Már készül K|NGP|N EVGA GTX 980 Ti VGA-ja, és a képek szerint brutális lesz

A tuningos körökben híres-neves K|NGP|N, alias Vince Lucido újabb egyedi videokártyán dolgozik az EVGA-val karöltve. Nagyon úgy tűnik, hogy ez a kapcsolat mindkét fél számára gyümölcsöző, hiszen nem ez az első, és vélhetően nem is az utolsó eset, hogy egy közösen megálmodott extrém VGA születik.


[+]

Az NVIDIA GeForce GTX 980 után most a GTX 980 Ti-t vették elő, hogy a tuningosok szája íze szerint gyúrják át kívül belül, aminek eredménye az előzetes képek szerint roppant ígéretes. A termék hivatalosan tehát még nem rajtolt el, így konkrét technikai paraméterek sincsenek, csupán a kingpincooling.com fórumon közzétett képekre lehet a nyálat csorgatni.


[+]

Ezek alapján úgy tűnik, hogy nem kispályás dologgal állunk szemben. Erről tanúskodik rögtön az egyedi nyomtatott áramköri lapra 2+1 felállásban felpakolt PCI Express 8 és 6 tűs tápcsatlakozó, valamint a nem kevés hővezető csővel megrakott vörösréz hűtő, amihez két ventilátor és RAM+VRM hűtőpadok is tartoznak.


[+]

Persze a VGA-t felkészítették arra is, hogy nem a gyárilag mellékelt hűtővel fog üzemelni, hanem esetleg vízhűtéssel vagy esetleg folyékony nitrogénnel veszik kezelésbe. Mindenesetre biztosra mentek, és két plusz BIOS-szal látták el, így a különféle hűtési konfigurációkhoz tartozó beállításokat teljesen külön lehet majd eltárolni.


[+]

A termékhez olyan extrém tuning útmutatót mellékelnek, ami részletesen tárgyalja a különböző feszültségállítási és pot felszerelési lehetőségeket, a memória túlhajtását folyékony nitrogénnel, a nyomtatott áramkörre szerelhető melegítő használatát (és így tovább) annak érdekében, hogy mindenki a legjobbat hozhassa ki a kártyából.


[+]

A tervek szerint OC versenyt is rendeznek a kártyatulajdonosok számára, ahol majd értékes nyereményeket fognak kiosztani. K|NGP|N elmondása szerint a valaha gyártott legjobb GTX 980 Ti megalkotására törekednek, ami – mint az a fentiekből is kiolvasható – több lesz csupán egy boltban megvásárolható átlagos terméknél.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés