Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A legdurvább (?) táblagép: ROG Flow Z13 és a Strix Halo
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Chromecast topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amazon Kindle
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Otthoni időjárás-állomás
Új hozzászólás Aktív témák
-
elektromosok
csendes tag
Sziasztok! Ezt a Romot én is kipróbálnám, mert már elegem van a "gyári" szörnyetegből, csak az tartott eddig vissza, hogy nem szeretném ha építészeti remekmű válna a telóból. Van erre esély? Tudna valaki egy jó szájbarágós linket, hogy hogy kell romot cserélni ezen a telón? Leginkább amiatt cserélnék, hogy az automatikus felvétel (Call Recorderek) hol működnek, hol nem. Nagyon fontos lenne, mert sokat vezetek és nem szeretek menet közben írogatni.
-
kovjoe
aktív tag
Ez az [link], ahogy látom, tényleg van köze vagyuláékhoz, de hogy tudnak-e róla az más kérdés.
Minden benne, nem kell mókolni, talán csak az eszköz nevét érdemes átírni Redmi-ről (ebből gondolnám, hogy inkább az eredeti/forrás romhoz van köze vagyuláéknak).
[ Szerkesztve ]
-
fehermokus
aktív tag
válasz
kobipeti #1493 üzenetére
Van egy "android language project" nevű program, ami képes belenézni a telepítetlen firmware-ekbe és kiírja, hogy milyen nyelvek vannak benne.
Na meg persze le tud fordítani komplett rom-okat (van, hogy csak segítséggel) és a helytelen imeit is rendbe lehet vele tenni. -
kovjoe
aktív tag
-
Dominó85
addikt
válasz
Gila2626 #1486 üzenetére
Ha megérkezne már, akkor kipróbálnám. De baxik megérkezni...
Más: MIUI 11.26 Multi magyar romot használok. MIUI.hu-s srácok keze van benne (Vagyuláék?). Értesítőled zölden villog (el sem hiszem), magyar, rootolt, stabil és a kamera része is bug mentes. Eddig hibát nem találtam benne. Hű egy álmom vált valóra vele. Igaz 5.1.1-es jobban ízlene, mint az 5.0.2, de nem panaszkodok. A képek minősége pedig überalles!
-
Gila2626
csendes tag
Valaki próbálta már a nagyobb akksit? Neten láttam 3500mA t
-
hbooo
csendes tag
kerdes:
vibe ui alapon (pld cuoco) tetszik a lockscreen (kulonbozo magazinok valtozok kepei jenennek meg)
Ezt az app -ot le lehet tolteni mas rom ala? -
kobipeti
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni!
Ez a rom van fent MIUI V7 EU, a telefon tárhelye folyamatosan csökken, adatforgalom nincs, mi ír és hova óránként kb. 100M-át 3-4 naponta teleírja a telefon belső SD-jét!
-
elektromosok
csendes tag
válasz
Dominó85 #1478 üzenetére
Pane írta ezt: "nekem wifi nem tud újra csatlakozni zárt képernyőnél.
Ha vaki megerősíti nekem hogy ez a hiba a CUOCO92 rom-ban nem lép fel akkor talán váltok"
Erre a problémára is jó ez az app? (#1385 hozzászólás), ha igen lehet én is felrakom ezt a romot:
K50a40_S112_150610_ROW. -
Dominó85
addikt
válasz
elektromosok #1475 üzenetére
Wifi problémára Wifi-Manager.apk és minden pöpec. Nekem MIUI és Phoenix alatt is megoldotta a wifi csatlakozási/jeltartási gondot. Egyszer be kell állítani benne a wifi csatlakozási adatait és tádááá...
Bocsi, azt nem vettem észre. Amúgy meg kollégám tényleg jól jár vele ilyen áron. Banyeg.
-
Dominó85
addikt
-
Dominó85
addikt
válasz
Terentius #1472 üzenetére
Melyik gammával szaggatott? Csak mert akkor felteszem és megnézem szaggat-e. Amúgy Asphalt 8: Airbourne, GTA: SA, Modern Combat 4-5 nagyon faján megy vele. Illetve én jelenleg tolom rajta a VainGlory, Marvel's Contest of champions és Angelsword gammákat.
Amúgy Gearbest.com UK warehouse, DHL, biztosítás = 40.500Ft (csak a fehér) Best Buy!!!
[ Szerkesztve ]
-
Terentius
őstag
Sziasztok a telefon mennyire ajánlott játékra ugyanis láttam a youtube videókat és azok alapján bizony szaggatott.A màsik kiszemelt egy redmi note 2 lenne de tele van buggal.Meg nem tudom, hogy megéri-e a felàrat.
-
pane
tag
válasz
elektromosok #1470 üzenetére
-
pane
tag
válasz
elektromosok #1468 üzenetére
Akkor ezt csak rom cserével tudod orvosolni. Abból aztán van mit csemegézni.
-
elektromosok
csendes tag
"Nekem hibátlanul működik automatán, igaz Bluetooth-tal még nem nem próbáltam.
Kontaktok/.../További funkciók és beállítások/Hívásbeállítások/Automatikus felvétel"A more features and setting után nekem sajna nincs olyan, hogy " hívásbeállítások"
.
Android 5.0 van ezen, lehet neked más romod van? -
pane
tag
válasz
elektromosok #1466 üzenetére
Nekem hibátlanul működik automatán, igaz Bluetooth-tal még nem nem próbáltam.
Kontaktok/.../További funkciók és beállítások/Hívásbeállítások/Automatikus felvétel -
elektromosok
csendes tag
Sziasztok!
Én is beújítottam egyet, szerintem tök jó teló, minden müxik jól, kivéve, hogy beépítettek egy felvevő alkalmazást, ami fel tudja venni a beszélgetéseket, de sajnos automata funkciója nincs neki. Ezért ha Bluetooth-tal telefonálsz vezetés közben és fel akarod venni a beszélgetész - mert mondjuk telefonszámot diktálnak le - akkor kotorászhatsz a zsebedben a telód után, hogy megnyomd a gombot. Előző Lenovó S820-nál nem volt ilyen program hanem feltelepítettem a Call Recorder appot és prímán felvett mindent. Ennél, ha feltelepítem a Call recordert, vagy másikat, hol felveszi, hol nem (leginkább nem). Állítólag ez a beépített felvevő miatt van. Próbáltam root-olni és letörölni a beépített felvevőt, de úgy se működött jól. Már napok óta küzdök vele
, tudnátok ebben segíteni?
-
kovjoe
aktív tag
válasz
fehermokus #1464 üzenetére
Ja, ez nálam is jelentkezett az ébresztős programot, folyton kilőtte, erre elsőre a miband tűnt megoldásnak, később pedig az vezetett eredményre, hogy benyomtam rendszerrel együtt indulónak. Nálam így működött a vibeui alapú romokon.
-
fehermokus
aktív tag
Üdv a klubban. Sokat irkáltam már régebben én is, hogy az 5.1 alapú rom-ok nálam lekapcsolgatják a háttérben futó programokat. Sok beállítási lehetőség van, de jó nem lett csak egy kicsit jobb. Ha nem nyúltam a telefonhoz kb. 1/2 órán keresztül, akkor szépen lekapcsolódtak a háttér programok. Nekem az lett a megoldás, hogy Cuoco-tól a 5.0 alapú rom-ot tettem vissza és minden megy rendben.
Nem biztos, hogy neked is ezt kell tenned, nálam ez vált be.
De lehet, hogy Dominó85-nek van igaza és nem kóser vmi a programmal. -
Dominó85
addikt
-
hbooo
csendes tag
kerdes: cuoco92 romon vagyok.
hangouts uzenetek nem mindig jonnek at, neha jo neha meg csak akkor latom ha explicit megnezem a hangouts appot.valami power settings?
-
fehermokus
aktív tag
válasz
Dominó85 #1459 üzenetére
Persze, igaz, amit mondasz, be lehet menni a lelkivilágukba és kiderül, hogy ez is egy tudományág, csak nagy vonalakban akartam érzékeltetni a töltés nevű dolgot.
És természetesen minden egyes akkumulátornak saját egyénisége van, amihez lesz szíves a töltő áramkör illeszkedni. Mekkora töltöttségi szinten, hány C° fokon stb. mekkora árammal jó tölteni... -
Dominó85
addikt
válasz
fehermokus #1457 üzenetére
Nem teljesen igaz az amit írsz. A leglényegibb dolog az a telefon microUSB aljzata és az ahhoz tartozó töltésvezérlés. Ezek gyárilag az USB 2.0-nál nagyobb áramerősséget képesek felvenni. De van egy maximális érték, mondjuk 1,5A. Ebben az esetben ez azt jelenti, hogy egy 1A-s töltővel óránként 0,5A erősséget "vesztesz egy 1,5A töltőfejjel szemben. Ugyanakkor egy 2A-s töltőfej hiába tud 5V-on 2A-t, ha az aljzat csak 1,5A-t tud felvenni. Ergo nem fogja tudni gyorsabban tölteni a 2A-s fej a 1,5A-snál.
-
reki73
csendes tag
válasz
fehermokus #1457 üzenetére
Köszi a válaszokat. Közben én is körbeérdeklődtem a kollégákat és a hasonló nagy kijelzős, FHD-s készülékek mind így működnek. Szóval ez van, ezt kell szeretni
, de azért megnyugtató, hogy nem csak az én készülékemben van a hiba.
-
fehermokus
aktív tag
Nem a telefontól függ, hogy hány amperrel tölti az akksit, hanem a töltőtől. Legalábbis az nagyobb hatással van az eredményre. Nekem 2 amperes autós töltőm van és nem merül az akksi navigálás közben, sőt nagyon lassan töltődik. Emiatt hiába cserélnél rom-ot, hasonlóképp működik mindegyik.
Egyébként a számítógép USB 2.0-ás portján 0,5A áramot engednek maximum. Ez általában még kevesebb szokott lenni laptopoknál, hogy ne terhelje túl az egyébként is 100%-ra járatott pici töltőjüket. Kiszámolhatod, hogy 3000mAh akksihoz 400mA-es töltéssel közel 7 óra szükségeltetik, ha nincs teljesen lemerülve. Ehhez a telefonnak semmi köze sincs ez innen csak matek.
USB 3.0-nál több áramot adnak, ha onnan töltesz gyorsulni fog a dolog. -
reki73
csendes tag
válasz
Dominó85 #1452 üzenetére
Most jutott eszembe, hogy mi a helyzet az autós töltő használatánál? Pl. navigáció során, ha szivargyújtóról megy a töltés, legalább szinten tudja tartani az aksiszintet vagy közben szép lassan lemerül a a teló? Kicsit szomorú vagyok emiatt a töltés miatt... esetleg rom csere nem orvosolja ezt a problémát?
Köszi a válaszokat előre is. -
keyman
tag
Mindenkinek szeretném megköszönni a segítséget és hozzászólást.
-
reki73
csendes tag
Sziasztok. Most lettem gazdája egy k3 note-nak és rögtön lenne egy kérdésem felétek.
Ha a laptopra dugom a telót, a töltést jelző led pirosan világít, de iszonyat lassan szívja fel a szuflát az aksi. kb. 5h a töltési idő. A hálózati adpterrel nincs ilyen gond, az tölti rendesen. Ez normális vagy valami gebasz van a cuccal? -
Dominó85
addikt
Ó én csak azért nem szeretem a Lenovocam-os romokat, mert "sajnos" szemmel látható a MIUI-hoz képest a végeredmények közti különbség. Na meg Amíg a Lenovocam lazán félrefókuszál még tapicskoló fókusz esetén is, úgy a MIUI nem. Illetve a makrós fókusztávolság is jóval kisebb (közelebbre tud élesíteni). Ja és köszönöm a tippet.
-
kovjoe
aktív tag
válasz
Dominó85 #1444 üzenetére
Igazán nincs mit, ha már nekem nem lehet jó, legyen násnak. Erre majd más ad választ, mert ha emlékszel én az elejétől a miui-t ábrándoztam, és beta4 magyarítása után nem használtam mást. Vibeui-ból a coccou92 féle rom sima 5-ét hosszabb ideig, abba szerintem vállalható a pálcikás cucc, illetve elég jól félre lehet tenni, hogy ne zavarja az ember fiát.
-
Dominó85
addikt
Minden esetre a kollégám nagyon köszöni neked is.
Annyi lenne a kérdésem, hogy vajon van-e olyan VIBE UI rom, amiből ki lett gyalulva a sok kínai szutyok és agresszív bloatware. Ugyanakkor a dupla koppintás, alul elhúzós ébresztés és a kamera egyéb jó tulajdonságai megmaradtak benne?Azt szeretném feltenni neki. Mert a gyáritól a falra fog mászni.
-
kovjoe
aktív tag
Akit érdekel! Gearbesten (most néztem) a fehér változat EU-ból 123,55 $. (http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_180347.html?wid=3)
-
kovjoe
aktív tag
Adtam egy utolsó esélyt a kijelzőnek, vidéki gyerek révén nem adom meg könnyen magam;-), na ezek után már csak az új rendelés jöhetett szóba:-) (pedig még Winkler is azt mondta, hogy a wd-40 mindenre jó;-)). Szerencsére a gearbestnél volt némi pontom (vásárlás és review), illetve egy visszatérítésem, így 144 $-ból meg van (from UK). Ráadásul a fekete verzió;-). A mikrofon amúgy is vacakolt;-), de legalább van egy plusz akkum:-).
-
kovjoe
aktív tag
válasz
Dominó85 #1430 üzenetére
Szóval tegyük egy kicsit tisztába, a "MIUI-s srácok", azaz vagyuláék, az általam tőled leszedet BETA4-es verzióba tették bele a magyar nyelvet, emlékeim szerint abban nem volt gapps, ők pedig, nem hivatalos miui rommal csak annyiban foglalkoznak, hogy bele teszik a magyar nyelvet (szerintem ez bőven köszönetre méltó). Sajna a telefonom a wc áldozata lett, így amíg nem érkezik meg belőle egy új példány direktbe (képekkel, egyéb) nem igazán tudok segíteni, de utána nagyon szívesen közzéteszek egy leírást a miui-hoz.
Amivel kell mókolni, de szerintem bőven megéri a fáradtságot. -
Dominó85
addikt
-
Dominó85
addikt
-
keyman
tag
Üdv!
Szóval akkor hogyan telepítsem a miui-t?
Kell gaps vagy benne van minden?
Nem igazán találtam leírást......hogy mit tartalmaz a rom.
Esetleg aki használja, pár szót mondhatna mire számítsak....esetleg mi nem működik stb.
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
-
Dominó85
addikt
válasz
Payskin #1422 üzenetére
Nem. Play-ről leszedsz mondjuk egy Google keyboard-ot és ahhoz/abban egy magyar nyelvet állítasz be. Vagy egy AnySoft keyboard-ot és hozzá egy hungarian plugint. Aztán bemész a Beállítások (Setting) -> Nyelv és Bevitel (Language & Input) és ott kiválasztod a magyar klavit.
-
Payskin
tag
Láma kérdés veszély, kérem, vigyázzanak!
Szóval az enyémen most a Nexus V2 van, és azt hittem, hogy dehogy kell nekem bele magyar, úgyis angolul használom. Hát nem. Mert az ok, hogy a felület nyelve angol, de kéne a magyar kiosztású billentyűzet, meg kellene a magyar ő és ű betűk támogatása is, hogy csak két dolgot mondjak hirtelen...
Ehhez akkor muszáj leszek felpakolni egy olyan ROM-ot, amiben az angolon kívül a magyar is benne van? :-\
-
keyman
tag
Üdv!
Kedves Dominó85!
A google drive- ról nem lehet letölteni a flashtool-t vírusriasztás miatt.
Megtennéd, hogy orvosolod a problémát, amint az időd engedi?Előre is köszönöm.
Esetleg várható magyar nyelvű MIUI? -
blade4
aktív tag
Erről a romról mi a véleményetek?
A kamera milyen minőségű képeket csinál ebbe a romba? -
xoortes1978
tag
válasz
Dominó85 #1415 üzenetére
nem megy a Virginmedia-nak az Tv Anywhere szolgaltatasa a telefonomon, holott minden android Iphone Microsoft phone tamogatott, sot meg a Kindle is. Hosszas levelezes es telefonalas utan most megprobalt annyival lerazni az ugyfelszolgalat hogy azert nem megy mert nem gyari a rendszer a telefonon. Szoval telepitek egy gyari rendszert, es ha azon megy megkovetem magam. Ha azon sem, akkor kuldhetik a szerelot, bar ha olyan lesz mint a multkori amikor net problemaink voltak akkor inkabb megjavitom en.
-
Dominó85
addikt
válasz
xoortes1978 #1414 üzenetére
Megesik mindenkivel. Amúgy miért fontos a gyári rendszer?
-
xoortes1978
tag
En ezt nem ertem miert nem lattam tegnap, lehet hogy nem faradtan kene ilyeneket keresgelnem. Mindenesetre koszi...
-
fehermokus
aktív tag
válasz
xoortes1978 #1412 üzenetére
Nem tudom melyik NeedRom-on néztél szét, mert van több official ROM is. A narancssárga jel a bal felső sarkokban custom romot takar, a zöld színű pedig officialt. Ha itt lapozgatsz, akkor találsz egy párat. A K50-T5 között keresgélj, van eredeti is.
[ Szerkesztve ]
-
xoortes1978
tag
most csak en vagyok vak vagy tenyleg nincs offical rom a needromon? szeretnek egy official romot felrakni, probalgatni akarok egy masik eszkozt de kellene egy eredeti rom teszt is a custom-ok melle. szoval ha valaki megtalalja vagy van neki elfekvoben egy official rom dobjon egy linket vagy pm-t legyszi.
-
Killerlaca
senior tag
válasz
fehermokus #1408 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat.
Igen elég jó vételnek tűnik. -
Dominó85
addikt
válasz
fehermokus #1408 üzenetére
Azért a sokat emlegetett 800Mhz-es FDD-LTE 4G sáv hiányát említsük meg. Bár ahol az éppen nincsen, ott többnyire van 3-3,5G.
Másik PH kollégának: fenti mobilnet problémára csak azt tudom javasolni, hogy az APN-t mégegyszer csekkold le ha Vodafone. Mert az ha jól tudom megint változott kicsit.
-
fehermokus
aktív tag
válasz
Killerlaca #1406 üzenetére
Attól függ, mik az igényeid.
Azonban vannak dolgok, amiket nehéz lenne überelni. A kijelző IPS full HD 5.5", a proci 8 magos nagy teljesítményű kis fogyasztású SOC, ráadásul 64 bites, Glonass vevős GPS, iránytűvel és giroskóppal.
Biztosan körbenéztél már, de ezt a konfigot ennyiért egyik márka sem árulja - itt belemehetünk a leggagyibb kínaiba is.
Ha ezek után úgy érzed ez neked megfelelő lenne, akkor üdv a csapatban. -
divan
őstag
Kezd kicsit olyan érzésem lenni, hogy valamilyen módon hardveresen vannak apró eltérések ezek között a telefonok között. Érdekes, hogy bizonyos embereknél bizonyos romok jól működnek, másoknál nem annyira. Feltettem még Couco 5.1 alapú romját is, semmilyen módon nem sikerült rá mobilinternetet varázsolni. Tényleg mindent megcsináltam, de nem ment. Ugyanolyan módon feltettem a korábbi, 5.0 alapú verziót, azzal rendesen megy minden. Kipróbáltam még a magyarított MIUit is. Kicsit sok volt benne nekem a pálcikás program, plusz nem találtam Marketet sem, valahol olvastam, hogy a Meizu shopból letölthető, de ott is minden kínai volt, másodjára befagyott, kicsit berágtam, és akkor tettem fel a Couco féle 5.1-et. Utána rájöttem, hogy a gapps-ot kellett volna feltennem, igaz? Amúgy maga a grafikája, meg a kezelési módja tetszett, olyan kis finom volt az egész.
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Érdeklődni szeretnék tőletek, hogy mi a vélemény a telefonról?
Érdemes meg veni?
Mik a hibák/hátrányok a készülékkel kapcsolatban?Köszönöm
-
Dominó85
addikt
Cuoco92
NewPhoenix
Phoenix BasicSzerintem ezek alapján a fenti három romból kellene választanod. Én sokáig használtam a NewPhoenix romot. Nagyon jó, stabil és nem lassul be hosszú idő után sem. Mondjuk visszatértem a MIUI magyar romra, de ha az nem jön be akkor nem.
[ Szerkesztve ]
-
blade4
aktív tag
válasz
fehermokus #1402 üzenetére
Köszi!
A MiUi nem nagyon bejövős nekem.
A másik fajtából tudnál linkelni nekem egyet ami jó?
-
fehermokus
aktív tag
Azt nem tudjuk melyik a legstabilabb rom, mert a készletből csak néhányat próbáltunk ki. Jómagam is 5-10 romot próbálgattam és nem a stabilitás, vagy annak hiánya volt a legnagyobb különbség az egyes rom-ok között. A körítés, a kinézet, az állítgathatóság, bizonyos funkciók megléte, minősége a fő különbség. Nem is emlékszem olyanra, hogy valamelyik rom fagyogatott volna - lehet, hogy csak szerencsésen választottam.
Azt hiszem mondhatom, hogy a két nagy tábor a Cuoco92 és a MiUI féle romok hívei. Persze ezeken kívül még rengeteg van, de ezek már alapból is igen tisztességesek, nem kell velük sokat küzdeni, mint pl a gyári VibeUI-val. De ez egy nagyon hosszú téma, itt csak röviden szóltam erről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Kínából érkezett a Lenovo phabletje, amely irgalmatlanul sárga, meglehetősen méretes, hardveresen pedig a középkategória felső szegmensébe tartozik.
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy 30s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB Vodafone Újszerű/1-3 hónap garancia/Akku 80%/p4108
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest