- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goxi
tag
Sziasztok! Kolléganőm elvetemült ötlete hogy hívásra használná a tabletet. Sim kártyát betetettük, Google kontaktot telepítettük, de nem igen látjuk a lehetőséget a hívásra (Viber is van fent, és arra irányít át GSM hívás helyett).
Tudtok segíteni lehet e használni valahogyan hívásra v felejtős. Köszi. -
Klon
aktív tag
Sziasztok!
Én még csak most ismerkedek a M10 Full HD Plus-szal. Nekem eddig minden ok, egy dolgot nem értek, a facebook app-ban miért nem találok sötét módot?
A droid legújabbra frissítve, és a facebook app is a legújabb....
Ha tudtok, segítsetek!
Köszi -
HoTaZo
addikt
Most jött egy újabb frissítés...
[kép]
-
válasz
<Adamsky> #107 üzenetére
Szia! Nekem is M10 Full HD Plus-om van, TB-X606X. A 4/128 GB-os verzió. 2022. január 5-ös az Android 10 biztonsági hibajavító verziója, TB-X606X_S300508_220107_BMP-t ír a rendszerfrissítés fül, ez a legújabb. A dobozon én ZA5V0041BG (1S)-t látok. A 2-ik generációnál én a CPU-ban láttam különbságet, annak MediaTek®Helio P22T a processzora, nekem Mediatek 8768 van benne, olyan Kirin 659 szint sajnos.
-
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok!
Nézegetem a "Tab M10 FHD Plus"-t (4/64 Gbyte, wifi only) ...
Kérdéseim:
• Jól látom, hogy a Gen1: ZA5T0081CZ, míg a Gen2: ZA5T0302SE?
• Mi a különbség a Gen1 és a Gen2 között?
• Meglepő módon több helyen is azt látom, hogy a Gen2 HD-n Android 10 van, míg a Gen2 FHD-n Android 9. Tényleg így van, ill. lehet-e az FHD-s verziót is 10-esre frissíteni?
• Mikori az utolsó sec. patch? -
sandró60
addikt
Ma vettem Lenovo tablet tartót.
Adtak hozzá kijelző védő fóliát
Kérdésem?
Ezen a tableten gyárilag van fólia?
Én úgy látom,hogy igen-vagy nem? -
sandró60
addikt
Kérdés?
Van ez a tablet Lenovo M10 TB-X50SF
Hogy tudom a géphez usb-vel csatlakoztatva W10 alatt a belső tárhely tartalmát megnézni.A windows felismeri csak a tárhelyet nem látja.
Mindent engedélyeztem,de mégse -
shelbygt
tag
Sziasztok.
Lenovo Tab M10 FHD Plus 10,3" 4GB/64GB Megér 43,000,- ft ot ? Használhato netezés , film nézés , stb? általános használat max. kisebb játékok. -
Manéni
csendes tag
Sziasztok!
Barátnőmnek most vettünk egy M10 TB-X505F tabletet. Most tanulja, még nem volt számítógépe. Nekem PC-m, laptopom van.
Az a kérdésem, milyen office-t, vagy world-öt ajánlotok rá letölteni? Vagy van rajta valami egyszerű, mert eddig nem találtam?
Köszi, ha tudtok segíteni. -
Pxs
aktív tag
Egy épkézláb Androidos tabletem volt korábban, egy Samsung Tab S (SM-T805).
Előtte Lenovo Tab A7, az nem győzött meg túlzottan, szinte nagyobb volt a káva pl., mint a kijelző, de a tab élmény akkor még újraszerűnek hatott.
Nemrég vettem egy szép állapotú, használt iPad Pro 1st gen 9.7-et, 1st gen Apple Pencillel.
Zongorázni lehet a különbséget az Androidos tabokhoz képest, piszok jól használható, és gyönyörű a kijelző. (Pedig sosem voltam Apple fan, a telefon is a mai napig Droid, Note 9.) -
Lackooo84
nagyúr
Vettem egy M10 Full HD tabot. A típusa TB-X605L. Namármost a problémám az, hogy a Lenovo hivatalos frissítési terv oldalán kavarodás van, mert ilyen típus nincs, amilyen az enyém. Van TB-X605L a listában, de az nem a Full HD, és csak android 8-as, enyém 9-el jött. Viszont aminek a paraméterei stimmelnek, az a TB-X605LC, de az enyém dobozán nem ez van. Most akkor ez melyik típus? Igazából az érdekelne, hogy most jönni fog rá android 10, vagy nem.
-
válasz
FireFox1996 #91 üzenetére
Köszönöm!
-
Sziasztok! Vettem egy Lenovo P10 Lte tabot, nekem bőven elég a melóhelyen ha van időm netezni, vagy egy egy filmet megnézni. Digis kártya van benne és az lenne a kérdésem hogy lehet e telefonálni a tablettal?. A net tökéletesen működik, tudom az smst fogadni és küldeni, meg van a telefon könyv, de nincs tárcsázó, nem tudom a hívást fogadni sem, csak sms jön hogy volt nem fogadott hívásom.
-
gusthy
veterán
Az ilyen teszteknél mindig elgondolkodom, hogy vajon az a célja, hogy Bog őrületbe kergesse idő előtt Alice-t?
A témára visszatérve, sajna a tablet piac teljesen megdöglött, gondolom, elsősorban azért, mert a mai, phablet méretű telefonok mellett nem igazán keresik az emberek. A 7" értelemszerűen kihalt, hiszen egy 6.5"-os telefon mellé elég értelmetlen, a 10" meg korábban is szűkebb szegmens volt.
Nekem van egy Onyx Boox Nova Pro meg egy ugyancsak Onyx Boox Note 2, ezek a maguk kategóriájában zseniálisak, de eléggé speciális történet az e-ink kijelző, nyilván nem Netflixre való. -
válasz
FireFox1996 #83 üzenetére
A számból vetted ki a szót...
-
FireFox1996
őstag
-
válasz
FireFox1996 #81 üzenetére
Ugye, hogy ugye? Én még pár napja beletettem egy Telekomos kártyát is és azzal is szuper. Úgy voltam vele, ha már veszek, legyen mobilnet is, ha olyan helyre viszem, ahol nincs wifi, akkor tudjam használni. Tök jól használható, nem akad, szép a kijelző, több alkalmazás között is gyorsan vált, nem laggol. Én is elégedett vagyok vele.
-
LustaDick123
tag
válasz
thungoozka #60 üzenetére
Én pont kb. két hónapja vettem hasonló okból/felhasználásra, szintén nyugdíjas rokonnak egy SM-T510-es Samsungot, természesen néztem a tesztben szereplőt/verzióit is. A Samsung mellett szólt a jobb optimalizáció és az, hogy a mobilja is Samsung (kb. hasonló gombok, megnevezések stb., amit már megszokott).
Papíron siralmasnak néz ki a tablet konfigja, de egyszerű tartalomfogyasztásra amire te is keresed teljesen jól használható. -
"Amúgy meg ja, ne egy több 100 ezer Ft-os telefon sebességét várjuk..."
No offense, de amit írtam is fentebb: én csak egy Snapdragon 820 sebességét várom, ami egyrészt 4 éves hardver, másrészt egy 125 ezer forintos OnePlus 3-ban is benne volt anno. Ebből látszik, mennyire rohadtul le van maradva a tablet piac.
-
janeszgol
félisten
válasz
razorka777 #72 üzenetére
Igaz!
-
razorka777
veterán
válasz
janeszgol #68 üzenetére
Lenovo Tab 4 8: ugyan úgy Sd425 és 2/16. Többet nem tudok róla, nem venném meg.
Egy pozitívum van abban a gépben, méghozzá a 7000-res akkumulátor.
Amúgy semmire se jó.
Horizon GO, és youtube amit nézek rajta, mert arra éppen elég.Ha a Lenovo Tab M10-be is raktak volna ekkora akksit, meg mondjuk 60000 forint, akkor simán jó vétel lenne.
De ennyiért kuka. -
kbyte1024
veterán
Mire nem jó? Semmire. De ha neked elég használd egészséggel. Az a borzasztó Amit a kolléga is leírt. 90ropiert egy Snapi 450?? Érted a problémám?Csak viszonyításképp:Cseh raktárból egy Chuwi vagy Teclast M30 7nap alatt itt van felé annyiból. A vsarol ami bennük van még már nem is írok,mert fényévekkel jobb.
-
janeszgol
félisten
válasz
thungoozka #66 üzenetére
Végig néztem a Telekom kínálatát. Nekem volt Huawei T3 8.0. Gyönyörű kijelzője volt, jó hangja, nagyon jól bírta akkuval, viszont hardveresen elavult volt (SD425 és 2/16). A T3 10-re ugyan ez elmondható. A wifis 30k, nem éri meg az árát. Az LTe verzió 20k (kifogyóban), háát. Könyvet olvasni rajta, meg esetleg böngészni jó, mivel szép a kijelzője, de a weblapokat három tab felett újra tölti.
Lenovo Tab 4 8: ugyan úgy Sd425 és 2/16. Többet nem tudok róla, nem venném meg.
Lenovo M10: fikáztuk picit, mivel 60 ezer ft felett drága. Viszont a Telekomnál 40 ezer ft a havi 1890 forintos csomaghoz (nincs perc és 3 giga net). Ennyit megér. 40 ezer forintot megér, többet egy fillérrel sem! Sim kártyás verzió. De az üzemidő akkor is negatív!
E felett szintén nem jó a kínálat, talán az iPad éri meg. (Jó az iPad, de hajlamosak a független ár fölé árazni.)
Alternatíva lehet esetleg egy 6+ colos telefon, azokban általában jobb hardver van. Light játékokat írtál. Ha ez a match3 féle marhaságokat jelenti, arra az SD425 is elég,
-
Noukoum
veterán
válasz
thungoozka #66 üzenetére
[link] Itt érdemes kérdezni.
-
thungoozka
csendes tag
Huawei T3 vagy Lenovo M10?
köszi!
-
Akkor úgy fogalmazok, hogy nekem elég erős. Én nem játszom, max Gaminátorral. Az meg az előző ennél sokkal gyengébb, 2 Gb ramos, 16 Gb tárhelyes, Snapi 425-ös Huawei tabletemen is elszaladt.
Amúgy az általad említett tablet jó választás lenne, ha kapható lenne. Bár nekem kicsit nagy és nehéz lett volna már. És 45-el drágább. De ez egy jó ajánlat tényleg.
-
Amit írtam is, M5 10.8. LTE képes verzió is 130 körül vihető függetlenül. Nem baj, hogy nem akarsz rá sokat áldozni, csak az a kijelentés, hogy az SD450 elég erős, az egy vicc, ezt ne is írd le kérlek. Szerintem csak emiatt kaptuk fel a fejünket itt néhányan. Manapság tabletet venni 4 GB alatt szerintem öngól, mert ezt még annyira sem cseréli az ember minden évben, mint mondjuk a telefonját. Mire lesz elég akár 4 GB is, mondjuk 1 év múlva? Szerintem kábé már semmire, amikor a telefonok között lassan az alsó kategóriában is alapnak számít. Ezeket a hardveres változásokat a fejlesztők elég jól lekövetik (értsd, basznak se optimalizálni kevés RAM-ra, ha van több), ezért talán a legszűkebb keresztmetszet évek óta ez, nem is a processzor ereje.
-
válasz
kbyte1024 #58 üzenetére
Mire nem jó? Játékra. Vagy csak nagyon szűken. A 4 Gb ram meg bármire. Most is erről írok, semmi bajom vele. Nem értelek titeket. Persze jó lenne egy komolyabb vas, de minek? Nekem teljesen folyamatos a rendszer, pedig már mindent feltettem. Persze nem használok hulladék facebookot, messengert, vibert, meg ilyeneket. Híreket olvasok, fórumozok, böngészek, videókat nézek Youtube-ról, lejátszóval. Mindezt akadás nélkül.
Komolyan nem értem, mi a probléma. Pedig bárki elhiheti, nem vagyok mazochista. -
thungoozka
csendes tag
Tanácsot szeretnék kérni. Anyukámnak szeretnék egy talbetet, mert rossz nézni, ahogy az 5"-os telefonján égeti a szemeit. Felhasználási mód teljesen átlagos: net, soc.media és egy-egy light játék pl szókirakós és társai.
A T-nél van ez a Lenovo illetve egy Huawei T3, ami árban ésszerű lehet az ő felhasználási szokásainak. A kijelző legyen jól olvasható és lehetőleg ne égjen le a kezében.
Ti melyiket ajánlanátok?
-
janeszgol
félisten
Semmi baj nincs a Kirinnel, de a 659 már elég régi. Egy az, hogy kijött két generácó is Kirin 710-zel, ami sokkal jobb, plusz már itt van a 810 is. Nem is értem mit keresnek itt a 659-sek.
SD-ből meg ott van a 675-től felfele jó pár. De még a 636 is jobb, mint a 450, pláne játékra.
Sd 636, 660. Ezek nem férnek bele egy 60-70 ezres only wifi tabletbe?
Nekem senki ne mondja, hogy hát a nagyobb kijelző drágább, ezért a hardveren faragnak. Régebben még ez okés volt, ma már csak a 40 ezer ft alatti kategóriában fogadom el. -
kbyte1024
veterán
-
válasz
kbyte1024 #53 üzenetére
Azt el tudom képzelni, hogy mennyire gyors lehet. Huawei M5 10.8 van itthon, nem egy sebesség bajnok, pedig ez a mezőnyben azért nem a legolcsóbb volt. Felfoghatatlan számomra, hogy miért nem lehet tabletbe is normális vasat kínálni. Ezekhez a szutyok Kirin meg MediaTek megoldásokhoz képest még egy Snapdragon 820 is hiperűr, pedig már vagy 4 éves SoC. Az még most is elég lenne egy tabletbe, szvsz.
-
razorka777
veterán
vettem hozzá 4 ezerért egy tokot, ami mágneses és ha lecsukom, elalszik a képernyő automatice
Nekem van egy ultra hulladék Lenovo Tab4 10-es cuccom, szintén ilyen mágneses tokkal, ami ugyanúgy lezárja a kijelzőt ha behajtom.
Gyanítom ez nem akkora feature, mint ahogy itt előadod.
-
kbyte1024
veterán
válasz
janeszgol #54 üzenetére
Persze ez oké is lenne ha nem ajuldozna ettől a hulladék Lenovotol.Az meg hogy a Teclast legagyizta egyensen vicc. Egy szaros M30 körbe röhögi ezt a Lenovot. De amit írtál a Huawei Kirin 659 is szét gyalázza ezt a Lenovot. Tudom mert volt mindkettő.Sajnos igazad van abban hogy itthon zsebbe nyúlós egy jobb tablet.
-
janeszgol
félisten
válasz
kbyte1024 #53 üzenetére
Hát igen, gáz, de ez nem az ő hibája. Alig akad értelmes vétel. Aki hozzá jön tablet ügyben, és nem a 40 ezer ft alatti kategóriát keresi, azoknak az első ajánlatom, amit szívesen ajánlok, az a Samsung Tab S5e. Bár kamerában hármas alá maximum az is, de minden másban pöpec.
135 ezerbe kerül. Ez a baj.1, Van a 40 ezer ft alatti kategória. Szép képe legyen, ez hangzik el fontos kitételnek az esetek 99%-ában. Hát ilyenek akadnak.
2, nincs értelmes középkategória idehaza. (Elvárás a szép kép mellett a korrekt, nem több éveshardver. Játékra is kell.)
3, felsőkategória Tab S5e-től. (Bár az már kezd inkább közép lenni.)100 ezer ft alatt ilyenek vannak, hogy SD450, Exynos 7904, Kirin 659. Jellemző a 3 giga ram, négy kevésbé.
-
Ja és azt elfelejtettem, hogy vettem hozzá 4 ezerért egy tokot, ami mágneses és ha lecsukom, elalszik a képernyő automatice. Tökéletesen jól használható tablet, amit 70% alá még nem sikerült merítenem, pedig mire belaktam, több, mint 4 óra volt. És ott figyel az LTE-s Telekom kártya benne.
Gyerekek. Milyen tecla, meg umidigi, meg izé márkák kintről? Nem játékgép, bár elfutnak rajta a játékok is, de nem játszani vettem. Tettem bele SD kártyát is és ennyi.
Ja és most itt tartok:
kép link4 óra használat, 79%, 3 óra 16 perc képernyőidő.
Nem értem, ki miért fanyalog. Akinek meg ez nem elég, az Isten pénzét is elköltheti Samura, meg Applire.
Szerk: Elnézést a képminőségért, a Prohardver app valamiért ilyen rossz minőségben illesztette be, eredetiben olvasható volt.
-
Egy dolgot nem értek. Én 2 napja használok egy Lenovo P10 LTE tabletet. 90-ért vettem emagnál. Kaptam egy 7 mm! vastag 10.1 colos, 440 grammos! 7000 MAh-s! akksival ellátott, karcálló (full elöl-hátul) üveges, közte fémmel borított, 4! hangszóróval ellátott, ujjlenyomatolvasós, arcfelismerős, 64Gb tárhellyel és 4 Gb rammal ellátott, full hd-s tabletet Android 9-el. A kamera is jobb, mint az M sorozatnál. 5 MP elöl, 8 MP hátul, led villanóval (de ki az a hülye, aki tablettel fényképezik, vagy videózik). A hardvere (Snapi 450, Adreno 506) ugyanez, de én most, hogy belaktam, meg vagyok elégedve vele. Gyors kis gép. AC-s wifin tud 250/200-at gigás neten, bőven elég. Lte-n meg itt 130/15-öt Telekommal. De ugye ez helyfüggő.
Kérdem én, miért nem ezt tesztelték???????
Meg amúgy mit kellett volna vennem? 200-ért Samut vagy Apple-t? Eszem ágában sem volt annyit kiadni tabletre. Külföldről rángassak valami noname márkát haza? Először is kitudja egyáltalán megjön e. Aztán ha baj van vele, mit csináljak? Lehúzhatom a wc-n. És volt már dolgom noname tablettel, hát az ellenségemnek sem kívánom.
Egy szóval, miről is beszélünk? -
batai15
félisten
Nem értem miért annyira gyászos ez a tablet szegmens. Hulladék cuccok tömkelege . Pedig nem volna bonyolultabb értelmezhető tabletet készíteni jó áron . Az Android képességei meg adottak a tablethez . Pedig nekem is annyi kellene hogy normálisan updatelt közép roccenés mentes eszköz kellene youtube netflix etc.
A drága tabletek sem éppen kompromisszum mentesek.
Sajnalom ki mondani de egyedül az ipad amit még mernék venni .
Csak hát ahhoz telo is dukálna.
Bár ahogy nezem érdemes volna beruházni hosszú távon talán jobban meg érné. -
Solten
őstag
Egyetertek, altalaban ketszer akciozik a sajat kutyuivel az Amazon, kb £90-ert megleptem magam meg ment a gyerkocoknek. A hardver klassz, meg se kottyannak a 3D-s jatekok neki. Es az Amazon halad a korral, USB-C a konnektor.
Amugy ez a Lenovo tokeletes light felhasznalasra: bongeszes, email egy kis Netflix. A juzerek tobbsegenek ennyi boven eleg.
-
válasz
Alarikman #37 üzenetére
Mivel - mint írtam - egy hónapja megvettem, lényegtelen, mi volt x éve vagy mi van per pillanat.
Akkor megnéztem különféle tableteket. Mi pad 4 plus (10" LTE) 260 dollár volt Kínából EU-ban épp nem volt belőle. Szóval 80k-ért kaptam volna, túl sok arra, amire nekem kell.
Megrendeltem eu shopból Teclast M30-at, de boot loopos volt, firmware frissítés sem segített. (Előtte is teclast-om volt) Aztán vettem egy teclast p10 hd-t itthon, dw nem ment az LTE rész.
Ezek után 30k-ért a szolgáltatótól (telekom spéci akciója - emellé 10 hónapig havi 1323Ft-ért 6GB mobilnet) ez tökéletes ajánlat volt. Ha pedig elromlik, akkor nem kell kínai bolttal vacakolnom, hanem itthon van gari.Mondom ezt úgy, hogy aki ismer, különösen a kínai dual simes mobil topikból, tudja, hogy bőven 100 felett vagyok a Kínából rendelt telefonokkal és tabletekkel.
Ez egy kis akkus, kis teljesítményű tablet, amit 30k-ért nagyon megérte megvennem, mert valóban itt volt másnap, nem volt hibás és olcsó volt.
Tuti nem venném meg eredeti áron, akkor sem, ha játszani akarnék rajta vagy bármi teljesítményigényes dolgot akarnék futtatni rajta.
Sajnos pár éve beállt a tablet piac, nem igazán hoznak semmi újat, ami boszantó. Viszont ez a gép ezen az áron jelenleg számomra a legkevesebb kompromisszummal járt adott árért adott feladatra.De nem kezdeném ajánlani úton-útfélen, mert bizonyosan nem az ajánlott kategória.
-
ferenczm
csendes tag
-
Alarikman
senior tag
Xiaomi Mi pad4? SD 660 4/64GB(gyereknek ilyen van. igazán minőségi). Nagyon akciósan, kuponnal 56 volt a Wifi only. De az LTE is volt 60 körül szerencséseknek. Most nem tudom mennyiért mennek, jelenleg nem nagyon merek rendelni.
Ezen kívül én sem tudok csak max szolgáltatói tab-ot részletre éri meg. Valamelyik Huawei. -
ferenczm
csendes tag
Az amazon tablet otthonra bőven elég. Prime account-al akciósan nagyon olcsó - karácsonykor sztem 99 euró volt - és ha nem zavar a custom Android, perfekt választás. Garancia is szuper, szót nem kérdeznek, csak elnézést kérnek és küldenek másikat. Olcsó tabletben sztem magasan a legjobb ár érték arányban. Fire HD 10 a neve asszem
-
janeszgol
félisten
válasz
FireFox1996 #34 üzenetére
Van olyan, hogy tisztesség. Szarból ti sem építetek várat.
-
kbyte1024
veterán
válasz
Plazmacucci #30 üzenetére
Huawei M5 még használható. De itthon kb horror áron árulnak szó szerint gagyi szarokat.Azokata Lenovokat amik úgy kezdődnek hogy Snapi 4xxxx betiltatnam!
-
janeszgol
félisten
válasz
Semmit. Én magamnak sem szívesen venném meg egyiket sem 75 ezer ft alatt, és másnak sem ajánlok semmit. Aki esetleg azzal a kéréssel fordulna hozzám, hogy milyen tabletet vegyen 70 ezer ft alatt, átirányítom máshoz.
Ebookot olvasni luxus kidobni 60-70 ezret. Netfix ilyen akkuval, meg zabáló rendszerrel tök felesleges cél. -
FireFox1996
őstag
válasz
Én a Lenovo Tab P10-et használom féléve (akciósan 70k volt), kb olyan paraméter van , mint az M10, csak nagyobb aksi, több rammal, és több hangszoróval (7000mAh / 4GB / 4db)
Gyerekek játszanak rajta, nem minden játék jó rá, de regeteg játék megy rajta amiket eddig szoktak játszani, továbbra is mennek rajta, mennek rajta a simulátoros játékok is (autós, repcsi)Szerintem az M10 60k körül nem rossz vétel.
-
-
kbyte1024
veterán
Rendesen a hulladék kategória. Volt ilyenek és még kb 3masik Lenovom. Ez a Snapi 450 egy gyalázat!!!!!! Nem lassú hanem konkrétan egy darab ....r. Büntetés használni.Ezt akármelyik Teclast agyonveri gyorsasagban erőben.
-
janeszgol
félisten
Ez a tablet rettenetesen sz.r. Egyszerűen egy jellemzőjét nem tudnám kiemelni, ami megfelelne. Hiába csak 63 ezer ft, az akku megöli az egészet. Ha legalább kétszer ennyit bírna az akksi, akkor azt mondanám, hogy okés 63-ért. De csak akkor.
-
válasz
Blasius0704 #25 üzenetére
Nekem pl előadásokhoz, prezentációkhoz és istentiszteleteken prédikáció jegyzetekhez tökéletes, erre lett véve.
Onedrive-ban fent van minden doksi, ha mondjuk egy egész napos képzés során feljön egy kérdés, csak fellépek, és ott a jegyzetem, illetve a prezentáció is. A hallgatók jobban örülnek egy felkészült és flexibilis előadónak, én meg nem viszek magammal két aktatáskányi jegyzetet (bár azokra rá lehet térdelni törés nélkül 😁) -
Blasius0704
tag
Ez egy dologra jó, amire a Lenovo Tab4 10-et is használjuk- kávézóban éttermi rendszert futtatni, van egy két tök jó és ingyenes POS androidra- (olyverse, square pos). Más felhasználási területet nem nagyon látok ezeknek.
-
danielrevesz
kezdő
Ha az android és a tablet mostanában egy mondatban szerepel annak nem lesz szép vége. Egészen hihetetlen mennyire egyoldalú lett a tabletpiac.
Mindig is androidos dolgokat használtam, de egyszerűen ott vagyunk, mint 2011-ben a galaxy tab-nél. Egy nagy telefon az egész, ráadásul hányadék felülettel. Nem tudom, amit anno a Honeycomba-al, csináltak, az a vonal nem értem miért lett teljesen befagyasztva, egy idei sokkal jobban használható felület volt mint az Ipadeké, de közek tíz évvel később ott vagyunk, hogy ha valaki tabletet akarna venni, bármilyen oknák kifolyólag, akkor nincs választási lehetőség, maxium az Ipad verziók között. Mert, hogy ezek az androidos készülékek használhatatlanok az biztos. -
Mercel
senior tag
Tudom, hogy más kategória, de én tudatosan vettem Samsung Tab S6-ot. Pontosan azokba a dolgokba nem volt kedvem belefutni mint ami a tesztben szereplő tabletra igazak.
Számomra ez értékelhetetlen.
Van egy régi mondás: " szrt olcsón sem veszünk." -
doooo
veterán
Az Asus alsó-, alsó-középkategóriás tabjaira emlékeztet... 6-7 évvel ezelőttről. Van is itthon egy ilyen "kövület". Bár ez talán azoknál is gyengécskébb összképet ad, tekintve, hogy 2020 van. Bár a semminél nyilván jobb, bár ennyi pénzért azért még ezt a kijelentést is alaposan át kellene gondolni.
-
Feleségem véletlenül rátérdelt a két éve Kínából vásárolt 24.000Ft-os (spéci akcióban féláron vett) tabletemre, így egy hónapja gyorsan kellett egy LTE tablet, és a telekomnál ezt tudtam megvenni 30k-ért.
Alapbetően mindenben gyengébb a régi kínai "vacaknál", főleg az akkuidő zavar, de már kezdem megszokni.
Élhető, de teljes árát nem éri meg az biztos.Viszont azt tényleg nem értem meg, hogy miért nincs egy Redmi 8 tab pl 4/64-es hardverrel, hat-vagy hétszázas SD procival mondjuk 80k-ért. Kb minden második deoidos tabot ők adnák el...
-
Doki42
őstag
Akkor inkább m5 lite vagy.... mi is?..
A tablet piac így persze, hogy kihal -
_flamer
aktív tag
Inkább költenék egy kicsivel többet és vennék egy Ipadet mint ezt.
-
g@bo
nagyúr
tab4 8 plus jó kis gép, 60k körül volt míg ki nem futott, a snapdragon 625 3 gb rammal nem rossz, de a 8" már kicsi néha, valószínű komoly kihívás a gyártóknak min. egy snap 845 vagy jobb soc beépítése a gépbe 9" fhd+ kijelző mellet..
maradnak a kinából rendelt csodák, vagy egy ipad.
-
joey04
titán
ezt kár volt kiadni.
-
válasz
Juhaszatti #7 üzenetére
Nem mennék sokra a 7 évvel ezelőtti hardverrel, ha a szoftver pl megragadt az akkori színvonalon, és például bizonyos appokat emiatt nem tudok telepíteni.
Illetve azt is figyelembe kell venni, hogy az ár sem ugyanaz...
A tabletpiac a földbe állt már egy ideje.
-
ghiottone
nagyúr
Ezt a frissítési kálváriát a Lenovo Moto Smart Assistant (LMSA) pc-re telepítésével ki lehet kerülni, mert a legutolsó teljes képfájlt fel tudja rakni. Az már egy másik dolog, hogy a mezei felhasználó nem biztos, hogy pc köti valaha is a tabletját vagy egyáltalán tud-e erről a gyári programról.
-
törölt tag
Szerintem a fényereje is kevés egy 10 colos géphez mérten. Már monitornál is elkél a 350nit legalább, telefonnál pedig a 600 is sokszor kevés.
-
Noukoum
veterán
Ha azt nézem hogy ez viszonylag megfizethető tablet használható hardverrel, jack és usb c csatlakozóval, ips kijelzővel, micro sd slottal és olcsó lte opcióval akkor egyáltalán nem rossz vétel. Otthoni táblagépnek jónak tűnik, kinti használat a fényerőből adódóan ugrik amivel az lte értéke is csökken. Lehet egy tizessel olcsóbb (majd biztos lesz), de még ígyis sokkal inkább ajánlanám bárkinek mint egy tabletet kínából sokkal jobb specifikációkkal.
Az aksira rátérve ha azt nézzük hogy a telefonokba nagyobb telep kerül akkor szomorú, de így valamivel könnyebb a tablet (amúgy a fizikai méret nem indokolná ezt a kisebb aksit), és gyorsabban feltölthető. A legtöbb tablethez mint ahogy ehhez is ~10w töltő jár amivel egy méretes akár 2szer ekkora telepet egy év mire feltöltesz. Ez itt nem akkora probléma. Ráadásul szerintem egy tabletet kevesebbet használ az ember mint egy okostelefont (a mostani helyzetben talán nem) ergo szerintem 1-2 naponta simán elég lehet tölteni ezt a modellt.
-
Juhaszatti
addikt
Az a poén, hogy alig van különbség egy 7 évvel ezelőtti tab hardvere, meg eközött. Ugyanekkora felbontás, ugyanekkora tárhely, és RAM-ban is mindössze 1GB a különbség, ami 7 év alatt azért elég karcsú.
Persze a proci pl erősebb, és minden bizonnyal az ugyanakkora tárhely is gyorsabb. -
Amos17
tag
Már egy jó ideje nem lehet kapni semmi jó ár/érték arányú tabletet. Ez is sajnos beleillik ebben a sorba. Összeségében ebben a (ár)kategóriában a Lenovo tud csak néha guritani valami érdekeset. Kb 1 éve sikerült beszereznem egy Lenovo Tab4 8" pluszt. Netezésre, multimédiára elég viszont nem volt olcsó de legalább eléggé egybe van és ad legalább valami minőségérzetet. Előtte meg egy Lenovo Yoga Tab-om volt. Imádtam a kialakítását és az aksi idejét kár, hogy a teljesítménye kritikán aluli volt.
-
-
Mezcal
addikt
A 2013-as Nexus tudott ennyit 7 évvel ezelőtt...
-
Elkezdtem olvasni, de már az első oldalon éreztem, hogy ez a készülék bármit tudna, akkor is lefelé vinné az értékelését
Ez van.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Lenovo LTE képes tabletje nem különösebben izgalmas, a speci kissé szerényebb az ideálisnál, de igazából jól eldöcög. Már, amíg a meglepően kis akkumulátor bírja.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Nintendo Switch 2
- Futás, futópályák
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Microsoft Surface Go 3, Intel Core i3-10100Y, 8Gb, 128Gb SSD, 10,5
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi
- iPad 9th. 64GB Wifi Újszerű/1 hónap gar./Akku 84%/p4225
- Újszerű Samsung Galaxy Tab S10 Ultra ((12GB/512GB))+Gyári book cover keyboard
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest