- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- RAM topik
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
"hiszen egyre többen dolgoznak hordozható számítógépen."
Amit a számítógépasztalról sem mozdítanak el soha...
-
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem számít. Az operációs rendszer szintjén történő meghatározás az erőforrás kreálására vonatkozik. Ha speciálisan kijelöl a user egy GPU-t a librére, akkor azt fogja odaadni neki a Windows. Persze ha az IGP-t jelöli ki a user, akkor nem változik semmi, mert eleve azt adná oda az OS.
-
Auratech
őstag
Én nem vagyok programozó, meg ilyesmi, de kicsit úgy tűnik, a most tárgyalt hardveres gyorsítás a shader alapú 2D gyorsítást jelenti, amit például az Adobe Reader használ franc tudja hány éve a vektoros és/vagy raszteres grafikai objektumok megjelenítésének gyorsításához. Ez más, mint, mondjuk a böngészőben futtatott Q3 Gpu használata..
Például egy jó részletes vektoros térkép képernyőre renderelése, valós idejű nagyítgatása, forgatása.. során.
Megnéztem. Az MS Excelben és Calc-ban is megnyitott szép nagy táblázat átméretezése során az MS felugró cpu használatot mutatott. A Calc szinte semmit, a gpu 3d része nem látszik mozdulni, (Aida, HWinfo) akárhogy rángatom, méretezgetem a program ablakát. Nekem ez HW 2d gyorsításnak tűnik, amit integrált, vagy dedikált gpu shadere csinál. -
Predatorr
őstag
Ha a cím ellentétes a hírrel, magára vessen a szerző. Az elejét olvastam. Használható Office-ban is első dolgom 3D gyorsítást kikapcsolni, meg böngészőben, és minden nem játékban.
Male: 3D off és az RTX2080 megáll 4-5W-on.
1% max terhelés, alap órajelek. Ennél csak többet fogyaszthat.
-
-
sb
veterán
Én meg írtam neked nemrég RX 470-en a sima Windows ablakmozgatásra 1100-1200MHz-re ugró gpu órajelet (és emiatt +10-20W-ot bekajáló, amiatt pedig már nem félpasszívan működő kártyát... mivel kikerült a driverből a power efficiency kapcsoló.)
Meg anno nagyon régen sokat vitatkoztunk a szarul működő ZeroCore-ról is, ami 3-4mp-enként bekapcsolta a vga-t/felpörgette a ventiket. Nyilván vmi nem megfelelően viselkedő sw miatt, de ezeknek együtt kell működnie az adott környezetben. Ha nem tudják driver/vezérlés oldalon megoldani akkor csak abban lehet bízni, hogy az összes többi progi összes többi fejlesztője mind hibátlan munkát végzett.Ebből már kijön, hogy ami elméletben működik az a gyakorlatban sokszor nem nagyon.
(De mondhatnám cpu oldalról is, normál energiasémákkal feleslegesenen boostol a Ryzen, és hiába rohadt gyorsan vált órajelet, parkol magot, meg bármit. Idle, 1% alatti cpu terheléssel otthagyott gépen van konstans 20W különbség a power saver és a többi energiaséma között.)
-
Male
nagyúr
-
Auratech
őstag
Kipróbáltam. MS office-ban megnyitott (nagy) tábla görgetése-átméretezése 30-40% (Dell T20 szerver). Míg a hw gyorsított Calc esetében alig észlelhető cpu aktivitás.
Még kikapcsolt hw gyorsítás esetén is reszponzívabb. Ha más nem, ez pozitív.. -
-
törölt tag
Milyen feature set-tel kell rendelkeznie annak a bizonyos "GPU"-nak, ahhoz, hogy teljes körű támogatást lehessen élvezni?
-
Shing
őstag
Hát igen, ez azért érdekes. Egy laptopnál még kifizetődőbb lehet, de egy nagyobb GPU ha felkapcsol nem biztos hogy megérte. Persze lehet, hogy üresjárati órajelen megoldja a GPU. De ennyi erővel egy mai CPU-s sem izzad ilyenben, szóval megint ott vagyunk hogy igazából minek.
De nyilván van értelme, másképp nem érte volna meg vele foglalkozni csak jó egy kicsit okoskodni. -
Male
nagyúr
Azért van abban valami amit írt... eleinte a böngészőknél is inkább többlet fogyasztást okozott, mert a diszkrét VGA-kat pörgette... emlékszem, nekem is dobálta fel az órajelét / feszt a 3D-s szintre a VGA miatta (talán Radeon 7790 körüli időszak
). Mostanra persze már nagyjából rendben van, bár oldal függő, van ahol egész magas órajelre ugrik a VGA miatta.... most is, itt a PH! fórumon, ezt a hozzászólást írva, 27%-ra terheli az RTX2060-amat az FF... hát nem hinném, hogy ez alacsonyabb fogyit eredményez, mintha a procim számolna (persze adblock-kal már rendben lenne, rögtön leesik a terhelés).
Szerk: érdekes, hozzászólás írásakor ilyen magas, ha elküldöm a hozzászólást, visszaesik 1-2%-ra... mi a fenéért terheli ez a szerkesztő ennyire a GPU-t
-
Darmol
senior tag
Az új motor legfőbb előnye nem a széleskörű platform támogatás? És ha már Google akkor az Androidos-ARM alapú dokukezelést hivatott elősegíteni az x86/AMD64-en túli élethez?
-
Predatorr
őstag
Kell is a 3D gyorsítás irodai programokba, hadd merüljön hamarabb a lapos és fogyasszon többet bármi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Peugeot, Citroën topik
- VPN topic
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- World of Tanks - MMO
- Google Pixel topik
- Politika
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest