Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz ddekany #61 üzenetére

Már értem mire célzol. De igazából nézőpont kérdése. Szó szerint.
    Biztos, hogy egy rendes kézi kamera szintekkel jobb képet ad, mint egy telefon. De már az is valami ha jóval több pixelt képes rögzíteni. Nyilván az optika nem lehet sokkal jobb fizikai korlátai miatt. Max ilyen Nokia Pure view telefonoknál. Akkor legalább a pixelszám legyen magasabb.

Nem a parasztvakítás miatt, hanem gondolva a jövőre kicsit. Nem akarok úgy járni, mint a mostani régi családi videókkal. Amik valamikor a 90-es évek elején / közepén készültek, korabeli átlagos kamerákkal. Ma már szinte a nézhetetlen kategóriát súrolják a maguk 352x288-as felbontásukkal. Pedig akkoriban nem számítottak rossznak, csak átlagosnak.
    Akkoriban ezeket a 72 centis Videoton TV-n néztük. Kb 3-4 méterről a nappaliban.
    Nemrég visszanéztem őket, de már egy 110-es 1080p-s LCD-n 2,2 méterről. Katasztrofális volt.

Szóval ha van rá mód én inkább választom a magasabb pixelszámot. Kitudja hogy alakulnak a jövőben a TV-zési szokások. Az biztos, hogy a képpontsűrűség növekedni fog. Viszont annyira már nem mozgat a dolog, hogy külön kamerát vegyek - de már ezen is gondolkodtam -. Telefonnal egyszerűbb, mindig kéznél van, gyorsabb kényelmesebb. De ha már telefonnál maradok, akkor legalább a 1080p legyen meg.

Visszatérve a nézőpontra az egész kérdés nagyban függ a nézőtávolságtól. Ha egy 100 centis tévét 3-4 méterről néz az ember már meg nem tudod különböztetni a 720p-t a 1080p-től. Tehát ilyen esetben igen, fölösleges a 1080p-s videófelvétel.

Új hozzászólás Aktív témák