Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
nincs újabb hír a témában? érdekelne, mert jó lehet...
-
Sanya
nagyúr
és mennyit eszik a lézertévé? 1-2kWh?
-
dezz
nagyúr
Remélem, ez nem a hasonló magyar találmány (Holografika Kft. féle"Holovízió") koppintása... Bár lehet, hogy a cikkbeli az a többihez hasonlóan sima stereo-3D.
Matamata: Három lézerdióda van, de azokat azért alaposan meg kell küldeni ahhoz, hogy egy nagyobb felületen eloszlatva elegendő fényességet biztosítson.
Egyébként a Planetáriumban még talán működő Lézerszínházban már vagy 12 éve alkalmaznak egy olyan piezoelektromos elven működő, nagyon gyors "lézer-eltérítést", amivel már akkor lehetett volna csinálni lézer-projektort, a CRT-kre jellemző pásztázós módszerrel. Megfelelő távolságból hatalmas és teljesen éles, kontrasztos képet lehetett volna vetíteni vele. De érdekes módon azóta sem hallottam hasonlóról. (Egyébként előtte ilyen elektromágneses-tükrös eltérítést használtak, ami csak egyszerűbb ábrákhoz volt elég. Az volt a terv, hogy számítógépesítik az egészet, real-time 3D effektekkel, stb. Én írtam a programot, egy próba is volt, aztán egyszercsak bejelentették, hogy lefújva, mert nem fér bele a keretbe, pár évig még megy tovább az eredeti műsor, jó az.
)
csibra: SLED? Az meg mi? (Nem találok ilyet, csak ezt.
)
-
-
Matamata
aktív tag
Egyetemek éjszakáján Győrben tartott előadást egy prof a félvezető lézerekről és a végén kitért a tv-kre is.
A lézer tv-ben 3 félvezető lézer van amik előállítják a három alapszínt. Ez elég ahhoz, hogy a teljes színspektrumot lefedjék. Erre semmilyen más technológia nem képes és mivel csak három lézer diódát kell működtetni a fogyasztása is kiemelkedően alacsony lehet. Az egyetlen probléma hogy nagyon drága előállítani a szükséges félvezető anyagokat.Mindenesetre jó lenne ha hamar elterjedne ez a technológia, mert akkor talán lejjebb mennek a gyártási költségek és végre megtapasztalhatnánk a lézer nyújtotta csodás képminőséget .
-
törölt tag
magas kezdőár? mikor a plazmatv megjelent a boltokban, az egyik bevásárlóközpontban a 4.5 milliós plazma mellé ingyen Suzuki járt
-
Devid_81
félisten
Uhh, remelem mihamarabb lathatunk belole parat a boltokban...legalabb megnezni mit tud eloben...megvenni draga lesz ez meg egy darabig
-
csibra
tag
Persze. Valahogy sosem jönnek ezek az új csodatévék. Látott már valaki nem egérmozi méretű OLED-et? Vagy annak utódját az SLED-et? Majd akkor hiszem el, ha meg lehet venni mondjuk a Saturnban.
-
orbano
félisten
válasz
#95904256 #16 üzenetére
persze, itt most arról van szó, hogy a pofádba' van-e az 1 méteres monitor a 15nm-es szobában, nem arról, hogy a perfifériás látómező, meg a kutyafaxa hova lóg meg hova nem lóg. nagyságrendbeli különbségek vannak az 50cm vs. 100cm és a 16:9 vs 4:3 képarány összevetése között
de ezt már nem is igazán neked mondom, asszem te érted miről van szó.
-
TK36
aktív tag
"Sikerült ugyanis megállapodni kínai vállalatokkal arról, hogy májusban megkezdik a készülékek gyártását." - na, szerintem ez az egyik sérülékeny része a dolognak. A másik meg az nagyon magas ára; bár egy első szériáknál még magas is szokott lenni.
De - sajnos - a környezetvédelmet, mint itt is a mags árral kell megfizetnünk.
Azért várom, hogy ebből a dologból végül mi is fog kisülni. Remélem 3-5 év múlva nem lesz halott dolog ez ill. nem múlt időben beszélünk róla. -
Én üdvözölnék mindent ami kiszorítja az LCD-t, de jelenleg annyira olcsó előállítani, hogy egy darabig biztos ez marad a fő irányvonal.
mod:
már a TN panel nyugdíjazásával is beérném elsőre. -
orbano
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #13 üzenetére
a képaránynak nem sok köze van ahhoz hogy mekkorának látod a kijelzp képét.
-
orbano
félisten
azért az gyanús, hogy a plazmatévéhez hasonlítják a fogyasztást, nem pedig az LCDhez...
-
Trolluska
tag
Nekem is a Grundigom 14 éves, és csak néha van vele némi probléma, úgyhogy még néhány évet biztos kihúz.
@Integra: 2 méteres TV-ét hova rakjak a 16nm-es nappaliba??? Moziban is utálom ha a kép fele a perifériás látómezőmben van, vagy felirat esetén úgy jár a fejem mint az írógép... -
vtechun
veterán
na, remélem befutnak ezek a tv-k, mert akkor ilyenre cserélem majd az LCD-t
-
TESCO-Zsömle
titán
"Jelenleg tíz- és tizenötezer dollár közé saccolják az árát" A 100"-osnak, vagy az egész paletta esik majd ebbe az árba??
Kíváncsi lennék egy 30-40"-os változat mennyit kóstál majd...
-
Móci
addikt
Jónak hangzik nagyon, de remélem lesz is belőle valami.
-
Vico87
tag
Azért eléggé marketing-szagú a cikk. Sok részletet a balladai homály fed.
-
paprika
aktív tag
Engem az nem fenyeget h ilyen tévém legyen . Még a régi hagyományos tévé van már vagy 10 éve és seemi baja. Tű éles...
-
Trolluska
tag
100" ??!!
Nekem jó lesz 50"-ben is 3-4 év múlva, addig ha zuhan az ára 1500$ környékére, akkor reális alternatíva lehet az LCD-nek, plazmának. -
FRENK1988
veterán
Egy két jó helyre kellene eljutatni mintapéldányt és ha van értelme mint itt is látszik felkarolják.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- E-roller topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Kuponkunyeráló
- Külpolitika
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest