják mindenki után, a technológia fényéveket fejlődött és mégis épphogy a dupla kijön, HA kijön egyáltalán...
Arról nem beszélve hogy a TLC nandos szarok mennek ma már akkor meg még MLC. Ez nem fog addig tartani.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
-
tecsu
addikt
Tudatosan nincs személyes anyaga... Az uniformizálódás Nyugaton ill. az egész világban dívik.
Valójában az emberek többségének tényleg felesleges a hatalmas háttértár, hiszen minden kommersz anyag elérhető online. A személyes fájlok nagyrésze meg egyre többeknél a felhőkben tárolódik, ami amúgyis rossz minőségű és sok év után kitörlik, mert felesleges.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
aswmaster
tag
-
janos1988
addikt
Teljes mértékben egyetértek veled. Én is rühellem, amikor jönnek és elkezdenek rinyálni az ár miatt és közben olyanokat is képesek mondani, hogy soha nem vennének ilyet, akármennyi pénzük lenne, mert ebből kijön ez+az+amaz stb...
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
worxland
addikt
"53k-ért egy darab 850Pro is drága" - hát annyiért tényleg qrv@ drága.
44k-ért már barátságosabb[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
snecy20
nagyúr
válasz -Skylake- #64 üzenetére
Ne abból indulj ki, hogy hat darab 256GB-os 850Pro (ami 1.5TB) árából 2TB-osat kapsz, hanem abból, hogy 53k-ért egy darab 850Pro is drága. Fiatal technológia még az SSD, de azért 7-8 év alatt jobban csökkenhetett volna már az áruk.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
bteebi
veterán
válasz -Skylake- #64 üzenetére
Szerintem egyszerűen csak rosszul fogalmaznak. Fajlagosan - SSD-nek - nem drága, viszont összességében sokba kerül, mert a kapacitása nagyjából a 8-16-szorosa egy átlagos SSD-nek. A 8 terás Seagate Archive HDD nagyjából 80 ezerbe kerül (kb. 10 ezer Ft/TB, 10 Ft/GB), ezért drágának nevezhető, hiába az a fajlagosan talán legolcsóbb HDD.
-
KevinMulder
tag
Azt ne felejtsük el, hogy az SSD-ben nincsen mozgó alkatrész. Én pl. simán veszek ilyet, mert egyrészt vannak olyan projektjeim, amelyek nagy mennyiségű adattal mennek, másrészt pedig egy telephelyi kiszállásnál könnyebben sérülhet a HDD.
-
-Skylake-
addikt
Segítsen már valaki nekem megfejteni a következőt :
(ismert magyar kisker)
Samsung 850 PRO 256 GB : ~ 53.000 Ft
Samsung 850 PRO 512 GB : ~ 98.000 Ft
Samsung 850 PRO 1TB : ~ 180.000 FtNa most ezek után a hírben szereplő 2TB verzió 1000USD -> nálunk 1000EUR az nagyságrendileg kiad majd egy 310-320 ezer Ft kisker árat. 2 darab 1TB-s PRO az 360.000 Ft kisker.
Ezek után a sok sírószájú VérPistától kérdezném : miért is drága ez a termék ? Mert szerintem ez inkább olcsó , mint drága. Persze az is igaz , hogy nagyon nagyon sok rekesz Aranyfácánt lehet venni 320ezerből , de még mindig értetlenül állok előttetek...A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Scholes9
nagyúr
Elfogadnék egyet. Menne is nyugdíjba a kis WD Red és 100% halk lenne a gépem
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
t72killer
titán
válasz #56474624 #52 üzenetére
Jaja, egy ember digitális "élete" manapság több szokott lenni 2-3TB-nál. Jóideje kb minden beszerzett+saját készítésű videóanyag minimum fullHD-s, ezek azért eszik a helyet rendesen. Megaztán manapság egy-egy játék is simán 15+gigás tud lenni - bár az egyéb alkalmazások (office 2013...) is elég komoly helyet képesek pusztítani, egy rendesen belakott rendszerhez már 128GB is kevés lehet.
#56: A hdd-k fejlesztése sem állt le, anno csak álmodtunk terás notiwinyókról, ma pedig a 2TB is reális 2.5"-on.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Nem vagyok ebben biztos, mivel a technika szédületes sebességgel fejlődik, de lehet hogy neked van igazad. Majd kiderül.
Amúgy én nem csak a mai SSD technológiájára gondolok, addigra más jellegű mozgó alkatrész nélkülieket is kifejleszthetnek.Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Szerintem pedig 5 ev mulva sem...
Regota foglalkozom szamitastechnikaval (hivatasszeruen) es az elso, mai napig hibatlan SSD-m 2009-es, azota figyelem az alakulasukat, de en nem latok arra utalo jeleket, hogy ez azonos arba akarna kerulni a HDD-vel. Szerintem nincs is ra szukseg, mert ezek nem egymas alternativai, de ez csak maganvelemeny. Aki azt gondolja, hogy 5 ev mulva az 1TB-os SSD anyiba kerul, mint az 1 TB-os HDD, a csalodni fog. (arrol nem is beszelve, hogy megbizhatosagban es meretben is eleg nagy lesz a kulonbseg)V.
-
törölt tag
-
worxland
addikt
"jövőre prognosztizálták" - f@szt, azt. Egy weboldalon, egy újságírónak csúfolt fogalmatlan leírt egy ilyen bődületes baromságot [link] és (egy bolond százat csinál) mindenki kritikátlanul szétkürtölte, mint tényt. Sehol máshol nem volt ilyesmi leírva. Welcome to the internet.
[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Kékes525
félisten
Még körülbelül 5 év és árban utoléri a HDD-ket. Remélem hamarabb.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
zetor2000
őstag
Na, lassan felpörög a csipgyártás... csak sok ilyet, meg ilyenebbet. Lesz ez még olcsóbb is!
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
haddent
addikt
Okés akkor mostmár csak csökkentsük le tizedére az árát (jó, legyen ötöde) és érjük el, hogy 2 hónap múlva ne legyen hír belőle, hogy ilyen adatot veszt, olyan módon megy szarrá stb.
Alternatívaként térjünk vissza a 830 sorozathoz -
Dr. Akula
félisten
3 kilóért biztos elkapkodják majd...
-
-=RelakS=-
veterán
Ahol egy munkavallalo egyetlen havi munkabere haromszorosa egy ilyen SSD-nek, ott pont leszarjak, hogy dragabb, mint a HDD, mivel 10x gyorsabban lehet vele dolgozni.
Bár igazad lenne. Nálunk viszont fillérb@szás van (pl csak kupakos toll, pax nem lehet), hogy bevágódjunk az anyacégnél.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
t72killer
titán
-
DithenS
senior tag
-
DithenS
senior tag
Szerintem jobb venni egy 500GB-os SSD,t és mellé egy 2TB-os HDD-t,SSD-re mehet az op meg ami nagyon fontos és mindennapi,másikra meg a játékok,filmek stb...
-
Viktor81
senior tag
En annak orulnek, ha a Pro verziobol is elerheto lenne mSATA verzio. Eleg lenne 1 TB is, de nem akarok a 2,5"-os Pro verzio melle egy EVO-t kotni RAID0-ban... Nyilvan erre semmi esely, de remenykedem benne, hogy egyszer megtortenik a csoda.
-
M107
addikt
500 GB EVO 850 56000 Ft kezdődik 5 év garival minden igényemet kielégítené, de még a 8500 250 GB pro is 10 év garival 46000 Ft tól
Mostani 840 EVO 120 GB SSD-m 2013 szept... lett véve ( 1év 10 hónapos ) lesz 10-én :
Csak az oprendszer +update és a fontosabb felhasználói progik vannak fent.
mindkettő vel bőven el lennék sokig mint egy átlag felhasználó bár az alatt vagyok üzemidő tekintetében is :
2015 jan 21 óta :
Utolsó rendszerleállítás ideje 2015.07.06. 17:58:20
Utolsó rendszerindítás ideje 2015.07.07. 7:52:41
Jelenlegi idő 2015.07.07. 16:36:54
Üzemidő 31462 mp (0 nap, 8 óra, 44 perc, 22 mp)Üzemidő statisztika
Első rendszerindítás ideje 2015.01.21. 10:56:45
Első rendszerleállítás ideje 2015.01.21. 10:58:06
Összes üzemidő 3287113 mp (38 nap, 1 óra, 5 perc, 13 mp)
Összes üzemszünet 11162105 mp (129 nap, 4 óra, 35 perc, 5 mp)
Leghosszabb üzemidő 53123 mp (0 nap, 14 óra, 45 perc, 23 mp)
Leghosszabb üzemszünet 343700 mp (3 nap, 23 óra, 28 perc, 20 mp)
Összes rendszer újraindítás 433
Rendszer elérhetőség 22.75%Kékképernyő statisztika
Összes kékképernyő 0Információ
Információ A fenti statisztika a Rendszer eseménynapló bejegyzésein alapulA fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
worxland
addikt
"Vállalkozás terén pedig otthon is van olyan vállakozás jócskán (gyakran éppen külföldi kézben) ami megejthetné a fejlesztést, mégis a tizenéves gépparknál marad, a több profit reményében."
Pedig a legértelmesebb informatikai fejlesztés. A munkahelyi produktivitást (is) iszonyatosan felturbózza, hogy nem kell percekig várni, amíg épp valami vacak mentés/frissítés/pagefile-használat kerregteti a vinyót. Én, ahol csak lehet, átálltam SSD-re (munkahelyi PC, céges laptop, otthoni gépek).''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
snecy20
nagyúr
Ez nem várható, tekintve hogy az SSD-k technológialag 5 év múlva is jó nagy előnyben lesznek a HDD-kkel szemben. Ha csak addigra nem jön valami egészen új szabvány ami totál átrendezi az erőviszonyokat.
[ Szerkesztve ]
-
thomasa
senior tag
Majd ha az ára a HDD-vel lesz egy szinten. Szerintem ez 5 éven belül meglesz.
-
törölt tag
És a fix, jó firmware mikor érkezik?
-
tecsu
addikt
Ilyen szempontból nem nagyon van különbség Magyarország és külföld között. Magyarország a fejlettebb országok közé tartozik, a megélhetés és a keresetek pedig ugyancsak nem rossz a többséghez viszonyítva.
Persze hasonlíthatjuk pl. UK-hoz, meg Hollandiához, de ott sem vásárolnak az emberek nyakra-főre SSD-t, ha nem muszáj. Vállalkozás terén pedig otthon is van olyan vállakozás jócskán (gyakran éppen külföldi kézben) ami megejthetné a fejlesztést, mégis a tizenéves gépparknál marad, a több profit reményében.https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
-
t72killer
titán
Vállalati gépbe meg nem EVO-t fognak venni, de még PRO-t sem biztosan. Ahol nem kell őrült sebesség, oda marad a jól adatmenthető HDD, ahova komoly speed kell, oda pedig már egy ideje PCIe csatolós cuccokat vesznek.
-
-
t72killer
titán
Hátamonaházam életmódhoz, amikor az embernek a "gép" egy 11-13"-os ultrabook-féleség 2.5"-os hely nélkül, oda el tudom képzelni, hogy egy darab ilyen mSATA monstrumot tegyen be az ember. Viszont ilyen árak mellett 'sten mentsen, inkább USB-s winyó.
-
bteebi
veterán
Fajlagosan rendben van az ára, csak hát ugye nagyon nagy a kapacitása, és ezért sokba kerül. Otthonra szerintem teljesen felesleges, egy mezei user legfeljebb egy fél terás SSD-t tud (értelmesen) kihasználni.
-
t72killer
titán
Mivaan, 2TB mSATA méretben ?
-
törölt tag
Itt van róluk egy teszt.
A 2 terás EVO produkál érdekes dolgokat, a gyakorlatban nem tudom ez mennyire számíthat, illeve hogy később javítják-e egy új firmware-rel. Samsungnál mondjuk nem biztos hogy csak úgy fel mernék tenni egy új firmware-t.
[ Szerkesztve ]
-
-Alvin-
tag
-
CoDWaW07
őstag
Durva, de sajnos az ára is
Majd utána jöhetnek a 6 terrások 1 millió ft-ért
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
törölt tag
Én otthonra adatmeghajtónak rendeltem egy 1 TB-os EVO-t (aztán a múltkori Samsung hír után elálltam a vételtől), mert a HDD vagy suhog, vagy másodperceket kell várni miután leparkolt állapotból magához tér. 110 ezer forint nem lett volna vészes érte, persze relatíve. Egy telefonra vagy VGA-ra éves szinten is többet költenek sokan. Ez teljesen természetes a fórumon, holott számomra egy terás SSD-nek még adattárolóként is több előnye lenne mint egy új VGA-nak vagy telefonnak.
Ez a 2 TB-os is rendben van, hordozható gépekbe szerintem kiváló lesz. NAS-hoz sötét vagyok, oda nem tudom mi való és mi nem.
-
-
berVi
senior tag
Almat ne hasonlitsunk mar kortehez. A HDD es SSD Ft/GB aranyat osszehasonlitani nyilvan teljesen ertelmetlen, statikus adatra senki nem vesz SSD-t, hacsak nincs tul sok koltopenze.
De nekunk a cegnel pl. 10TB folotti jelenleg az SSD storage-unk csak a szerverekben. Munkaallomassal egyutt valoszinuleg 100 folott van, pedig kis ceg vagyunk. Es igen, van koztuk 1TB-os EVO is.
Ahol egy munkavallalo egyetlen havi munkabere haromszorosa egy ilyen SSD-nek, ott pont leszarjak, hogy dragabb, mint a HDD, mivel 10x gyorsabban lehet vele dolgozni. Es ez csak a szaros magyar valosag, kulfoldon meg rohejesebbnek szamit egy ilyen beruhazas.
Ennyit arrol, hogy mennyire ertelmetlen ez a termek.
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Adattárolásra pl. nem ezt fogom venni. Ha csak egy nagykapacitású SSD legyen a PC-ben, arra szintén pokolian drága. Létjogosultsága nagyon is lsz, de majd ha harmadolódik-negyedelődik a jelenlegi indulóára.
-
-
berVi
senior tag
Jaj de tudtam, hogy elozonlik ezt a szalat is az olcsojanosok Az 1TB-os kerul 110-be, ez most majd kerul 220-ba, marha nagy elmeny. Neked nincs ra penzed, hat akkor te majd nem veszel. Move on Attol, hogy egy termek nem neked van szanva, meg nem ertelmetlen.
-
Atocha
senior tag
Nyújtsa fel a kezét aki még mer venni samsung ssd-t...
Nem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!
-
snecy20
nagyúr
Ennyi pénzért ez is a "boltok polcain" fog maradni.
-
.mf
veterán
"A 7 mm magas alumínium házban a vállalat új MHX vezérlőjéhez 8 darab Samsung 32 rétegű 128 gigabites 3D V-NAND flash lapka kapcsolódik"
?? Mondjuk ha dupla redundancia van, az se baj, már amilyen gyenge írás-tartósságú TLC cellákat használnak, bár a Samuknak inkább a vezérlővel volt gondjuk.
128 Gb = 16 GB, × 32 réteg = 512 GB, és ebből 8 db = 4096 GB = 4 TB, nem 2.
Szerintem 16-rétegű lesz, nem 32; de már az is soknak hangzik (vagy 8-rétegűből 16 db, mindkét oldalon 8-8?).Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
veterán
Nincs szükség átlag felhasználónak ekkora SSD-re,de azért bárkim szívesen elfogadná,persze az ára az eléggé elrettentő.
duree54
-
SaGaIn
senior tag
Az hagyján de 2TB-os és csak 80GB írást visel el naponta az eléggáz, komolyabb lehet 3-4év után kifingik.
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
törölt tag
Nas-ba pont jó lenne.. csak "kicsit" nem érné meg otthonra
-
zzola
titán
800/1000 USD...ezt most kihagyom!
-
nagyúr
ahogy félelmem beigazolódott... árából komplett konfig kijön, akár gamer is...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest