Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz taiji #589 üzenetére

Ja, nagyon beteg, ahogy a görbelét, villódzását lemásolták a CRT-nek, meg a foszforkijelző halványodását, borostyánsárga vagy smaragdzöld színét, alacsony felbontást. Pár percig biztos élmény is, de engem hosszú távon idegesítene. Ennyi erővel akármilyen terminálban beállítok fekete hátteret, ilyen sárga vagy zöld fontokat nagyobb méretben, leveszem sor/oszlopméretet, csökkentem a kurzor villogási sebességét, és majdnem ugyanott leszek nosztalgiában, idegesítő dolgok nélkül. Különben is, aki nagyon badass, teletype printeren tolja :DDD Ilyet nem volt szerencsém használni, de egy mc-vel vagy asciiquariummal megkínálnám, hogy mit szól hozzá :DD Akár meg emulációval is meg lehetne csinálni, még a hangját is emulálhatnák (a CRT-n meg annak a magas frekis sípolását), ahogy nyomtat, de voltak belőle az IBM-től ilyen elektromos írógépes változatok, ahol ilyen gömbfejből vágódtak ki a betűk a papírra, nem mátrixszal nyomtatott.

Nemrég épp Arch alatt fekete-fehér X-et akartam csinálni MacOS5-ös meg Win 3.1-es skinhez IceWM alatt, de sajnos a xrandr csak az azt hardveresen támogató kijelzőknél tudja a színtelítettséget csökkenteni, laptopkijelzőn meg LCD/LED monitoron nem. Így meg csak trükközni lehet, hogy fekete-fehér skin és színek, fekete-fehér háttérkép, de pl. az ikonok és az alkalmazások színesek maradnak, mondjuk annak is van egyfajta neo-retrós jellege, főleg, ha a grafikus elemek nincsenek felskálázva elefántméretűre, hanem modern magas felbontáson használja valaki :D Esetleg kompozitorral lehetne még megcsinálni ezt a fekete-fehéresítést, a KDE4, és korai KDE5 tudott ilyen effektet kikapcsoláskor, de sajnos az újabb Plasma5-ből kivették ezt a képességet, a Compton meg nem tud ilyet.

Új hozzászólás Aktív témák