- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
úgy fest, a Canon 80D is szenved a moiré jelenségtől
teszt videó, 1:08-nál érdemes nézni a jelenetet
ezen a videón látszik a magas iso-n a részletesség
ezen a hármon meg az, hogy a full hd részletessége ugyanúgy közepes, mint a 70D-nél
persze ezek a videók lehetnek kamuk, tehát akár 70D-vel is felvettek... főleg, mivel tök ugyanolyan a videója.
ja, igen. az induló ára 415.000 forint. egy vicc. amikor a 7D mark II akcióban visszatérítéssel együtt 372.000...
valakinek jócskán messzire gurult a gyógyszere
-
Tin
veterán
a 4K videós képességek engem sem igazán érdekelnek, az FHD is rengeteg helyet foglal. egy fejlettebb képkódolásnak jobban örültem volna a jelenlegi helyett, többre mentem volna vele, mint a 4K-val. meg persze az átlagolt képfelépítésre, mint az 5d2-ben és pár másikban, nem pedig ez a moiré-s cucc mint a 70D-ben.
a középső fókuszpont hibáját sztem nem javítanák, nem is tudnák. ismert jelenség, de ahogy írtad, a canon nem ismeri el, és az ML-ből tudjuk, hogy kétféle 70D létezik. a poén, hogy az én példányom a legelső szériából való (anno előrendeltem), és nem érintett. rengeteget fotózom F2.8-al, és semmi, sőt még az F1.8-as obimmal is csak nagy ritkán történik meg, de ez lehet az obi pontatlansága is.
-
nkmedve
őstag
Milyen szempontból toporog egy helyben, vagy mivel tud kevesebbet mint a konkurencia? Remélem nem a 4K videót hiányoljátok már ebből a kategóriából is, mert más nem igen hiányzik belőle. A szenzor minősége még kiderül, a 70D ilyen szempontból elég közepesen teljesitett.
Én személy szerint a 6D Mark II-t várom már, ha másért nem, hogy kicsit letörje a 6D árát. Ezelőtt néhány hónappal kb 30-40%-kal olcsóbban meg tudtam volna kapni a 6D-t mint most, de nem vettem meg, mert hogy úgyis megy lennebb, és hát nem sokkal fennebb ment?
(#1) Tin: Én is remélem, hogy kijavitották az AF hibáját. Én jóformán soha nem használom a középső pontot a 70D-nél, nagyon megbizhatatlanul működik fényerősebb obikkal. Szervizbe se tudom mennyire érdemes visszaküldjem amig nem ismerik el hivatalosan a problémát (nem igazán tudom hetekre-hónapokra nélkülözni a gépet, főleg úgy hogy jó eséllyel változatlanul kapom vissza).
-
hemaka
nagyúr
Kivancsian varom mit tud majd ez a szenzor, na meg az uj fokuszrendszer.
-
bteebi
veterán
Az árát leszámítva kifejezetten tetszik
.
-
Fandango
veterán
Szánalom amit a Canon művel, nevetséges ez a helyben topogás.
-
Oliverda
félisten
Nem vitték túlzásba a fejlesztést...
-
Tin
veterán
pontosítsunk: 1250 euró a váz, 1750 euró az új 18-135 usm obival együtt. az az obi nagyon drága az új technológia miatt.
szóval a váz itthon 350e-370e körül lesz, mint a 70d, amikor nyitott (az 350e volt).
a szenzor teljesítményét még várjuk, mert egyelőre nincsenek teljes felbontású magas iso minták, amiből tudni lehetne. raw lenne a legjobb.
ha valakit érdekel, innen letölthető a kézikönyve a 80D-nek. ebből kiderül, mit tud, és mit nem.
-
Ediva8
tag
Apró finomítás, nem 49 fókuszpont, hanem 45 pontos keresztszenzoros fókusz van benne. ;-)
-
Chapel
addikt
Főként természetfotó játszik nálam, így crop miatt ff vázakig ne mentem el, 7D van.
Visszasírom a kihajtható kijelzőt és a touchot (nem menőzés, tényleg hasznos tudott lenni a 650D-n anno).
Az 550D óta ua a kijelző van a már nem is tudom hányadik gépen, itt megállt az élet, pedig azóta 6 év telt el. Jó, ez nem is kardinális kérdés végülis.
(kivéve mikor helyben kell az erdőben kalibrágatnom és visszanéznem a back/frontot...)Az új digi processzor és a 49 krossztájp metál, ehhez nincs mit hozzáfűzni.
Már csak az iso érdekel, mert 7D már 800 felett is (szvsz) kiábrándító
Igen, igen lehet utómunkázni, kell is, meg főléexpózni stb, de van hova fejlődni.1800 dolcsi~ 540e ft, obi nélkül lesz 520e kb. Húzós egy crophoz,de kiderül mit tud. Várom.
-
WhiteWalker
nagyúr
49 AF ponnt? Én meg használok egyet
-
-FreaK-
veterán
Legalul az új kitobi linkje halott (legalább is nálam).
Az új Samsung Galaxy S7 teló is egészen hasonló fókusz rendszerű szenzort kapott (tudom, hogy a Canon-nál már régi), azt hittem, hogy erősen le van védve a dolog, mivel más dslr gyártó még nem használt ilyet.
-
Tin
veterán
Kb ugyanaz, mint a 70D, csak jobb fókuszrendszerrel.
Amire kíváncsi leszek, hogy videó módban ugyanúgy moiré-s lesz a kép, vagy ez már az átlagolt, mint a felsőbb vázaknál? Illetve, hogy a középső fókuszpont hibáját javították-e, az a későbbi 70D-k betegsége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Új versenyzőt állít hadrendbe a középkategóriában a gyártó.
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Ubuntu Linux
- Synology NAS
- Opel topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest