Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Inkább végre adna ki valaki egy fapados, magyar, klasszikus kiosztású (nagy enter, num pad, nem összeömlesztve az egész) mechanikus billentyűzetet, normális minőségben, 10k körüli áron. Esetleg egy-két multimédiás gomb még elfér, hangerő meg hasonlók, egy fekete megy egy fehér verzióban és kész.
Vegulis, Cherry G80-3000-et gyartottak feherben is, feketeben is, elvileg letezett mindenfele szinu kapcsoloval, nem csak a default kekkel, volt belole nemet vagy UK kivitel, nem csak egysoros amerikai
Csakhogy:
- nem nagyon kapni
- horror ara van. (~100USD)Aztaqrva, volt belole magyar verzio:
Kar, hogy 5-6 eve nem lehet Cherry billzetet kapni idehaza, kulfoldrol meg nem lehet magyar kiosztassal rendelni oket
-
MZperX75
addikt
Ja a nagynénikém 32 évet élt kint Bécsben ,ő is csinálta,de az alap kaució kb 8-10.000 Euro,a mai lóvéba át számolva,amit a költözés után azaz,30évnyi bérlet után megállapítottak,aztán mindent levonva kapott 3000-et,persze jól hangzik,ez olyan hogy lízingelsz egy kocsiz havi 30-40ezerért addig amíg használod,de soha nem lesz a kocsi a tied,de a kezdőrészlete 300.000Ft-volt.
A tény az hogy más a rendszer náluk,kevesebb "lakónak" van saját ingatlanja tulajdona,de viszont mire eléri a nyugdíj kort, addigra 40-100ezer euró megtakarítással rendelkezik (magánnyugdíj+biztosítás stb az "átlag nyugdíjas" mert a nyugdíj az az ottani pénzhez képest is igen kevés azt hiszem max 1200 vagy 1500Euro(a miniszterelnöknek is).Persze nem az ittenihez.
A Nemetekről ugyanez mondható el. -
korion
senior tag
Bécsben úgy van,h minél tovább fizeted,és írsz alá annál olcsóbb!
660 euro+ 100 a lakbér!
és bent a belváros!
nem a 10-dik kerület,ha már ennyire ismered!
a másik lány nem fizet összesen 200(szobáért),de ő a 10dik kerültében lakik!(2 nagyon szép Német lánnyal!)
ugyan is Ausztriában még mindig ingyenes a felsőoktatás!az a környék is tök nyugis,csak nem a belváros!(15perc a belváros 2 metróval) -
korion
senior tag
Én semmit nem csináltam!(csajoztam)
az egyik lány karaoke discoban dolgozik!
másik Bécs egyetlen vegetáriánus éttermében!Anglia egy rakás fos most már!(13 évesek késelnek meg,szarúl fizetnek,nincs rendes tb!)
Németországban ott van a kutyaropi csomagoló!
5 euro/ óra!szállást adnak.
másfél hónapja dolgozik kint és 1100 eurot keresett!bár ott van vmi kavarás,mert 2 hetet dolgozol 1 hetet nem!mármint Németországban! -
most az euro nem 300 (de még lehet), és nem 250 (de még lehet). én szeptemberben voltam kint, és egész egyszerűen megkérdeztem a volt munkatársaimat, akikkel régen együtt dolgoztunk, és akikkel úgy néz ki, hogy újra együtt fogunk, hogy mire mennyit költenek. próbáltam nem átszámolni forintba, hanem ahhoz viszonyítani, hogy a nettó fizetésnek ez mekkora hányadát viszi el. de ettől az az 6-800 euró, amit egy háromtagú család a kajára költ, még mindig sokkal több forintra átszámolva, mint amennyit itthon költenek ugyanerre. szépítkezés, bulizás, öltözködés külön kassza, és ebben nincs benne. benne vannak viszont a gyerekre eső költségek.
én nem tudom, hol láttál te berendezett és gépesített 3szobás lakást 660 euróért, internettel, tokkal vonóval, ahol 100€ a lakbér. ha a lakbér 100€, akkor mire fizetsz 660at? felteszem inkább a 660€ a lakbér kaltmietével, a 100 pedig a villany, a fűtés, meg az internet. megjegyzem a 800€ is baromi jó ár egy berendezett háromszobás lakásért. legalábbis ott, ahol én nézegettem (salzburg tartomány).ha vetted volna a fáradtságot, és végigolvastad volna, amit írok, sehol sem írtam olyat, hogy nem éri meg, sőt, pont az ellenkezőjére utaltam a bevándorlásokkal. anyagi szempontból maradni nem éri meg (kiesett bevétel minden hónap, amíg itthon dekkolok), de ezt az asszonynak képtelenség megmagyarázni.
-
MZperX75
addikt
És te mit csináltál Ausztriában?Ha szabad kérdeznem....
(csak a kíváncsiság hajt,de nem kötelező válaszolnod)Ausztriában nem keresnek túl jól a "néger munkások" az biztos,viszont valóban ott még nincsenek a kaja árak annyira elszállva,van ami hasonlóan jó áron van mint nálunk,jó minőségben viszont van ami jóval drágább,persze ez az egyéni igényekhez mérten.
Az energia+lakás 2x 3x drágább ,mint nálunk plusz az összes szolgáltatás.
Németországban 2x drágább minimum a kaja,energia,net stb nem kapsz meg mindent,
silány minőség az kilőve.
Viszont a néger munkáról nem tudok jót mondani,aki néger munkát csinál Londonban..az .éhezik max egy szobát bérel,viszont ugyanzt a munkát Anglián belül vidéken csinálja ,az többet keres nem csak egy szobát,hanem egy lakást bérel és mellette sok lóvét rak félre,tehát változó,sokat függ ,hogy az adott országon belül hol van az illető,Valószínű kisvárosokban vidéken jobban elvan az ember.
Az idény meló,az nem valami jövedelmező,az biztos.
2 barátom Lakik Angliában(London+Rugby) ,egy unokatesóm Londonban Az öcsém Londonban,az egyik barátom Madridban, a legrégibb barátom Németországban, és még sorolhatnám,nekem viszont itthon is jóhétvégén indulok Ausztriába, átugrom Svájcba,,majd 1 hónap múlva viszont a majd a nemeteknél haver meglátogatom valamikor decemberben -
korion
senior tag
Ausztriáról beszéltem!(ott voltam többet.)
édesanyám Hollandiában dolgozik!(idénymunkás)
és mikor jön haza,hozz vagy 50kg édességet!
haza jön este megkérdezzem az árakat!mindig van vmi akció kint amit megéri megvenni!(3 fizet 4 kap,stb..) és nem azért,mert holnap megromlik!
-
korion
senior tag
nem azt mondtam,h a bevándorló veszi meg,hanem mondjuk az Osztrák állampolgár!
Én ott voltam!
amikor 300 ft volt az euro drágábbak voltak az élelmiszerek,de,ha 250-260 számolom egy árban voltak,sőt a sajt,a vajas toast kenyér olcsóbb volt!(300ft euro árnál)
szépítkezést,bulizást nem szabad átszámolni,mert az drágább kint!
de,ha azt nézzem,h a fizetésük hány % költik el rá,és itthon hány %,akkor még mindig olcsóbb!
ugyan úgy a lakás is!(albérlet)
660 euro egy 3 szobás lakás!(mosógéptől kezdve internetig minden van!)
100 euro a lakbér!!!!!!!!!!
2 lány lakik ott akik nem spórolnak és úgy annyi!
a lényeg,hogy itthon majdnem a fele pénzed elmegy a lakásra!(ha többen fizetitek!)
kint az 5-6 része!mosogatói állással keresett 1100 eurot!(15 napra 12 órában)
a másik 9/óra euroért pultozott!
+13-14 havi fizetés,
németeknél "csak"13!unalmas azt olvasni egyfolytában,h "nem éri meg"!
pedig,ha nem egy hétig,hanem egy napig kellene dolgoznod érte,lehet mindjárt más lenne helyzet!EZÉRT LEGYEN EGY 2012 KOCKÁK FELKELÉSE!(több fizetésért,jobb gépekért,és mindenkinek Roccat egér,hogy ne legyen ínhüvelygyulladásunk!)
bocsika mindenkitől az offért,de én "majdnem elsírtam" magam mikor meg láttam,h mi megy kint,és mi megy itthon!!!!
-
Metalfan
senior tag
Nagyon ízléstelenül néz ki szerintem, biztosan nem én vagyok a célközönsége ennek a ...billentyűzetnek
Maradok a sima, mezei bill-eknél, kocajátékosnak az is elég.
-
korion
senior tag
telibe találtad!
és már annyiszor megbeszéltük,hogy itthon 90ezer az átlag fizetés,kint 250-300 ezer a szar fizetés!
mindezek mellett olcsóbb az élelmiszer,mint itthon!de igazatok van!több mint 2 hetet dolgozni egy bill.ért nem éi meg,de ha 1-2 napot kéne érte dolgoznod,akkor lehet megérné!(nekem biztos!)
üdv! -
MZperX75
addikt
Nekem ez jut az eszembe !
Gamer cucc vér istván
-
bteebi
veterán
Hát szerintem nem csak bénán néz ki, hanem gagyinak is hat szegény
. Mondjuk a modularitása és a háttérvilágítása tetszetős
.
-
5ent1nel
aktív tag
Hát... nekem marad a Giga Aivia K8100 (fekete, Magyar kiosztású), mert az még néz is ki vhogy - és jó áron jutottam hozzá!
-
SkyS1gn
félisten
Ez igen jól mutatna a R.A.T. 5öm mellett
Ennyi pénzért és még nem is mechanikus... enyhén szólva nem éri meg! -
Kashim
őstag
Komolyan kíváncsi lennék hány darabot adnak el egy ilyen termékből, hogy megéri rá emberidőt pocsékolni egy vállalatnál. Mondjuk ahogy ez kinéz, túlzásba nem vitték a tervezést az biztos.
-
Szafter
tag
Túl komplikált
-
banhammer
veterán
Furcsa.
-
tvse1995
senior tag
válasz
enginev3.0 #21 üzenetére
És milyen jó lesz akkor nekem, nyomkodhatom az elképesztően kényelemes és pontos billentyűzetemet csak éppen nem lesz ami fogadja a jelet.
-
tvse1995
senior tag
Basszus a gépem alig ér ennyit.
-
enginev3.0
félisten
Hát ez.... nagyon nem szép
Látszik hogy az amerikai kölyköknek mi jön be... -
sing1ep1ayer
őstag
Jézusom, mi ez a förmedvény?
-
Archer
őstag
Igazi bazáros kinézete van, egy búcsúban a G.I. Joe készlet és a fröccsöntött dinoszaurusz között tudnám elképzelni. A "gémer" cuccok 90%-a ilyen giccses, ízléstelen, a szivárvány összes színében világító vacak. Igaz én soha sem tartottam magam egy nagy "gémernek" (gyönyörű magyar szó) de mi anno remekül elvoltunk a Quake 3-mal, UT-vel meg a többi hasonló kaliberű játékkal a 3k-s billentyűzettel meg a 4k-s egérrel.
Inkább végre adna ki valaki egy fapados, magyar, klasszikus kiosztású (nagy enter, num pad, nem összeömlesztve az egész) mechanikus billentyűzetet, normális minőségben, 10k körüli áron. Esetleg egy-két multimédiás gomb még elfér, hangerő meg hasonlók, egy fekete megy egy fehér verzióban és kész. Több értelme meg nagyobb piaca lenne mint ezeknek.
-
Bodz
nagyúr
Pár éve ölni tudtam volna egy ilyen külsőért. Most meg már inkább csúnyának tartom.
-
zone
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #11 üzenetére
És fele annyiba kerül
-
imibogyo
veterán
Tehetős nagyvadaknak = gazdag barmoknak.
Bocsi nem sértésnek szánom. De valahogy nekem is Vér István képe lebeg a szemem előtt.
-
zone
őstag
Ha moduláris kiegészítős billentyűzet, akkor még mindig inkább a mechanikus Azio Levetron Mech5.
-
Cathulhu
addikt
Számomra a gamer dolog ott kezdődik, hogy nem(csak) hagyományos wasd kiosztása van. A szines szagos oled kijelzős szemétért meg fizessen csak idősebb Vér István.
-
r-chee
őstag
A vadakat általában levadásszák, pláne a nagyokat....
-
Keksz03
senior tag
hát nem erre fogom lecserélni a G110-et az is biztos!
nekem túl...túl...sok, talán ez a megfelelő szó, de biztos vki ettől csöppen el!
-
ha moduláris billentyűzetre gondolsz, mint hasonlóra, akkor szerintem nem. bár a logitechnek volt/van(?) egy dinovo media desktop névre hallgató kreálmánya, amelyről szintén el lehetett mondani, hogy moduláris volt (a numerikus billentyűzet különálló rész volt a fődarabtól), ráadásul wireless, viszont annak az ára is inkább 300 dodó volt újonnan, mint 200 (talán 5-6 éve akartam venni, akkor volt 55000 forint). a dizájn meg a saitekre jellemző, és a gamer kategóriára is. ezek sajna (?) ilyenek.
-
Miért kell a gamer cuccoknak ocsmánynak kinézniük? Valami letisztultabb formavilággal hasonlót nem lehet kapni? Mondjuk 200 dodóért mindegy, csak kíváncsi lennék...
-
Gyufaaa
veterán
Tetszetős.
-
mit nem adtam volna egy ilyenért még megboldogult eq2 játékos koromban...! talán majd a teso-ra beszerzek egyet. remélhetőleg addigra mechanikus kivitelben is elkészül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Cyborg legújabb beviteli eszközének vételára sokak számára emészthetetlen lesz.
- Milyen videókártyát?
- Realme GT 5G - versenyképes
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Suzuki topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest