Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A legdurvább (?) táblagép: ROG Flow Z13 és a Strix Halo
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Chromecast topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amazon Kindle
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Otthoni időjárás-állomás
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulupeti
senior tag
Én a régi "Cucu"-t nem próbáltam, csak az újat, mint írtam is korábban. Lefagyást, akadást, melegedést nem tapasztaltam, ki merem jelenteni, hogy ez a leggördülékenyebb, leggyorsabb rom, amit valaha használtam. Egyedül a gmail értesítés hiányzik, de arra majd rápróbálok egy twrp-s gapps telepítéssel, amit írtál is nekem, ha lesz időm.
Amit még észrevettem az új cucu rommal kapcsolatban, hogy alvás közben lelövi a wifi-t, tehát ha hosszabb ideig nem nyúlok hozzá és kinyitom a billentyűzárat, akkor tuti, hogy a mobilnet aktív és csak ezután kapcsolódik vissza wifire. A wifi beállítás "smartra" van állítva. Másik romoknál is ezen volt, de ott ha feloldottam a képernyőt akkor láttam egyből, hogy van wifi kapcsolat. Vagy pont ennél működik normálisan?
És még egy dolog, amit észleltem: hívott nemrég a szomszéd srác, híváskor ki is írja normálisan a nevét-számát, de a híváslistában már csak a száma marad. Annál marad ez így, akinek a száma 0620... van elmentve, ha +3620..., akkor ott van a listában a szám és a név is. Érdekes...
-
fehermokus
aktív tag
Kísérletező kedvűeknek ajánlom a következő oldalt:
[link]
ROM hegyek, csak válogatni kell[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
válasz
gulupeti #1097 üzenetére
Tegnap kíváncsiságból felraktam a javított cucu rom-ot,nem tudom mibe piszkált még bele a mester a gapps-on kívűl,mert nálam eléggé akadós pillanatokra lefagy,pedig teljes format,wipe-os tiszta telepítés volt,ráadásul jobban melegszik mint a másik. A zárolt képernyőn se lehetett értesítéseket kirakni,mert gmail alkalmazás nincs a értesítések kezelésénél.
Visszaraktam a hibás gmail-es rom-ot,a pico gapps-el és hibátlan,nem akad,nem fagy érezhetően gördülékenyebb.Az értesítések kezelésénél a chrome,gmail is ott van be lehet kapcsolni,hogy a statusbaron,előugró ablakban és zárolt képernyőn legyen-e üzenete az alkalmazásnak.Utóbbinál a zárolt képernyő tipusánál rá kell nyomni a meglévő android L-re,mert hiába az van beállítva csak ezután jelennek meg.
Várom mások tapasztalatát is. Ha kell valakinek a "hibás" rom,jelezze felrakom valahová![ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
válasz
Dominó85 #1096 üzenetére
Ez a GoogleInstaller.apk nem egy minden oldalra kirakott programnak tűnik nekem egyébként, nem dörgöli a google léptem nyomon az arcomba, igaz találtam egyet valamelyik nap, de csak kínait, ezzel nem igazán lehet felülírni a meglévő gmail-emet, hogy tudjak beállítani hozzá zárolt képernyős értesítést ebben a legújabb Cuoco féle romban. Ez gondolom akkor használható leginkább, ha nincs fent semmiféle gapps. Az én esetemben nem működőképes a dolog.
A Drive-odon lévő gapps pedig 5.0-hoz való vagy nem jól gondolom? Vagy tök mindegy? -
Dominó85
addikt
válasz
gulupeti #1095 üzenetére
"O Brother, Where Art Thou?" - kérdezhetném tőled. Aki úgy mond variálna a Gapps-val, annak melegen ajánlom a GoogleInstaller.apk-ra való keresést a google segítségével vagy ajánlom a Gdrive-omat. Ami kell az a Google Frameworks, ezután pedig azt teszel fel amit akarsz és akkor távolítod el, amikor akarod.
-
gulupeti
senior tag
A gapps az ilyen telefon specifikus dolog egyébként? Ha TWRP-ből innen felrakom ami nekem tetszik, az biztosan nem lesz jó?
Needromra egyébként felkerült ma egy "multilengvidzs" MIUI, valaki épp ilyet szeretett volna a napokban.
-
Dominó85
addikt
válasz
fehermokus #1088 üzenetére
Hmm... Akkor nem sokban különbözhet a két rom.
Bár az enyém angolul indult és multi. Magyar nyelv van illetve Play is. A kamera eddig MIUI-hoz képest egy nagy LOL. De majd holnap szép időben is csinálok pár képet.
-
koala69
tag
Sziasztok,
MIUI hasznaloktol szeretnem kerdezni, hogy milyen modon - mivel - lehet eltavolitani veglegesen azokat az alkalmazasokat, amiket nem szeretnem, hogy fent legyenek? Vannak system app-ok is, amiket sem diseable-re nem tudom tenni, sem eltavolitani...
Klaviaturat honnan lehet feltenni ra?A GPS talan pontosabb mint a Nexus-ban, de pl az mx player akadozik....
kosoznom!
G -
fehermokus
aktív tag
válasz
Dominó85 #1086 üzenetére
Én meg a Androium 5 K3N ROM-ot próbálgatom. Eddig jók a tapasztalataim. Ami funkciók vannak benne, azok működnek rendesen és kellően gyors is. VibeUI kamera van benne, azon nincs módosítás. Dolby Atmos van, Lenovos cuccokkal nem találkoztam. Az alap 5.1.1 android, így néhány régebbi programom nem működik alatta, aminek nem örülök. Alapból Play store van benne, meg egy-két google szoftver, így aki mániákusan google párti, annak telepítgetnie kell kedvenc szoftvereit. Antutu zökkenőmentesen fut rajta, ami érdekes módon a VibeUI-ra sem volt jellemző, pedig abból van kifejlesztve. Első indításkor spanyol, de gyorsan megtanítható magyarra is. Energia felhasználásból pedig kap egy csillagos 5-t. GPS a szokásos, kb. 20sec alatt fogja az összes műholdat. Adatforgalom le és fel itt is kitehető az értesítési sávba. Egyéb értesítési sávban lévő ikonok elég minimalista dizájnúak, de legalább működnek hibátlanul. LED villogtatás alapból nincs, csak Light Flow felrakása után - no ezt még nem teszteltem, mert nem jött se levelem, sem más.
-
Dominó85
addikt
Megoldva. - a kamerát leszámítva eddig
qrvajó a rom.[ Szerkesztve ]
-
Dominó85
addikt
No, rávettem magam hogy kipróbáljak egy másik romot. Phoenix 5.1.1, majd pár nap múlva beszámolok róla.
-
-
gulupeti
senior tag
Közben rájöttem, hogy mégis működik a zárolt képernyős értesítés!
Le kell húzni az értesítési sávot, ott rábökni a "továbbiak" kapcsolóra, ekkor megjelenik ugye az összes kapcsoló, amit el lehet helyezni a legördülő listában. Legalul rá kell nyomni az értesítés feliratra, majd az alkalmazási értesítés kezelésére és itt be lehet állítani programonként, hogy melyik, hová küldhet értesítést. Kaptam is Viber üzit, tehát tutira működik. Egy dolgot viszont továbbra sem értek ezzel kapcsolatban... a Gmail nincs benne ebben a listában.
Nehogy teljes legyen az örömöm.
-
gulupeti
senior tag
Köszi a segítséget, újratelepítettem, a systemet nem bántottam. A tárhelyeket lepucoltam (sikerült megszabadulni véletlen az összes fényképtől is.
) A másolás-kivágás mostmár működik.
Viszont a lezárt képernyőn továbbra sincsenek értesítések, hiába az a téma van beállítva. A névjegyeknél az összes minden látszik egyben. Másnál aki ezt a romot használja ezekkel mi a helyzet?
-
kovjoe
aktív tag
Szóval a kísérletezgetés nem vezetett a kívánt eredményre, így gondoltam - mivel a mikrofon problémám csak részben oldódott meg - teszek egy próbát a frissített coucco rom előtt - a domino85 által többször is dicsért - beta miui-val. Meg kell, mondanom, hogy nekem még mindig csak az az old school cwm recovery szimpatikus, hiába - lehet, hogy az a baj, hogy én még dos-on nőttem fel;-) - tettem fel a twrp-t, és próbáltam feltenni a miui-t, 20 perc múlva is csak a loading futott, így maradt a gizchina-s flashes cwm, azzal csont nélkül feltoltam:-), (hiába no aki öreg, annak lassul a felfogása, és ragaszkodik a megszokott dolgokhoz). Egyenlőre két dolog: a hangerő rendben, illetve működik a mikrofon
. Szóval domino85-nek:
.
[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
válasz
gulupeti #1075 üzenetére
TWRP-ben wipe cache,dalvik,format data,én még a systemet is szoktam(imei-t elrontja,de nem nagy dolog visszairni),a belső tárhelyet még fáljkezelőből törlöm(meg twrp-ben is). A memókártyát kiveszem és gépen a teló által csinált dolgokat törlöm. Arra figyelj,hogy a rejtett mappák,fájlok is törölve legyenek belsőről is,meg a memókártyáról is. Utána mehet a .zip,aztán mégegy cache újraindítás előtt.
-
gulupeti
senior tag
Lehet este nekifutok még egyszer akkor.
TWRP-ben akkor a felrakás előtt miket csináljak? Factory reset, wipe cache, wipe dalvik? És még? Imei számot nem nagyon akarnék visszaállítgani, ha nem muszáj.Play áruház néha leáll, vagyis kiírta, de ettől függetlenül működik. Háttérkép beállításnál is volt FC, de második nekifutásra az is jó.
És jó sok angol szöveg van ebben a romban azért, de ezzel még elboldogulok.
Fentebbi kérdéseimben tudtok segíteni? Névjegyek beállítasa, hogy csak a számmal rendelkezőket mutassa? Alkalmazásváltó? Vagy ebben ezek így vannak és kész? -
gps76
őstag
válasz
gulupeti #1072 üzenetére
Valami nálad nem kerek,most próbálgattam amiket írtál problémákat,de nálam rendesen működik,pedig nem foglalkoztam semmilyen engedéllyel.
Én mondjuk rom csere előtt,a belső tárhelyet is le szoktam túrni,meg az sd-ről számítógépen az összes olyan mappát/fájlt amit a telefon csinál. -
gulupeti
senior tag
Ez abszolút nem értem tényleg. Kivágok egy mappát az sd-ről és beillesztem a belső sd-re, mostmár átrakja, de a külsőn is megmarad.. És nem is tudom az sd-ről törölni, ez tuti valami engedély dolog. Az app managerben a program engedélyeinél viszont nem tudok ilyen engedélyt adni neki, pedig a play-ben is azt írják a filekezelő programnál, hogy engedélyt kell adni neki, hogy az sd-t is kezelhesse.
-
gulupeti
senior tag
Én is felraktam ezt az újabb Cuoco romot. Telepítéskor nekem som volt elég a sima wipe data / wipe cache, a factory resetet is meg kellett csinálni, mert amúgy csak ráfrissített az előző romra.
Amit észrevettem eddig a szűk 1-1,5 óra alatt:
- hová lett a normális Lenovos fájlkezelő?? ez az Asus féle pocsék, egy sima kivágás-beillesztés műveletre míg rájöttem, hogy hogyan kell azt hittem agyérgörcsöt kapok. És nem is működik normálisan, pakolgatnám vissza az sd-ről a dolgokat, amiket a belső memóriára szoktam tárolni és kivágás-beillesztés művelet közben megszakad: "a fájlok beillesztése sikertelen" No ezt végképp nem értem, másik fájlkezelővel sem működik. Ez valami 5.1 sajátosság? Valami engedély kellene adni a programnak? Hol tudom ezt megtenni, nem találom.
- hol találom az a menüpontot, hogy "megjelenítendő névjegyek beállítása" most mindent mutat, ez így nekem nem jó Közben ezt megtaláltam, de hiába állítom az emailemre és, hogy csak azt mutassa, ami számot tartalmaz, mégis ott van a kb. 800 email cím is. Ha egyénire állítom, akkor is. Ez így katasztrófa. Valamit nem jól csinálok?
- az alkalmazásváltót át lehet állítani valahol a hagyományosra? Tehát, hogy függőlegesen legyenek? ezt a vízszinteset utálom
Működésre viszont határozottan gyorsabb, mint az előző Cuoco féle rom, nem akad, nem röccen, nem gondolkozik egy picit sem.
-
gps76
őstag
válasz
fehermokus #1065 üzenetére
A energiatakarékosság nincs véletlenül bekapcsolva,mert ott írva van a háttérban futó dolgok korlátozása?
Nekem délelőtt sikerült a javított 1540 rom-ot letölteni,de felrakni már nem volt időm. A google dolgok javításán kívűl van valami más is amihez hozzányúlt?
Én még a "beteg" rom-ot használom,a legkisebb gapps-ot raktam rá,nincs vele gond. Ezt az email meg nem érkezés dolgot megfigyelem jobban. -
Dominó85
addikt
Ez a nagyon jónak mondott Cucu malac rom, ahogy látom mégsem olyan tökéletes. Elég gyermeteg hibák vannak benne. Biztosan unjátok már, de a MIUI alatt ilyen problémám nincsen. Sőt, én mondom meg a MIUI Mail progijának mikor szinkronizálhat és mikor nem. És mindezt a Mail megnyitása után egy tapintással és nem a legördülő sávból. Gyors, stabil, nem dobálja a hálózatot és a legjobb a kamerája. Nyilván akinek a belső beállítások rendszerezése idegen vagy nem gyere be, az sohasem fogja feltenni. Beta4 ellenére én lazán a Nexus vagy a Cucu fölé tenném stabilitás és gyorsaság szempontjából. 1x animáció sebességen van alapból, de ha kikapcsolod, akkor wattafak gyors.
-
divan
őstag
válasz
fehermokus #1065 üzenetére
Ezt a lekapcsolgatást én is tapasztalom. Én még az 5.0 alapút használom. A K9-et állítottam be céges e-mail kezelésre, ami jól is működik, egy ideig. Majd egyszer csak nem jönnek a mélek. Ha elindítom manuálisan, utána minden megy rendesen egy ideig. A sima alap google mail szolgáltatás is jó volt nekem, csak az nem kompatibilis 5.0-tól felfelé. Emiatt a Gmailt állítottam be erre, de az néha leáll. Szóval van még tennivaló.
-
fehermokus
aktív tag
Én is felraktam Couco92 legújabb ROM-ját, de nem löktem el az agyam tőle. A hangerő, gapss tökéletesen megy, de maga az alaprendszer nálam nem elég stabil. A régebben megszokott programjaim egyike-másika egyszer csak lefagy. Újakat kellett keresnem, azokat meg rendre kikapcsolgatja a háttérben az app manager. Ez nem feltétlenül jó egy email kliensnél, vagy egy csevegő programnál. A kamera láthatóan fejlettebb szoftvert kapott, sokkal több mindent lehet állítani. Nálam a GPS lelassult, nem tudom miért. Kb. 20-30sec-et kell várni mire történik valami bekapcsolása után. Vagy egy perc is van mire az összes műhold jelét megfogja. Régebben ez max 20 sec volt. Fogyasztásban sem érzékelek javulást, nekem annyit fogyaszt, mint az 5.0. Egy valami, amit jobbnak látok, hogy gördülékenyebben fut. Ritkábban vannak ilyen pillanatnyi akadások. Widgetekkel is meg lehet pakolni, bírja rendesen. Ezek az első benyomásaim.
-
gps76
őstag
Nem kell kikapcsolni a Dolby-t,csak a volume leveler kapcsolót.
Milyen bug lenne a romban,amit mi használunk tejesen jó.
Próbaképpen [link] letöltöttem az 5.1 - arm64 - pico verziót és szűz rendszerre felrakva,a play-en,google play szolgáltatásokon,meg google filmek-en kívűl semmi nincs,de letölthető bármelyik,és szinkronizál is rendesen.[ Szerkesztve ]
-
kovjoe
aktív tag
válasz
gulupeti #1060 üzenetére
Bocs, telefonról néztem, és azért írtam, mert elsőre nekem is kellett, egy kis idő, míg megtaláltam mit kell csinálni. Értem, hogy a mega-n semmi, akkor tényleg lehet még valami bug benne. Bár én két napja nyomkodom, és a hangon kivül még más bajom nem volt. Sőt pl. az angry star wars alatt van hang, míg az 1532 ltt alatt semmi;-).
-
gulupeti
senior tag
-
kovjoe
aktív tag
válasz
kerjefliki #1051 üzenetére
Az enyém is a geartől jött, én az eredeti romot, már első nap lecseréltem. De egy mentést - ellentétben velem - előtte mindenképpen csinálj róla (későbbi garanciáztatás esetére pl.).
-
gps76
őstag
válasz
kerjefliki #1051 üzenetére
Ez bármelyik androidnál előfordul. Rakd fel cucu 5.1-es romját,nagyon jó főleg,hogy a gmail is javítva van már. [link]
-
kerjefliki
csendes újonc
Sziasztok ! Én is beújítottam egy ilyen csodát, kicsit aggódtam, miután végigolvastam a fórumot, de annyira nem vészes a helyzet
Nem sok tapasztalatom van androiddal, GearBest-ről lett rendelve, VIBEUI_V2.5_1512_5.495.1_ST_K50-T5 van rajta, a kérdésem az lenne, hogy az, hogy nagyon néha, ha rengeteg apk van megnyitva és "lefagy" pár másodpercre, ez android specifikus dolog vagy a ROM miatt van ? Nem jellemző egyébként, 3 napja mióta megvan, folyamatosan nyüstölöm, 2x csinálta csak.
-
szasza0802
tag
válasz
xoortes1978 #1046 üzenetére
Kapcsold ki az automata fényerő szabályozót.
Viszont nekem resolution problema van az Igo israellel. Hiába telepítem az apk-t azt írja ki nem támogatott a 1048 formátum. (hagyjatok most a varezzel). Hol lehet a telóba vagy a progiba átállítani a felbontást? -
kovjoe
aktív tag
válasz
xoortes1978 #1042 üzenetére
Mi ez a képernyő autofény bug, mert nálam is volt fent a nexus - mivel az imei-t csak ott bírtam visszaírni -, de nekem csont nélkül ment?
-
xoortes1978
tag
válasz
laclac88 #1038 üzenetére
Nexus V2-ot nyuzok kb 2 hete vag 1 hete, mind1 szoval attol a naptol amikor felkerult a needromra. Stabil 3G halozat, es mukodo led amivel masabb mint a V1. "csak zold led es az is csak kulso app hasznalataval"
Gyors, stabil, egyenlore nem tudok rola rosszat mondani. Sajnos a kijelzo automatikus fenyero allitas bug is megmaradt. De lehet hogy ez feature?Vegulis tok sotetben ne a telefont akard nyomkodni.
-
kovjoe
aktív tag
válasz
laclac88 #1038 üzenetére
Mindig a recovery-be belépve (hang fel-le+power) megy a factory reset, illetve a másik 2, amit te is megcsináltál. Nyilván, ha ugyan arra az alap romra ráteszed annak az újabb változatát, azaz frissítését, akkor maradhatnak az user adatok, de mikor új rom megy fel, akkor ha nincs factory reset, nincs beboot sem.
-
laclac88
csendes tag
Igen, így már jó lett, köszönöm!
A factory reset kimaradt nálam az előbb... Viszont így is felment rá az egyik Vibe UI 2.8-as ROM, miközben a Nexus ROM nem. Gyanús is volt, hogy honnan emlékszik a Wifi jelszóra a 2.8-as UI.
Egyelőre még a Nexus ROM-ot nem mertem feltenni, most örülök, hogy működik.Általános szabályként, mindig a működő rendszerben kell egy Factory resetet nyomni mielőtt belépnék a TWRP-be cache-t wipeolni majd ROMot installálni?
Vagy a TWRP 2.8.6 - wipe menüjében merjem használni a Format Data gombot az Advanced Format mellett?Nexus v2 ROM-ban milyen plusz fotós feature-ök vannak benne? RAW-ban is enged fotózni?
[ Szerkesztve ]
-
kovjoe
aktív tag
Még annál a résznél nem tartok, még mindig küzdök az eredeti mikrofonos problémával. Garanciáról lemondva
, csavarról záró ragacs le, majd minden csavar kivesz, burkolat le, na ahogy selytem semmi, csatlakozások végigtapizva, közben ment a smart voice recorder gain calibrátora, de meg sem mozdult, végig a 480-560-as tartományban mozgott, ahhoz, hogy legyen mikrofon az 1-4 közötti tartományban kell, hogy legyen ezt már kitapasztaltam. Szóval megint nem lettem okosabb, így ment vissza a helyére, mivel tegnap a "simogatás" működött levett hátlappal, így hátlap le, és simi-simi
a mikrofon felett, de semmi, majd jött a bátrabb kopogtatás, de semmi, és ekkor jött a kalapács
...
Nem hanem áttértem más területekre a kopogtatásos módszerrel - mint valami jó "mackós" - és láss csodát, ha az akkumulátor kivételét segítő mélyedés alatti csavart kopogtatom a mikrofon a hirtelen az 1-4 tartományba ugrik. Most ezt a csavart kicsit kiengedtem, illetve került rá egy kis szigetelőszalag, jelentem 5-5 ki-behívás megvolt, és egyenlőre csont nélkül működik. Hiába no, számítástechnika ez kérem.
-
Dominó85
addikt
Más színt nem is lehet kicsalni a ledből, ugyanis nem RGB led van benne, hanem egy piros és egy zöld. Így jártunk. A Lenovo ilyen és ehhez hasonló xarokon spórol állandóan. Ami valljuk be igen gáz, mivel a Xiaomi Hongmi telómba is belefért az a rohadt RGB led az árba...
-
-
-
gps76
őstag
válasz
gulupeti #1029 üzenetére
kovjoe kolléga irta nemrégen,hogy a hangerőszabályozóval alig lehet csökkenteni a csörgés hangerejét,és tényleg nálam is alig veszi le. Az olasz fórumon beírtam, cucu is fent van,gondolom elolvassa. A firmware-eknél nincs most a 1540D rom,mert gondolom javítja. Más hibát eddig nem találtam,majd hétvége felé kérdezz rám,hogy írjak tapasztalatot,mert elfelejtem.
-
gulupeti
senior tag
A led értesítés ebben az új 5.1-es Cuoco romban is csak zöld színű? A gmail problémán kívül találtál még valami hibát? Hétvége felé esetleg beszámolnál róla bővebben, hogy néhány nap használat után mik a tapasztalatok, összességében milyen a "lecsengése"
? Letöltöttem már egyébként én is, de a kipróbálás még várat magára.
-
laclac88
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy bekapcsolás után nem tölt be a telefon (ROM csere utáni első indítás), pedig vártam fél órát a betöltésre.
A leírtak szerint telepítettem.
- kingroot - rootolás
- custom recovery (TWRP) telepítés SP Flash Tool programmal
- recovery elindítás a mobilon (3 gomb egyszerre történő nyomvatartásával történő bekapcsolás)
- wipe cache, wipe dalwik cache - apply
- install - kiválasztottam az SD kártyát, a zip fájlt (NEXUS-V2-K50-T5.zip), végigment a telepítés hiba nélkül
- rebootInnentől kezdve csak a 4 karika dobálózik össze vissza a képernyőn mintha be akarna tölteni, de mégsem történik semmi.
Ez az első ROM cserém ezen a telefonon. Próbáltam másik ROM-ot (Nexus ROM v1) is feltelepíteni, mindegyik a needrom.com-ról lett letöltve. A probléma ott is ugyanez.
A kérdésem az lenne mi lenne, hogy vajon mit ronthatok el? Kihagytam volna egy lépést? Nem sikerült megtalálnom a hibát, és nem szeretném tovább rontani a helyzetet egy meggondolatlan kattintásommal.
Köszönöm a segítséget.
-
pane
tag
Indiai piacon is jelen van a K3 Note. Onnan ered a soknyelvű rom is szerintem. Én ezt használom, 99% magyar és csak egy panaszom van rá hogy néha alvó állapotban leakad róla a skype meg a viber. Root-olam és kitakarítottam sok felesleges appot amit OTA után telepített. Játékra persze nem az igazi. Egyenlőre megelégszem ezzel a room-al, a sok lenovo extra miatt.
-
gps76
őstag
TWRP-nél nálam eddig soha nem volt restore-al gond.
Sok helyen írják,belpiacos a telefon azért kínai meg angol.
Mondjuk kíváncsi lennék a soknyelvűeket hogy fordítják,honnan szedik a fordítást hozzá,mert pl.ami nekünk van a google féle droidban nincs. Lehet valamelyik másik Lenovo romjából amiben van magyar... -
kovjoe
aktív tag
Twrp volt fent a Domino85 féle, de valahogy nem volt szimpatikus (valszeg bele kellene egy kicsit ásni magam), cwr-t meg már a sony x8 alatt is használtam, Redmi 1s alatt meg ugye nem volt ilyenre szükségem ;-). Nekem személy szerint még nem volt vele gondom.
Maxaudio-ról azért nem nyilatkozom, mert az általam 2 hónapig használt 1532-es spanyol rom-ban benne volt, de ott sem használtam.
Na mondjuk nekem a cwm alatt, pont a mentés az ami nem működött, igaz csak egyszer próbáltam (mindenféle figyelmeztetés ellenére ;-)), így lehet, hogy mégis bele kell ásnom magam a twrp-be. Igen ez a multilang a gyárinál elég érdekes, de végül is a kettő az már multi, nem;-)? -
xoortes1978
tag
válasz
fehermokus #1017 üzenetére
Nexus alatt mukodik, de CWM alol kell hozza telepiteni egy Xposed Framework-ot is.
-
gps76
őstag
Érdemesebb a 2.8.7.0 TWRP-t használni,sokszor a CWM sipákol,ez meg nem ha valamit fel akar rakni az ember.
És van benne ez a Maxxaudio EQ progi,meg a lehúzható gyorskapcsolók közt is sound effect néven(lehet nincs kirakva a 3 pöttyön belül lehet szerkeszteni őket)?Én meg ráértem és ráengedtem amit felajánl update-t a zöld felfelé mutató nyilacskás OTA updater,1542-est említi.Fel is rakja,de alig van benne valami meg angol/kínai csak. Viszont a recovery-t is cserélte gyárira,lehetett flashtoollal felrakni a TWRP-t és mivel csináltam backup-ot a 1540D-ről,simán restore lett a vége. Most nyomkodom egy jó ideje,eddig nem találtam hibát benne,notif. LED is jó.
[ Szerkesztve ]
-
kovjoe
aktív tag
Feltettem a gapps-ot, amit belinkeltél. Cwr-ben factory reset (simán nem ment fel), utána dolgozik a boot, mintha megint rom-ot raknál fel, azt hittem nem lesz belőle semmi, de egyszer csak bejött a felület, mivel munkahelyen vagyok csak mobilnettel tudtam rápróbálkozni, de simán hozta le a leveleket.
-
fehermokus
aktív tag
Ha valakinek nincs Notification LED a ROM-jában, akkor még ezzel a progival próbálkozhat:
Light Flow Lite.
Egyes ROM-okban jól teljesít.[ Szerkesztve ]
-
kovjoe
aktív tag
Imeit-t sikerült fixre visszatennem :-), a nexusos megoldás nem adott végleges megoldást. A mikrofon még mindig nem akarja az igazságot, viszont véletlenül észrevettem (segítség a smart voice recorder volt, abban lehet calibrálni a mikrofont), hogy levet hátlap mellett, ha "simogatom":-) - nem mosolygunk - a mikrofon feletti részt helyre áll, de ezt minden hívás esetén meg kell csinálni, és a bejövőnél nem működik:-). Tisztára tudományos;-).
-
gps76
őstag
Tableten nem volt gond vele.
Teszteljétek nincs-e más gond vele.
Úgy veszem észre - szerencsére - cucu nem nyúlt bele nagyon,a gyári 2.8-as 1535-ös rom szinte ugyanezeket tartalmazza(az volt fent),csak tele kínai,meg idétlen programmal.
Ez a multilang nyelvet honnan szedik hozzá,hogy gyárilag nincs,csak kínai meg angol?[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
Nálam gond van,mert a gmailbe lépve a play szolgáltatások leáll,és a fiókoknál is a piros felkiáltójel van. Próbáltam mégegyszer wipe-olni de ugyanaz. Aztán léptem egy merészet és ráengedtem itt lévő gapps5.1-arm... -ot és szintén wipe után most már jól működik,viszont van a piros OTA mellett a zöld telefon ikonos VibeUI gyári system updater is,meg maxxaudio(belekerült a lehúzható gyorskapcsolók közé is), google naptár,stb. programok kerültek a romba bele,hogy mitől nem tudom.Erre tud valaki választ hogy kerültek bele? A gapps valami 90 MB körüli,viszont a microsd-n van twrp backup. A recovery-ben nyomtam wipe-ot az új 1540-es COUCO92 romra meg install gapps,ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
daikonblaze
csendes tag
-
gps76
őstag
Urak! Tölthető az 5.1-es 1540-es rom COUCO92-től,csak böngészőn keresztül megszakad,próbálom a mega-ra belépve leszedni.
[link],a firmware-re kattintva ott lesz.szerk.:lejött,nemsoká kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
Gila2626
csendes tag
Az a7000 külsöleg megegyezik a k3 note-al?
-
Ruddi
csendes tag
divan
Hát nekem annyira szorul, hogy végül csak egy nagyon vékony pengéjű késsel tudtam kivenni. Csak attól féltem, hogy nincs-e benne valamilyen gomb ami lezárja valahogy az akkut, nehogy letörjön. Így is kissé látszik az ügyködésem nyoma. Néztem pár videót a neten és ott teljesen könnyen kiveszi az akkut a gyerek úgy ahogy írod de az enyém úgy látszik valami hibás darab ilyen szempontból.Volt már tízen-valahány telefonom de ilyet még nem tapasztaltam. Beletenni teljesen egyszerű de kivenni mizéria.
Egyébként egyenlőre működik rendesen az a pár dolog amit próbáltam, telefonálás, fényképezés, micro sd kártyát is felismerte, de még csak most fogom próbálgatni. Remélem más gondom nem lesz vele az akkut úgy sem fogom gyakran kiszedegetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Kínából érkezett a Lenovo phabletje, amely irgalmatlanul sárga, meglehetősen méretes, hardveresen pedig a középkategória felső szegmensébe tartozik.
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy 30s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB Vodafone Újszerű/1-3 hónap garancia/Akku 80%/p4108
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest