Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HDD probléma (nem adatmentés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
kicsipapucs #77 üzenetére
Na igen, pedig TiN egy állat.
-
válasz
#32839680 #73 üzenetére
+westlake:
Kingpin tényleg nem vesz részt a termék tervezésében. A tesztelésben, kiadás előtt nagyon is benne van viszont. Le lehet ezt semmizni, attól még komoly szerepe van a kártya létrejöttében. A tesztjei nélkül sok buktatóra nem derülne fény. Teszter.Mindazonáltal, aki a kártyán magán ténylegesen sokat dolgozik, az TiN, akiről gondolom az itteniek 95%-a nem is hallott még soha. Ő mérnöki feladatokat végez az EVGA-nál, a 980Ti fejlesztésében is hathatósan segédkezett.
-
westlake
félisten
válasz
#32839680 #71 üzenetére
De neki nem is az a dolga, hogy kártyát tervezzen. Gondolom a végzettsége sem az. Egyébként meg mit számít, hogy mennyi a hozzáadott értéke? A kártya semmivel sem lesz rosszabb attól, ha ő be sem teszi a lábát a laborba. A hardver szempontjából lényegtelen dolgon akadsz fenn. Tesztik? Megveszed. Nem tetszik? Nem veszed meg.
-
A poén kedvéért lemértem az EVGA GTX580 Classified kártyám fogyasztását.
Minimálisan "stock" fölé emelt feszültség (1.21250->1.25000V), ebben a tesztben órákig stabil maximális órajel (980MHz) mellett az 580 Furmark közben a rajta lévő CHiL szerint 384.4W-ot vett fel a 12V-os ágon.
1600MHz-re alulórajelezett, 0.750V-on hajtott, 2 mag, 2 szálra butított 3770K volt mellette, hogy ne nagyon szóljon bele a tesztbe. Idle kerek 100.0W-ot evett a gép, a konnektorban lévő fogyimérő szerint. Furmark alatt ez az érték 657W-ig felkúszott. -
mekker
őstag
@westlake
Ez csak egy durva becslés, de ha tényleg ~1,45V körül, ~+60% clockkal jött ki a 600W, akkor nagy vonalakban igaz a becslés. Aztán hogy ilyen mértékű tuning, meg LN2 mellett miben változik a dolog, azt nem tudom.
Egy 80W prociból is viszonylag könnyű 140-150W hőt kicsikarni. Most nézegettem 1-2 PH tuningeredményt, pl. 4670k, és úgy nagyjából stimmel (persze ez még nem jelent semmit). A Haswellnél nem tudom hogy van a turbo, úgyhogy próbáltam átlagolni a sima és a turbó alapállapotot (Mhz+V).
Nagyon nem szeretnék okoskodni. Sosem voltam komoly tuningos, csak próbáltam számolgatni, hogy ez mennyire áll közel a valósághoz.@M107
Nem teljesen értelek, de ez a kártya semmi pluszt nem nyújt az átlagjúzernek, amit nem lehetne otthon megcsinálni.Ez két dologra lett tervezve.
1. E-xtrémtuning
2. E-pénisz
Ez az exkluzivitása miatt ilyen drága, minimális hasznod lesz belőle a mindennapok során (tehát FHD, no tuning).
Vegyél egy 970-et, meg egy 3570k-t +Z77 lapot használtan, oszt' jónapot. -
M107
addikt
Természetesen mindenkinek igaza van, de úgy segítettem volna hogy képet kapjatok eme VGA teljesítményéről, s a Prohardver-t is támogattam volna egy cikk erejéig szívesen.
Mostani gépem : FX 6100, 12 GB DDR3 ram, R9 270 2 GB VGA. 1920*1080 ban moindet visz van amit ultrában van amit mid felbontásban és elég a jó játszhatósági szinthez,
30-60-80 FPS játék motorként váttozó
BF4 med felbontás akár 120 FPS és max 10-15% graf romlás az ultrához képest ami 32-45 FPSI5, I7 max 10-15 FPS nyernék + 25-37 fps-t ha R9 290 vagy egy kicsivel többet GTX 970-nel
Sajnos a procim gyenge de azért még tartja még, várjuk a ZEN-t vagy I5 lesz majd 2016-2017 ben valamikor.UI:
Nem kell többszázezret költeni a FULLHD-he, főleg ha már 85 jére csinálod u.a nem a grafikát nézed stb-stb
Persze aki megteheti......300.0000 ft lenne rá de mint kiderült nem elég hisz egy E-VGA 1 db (sima GTX980) kártyája kerül ennyibe Áfás-tól és akkor hol még a többi.
-
Achill3uS
nagyúr
-
snecy20
nagyúr
Nincs értelme ilyenbe milliókat belefeccölni. 2 év aztán úgyis lesz olyan VGA amelyik egyedül gyorsabb lesz az SLI-vel szemben, gondolom processzorok terén sem lesz stagnálás... olyan ami évekre elég, 600k-ból is megépíthető, ha már nagyon ez a vágyad.
Balika911
Brutálisan drága volt 6-7 éve egy Core2Quad egy 9800GTX-szel, aztán mit érnek manapság?
-
Yodamest
veterán
válasz
#72042496 #58 üzenetére
Valóban, én is ezen párti vagyok, hogy nincs értelme ezeknek az atomcsúcs cuccoknak. Mindig lesz rá vevő persze, lesz akinek 4 ilyen ketyeg majd SLI-ben, de valójában ezek értelmetlen dolgok.4-5 év múlva már csak nevetünk majd a teljesítményén ezért az árért.
A csúcsot venni sosem megérős, sokkal jobban jár az ember, ha mellőzi ezeket az 1 millás befektetéseket és inkább 2-3 évente összerak egy felső közép konfigot. Én speciel VGA téren azt csinálom, hogy évente cserélek a 70-es szériára, tehát 770-ről 970-re majd arról az X70-re minimális ráfizetéssel. Így mindig jó teljesítmény lesz a gépember, a legújabb technológiával, megoldásokkal fűszerezve. És olyan játékkal még nem találkoztam amit a 970 ne vinne maxon. (nyilván ami nem valami fos konzolport, de ott úgy is mind1)
Ezeknek a bitang dögöknek semmi értelme.
-
-
M107
addikt
2 darabot SLI-ben, 128 GB ram, 5 GHZ I7, 1 SSD rendszernek 1 HDD torrent 1 játék + tárolásra 1 darab Blu-ray meghajtó 1 külső HDD 1 vagy 2 TB + egyebek 5-6 évig biztos elég lesz játékra.
1millám van rá ill lenne rám....
S, megengedném a PH-nak teszteljenek rajta mivel hűséges olvasójuk vagyok .
-
ricsi8800gt
addikt
Brutális kinézet,Brutális Ár,Brutális Táp csatlakoztatás
-
hemaka
nagyúr
Eleg szepre sikerult.
-
mekker
őstag
válasz
#90933760 #47 üzenetére
Az órajellel egyenesen arányosan, a feszültségértékkel négyzetesen növekszik a fogyasztás (tehát ha 1,1V helyett 1,5V-n járatod, akkor elvileg +80-85%-ot fogyaszt), legalábbis ez a hagyományos becslés.
Mundjuk nem tudom ezeket hány V-on járatják LN2 közben, de lehet hogy felmennek 1,7-1,8V környékére is. -
bteebi
veterán
Tényleg gyönyörű
. Mondjuk azért kár, hogy az árából egy egész jó teljes konfigot össze lehet rakni
.
-
shiftac
aktív tag
Gyönyörű, erre mindjárt kiverem
Az a szinesfím -
törölt tag
-
FireKeeper
nagyúr
ez már nem az a kategória amit én mint átlagfelhasználó megenged(het)ek magamnak, de azt meg kell hagyni, gyönyörű alkotás, szép, rendezett NYÁK-ot kapott.
-
CoDWaW07
őstag
Tetszetős
-
GTX750Ti-hez mit szólsz? Gyári biosban 38W TDP limit. 66-ig kitolható, annyit ad a slot a szabvány szerint. Egyes régebbi AMD lapokon viszont lehetett olyat, hogy feltolod az OCP-jét a slotnak, több áram az meg ugye nagyobb teljesítmény, lehetett 80W-ot átküldeni a PCI-E csatin, leégés nélkül.
-
blaca83
őstag
Best Of!
Egyik legjobb gyártó a piacon és a Kingpin sorozatuk tényleg "király"!
-
-
wolfman
veterán
Nagyon remélem, hogy az átlag videokártyák ezt a mennyiségű tápcsatit sosem fogják elérni!
-
Szép példány. A sok tápot gondolom a nitrogénes tuninghoz kapja - persze ehhez elég sok VRM fázis is dukál.
-
törölt tag
válasz
marositech #28 üzenetére
Lassan? Az ITX 17x17 cm, a 980-as K|NGP|N meg 15x28.
Másfélszer akkora a területe.
-
marositech
senior tag
Ááá nem elég, hogy hosszú, de már magas is.
Lassan nagyobb a területe, mint egy mini ITX lapnak.
-
Achill3uS
nagyúr
előbbit nem cáfolnám meg, mert mi nem láthatunk bele kingpin fejébe miért nyilatkozik ilyet, mégis csak az evga-nal dolgozik a legjobb mérnökökkel.
utóbbiban tökéletesen igazad van, de ez a kártya nem arra készül, hogy alacsony feszültségen legyen járatva, arra bőven jó a referencia is -
Achill3uS
nagyúr
hát én ennyiért már inkább a Galaxy 980TI LN2 verziót venném meg, 8 Pack elért vele jópár világcsúcsot már. azt 900 USD-ért adják US-ben, és limitált kiadás, előrendelni kell. ennél drágábban kingpin se nagyon adhatja, mert sokkal többet nem kínál. az meg, hogy itthon mennyibe kerül tiis tudjátok, hogy másik történet
-
westlake
félisten
válasz
Achill3uS #13 üzenetére
Ez semmit nem jelent. Ugyanúgy szerencse kell a jó tuninghoz, mint a többi Ti-hez. Biztos vagyok benne, hogy az EVGA semmit olyat nem fog garantálni a tuninggal kapcsolatban, amit a többi gyártó sem. A GPU nem válogatott és a komolyabb VRM semmit nem számít alacsony feszültségnél (~1250mV).
#27: Igen, de nem ő az egyetlen, aki hozzá hasonlóan gondolkodik.
-
MK VII
veterán
Nagyon szép kártya..
Elképzelem ahogy a kis Cé meglátja a kirakatba, benyomja érte a kirakatot és letépi a hűtést amit bevisz a méhtelepre 3500-ért..
-
Achill3uS
nagyúr
"ASIC stands for Application Specific Integrated Circuit, and generally describes a computer designed for carrying out one specific set of calculations/instructions very rapidly"
itt egész jó magyarázatok vannak rá: [link]
majd Abu talán el tudja nekünk magyarázni érthetőbben, de elég sok helyen feljött már a téma, valami viszonyítási százalék lesz, ahhoz képest, hogy milyen minőségű lett az adott gpu, mekkora a feszültség szivárgás. vannak akik szerint van benne összefüggés a tuningpotenciált illetően, kingpin is erre utalt fent a 980TI-vel kapcsolatban.
-
Scholes9
nagyúr
Nem rossz, bár ennek az árából olyan gépét rakok össze ami kb 3 évig csutkán visz mindent full HD felbontásban
-
Televan74
nagyúr
Na itt a fél misis kártya.Csak ha utánam dobnák,akkor kellene.
(#13) Achill3uS Válogatott példányok,nincs semmi meglepő,De ez az árban is jelentkezik.
-
Achill3uS
nagyúr
kingpin fb-járól:
"With TI, air performance depends on asic quality. Spent most of my time with about 3 cards, 2 lower asic (63-67%) and one high (80%) Lower asic cards all hit around 1550mhz, the high asic card hit 1620mhz. ALL KP cards will be above these lowest asic values however if that tells u a little something wink emoticon"
"...Lower asic gpus need MORE voltage to scale up than higher ones. High asic means higher bin on same volts basically. So that means Higher asic gpus use LESS voltage for same clock or higher. This behavior applies to gpus BEFORE maxwell only. With maxwell, you cannot use lots volts on air to scale gpu.....SO highest asic maxwell gpus are the best scaling on air because they require least ammount of voltage. On kepler, this was not the case and normal asic behavior(lowest were the bast because you could run 1.4v on air and scale the low asic higher than high asic..."
szoval igen csak ugy néz ki, az egyik legjobban húzható 980Ti-ről beszélhetünk - micsoda meglepetés
-
KAMELOT
titán
Na ez jófajta kártya lesz! Kiváncsi vagyok mennyit fog menni a GPU léggel. Remélem aaz 1600-at viszi majd!
-
Interceptor
addikt
Nagyon jól néz ki, és nagyon jó cucc lehet, de irtózatos árral
A 980Ti egyenlőre csak álom, pedig most van egy alpha állapotú játék amivel megtudnám kínozni.
-
Pracli88
csendes tag
Itt már lehet kapni :-)
https://www.pcland.hu/asus-pciegtx-980-ti-6gb-gddr5-strix-gtx980ti-dc3oc-6gd5
Lehet be is nevezek egyre! :-)
-
Az hogy milyen a fazonja mellékes,ezidáig se volt lassú,de az ára biztosan a csillagos eget veri majd
-
oliba
őstag
A súlyáról is írhattak volna. 2kg-ot lehet nyaldosni fogja felülről
-
törölt tag
Csak nézegetni is megérné, a GPU nélkül.
Olcsóbban.
2*8+1*6+alaplap felől táplálás: mennyit eszik ez?
-
imibogyo
veterán
Tényleg gyönyörű darab.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Alapvetően léghűtéssel kerül majd a piacra, de igazából komolyabb rendszer is dolgozhat rajta.
- Diablo IV
- Ford topik
- Interactive Brokers társalgó
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- BestBuy topik
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3070, 7020, 7060 + / Hp Elitedesk 800 G3 Mini /SZÁMLA- GARANCIA
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest