Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashback
addikt
EXIF data szerint D3100
TesztképekBár pont ISO 100-200 on készült képek, nagyon jó fényviszonyok között. Én magasabb isora lennék kíváncsi...
-
Skynet258
veterán
válasz
Flashback #38 üzenetére
Pixinfósat láttad?
-
-
Flashback
addikt
Ha lesz teszt, linkeljétek be légyszives!
-
Ren Hoek
veterán
válasz
M. Andris #29 üzenetére
Látszik, hogy nem sokat konyítasz a témához. A videó funkció semmi pluszba nem kerül, csak egy szoftveres megoldás...a Live view "folyománya". Ha ez téged zavar, akkor nem kell megvenni, nem kell használni (de minimum azután legyen ez a véleményed, miután kipróbáltad és használtad... addig üres monológ)
Szerencsére egyre többen használják, és ez előreviszi a fejlődését is.
-
Ijk
nagyúr
válasz
M. Andris #29 üzenetére
A legtöbb mai érzékelő iso 3200-on már nagyon jó képet produkál és az ennél magasabb érzékenységeik is jól használhatóak. És természetesen folyamatos a fejlődés ezen a téren, minden egyes új érzékelő általában jobb érzékenységgel bír. Szerencsére a képminőséget azért nem csökkentik
Persze tudom hogy minden fotós desztvíz tisztaságú iso128000-et szeretne és teleobjektív helyett a 24MP-es képbe 100%-on belenagyított tűéles részleteket, ígyhát sajnos sohasem lesznek elégedettek az emberek, amikor a magas kvalitású fotós tudásukat lekorlátozzák ezek a vacak fényképezők. -
FEDman
addikt
"a DSLR obikat teljesen más működésre tervezték: ott az AF rendszer többnyire azonnal tudja hová kell állni, ezért a kommunikációs protokoll is erre van kihegyezve (abszolút pozíicók küldésére, nem folyamatos pásztázásra, próbálkozásra)
a videókamerák vagy a kompaktok pont a fordítottja ennek, ezért annyira nyűgös tükrösökön a kontrasztalapú AF (és részben ezért teljesítenek rosszul a régi 4/3 obik m4/3 vázakon)"
Ilyen különbség, hogy pl az mFT obiknál kézzel fókuszálva nem csak a végtelenen lehet kicsit túl húzni az élességet, de a gyárilag megadott közelponton is. A kontraszt AF-nek mindig kell egy kis oda-vissza játék ami egy hagyományos végtelennél lekoppanó obinál nincs meg.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
M. Andris #29 üzenetére
ássák el magukat gyorsan ezek a barmok is
-
M. Andris
csendes tag
az az operatör amelyik fényképezövel vesz fel klippet vagy bármi mást amiböl pénze lesz ássa el magát és adja vissza a papirját amilyen gyorsan csak tudja....
ahelyett hogy a képminöséget és a zajszintet csökkentenék inkább video funkciot tesznek bele egyre nagyobb képeket csináltatnak ugyanakkora érzékelövel tök fölöslegesen
piac felismerte hogy a kettönek egybe kell lennie? pff vicc nem véletlen vannak külön szedve egyiket erre tervezték másikat arra a sok idiota csak rinyál mértnem tud videot felvenni vele kb olyan mint a telefonnal fotozás és videozás meglehet nézni az is milyen trágya minöségü
-
Degeczi
nagyúr
mert CCD-n csak teljes oszlopokat lehet kiolvasni, így a mai nagy fölbontású CCD-ket már nem lehet videóhoz (vagy LV-hoz) kellő tempóban kiolvasni
CMOS-on ugyanakkor egyedileg címezhetőek az egyes pixelek, így nincs akadálya minden x. pont leolvasásának
ezért nem jól nagyítható a LV, mert az valójában elég kicsi fölbontású kép, a digitális belenagyítás pedig persze nem ad további részleteket
-
Ijk
nagyúr
Egyrészt a d3100-al kapcsolatban még csak specifikációk állnak rendelkezésre, másfelől ez a jobban megéri elég szubjektív. Attól függ melyik tulajdonságok fontosabbak. Van akinek egy d90 jobban megéri, ill. ha fontos a kihajtható lcd akkor nyilván a d5000. Az utóbbin kívül már nem igen van lényeges különbség, habár úgytudom a d5000-ben van commander mód, ami jól tud jönni.
-
Ijk
nagyúr
Miért nem használnak ccd-t ezekhez a videóra alkalmas fényképezőkhöz? CCD-ből nem tudnak még megfelelő mennyiségű képet kiolvasni?
-
Degeczi
nagyúr
a második nem vmi jó, az első igen, de az nem a kamera érdeme hanem a készítőé:nem egyszerű pillanatfelvétel, hanem gondosan megtervezett, vágott film, állványról, fix beállításokkal, előre belőtt fókusszal, és persze svenkelés nélkül
(de ahol sok apró részlet van, ott még így is zavaró az MJPEG képek mosása, rossz minősége)ha a videó fontos, ennél sokkal jobb várható a D3100-tól!
a D90/D5000 még csak első próbálkozás volt -
Degeczi
nagyúr
a DSLR obikat teljesen más működésre tervezték: ott az AF rendszer többnyire azonnal tudja hová kell állni, ezért a kommunikációs protokoll is erre van kihegyezve (abszolút pozíicók küldésére, nem folyamatos pásztázásra, próbálkozásra)
a videókamerák vagy a kompaktok pont a fordítottja ennek, ezért annyira nyűgös tükrösökön a kontrasztalapú AF (és részben ezért teljesítenek rosszul a régi 4/3 obik m4/3 vázakon)
-
Ren Hoek
veterán
Hm ez érdekes...
Csak videónál ez érdekes... mert ott ugye nagyon finoman átmenetesen kell fókuszálni, egyáltalán nem a sebesség a lényeg ahogy a fotózásnál (ezért rühelltem pl a Canon HV20 instant fókuszát, ami ugrásszerűen fókuszált) Mondjuk nem értem miért ilyen nagy kunszt ez a fókusz dolog, amikor egy filléres kézikamerában is tökéletesen működik. Akkor DSLR-ben miért ilyen nehézkes pl a live fókusz. (Igaz kézikameráknál, a körömnyi érzékelőknél olyan nagy a mélységélesség hogy alig kell szinte állítani)
Egy SWM-es fotóra tervezett objektív képes egyáltalán ilyen fókuszra? (lassan és folyamatosan állítani élességet)
Mert azt tudom, hogy a Pana GH1-nek direkt erre tervezett obija van.
-
Degeczi
nagyúr
pont ezért fontos kérdés, h ebbe a modellbe valóban bekerült-e az új AF megoldás ahogyan azt a Nikonrumours tippelte, vagy ez is csak egy a szokásos hülyeségeik közül, és majd csak sokára jelenik meg, ha egyáltalán
(az a módszer a hagyományos, fáziskülönbséget figyelő AF rendszert alakítaná ki magán az érzékelőn, így egyesítve az előnyöket, kiküszöbölve a hátrányokat: ugyanolyan gyors lenne, mint a tükrösök normál módja, de pontos, mint egy jó kontrasztérzékelő. Cserébe persze az erre használt cellák kiesnek a képalkoltásból, vagy csak speciálisan vehetőek igénybe - de ez valszeg nem lesz komoly gond a mai pixelsűrűség mellett)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
hibavissza #16 üzenetére
Eddig csak a Pana GH1-é volt használható a megfelelő obival...Meg talán az új Sony cserélhető obis APSC kamera Minden más gépben használhatatlan és felesleges próbálkozni vele.
-
Degeczi
nagyúr
jónak tűnik, csak első ránézésre kár az olcsó ML-L3 infra távvezérlési lehetőség megszüntetéséért, az pont egy ilyen ideális utazókameránál gyakran lehetett volna hasznos
-
TeeJay
félisten
válasz
Zoli bácsi #12 üzenetére
Nikon most már belépőszintre is betolja a CMOS érzékelőt 14MP-vel
szerintem ütős lesz bár én is kíváncsi vagyok mit tud a D90 ellen -
kricsi81
senior tag
válasz
Zoli bácsi #12 üzenetére
Én meg a D700 utódját.
(oda valalami ütőset kell alkotni a Nikonnak...)
-
Zoli bácsi
őstag
Arra vártam, hogy a most megjelent belépő Nikon gép a D90 (D5000) szenzorát, illetve feldolgozó motorját kapja. Hát, kissé előrébb léptek. Gondolom a marketing miatt kellett a full HD videó. Feltételezem, a d3000 a d40-hez hasonlóan 85-90e. forintos kit áron kifut, aztán nem lesz CCD-s tükrös. Most már kíváncsian várom a D90 utódját.
-
Ren Hoek
veterán
A HD dslr-eknek bizonyos tekintetben jobb a képük mint egy sokkal kisebb érzékelős HD videokamerának.
A mélységélesség ugye egy plusz kreatív eszköz, ami a nagy szenzor miatt sokkal jobban használható... Sokkalta jobb optikák, és mértékekkel jobb sötétben látás.
Viszont a hátrányai között ott van a CMOs-ból adódó rolling shutter, (de ez sajnos a mostani HD kameráknál is - ugyan kisebb mértékben, de jelen van) plusz éleknél moirézhet még és az autofókusz hiánya is sokakat zavarhat.
Bizonyos területeken sokkal "filmesebb" képet nyújthat mint a HD kamerák, (előre beállított amatőr filmek, riportok, természetfilmek, jól megkomponált esküvő, low light szituációk) a mélységélesség, cserélhető objektív és nagy szenzor érzékenység miatt.
A lényeg, hogy szerencsére manapság már kezd leáldozni az a régies fakonzervatív elmélet, hogy a fényképezőgép csak fényképezni való. Ezt a piac is felismerte és megszületett az első Sony cserélhető obis fotógépre épülő APS-C-s videókamera, ami rendes kamera formájú gép.
Szóval nem lehet már elmenni a HD DSLR-ek mellett, hiába van még sok hátrányuk...
-
-
kricsi81
senior tag
Nagyon tetszetős a váz, ha én most törném a fejem első DSLR vásárlásán, 101% hogy ilyet vennék!
-
Sicilian
addikt
Van olyan jó a profi fényképezők videója, hogy nem látod lajikusként a különbséget..
(Hogy ennek milyen az passz)
Én, mint munkanélküli operatőr elárulom nektek, hogy nálunk rengeteg videóklippet és
tv sorozatot is fényképezőgéppel vesznek fel, bármilyen hihetetlennek hangzik -
Én csak kocafotós vagyok,de azért arra kíváncsi lennék,hogy a mozgókép minösége milyen,vajon van e olyan mint egy full hd videokameráé?
-
dansun
csendes tag
...jaj, olyan megeröltető lett volna 24 mellett 25 fps-t is engedélyezni FullHD videóhoz?
pedig már majdnem váltottam Canon-ról Nikonra! -
eclipse006
őstag
Kiváncsi vagyok,hogy milyen a képminősége,illetve a videó minősége.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A belépőszinten erősít a japán gyártó a Nikon D3100 dSLR vázával.
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest