Hirdetés
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorkmc
tag
Ezt többek közt én (is) tapasztaltam ezzel a ROM-mal is. Mintha több órás inaktivitás után eldobná a szinkronizációt, vagy még inkább mintha memória nagytakarítást tartana a telefon és ennek esik áldozatul a háttérben futó Gmail stb.
Nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez ennek a 1552-es ROM-nak a baja és nem magának az Android 5.1-nek a "feature"-e. Más 5.1-es ROM-okkal is tapasztaltam sajnos.
MIUI-val is megnézném, de azt mondtátok, hogy nincs 5.1-es MIUI.Amúgy faxa a 1552-es. 3.0-ás VIBEUI alapú. Mindent tud amit a gyári ROM, de gyorsabb és nincsen benne bloatware. Pl. megy az értesítési LED, dupla koppos bekapcsolás, automata telefonhívás rögzítés stb. Fullos, designos, nagy, de 1GB memória szabadon marad.
[ Szerkesztve ]
-
gorkmc
tag
válasz
elektromosok #2009 üzenetére
Engem is ez csapott be elsőre. :-)
-
gorkmc
tag
-
gorkmc
tag
válasz
elektromosok #1933 üzenetére
5.0-s Cuoco92 ROM-ban kipróbáltam és működik is az automatikus hívás rögzítés hívásfogadáskor. Ha Te kezdeményezed a hívást akkor szerintem manuálisan kell elindítani. Bejövőnél még lehet korlátozni, hogy mindenkiét felvegye, csak az ismertekét vagy csak az ismeretlen számokról jött hívásokat.
-
gorkmc
tag
Androium alatt nem tudtam működésre bírni a LightFlow-t.
Az inaktivitásos szinkronizáció vesztés itt is előjött, sajnos. Azt írja ki ilyenkor, hogy nincs adatkapcsolat (ha jól emlékszem). A 4G ikonja nem is látszik az értesítési sávon, csak a térerő. Tehát nem a háttér szinkronizáció áll le, hanem mintha a mobilnetes SIM kártya egyszerűen bontaná az adat kapcsolatot és leszakadna az APN-ről. -
gorkmc
tag
Gmail-t használsz? Azt próbáld ki kérlek, hogy mondjuk este 11-től reggelig nem nyúlsz a telefonodhoz és mobilneten hagyod. Reggel nézd meg, hogy kaptál-e bármilyen értesítést. Utána repülőgép mód be-ki. Ekkor megérkeznek-e olyan üzenetek amiket hajnalban küldtek számodra?
-
gorkmc
tag
Lenovo K4Note specifikáció itt.
-
gorkmc
tag
válasz
fehermokus #1863 üzenetére
Itt a kettős koppintás beállításának helye:
Beállítások - Character settings - Kijelző be/kikapcs. kettős érintéssel
Sajnos ez az 5.1-es ROM is elmegy "mély alvásba" néhány óra inaktivitás után és utána már nem jönnek meg az értesítések a levelekről, chatekről. Az 5.0 továbbra is prímán műxik.
Ez vajon Android 5.1 "feature" vagy ennek a Cuoco92 felé 5.1 ROM-oknak a tulajdonsága (1540dev, 1552dev mindkettőn ez a jelenség). Pl. MIUI 5.1 ROM-on van "mély alvás"?
-
gorkmc
tag
válasz
elektromosok #1860 üzenetére
Innen letölthető a 2-es és a 3-as build is. Nem szállt el, de még csak éppen felraktam és elkezdtem nézegetni.
-
gorkmc
tag
válasz
elektromosok #1858 üzenetére
Tudja a kettős koppintásos bekapcsolást, nem került ki ez a funkció.
-
gorkmc
tag
válasz
Dominó85 #1749 üzenetére
A Cuoco 5.1-es ROM-jával az a baj, hogy 1-2 óra inaktivitás után eldobja a 3G/4G kapcsolatot és nem futnak tovább a háttérben a levél, üzenet értesítések. Vagy minden alkalmazásba újra be kell lépni, vagy a repülőgép üzemmódba kell belépni-kilépni. (Push Notifications Fixer nem segít ezen a gondon) Wifin nincs ilyen gond. Illetve 5.0 alatt az Adathasználat menüből ki lehet kapcsolni a "háttéradatok korlátozását" és szépen megjön minden értesítés. Ez a menüpont viszont hiányzik az 5.1-ből. :-(
Cuoco92 elkezdett dolgozni egy frissebb 5.1-es builden. Remélhetőleg abban nem lesz ilyen gond.Megjelent ma az 1.16-os OTA patch az 5.0-hoz. Settings menu bug javítás van benne.
-
gorkmc
tag
Hol lehet azt beállítani, hogy bekapcsoláskor ne rezegjen a telefon?
[ Szerkesztve ]
-
gorkmc
tag
válasz
subidubi76 #1284 üzenetére
A Vibeui 2.8 alapú Cuoco92 ROMban benne van. Mivel nekem nem ilyen hátlapos a telóm ezért nálam szürke ez az opció.
[ Szerkesztve ]
-
gorkmc
tag
válasz
Dominó85 #1199 üzenetére
Én is ezt használom. Ez még béta állapotú ezért vannak benne krixkraxok is. De ha elküldi valaki a fejlesztőnek hol lát benne rossz szöveget, javítja. Az 5.0-ban nem volt már ilyen kevert nyelv, szerencsére.
Lehet, hogy a fényképező része a miáú romnak jobb, de speciel engem az nem érdekel egy telefonban. Az értesítési led, kikapcs-bekapcs kényelmi funkciók, night view stb. sokkal fontosabb nekem.
Még szerencse, hogy bőven van ROM amiből tudunk válogatni, kinek-kinek ízlése és fontossági sorrendje alapján. -
gorkmc
tag
válasz
daikonblaze #996 üzenetére
A következőképpen frissítettem TWRP 2.8.7.0-ra 2.8.6.0-ról:
1. leszedtem innen a recovery_287_twrp.zip fájlt.
2. Kicsomagoltam. Lett belőle egy recovery.img
3. Ezt felmásoltam a telefon belső memóriájába
4. Újraindítottam a telefont és beléptem a TWRP-be (VOL up+down+power)
5. Install alatt megkerestem a fenti recovery.img-t (át kellett váltani, hogy ne zip-et hanem img-t keressen)
6. Kiválasztottam, hogy a recovery partíciót írja felül
7. Elindítottam a telepítést és nagyon drukkoltam, hogy ne kapjak egy féltéglát eredményként
8. Újraindult a telefon egy teljesen megújult TWRP felülettel. Ekkor megnyugodtam. -
gorkmc
tag
A 1.5GB cuoco92 ROM OTA K3.ViBE.1.13-as updatejének letöltéséhez és felrakásához van valamilyen trükk? Hiába kérem, hogy töltse le akár Wifi-n akár 3G-n, csak az "Unable to get download status" hibaüzenetet adja vissza. Van akinek már sikerült letölteni?
-
gorkmc
tag
válasz
xoortes1978 #790 üzenetére
A 1.5GB ROM sebességén lehet javítani, ahogy korábban is írtam:
"Ha a fejlesztői lehetőségeknél az "Ablakanimáció mérete", "Áttűnési animáció mérete" és az "Animáció léptéke" 0.5x -re van állítva, akkor közelítőleg olyan gyors lesz, mint a Nexus rom."Játszani nem játszom a telefonnal, azzal nincsen tapasztalatom. De ilyen mértékű lassulás nálam nem tapasztalható, mint amit xoortes1978 írt.
Navi (Google Maps) és telefonálás (DW Contacts) nem üti nálam egymást. Simán tudok váltani, használni együtt a kettőt.
[ Szerkesztve ]
-
gorkmc
tag
válasz
fehermokus #764 üzenetére
A sokunk által használt és szeretett stabil ROM-ban szerencsére nincsen semmi baj az értesítési LED-del és a fotók is jók. Ezért is ajánlottam, hogy felkerülhetne a téma összefoglalóba az ajánlott ROM-ok közé.
@fehermokus: Hol és hogyan állítottad be a színes LED-eket? Nálam minden értesítés zöld. Ami nem baj, de ha lehet még rajta finomítani az jó lenne.
Nekem is megérkezett az iPaky tok fekete/arany színnel. Az arany visszafogott szerintem, nem hivalkodó (lehet, hogy nem is az arany a legjobb színmeghatározás rá). A tok maga jól körülfogja a készüléket, védi az oldalait is ami fontos szempont volt. Így már lett súlya a készüléknek és a mérete épp határeset az egy kézben foghatóságra. Az asztalon hagyva jól hallhatóak az értesítések (jobban mint tok nélkül). A fogása stabilabb lett a készüléknek a recés gumi hátlap okán, nem olyan csúszós, mint a sima hátlappal.
[ Szerkesztve ]
-
gorkmc
tag
Kipróbáltam az SD kártyára váltást, mint alapértelmezett tárhely. A figyelmeztetés inkább egy félresikerült fordítás, mintsem valós tény. Ugyanis az újraindítás után minden alkalmazásom futott a belső tárhelyről. Amiket átraktam SD kártyára appok, azok is elindultak. Ugyan nem mindent engedett átrakni, de ez gondolom app függő. Kipróbáltam azt is, hogy visszaváltok a belső tárhelyre, mint alapértelmezett hely, DE a korábban SD kártyára átmozgatott alkalmazásokat ott hagyom. Így is futott minden! Csak visszarakni nem lehet a belső tárhelyre. Ehhez újra átváltottam SD tárhelyre, visszamozgattam az appokat és visszatértem a belső tárhelyre, mint alapértelmezett tárolóra. Tehát a figyelmeztetés csak egy "lehet, hogy nem minden fog működni" inkább, mintsem "nem fog működni".
Azért használom én is a belső tárhelyet alapként, mert nekem elég a 16GB erre. Épp a több belső memória volt az egyik érv a K3 Note mellett az A7000-rel szemben. (Akkor még nem volt A7000 plus)
Total Commander alatt is használható az MTP mód. Látszik mind a telefon, mind az SD kártya és másolgatni is simán lehet köztük és a számítógép közt, ahogy az megszoktuk. A linken a szükséges plugin telepítésének menete.
Úgyhogy továbbra is maradok ennél a ROM-nál.
[ Szerkesztve ]
-
gorkmc
tag
válasz
gulupeti #677 üzenetére
Igen, valóban ezt használom én is.
Csak a nevéről így nem ugrott be és a Needrom-on rákeresve nem is jött elő. Amúgy továbbra is tartom, hogy ez egy nagyon jó, stabil ROM, minden kényelmi funkcióval, "pálcikák" nélkül. Ha más is egyetért, be lehetne tenni a topik nyitóba a javasolt ROM-ok közé.
Az egyetlen ami feltűnt, hogy hamar merül az akksi. Azt nem tudom, hogy ennek az oka vajon ez a ROM, vagy egyéni telefon specifikus eset-e, vagy android 5.0 jellemző. Másnál is 6-7 óra alatt képes 7-8%-ot esni az akku teljes feltöltésről úgy, hogy csak az ébresztő van beállítva, repülőgép üzemmód és egyszer se kapcsolom be a képernyőt? -
gorkmc
tag
válasz
Dominó85 #569 üzenetére
Pontosan azt tettem amit Dominó85 javasolt. Felraktam a TWRP-t és minden működik is ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Köszönöm az útmutatást!
Ennek köszönhetően 3 ROM-ot teszteltem is. Ez alapján szeretném felhívni a figyelmeteket erre a Lenovo K50-T5 ROM-ra.
Eddigi tapasztalataim vele:
- Multilanguage (100% magyar nyelv benne. Egyetlen kínai pálcikával sem találkoztam benne)
- Lollipop 5.0
- Rooted
- Kínai appok nincsenek benne
- GAPPS-ből Gmail, Google, Térkép, Youtube, Play benne van
- Sok hasznos program van benne, ami letörölhető ha mégse kell. Bootolás után 10.36GB szabad belső tárhely marad. (akár ez lehetne a hazánkba szánt Lenovo K3 Note sw :-) )
- Wifi / Dual SIM / Bluetooth / GPS (szobából is látta a műholdakat) működik
- Dolby Atmos
- Értesítési napló
- Képernyő színegyensúly beállítás
- System update OTA updater
- Notification LED működik
- Az összes Lenovo jópofa trükk működik (dupla koppos bekapcsolás, -v, -o bekapcsolás, "széles érintés")
- Éjszakai mód működik
- Repülőgép módban is ébreszt (ma reggel tesztelve :-) )
- Ha a fejlesztői lehetőségeknél az "Ablakanimáció mérete", "Áttűnési animáció mérete" és az "Animáció léptéke" 0.5x -re van állítva, akkor közelítőleg olyan gyors lesz, mint a Nexus rom.[ Szerkesztve ]
-
gorkmc
tag
válasz
Dominó85 #567 üzenetére
És életre kelt! Köszönöm a segítségeket !!!
(Nem mertem a Recoveryn kívül mást is bepipálni nehogy még nagyobb bajd csináljak, inkább megkérdeztem a hozzáértőket)Ha ki szeretnék próbálni más ROM-okat is akkor biztos ami biztos először rakjam fel a CWM-et és utána flashelhetek Flashtoolal ha az az install módja? Vagy egy flashtoolos install felülírja a CWM-et?
(inkább kérdezek, mintsem újra téglát gyártsak :-)
-
gorkmc
tag
válasz
xoortes1978 #564 üzenetére
Csak meglátta a telefont valami csoda folytán a Flashtool. A letöltésnél csak a Recovery-t pipáltam be. Rátöltötte, újraindította a telefont, de továbbra is csak a logo látszik. Mást is be kell pipálni?
-
gorkmc
tag
válasz
xoortes1978 #564 üzenetére
Felraktam a Lenovo USB drivert. Elindítottam a Flashtoolt. Rádugtam a telefont. Pittyegett. Eszközillesztő telepítés: MTP-USB eszköz telepítése sikertelen.
Viszont valami Lenovo_Suite és LenovoUSBdriver látszik a telefonról, mint meghajtó tartalom.
Mit tudok tenni most? -
gorkmc
tag
válasz
xoortes1978 #562 üzenetére
Azzal a flash toollal ést azt a romot ami Domino85 gdrive-ján van?
-
gorkmc
tag
Segítséget kérek! Valamit nagyon elrontottam... Próbáltam rootolni a telefont Kingroot-tal, majd ráereszteni a SuperSu Me-t. Látszólag sikerült is. Aztán kipacsoltam a telefont és azóta nem bootol be. Csak a Lenovo feliratig jut el. Próbáltam már a VOL up+Down+power gombon keresztül a Lenovo factory resetet. Volt Wipe data, format majd reboot de semmi hatása. Továbbra is csak a Lenovo feliratot nézhetem. Mit tudok tenni szerintetek hogy életre kelljen?
[ Szerkesztve ]
-
gorkmc
tag
válasz
Dominó85 #513 üzenetére
Kérlek adjatok tanácsot, hogy mit vesztek akkor, ha nem kezdek bele a ROM-ok cserélgetésébe? A fórumot olvasva még nincs meg a "No1." ROM. Viszont olyan telefon kéne ami megbízhatóan működik. Az az érzésem, hogy az A7000 stabil jó szoftverrel. Viszont a K3 Note pedig ígéretesebb, mert egyszer csak lesz hozzá tuti szoftver, a hardvere pedig erősebb mint az A7000-é.
Nekem nem baj ha a fényképezőgép része nem vetekszik egy tükörreflexes gépével. Viszont pl. az értesítési LED fontos és hogy napfénynél is jól olvasható legyen, gyors GPS és stabil legyen.
Vegyek A7000-t vagy vegyek K3 Note-t és várjam meg a No1. ROM-ot addig pedig használjam a gyárival angolul? -
gorkmc
tag
A Nexus ROM alatt most akkor van notification LED vagy nincs?
Illetve mik azok a VIBE UI jellemzők amikről le kell mondani a Nexus alatt?
(A7000 és K3 Note vétele közt vacillálok ezért kérdezek ilyeneket).
Köszönöm előre is a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Kínából érkezett a Lenovo phabletje, amely irgalmatlanul sárga, meglehetősen méretes, hardveresen pedig a középkategória felső szegmensébe tartozik.
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- Óra topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112
- 1 db Samsung Galaxy A55 A556 5G 128GB GARANCIA