- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- iPad topik
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zlika
aktív tag
válasz
korpicschess #20898 üzenetére
Mondjuk én csak a gyári eldzsíhez tudtam hasonlítani az alap apple fülest.Na ahhoz képest sokkal jobb volt.Bár nem nehéz...
-
P-SZ-S
aktív tag
válasz
korpicschess #20896 üzenetére
Egy tipp: Apple fülessel ne próbálj zenét hallgatni. Nekem Ipod Touch 4G mellé volt és botrányos a minősége.
-
Zlika
aktív tag
válasz
korpicschess #20894 üzenetére
Én ipod-hoz valót teszteltem,szerintem azon nincs mikrofon.De van egy olyan sanda gyanúm hogy a mikrofont és a gombokat nem kezeli a 2x.Mondjuk a gombokat kipróbálhattam volna de nem tettem...
-
Zlika
aktív tag
válasz
korpicschess #20892 üzenetére
Úgy érted ipad/phone fejhallgatóhoz?Mert akkor igen.Én barátnőm "ifüles"-ével használtam.Nem rossz...
-
korpicschess
veterán
Hi!
A jack dugorol tudja valaki, hogy iKompatibilis-e? -
sixer66
senior tag
2.6.32.55-cyanogenmodrmcc@tenkian kernel van a 2X-emen. Nem ismerem ezeket a kerneleket, de érdemes lecserélni másikra? Erről tudtok mondani véleményt? Ha van másik jobb kernel, ajánlanátok valami jót?
-
Endless
aktív tag
Mostanában ha rádugom töltöre a telefont kikapcsol ha feltoltott. Csak ha kiveszem az aksit úgy indul el. Nova Hd-t használok. Most feltettem másik kernelt de nem változott semmi. Ez mitől lehet?
-
Dusee
őstag
válasz
#99499520 #20879 üzenetére
igazán nincs mit
ha gyári romot úgy se használsz, akkor nem lesz itt probléma, sok jó custom rom van rá.
nekem stabil a cm9, mint mondottam, amióta az van a telón egyszer nem fagyott le.
cm9 alá van oc-s kernel (most már 2 is asszem), 1,5GHz-ig lehet vele húzni a telót, de az nagyon felesleges, érdemben nem lesz gyorsabb a rendszer, csak az akksit zabálja.
jó kis közösség ez, általában segítőkészek vagyunk(#20884) kmisi99: tényleg nem egy n8, iphone 4/4s a kamerája, de nem olyan szar, kukkants csak be a fotók/videók mobillal topikba, a nagy átlagnál jobb a kamerája
és tudod, van az a mondás, hogy "attól, hogy a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye".
nem árt ha tudsz is fényképezni, nem csak az exponáló gombot nyomogatni össze vissza, és lesz amilyen lesz alapon fotózni
meg a cm9/cm7 kamerájára ne nagyon alapozz, köztudottan szar minőségű képeket csinálnak, meg jelenleg béta a kamera benne, lesz az még jobb is. -
Naras
őstag
Hát, ez a Lite Battery Driver úgy tűnik jobban zabálja az aksit, mint a több hónappal ezelőtti kernel... másnál mi a tapasztalat? Lehet még kell neki kis idő, hogy beálljon... érdemes lenne feltolni fölé a legújabb Temasek ROM - ot?
Nekem még a Nightly 204 van... -
dergander
addikt
konkrétan nemtudom,de a dupla mag kihasználásnak sok köze van hozzá...
-
dergander
addikt
nekem most a CM 9 + 3.0.8Kernel nagyon adja,szerintem már kezd alakulni
-
deminos
aktív tag
válasz
Rover623 #20859 üzenetére
Általánosságban biztos igazad lenne, de én nem az a típus vagyok aki azért ír ide, mert kényelmesebb neki, mint megkeresni. Egyszerűen nem találtam választ a kérdésemre a gugli segítségével, ezért fordultam a fórumtársakhoz.
Egyébként ezt a témát a másik irányból is meg lehet közelíteni. Az "öregek", ha nem adják át a tudást a fiataloknak, akkor nem lesznek okosabbak és így valóban az lesz, amit írtál.
Ergo nem a kérdezőkkel van a baj, hanem akik nem válaszolnak, pedig tudnának. Tudod nem mindenki ért mindenhez.Ui.: "Ki a f*sztól fogtok kérdezni, ha kihal a mi generációnk...és pláne arra leszek kiváncsi, hogy mit fog szólni a kölykötök, amikor minden kérdésére csak kamilláztok...
"
A válasz nagyon egyszerű: Megmondjuk, hogy ott a google, keresd ki.
Tudod a "gyerek" tanul az "öreg"-től.Ui2.: Részemről befejeztem, nem akarom ennél jobban összeszemetelni a topicot.
-
spacer
aktív tag
Ismer valaki olyan rendszerszoftvert, ami hívás közben halkítást engedélyez?
Mielőtt vki hülyének nézne, a telefonon minimumra van véve a hangerő, de el kell tartanom a fülemtől mert megsüketülök úgy üvölt.
Kang féle CM9 alatt produkálja. -
Algotis
addikt
sziasztok!
szerintetek az normalis hogy 5 nap hasznalat utan nem mukodik a hangszoro csak ujrainditas utan? egyszeruen nem ad ki hangot csak ha ujrainditom. igy kb megint 4-5 napig birja aztan ujra kell inditani.
hw vagy sw a problem?
udvozlettel
Algotis -
sixer66
senior tag
Hiba a widget betöltésekor...Ezt irja ki a telefonom. Lg optimus 2x, cyanogenmod 7.2. Valakinek valami ötlete?nem is tudok widgetet kirakni.
-
Rover623
félisten
válasz
deminos #20854 üzenetére
De bizony komoly...
Rossz irányba mentek gyerekek, de nagyon...kiwi vagyok, 20-30-50 év múlva mi lesz itt...
Ki a f*sztól fogtok kérdezni, ha kihal a mi generációnk...és pláne arra leszek kiváncsi, hogy mit fog szólni a kölykötök, amikor minden kérdésére csak kamilláztok...Ne vedd magadra...általános...
-
vadonka
csendes tag
válasz
Hopkins_001 #20857 üzenetére
a bootloader üzemmód kinyírható ha valaki nagyon béna, de a low level flash mód amit az nvflash is használ nem, azzal meg mindent vissza lehet állítani, szóval az egyetlen módja a totál téglázásnak a mikrosütő
-
Hopkins_001
tag
Sziasztok! Miui rom alatt mennyi szabad memória van alapból? gyári 2.3 borzalmasan keveset tart fent,idegesít,hogy egy böngészőt kilő,ha lerakom háttérbe.
-
Dusee
őstag
válasz
#99499520 #20847 üzenetére
ugyan azt tudom mondani mint kmisi99, sajna én is csalódtam a telefonban, de főleg az LG-ben, és nvidia-ban, a support szörnyű
nem vennék még egyszer ilyen telót, de azt sem bántam meg, hogy megvettem.
nekem a cm9 stabil, én simán ajánlom napi használatra ha nem hiányzik a videózás, és hw gyorsítás (én már 1 hónapja cm9-et használok, nem váltanék vissza gb-re).
nekem az akku elég gyenge, 1 napot megy el egy töltéssel (bár én aztán nyúzom, folyton 3g+wifi-n van, napi 2-3 óra játék, háttérben egyfolytában megy a facebook, fb messenger, sugarsync, viber, stb. stb.).
defy-nél halkabb a hangszórója (nem a hívásokhoz használatos, hanem a kihangosító).
én a custom "supportot" nem írnám le, mert eléggé sokan csinálnak a telóra romokat, kerneleket, pl. cm9-ből is van 4-5 féle, amik napi rendszerességgel frissülnek, tehát annyira nem szar a helyzet (gb-re meg van vagy 2 tucat alternatíva, ha nem több).
brick-elni a telót meg elég nehéz, majdnem minden helyzetből fel lehet éleszteni smartflash-el, én még nem hallottam/olvastam olyat, hogy valaki levélnehezékké varázsolta volna a telót.
minden negatívuma ellenére jó telefon ez, és nem utolsó sorban olcsó is.
defy-nél 100x jobb, tehát ha váltasz erre szarul nem jársz, bár én lehet spórolnék inkább egy sgs2-re. -
Rover623
félisten
válasz
deminos #20852 üzenetére
Tényleg az vagy.
Bár igaz a mondás: aki nem kérdez, az is marad...te kérdeztél, szóval nem vagy menthetetlen.
Viszont hosszútávon az az igazán hasznos, ha első körben magad próbálod megválaszolni a kérdéseidet...ha erőfeszítéseket teszel a tudás megszerzésére, és nem arra vársz, hogy készen megkapd.
Pláne ilyen esetekben, ahol nem kell problémát megoldani, nem kell szintetizálni, stb.
Sima lexikális anyag...erre pedig manapság első közelítésnek nagyon jó a gugli...még én se szégyellem használni. -
Balázs1986
őstag
válasz
sixer66 #20832 üzenetére
Pedig az nvflash 100%, hogy 5.valahanyast tesz fel...
Gondolom elsőre azért a 4.0 indult el, mert az nvflash hibával leállt, nem telepített. Hogy ennek mi oka lehetett...passz. Valószínűleg nem tudott kommunikálni a telefonnal, de ennek kismillió oka lehet.
Na de végül csak sikerült, az a lényeg -
kmisi99
addikt
válasz
#99499520 #20847 üzenetére
Háát én ellene vagyok ennek a telónak nagyon sokat szenvedtem vele de végül találtam 1-2 romot ami egész jól viselkedik. A legfőbb gondom nekem az volt hogy ott van a 2 db mag benne azt olyan gyors mintha egy gyengébb 1 magos 1ghz es lenne és nem volt szép folyamatos a használat pl a görgetés meg ezek. Bár ez a ics sokat segített és elég korrekt lett így. De azért szerintem más is írja le a véleményét.
-
kmisi99
addikt
válasz
#99499520 #20845 üzenetére
Hát itt maga a teló proci gyártója nem adja ki a forráskódot így csak az lg szutyok rendszerére lehet alapozni és abból kihozni valami. Lesz gyári ics kb szeptemberre jó ha kész lesz. Na meg szép lassan már szivárognak az ics romok nekem is az van már kb egy hete fenn és viszonylag már korrektek szóval szinte minden működik és viszonylag stabil de azért van vele probléma.
-
sixer66
senior tag
Nem tudom hogyan, de sikerült, felkerült az 5.0 és felrakta a Cyanogen-t.
-
sixer66
senior tag
Kiírja a telefon mikor Nvflash-t elindítom, hogy S/W Upgrade és ott áll. Újraindítom a telót hangerő le+ bekapcsolás és még mindig a 4.0 indul el, pedig a program 5.0.
De viszont ki is ír hibát mikor elindítom az Nvflash-t, mégpedig ezt: failed executing command 14 NvError 0x120000
command failure: partition download failed
mit nem csinálok jól :S -
Dusee
őstag
válasz
deminos #20825 üzenetére
nekem 72 a max, de azt is csak úgy, hogy itt van a router mellettem 2-3 méterre, ha kicsit távolabb vagyok tőle akkor nekem is 65.
szerintem 72-nél nem tud többet a wifi modul, ha jól emlékszek haverom iphone 4-e is "csak" 72mbps-t tud.más: melyik baseband-et ajánljátok, amivel jó a telefonálás minősége?
most v20q-s 725 van, de néha nem értem amit mondanak telefonban, vissza kell kérdeznem 5x mire megértem
köszi -
kmisi99
addikt
válasz
#99499520 #20834 üzenetére
Hááát. Cm9 még csak ilyen kiszivárgott alfa van. Az lg programozói nem tudnak programozni az nvidia meg nem adja ki a forráskódokat így romok tekintetében elég szedett vedett. Próbálnak rá fejleszgetni de nem a legkönnyebb. Az akksi egész jó ha valami normál rom van rajta gyárival borzalmas. Eddig nem hallottam téglázásos esetről és én eddig kb 200x vettem ki az akksit pl fagyás és hasonlók miatt.
-
sixer66
senior tag
válasz
Balázs1986 #20830 üzenetére
Nem akarja csinálni. Mondjuk amit mutattál, az nem akarja csak a 4.0-át felrakni rá, de 5.0-át is leszedtem, de azt se akarja felrakni valamiért
Jól belekontárkodtam -
MrChris
nagyúr
melyik alkalmazásra állítsam az Lg notificationt hogy állandóan világítson az alsó gombsor? Már próbáltam párat...
-
sixer66
senior tag
válasz
Balázs1986 #20830 üzenetére
megcsináltam, hogy rádugtam gépre de a script a 4.0-ás clockworkot ajánlotta fel.
-
deminos
aktív tag
válasz
Balázs1986 #20827 üzenetére
Egy kicsit fogalmazhattam volna jobban is, mert így félreértés lett belőle.
Nem tudok ennyivel másolni (én is örülnék neki, ha menne ennyivel), hanem ezen a 65Mbit/s-s értéken "szinkronizál" be a routerra max (bármelyikkel is próbáltam).
Pl.: Ismerős Iphone 4-e már 104 Mbit/sel "szinkronizál" be, ami nem jelenti azt, hogy ezen a sebességen másolna vagy netezne.
Tehát csak arra vagyok kíváncsi, hogy mi lehet az oka, hogy "csak" ennyit tud? -
Balázs1986
őstag
válasz
sixer66 #20829 üzenetére
Egyelőre még ne flash-elj gyári romot, se régi custom-ot.
Ez a leírás 5.0.valahanyas cwm-et rak a telefonra, ha megcsinálod a 0-4. pontokat. Próbáld meg, elvileg működnie kell.
(a SU303.zip-re nem lesz szükséged) -
peter_27
aktív tag
válasz
sixer66 #20826 üzenetére
A clockworkmod-nak mi a verziószáma? Ha 5.x.x.x akkor próbálj egy másik romot feltenni, ha viszont 5.x.x.x-nél alacsonyabb, akkor frissíteni kéne a clockworkmod-ot, ami így, hogy nem bootol a rendszer már nehezebb lesz. Mert vagy smartflash-el felraksz egy gyári rom-ot, vagy keresel egy nagyom régi custom romot ami még felmegy ezzel a clockworkmod-al.
-
Balázs1986
őstag
válasz
deminos #20825 üzenetére
Mivel tesztelted a sebességet? Az sem mindegy.
6-700Mbps körül van az n max-ja, ha jól emlékszem. De ahogy írtad, az mindenképp egy elméleti maximum, akár 300Mbps, akár 700Mbps. A 65Mbps egy teljesen normális érték n-es routernél szerintem. Ismerve a 2X wifi képességeit, én baromira meglepődök ilyen sebességnek is
(De ha belegondolsz, a teló sd kártyájára sem tudsz írni többszáz Mbps sebességgel. Egy class10 kártyára max kb 80Mbps megy az írás (és akkor már igencsak örülni kell).)sixer66: Elsőre lehet, hogy lassú, várj 3-4 percet. Ha nem oké, csinálj egy dalvik wipe-ot is, azt nem írtad, hogy csináltál volna. (A ClockWorkMod-od új? Régiek (3.x) nem szeretik feltenni a Cyanogen Rom-okat. Próbáld feltenni 5.x verzióval.)
-
sixer66
senior tag
Ide is felteszem kérdésem, remélem nem baj!
Szerettem volna rendszer cserélni Optimus 2X-emen. Leszedtem több cyanogenmod romot is.Felraktam telóra a clockworkmodot is, ugye azzal tudom telepíteni. Elindítottam a telefont hangerő le+bekapcsoló gomb.-Bejött a program, ott wipe-oltam, plusz cache wipe ot is csináltam és utána egy külső memórikártyáról kijelöltem hogy telepítse fel az új rendszert. El is kezdte telepíteni futott a kis csík, de elég gyorsan végig is szaladt. Rebootoltam a telefont és bekapcsol odáig jut el hogy LG logó jelenik meg és áll, nem lép tovább..Mihez kezdjek?
Az nem tudom mennyire számít, hogy félig volt feltöltve a telefon. -
deminos
aktív tag
Csak úgy kíváncsiságból valaki tudott már 65mbit/s-nél nagyobb sebességgel csatlakozni a routerjához?
Vagy feltehetem úgy a kérdést, hogy n-s wifi modul van a telóba, aminek ugyebár 300mbit/s az elméleti max-a, akkor miért csak 65mbit/s amit el tudtam érni eddig? -
Rover623
félisten
válasz
vadonka #20821 üzenetére
Március 20.-i kerneled felrakása után a teló nem tudott automatikusan feljelentkezni, kézzel kellett "felhúznom" a szolgáltatóra (pont mint a korai ICS build-ek esetén).
GetRil ismeretlen Baseband-et jelzett!
Több RIL-t is kipróbáltam, helyzet nem változott...ráadásul két nap alatt kétszer is előfordult, hogy telefonhívás befejeztével csontra fagyott, akku ki-be segített csak.
Visszaálltam a márc. 11.-i verzióra... -
snipr
aktív tag
válasz
vadonka #20821 üzenetére
http://www.techno360.in/linux-merged-with-android/
The first change users can notice is, you can compile the Android code in Linux 3.3 and it will boot. This release will make building kernels for custom ROMs easier, allowing developers to use the source of kernel version 3.3 and later almost unmodified on devices. In theory, it should now also be possible to boot Android with the 3.3 kernel on any device, provided you have the correct drivers.
-
vadonka
csendes tag
válasz
korpicschess #20816 üzenetére
3.0.25-ös kernelre sikerült frissítenem, de csak cm9-hez jó és nem is mindenkinek bootol. szóval van még mit csiszolni rajta
az eredeti a 3.0.8 az su660hoz készült ami a koreai testvér
-
kmisi99
addikt
válasz
korpicschess #20811 üzenetére
Ez mi?
-
dergander
addikt
néztétek hogy már az XDA-n fejlesztik a 3.0.8 kernelt ICS alá,talán csak csak megtörik a jég
-
madmike
őstag
Milyen megoldast tudtak arra ha szeretnem galeriat jelszoval vagy mintaval levedeni?
-
vadonka
csendes tag
válasz
korpicschess #20816 üzenetére
hát ezt most korai lenne megmondani, első körben szeretném, hogy legalább legyen annyira stabil mint a mostani kernelem
más fejlesztők is dolgoznak az ügyön, együtt többre megyünk.
-
andriska0725
tag
valaki légyszi linkeljen nekem egy ics romot 2x re, ami jól működik..előre is köszi.
-
vadonka
csendes tag
válasz
korpicschess #20811 üzenetére
már dolgozom én is a 3.0.x kernel projecten
a lite driver-hez kell egy pár töltési ciklus, hogy jó legyen és a DS után mindenképp kell egy battery stat wipe mert totál másképp számolja az értékeket.
szóval a menete:
töltsd fel, battery stat wipe, aztán használd amíg megy, majd töltsd fel megint, ezt ismételd meg 2x-3x. utána lesz érezhető javulás.
-
Rotate
veterán
válasz
andriska0725 #20812 üzenetére
ezt nevezik bootloopnak, nem kell megijedni, le kell töltened egy gyári romot, és Smartflashel rárakni a telefonra
nem rontottad el
bár az adataid elvesznek a telefon belső memóriájából...
elvileg minden szükséges leírást illetve linket megtalálsz az első hszben
-
andriska0725
tag
sziasztok. sürgős segítség kéne..főzött szoftvert akartam tenni a telómra, de valami gánya lett, be sem kapcsol..egy LG embléma villog..semmit nem tudok vele csinálni. légyszi segítsetek!
-
korpicschess
veterán
válasz
ntomka #20810 üzenetére
Értem. Nekem vadonka javasolta a 3-mast, szóval marad. Compcache nálam 100, többi alapbeállítás, meg bepipálva a dolgok (dalvik, sqlite).
Új temasek van:
NEW - Change Ic92366ed: free memory allocated by strdup
NEW - Change I7cef7a6d: fix memory leaking
NEW - Change I64b6f0a7: Fix file descriptor leak in read_num
NEW - Change I2126e87c: Fix memory leaking in the VM
NEW - Change I368a957a: Fix possible file descriptor leaking
NEW - Change I79911e41: bionic: fixed the race condition in dlmalloc_usable_size()Majd feltolom.
Illetve ennek is nagyon örülök:
[link]Wow!!!!!
[link] -
ntomka
nagyúr
válasz
korpicschess #20808 üzenetére
Powersave maxon, deadline ütemezőt használok, 50MB-os swap a compcache-hez, aggr memória felszabadítás, meg minden optimalizációnál van egy pipa. OC-t UV-t nem használok sosem.
-
ntomka
nagyúr
válasz
korpicschess #20806 üzenetére
Nekem baromi jó az új driver. A DS nem nekem való az ingadozása miatt. Sosem tudtam eldönteni, hogy most meddig fogja még bírni. Egy nagyobb fogyasztásnál úgy leesett a százalék, hogy konkrétan kikapcsolt a teló, miközben még elmenne több órát is.
Ez most jó, elégedett vagyok. Vadonka nagyon jó munkát végez.
-
korpicschess
veterán
válasz
ntomka #20805 üzenetére
Nem volt, de már feltöltöttem 100%-ra azóta. Úgy gyatra. Battery wipe-ról is írták, hogy tulajdonképpen tök értelmetlen, persze lehet van aki másképp látja, de elvileg nem csinál semmi hasznosat.
~1 óra 45 perc kijelzővel 42%-on állok. Most a DS verzióval kb 4 óra kijelzőt ment a telefonom, 2 nap készenléttel, nem 1 (reggel óta csak) nappal. -
ntomka
nagyúr
válasz
korpicschess #20804 üzenetére
Battery wipe?
-
korpicschess
veterán
Próbálta valaki a lite driveres vadonka kernelt? Nálam a DS-hez képest kritikusan szar.
-
andriska0725
tag
És a recovery menübe hogy tudok a legegyszerűbben belépni??
-
Dusee
őstag
hali!
kene egy kis segitseg.
tegnap felraktam a droidwall nevu progit, es azota nem hajlando a telo mobilneten kommunikalni.
olyan mintha ki lennenek kapcsolva az adatok, pedig bevan
mar toroltem a progit, ujrahuztam a romot de ugyan az...
valami otlet?
koszi elore is -
madmike
őstag
válasz
andriska0725 #20798 üzenetére
Szia!
Volt hogy nekem seakart menni az általánosan használt progikkal.
javaslom az unlockroot-ot, az fogja vinni.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Politika
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Windows 10
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Politikai mémek
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest