Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz D.Va #91 üzenetére

Nem volt az rossz, nekem nagyon bejön most is. A szenzoruk elavult, a Sony féle szenzorok úgy elhúztak mellettük, mint a huzat már akkor is. Ha azt kapták volna meg, meg normálisabb obikat és árat akkor nem hasal el ennyire. Annak idején a villámgyors pdaf is sokat nyomott rájuk, de ma már az az előny elmúlt.
    Jobb fotós telefonjaim voltak, azokról váltottam át és hatalmas előrelépés volt a kitobival is. A fix f1.8-as 50milissel pedig megint nagyot ugrott a képminősége. Csak már öreg meg szeretnék előre lépni, illetve akarok egy 100-130 mili körüli fixet is, és ehhez a géphez csak egy van ami bazi drága. Meg egyébként se lenne kedvem már költeni rá ennyi idősen, meg mert a legutolsó generációs szenzoruk is elavult. Így le is fogom cserélni karácsony tájékán inkább.

Simán maradnék 1 colon nekem elég az a szint (bár a mélységélességgel küzdeni kell ez nagy hibája), ha cserébe olcsó volna, de nincs gép már köré és ha lenne is nem volna olcsó. Kompakt meg nem kell, én szinte mindent 50 milin fotózok, a filmes korszakban arra állt rá a retinám és emiatt fixobit rögtön dobom is rá és az mindenképp nagy különbség egy kompakt géphez (pl. Sony RX100 ha már említve volt).
    De ebből mft lesz úgy is használtan, jó lesz az, bár a Nikon színvilág hiányozni fog. Az mft-nek is jót tenne, ha volna konkurens 2-es cropon, mert nagyon megültek. Aztán ha ők is elhasalnak akkor maradnak a drága aps-c gépek vagy ha olcsó lesz akkor durván lebutítva, én nem szeretném ha a választék a végén annyi maradna, hogy telefon meg drága belépő haladógépek. Ezért sajnálom a 2x crop meg a 2.7x crop (1") eltunyulását/megszűnését.

Új hozzászólás Aktív témák