- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz
blue01song #98 üzenetére
Azért majd mutass egy korábbi, hasonló tesztet...!
-
blue01song
aktív tag
várjuk abu85 tesztjeit,amiben majd kihozza a 2080TI-t egy amd rx580 szintjére
-
Aham, így már világos a leányzó fekvése, köszi az infót!
Akkor simán jó lehet, ha nem lesz komolyabb felára a 10x0-szériához képest.(#79) Csubakka1
A hsz-ből egyértelműen kitűnhetett, hogy nem vagyok egészen képben a témában, ezért is kérdeztem többet is - ahogy látod, volt aki felhomályosítson.
Túlárazást konkrétan sehol nem említettem, hiába is próbálod a számba adni; csak az előre közölt, hivatalos árakat linkeltem be. Baj?
Tisztában vagyok vele, hogy pénzügyileg az Nvidia jobban áll az AMD-hez képest, volt is erről hír a lapcsalád oldalain.Természetesen megint sikerült ebből az egészből egy flémkeltő, troll hsz-t kihoznod... bocs, de most nem foglak etetni.
-
westlake
félisten
válasz
Hachiko95 #88 üzenetére
Egyáltalán nem releváns most a bolti árakat nézni. Előrendelésről beszélünk. Ilyenkor bármit lehet. Ilyen alapon az eBay-es 1900$-os árakról is beszélhetnénk. Majd szeptember 20-a után, amikor "roskadozni" fognak a virtuális polcok a kártyáktól, majd akkor beszéljünk az árakról.
-
Peppo
őstag
"A jó hír, hogy a GeForce RTX 2080 Ti-ből összeköthető kettő"
Hehe.
Egyébként miért csak kettő? Mára megszűnt a 4 way SLI? (Tényleg nem követtem az ilyen dolgokat, azért kérdezem.)
-
kikikirly
senior tag
Hatékonysággal van a gond.Erre külön dedikált számláló egységeket elpocsékolni...Másra is lehetne használni azokat a tranyókat.Jelenleg sehogy se tudja kiszámolni,célozható hardverek piacát ez a széria sem növeli.Legalább 2 generációt ráért volna ez a dolog, 4060-as már lehet hogy tudott volna kezdeni vele valamit,(addig a kód hatékonyságán is tudnak javítani).
-
westlake
félisten
A GTX 1070 kis túlzással azonos szinten van a TITAN X-szel. Nyilván, ha vRAM-ot megint nem nézzük. Miért lenne ez most másképp? Ráadásul a TITAN Xp gyorsabb is, mint a 1080 Ti.
A kezdetektől fogva figyelemmel kísérem a Turingról szóló híreket. Ha lehet hinni az eddig kiszivárgott eredményeknek, akkor a 2070 ha le nem is "győzi" a 1080 Ti-t, de azonos szinten lesz vele. Persze az igazságot én nem tudhatom, nem teszteltem! -
Szomorú, hogy ez lett a szakmai fórumból. Tízből kilenc fórumozónak lila fingja sincs, hogy miről van szó, csak beböfög valami vicceset. Sírok.
-
tarti19
senior tag
Ahhoz előbb exkluzívokat címeket is kellene tolni a közönség elé.
Már lassan 3 hónapja, hogy eladtam az asztali gépem s váltottam egy notira, plusz a PS4 prohoz vettem egy OLED tévét. Úgy érzem innentől kezdve a PC ipar önmaga alatt vágja a fát, ahogy a bányászatot is bedöntik majd amikor a pénzes embereknek ügyükben áll.
1000 euróért ami itthon 330-350K lesz, ez egy csodálatos befektetés. -
carl18
addikt
Itt csak az a gond Westlake semmi garancia arra hogy a RTX 2070 valóban beéri megfingatja a GTX 1080Ti-t.
Az Nvidia szerint Ray Tracing alatt jobb lesz a kártya mint a pascal. De nyers teljesítményba inkább valahol GTX 1080-al fog egy szinten lenni. + Ha a RTX 2070 valóban alázná a GTX 1080Ti-t az nvidia hidd el büszkélkedett volna vele.Mikor a Pascal megjelent az Nvidia dicsekedett hogy a GTX 1070 egy GTX 980Ti ölő kártya. Most csak is a Ray Tracingról szólt az előadás. Inkább hagyták volna ezt a fenébe és hozták volna a szokásos fejlődést a kártyáikból. MIndenki elégedetebb volna ez 100%.
A RTX 2060 valahol a GTX 1070 szintjére fog érkezni
RTX 2070 = GTX 1080
RTX 2080 = GTX 1080TI
RTX 2080Ti = GTX 1080TI+20-30%Valami ilyesmi lesz az előrelépés ha a Ray Tracing teljesítmény nem nézzük
-
Dilikutya
félisten
válasz
Feketelaszlo #66 üzenetére
10-15% plusz teljesítmény miatt én tuti ki nem szedném a meglévő videókártyát a gépből, nem 10-15%-ot kéne ráfizetni.
-
Dtomka
veterán
Szóval veszel 1 drága cuccot, mert ez az újdonság tudja azt a future-t. De inkább kikapcsolod... mert kikapcsolható....
Én nem szidtam az Nvidia-t csak nem fogadom el, hogy valamit jó drágán akarnak (ismét) eladni.. és még alig működik.
Neked meg jó vásárlást...2 db 2080TI-t vegyél, mert ha a többségnek nem is, neked megéri.
(#82) Remusz911
Egyetértek.
Luxus. Más iparban lehet fontosabb lenne ennek a fejlesztése. Ha ott már jól működik akkor be lehetne vetni az PC Gaming részbe. Korai ez még... -
Remus389
veterán
Szerintem kicsit ciszolnak szoftveresen talan elerheto a full hd 45 fps is, 2080ti SLI-ben talan a 60 fps is.
Tehat aranyifjaknak Dubai-ban jo lesz, de meg nekik is le kell tekerni a 4K-s monitorjukat Full HD-ra.
Ez egy luxus jelenleg ismerjuk be. A 2080 es 2070 szerintem felesleges hisz gyenge ehhez.
3-5 ev mire ez eljut a tomegekhez es addigra az AMD is tud valaszolni.
-
zolee5016
őstag
Azt nem lesték le mennyit túrnak az rtx-ek??
-
westlake
félisten
válasz
ForRedGlory #75 üzenetére
A 1080 Ti jelenleg 650$-ért megvehető, a 2070 meg 499$ lesz. Érdekesen tudsz számolni, az már biztos.
-
Duddi
aktív tag
Az RT nem egyszerűen egy kis árnyék.
Nem vagyok biztos a pontos menetében de úgy tudom ez a dolog úgy működik hogy:
Fogsz egy fényforrást és kilősz belőle adott tulajdonságú x ezer fénysugarat szimbolizáló vektort, a vektorok útját követi a program számolva a légköri elnyelődéssel (gyengül a vektor vagy megszűnik) felületi elnyelődés / reflexió az ezzel járó színbeli változással együtt. majd ami végül eljut a kamerába az adja a kép részleteit.
Ezt minden fényforrásra.
És mivel ezek a vektorok egy pontból indulnak minél messzebb van valami annál kisebb lesz a felbontása (adott területre kevesebb vektor jut ahogy szóródik a fény) ezért kell nagy terekre 2* 3* annyi fénysugár vektor mint kicsi zárt térbe.
A hardvernek megvannak a maga korlátai még de ez várható volt. bárki aki 60fps 4K RT teljesítményt várt álomvilágban élt. -
satz18
őstag
Erre vártunk két évet... Szégyen!
-
Dtomka
veterán
" így már 1600x900 pixelre való visszaváltás is sokat jelenthet, de még jobb az 1280x720 pixelt célozni." - Ez vicc 2018-ban, szerintem.
Miért ha valaki leül a gép elé játszani miért teszi? Nem a diavetítőt szeretné bámulni....
Ne gyere azzal, hogy 30 fps nem diavetítés, ne feledd ez "csak" full HD-n volt, 4K-n a 2080Ti is csak 5 fps-t fog kipréselni magából.Ismered azt a szót, hogy hatékonyság? Én a munkámba elég sokszor beépítem.
Volt, hogy ~2 órás munkát ~10 perce le tudtam rövidíteni...
Tehát, olyan future-t hozzanak létre ami előre viszi a "rendszert", ne visszafele... -
törölt tag
"Mert valószínű hogy nem fullhd-ban renderelt, vagy még alfás státuszú a DXR, a driver, meg a játék is."
A Shadow of the Tomb Raider jövő hónapban megjelenik, aranylemezen volt 1 hónappal ezelőtt."Én pusztán abból indulok ki amit eddig raytracingben láttam és hihetetlen hogy egy kis árnyékolás ennyire zabáljon egy játékot fullhd-ban."
Ez nem kis árnyékolás. Nem értek hozzá, de ha jól értelmezem lényegében a fénysugarak útját és működését szimulálja, így az árnyékok, tükröződések úgy jelennek meg, ahogy kell. Ezért lesz a végeredmény valósághű, de óriási számítási kapacitás kell hozzá, amit eddig valós időben (játékokban) nem lehetett megtenni. Szóval én elhiszem, hogy ez fontos, és valószínűleg még a 30 fps is nagy eredmény egy olyan grafikai részletességű játékban, mint a Shadow of the Tomb Raider, csak ez a mezei usernek egészen biztosan nem fog 350-400 ezer Ft-ot érni, érthető módon. -
Ebben a topicban a két kretén a legjobb akik fullban tolják
-
kikikirly
senior tag
Szerinted a 4060-as fogja hozni a 3080TI teljesitményét(Ami valószinűleg úgyanúgy kevés lesz 4K felbontáson)4080TI 50-60% lesz erősebb a 2080TI-nál.Még mindig édes kevés, szoftveres meg hardveres optimlaizáció ide vagy oda.És egy célozható piac is kellene a játékkészítő mester embereknek.Akárhogy nézem,legalább 6 év mire lesz hozzá hardver,jelenlegi felbontások mellett is,ráadásul a hardverek árát várhatóan minden generációnál emelik 20-30 Euróval.
-
Feketelaszlo
senior tag
Szerintem a vásárlók nem a fórumtrollok véleménye alapján költik el a pénzüket, hanem vagy a gyári marketinganyagok vagy a szakmai tesztek eredményei alapján. Ott pedig nem fognak almát a körtéhez hasonlítgatni, hanem a sugárkövetéses eredmény a sugárkövetésessel lesz összemérve, az anélküli meg az anélkülivel. Óvatos kalkulációk alapján egy 10-15% teljesítménybeli előrelépés így is van, a mémek meg majd alábbhagynak, mire a késztermék a boltokba ér.
-
Ragnar_
addikt
Azért az nem túl ígéretes, hogy a geometriai részletesség növelése csökkenti a RT teljesítményt, pont nemrég jelentette be az id, hogy az új tech motor majdnem 10x annyi geometriát tud majd megjeleníteni, mint a tech6 annó. És tényleg majd Minecraft, meg dungeon crawler RT játékok lesznek, vagy WoW RT
Mondjuk egy Doom3 szerű kicsit klausztrofóbabb scifihorror azért nem lenne rossz fotoreál RT graffal azért, persze VR-ban akkor már.
-
joey04
titán
Egyáltalán nem olvasható ki ilyesmi a cikkből.
Akkor olvasd el újra
Ha AMD kártya lenne, akkor úgy lenne tálalva, hogy csodálatos, hogy már az első generációnál is elérhető a fix 30 fps, és ez a játékok optimalizálásával meg driveres csiszolással, meg az újabb hardverekkel csak jobb lesz és ez a jövő, és hurrá.
-
Duddi
aktív tag
válasz
Meteorhead #45 üzenetére
"senki sem beszél már teszellálásról" Ez így nem igaz. Csak keress rá a witcher 3 hairworks ra mivel az Nvidia Gameworks címek a haj kidolgozásához messzelátást használnak ott volt róla szó.
-
westlake
félisten
Komolyan ennyi jött nektek le az egészből? Felbontás, meg FPS? Nézzetek már jobban utána a dolognak, hogy miről is van szó. Az RT egy feature, amit nem kötelező használni! Olyan teljesítményről beszéltek, ami egy 1080 Ti-nél kb. 5 FPS lenne.
-
Nesze neked fogd meg jól...
Asszem marad a 980 Ti még nálam egy darabig.MD
L -
Remus389
veterán
Egyetertek, szerintem ebbe meg beletorik a bicskajuk, ha tenyleg full hd 30-60 fps lesz
Ezert senki sem fog felmillios kartyat venni hogy kiprobaljon(megnezzen) valamit, amit utana rogton ki is kapcsol mert annyira belassit. Olcsobb mulatsag megnezni szepen a youtube-on azt csok.
-
Törzsúr
senior tag
Álj! De mi van akkor, ha ezekkel (is) baromi jól lehet bányászni?
-
ForRedGlory
félisten
Anyám borogass, ez ám a tempó.
-
CSB29
aktív tag
Nvidia üzleti terv:
2014: új architektúra, jobb teljesítmény (pipa)
2016: új architektúra, jobb teljesítmény (pipa)
2018: verjük meg a péesnégyet (pipa?) -
Dtomka
veterán
biztos szép és lehet másként fog hatni játék közben. De én emiatt tuti nem vennék 400+ k vga-at.
És sztem sokak lesznek így akik kicsit is gondolkoznak.Belegondolnék 1 játékot 30 fpssel kellene játszanom. (BFV?
)
Utoljára tizenéves koromban tettem. Vannak olyan effektek melyek számomra nem hiányoznak, ha kikapcsolom.Kár, hogy az AMD itt és most nem tud visszavágni, őszintén tetszene.
(#52) noPublicFG
Nagyon szívesen! -
-
carl18
addikt
Hát ja 1080P 60 fps 2018-ban?
Egy 1000 dolláros kártyától nagy büszkeség
Amúgy szerintem ha valaki gamer neki a grafika kell nem ez a Ray Tracing "Luxus árnyák" Ami egy pörgös akciós játékmenetbe úgy nem néz senki mert fel sem tűnik
A felbontás növelésével vagy magasabb fps számmal többet nő/javul a játékmenet mint a Ray Tracingal
-
Jack@l
veterán
Mert valószínű hogy nem fullhd-ban renderelt, vagy még alfás státuszú a DXR, a driver, meg a játék is. Majd a véglegesben meglátjuk mennyi az annyi DSR(supersampling) nélkül.
Én pusztán abból indulok ki amit eddig raytracingben láttam és hihetetlen hogy egy kis árnyékolás ennyire zabáljon egy játékot fullhd-ban. Bárki kicsit szakmailag hozzáértőbb ezt kapásból látná.
Persze Solt mester az üdítő kivétel -
westlake
félisten
Ez oké, de a NVIDIA akkor miért erőlteti jelenleg? Miért úgy demóznak egy játékot, hogy az lassú legyen?
Komolyan azt hiszik, hogy az átlag gémereket fikarcnyit is érdekel az RT? Őket a minél nagyobb felbontáson elért minél nagyobb FPS érdekli. Már a tegnapi keynote is kizárólag csak az RT-ről szólt. A kutyát nem érdekli jelenleg.Arról nem is beszélve, hogy teljesen félrevezetik a népet az ilyen demókkal. Nem kell messzebb menni a jelenlegi fórumnál, ahol már most mindenki meg van arról győződve, hogy a 2000-es széria milyen szar, hiszen a 2080 Ti FHD-ban csak 60-80 FPS-t tud. Miért jó ez bárkinek is?
Egyébként az NVIDIA is hülye, hogy nem képesek mezei (RT OFF) teljesítményt mutatni, hogy a jónép össze tudja hasonlítani a jelenlegi generációval.
-
Remus389
veterán
Azt mondta bordzsekis pasas hogy 10 evig fejlesztgettek ezt az architekturat.
Gondolom a legfobb gond eddig a sebesseg volt. Most hogy elertek nagy nehezen a full hd 30 fps-t ugy gondoltak mar nem olyan gaz
-
Meteorhead
aktív tag
Az én jóslatom, hogy RT oda fog kilukadni, mint a teszelláció anno. Nagyon jó, szép eredményt ad, de idővel kiderül, hogy a szoftveres megoldások jobbak, mint a hardveres, ahogyan azt elképzeltük eleinte. Fontos lépcső ez, de hardvert építeni rá szerintem nem volt okos dolog. Amióta a Firaxis is megmutatta, hogy a szoftveres teszelláció gyorsabb és szebb eredményt adott, mint a beépített, senki sem beszél már teszellálásról semmilyen kontextusban.
RT annyiból másabb, hogy az algoritmus nincs lefixálva, amit a HW-nek meg kell valósítani, hanem csak egy fix szignatúrájú belépési pont van, és azon belül van implementációs szabadság.
-
Duddi
aktív tag
Alig várom már a játékokat RT technológiával és megfelelő geometriai komplexitással és megfelelően kis terekkel. Reneszánszát fogják élni a 90 es évek végét uraló dungeon crawler játékok Mint a Wolfenstein 3D, Ultima, Might And Magic, és társaik.
Amikor a AAA húzócíme egy Grimrock lesz akkor jön el az új világ
-
hypno skate
senior tag
-
GodGamer5
addikt
Azért az elég ciki, ha már egy konzolport TR-nél is túl nagy falat a geometria egy 2080ti-nek. Pedig ránézésre kb az előző rész más helyszínnel. Az a vicc, hogy végre itt a dx12 korszak és most az RT miatt fogják butítani a játékok grafikáját. Vissza fogjuk még sírni a konzolportokat...
-
Dare2Live
félisten
Csak ennek így semmi azaz semmi értelme.
Aki 1080TIt vesz nem FHDn akar játszani. Igaz ott se tudna élvezetesen 30FPS mellett.
Aki meg 1080/1070t az totál felejtse el RTt. Az egy teljesen fölös dolog az ő vgajaban. Jah 1080TIben is fölös.Ennél fölösebb VGA generáció még nem volt. Mindez nem mellesleg rendszeresen masszív áremelkedés mellett. 1070 370$, 2070 500$.
Maradhat a megvett 1070/1080/1080TI vagy lehet menni konzolra. Cserélni semmi értelme.
-
Akkor most lesz rendes Volta-s GTX, meg mellette ez a Turing-os RTX?
A helyszínen jelenlévő PC Games Hardware stábja szerint Full HD-ben, illetve feltételezhetően maximális grafikai részletesség mellett 30-70 képkocka/másodperc közötti tempót biztosított a GeForce RTX sorozat csúcsmodellje.
És a megfizethető árú, belépő, vagy alsó-középkategóriás modellek mennyit fognak tudni? 15-40 FPS-t?
És mit csináljon a júzer a vadiúj 1440p-s monitorával?
És milyen hatással lesz ez 2-3-4-5 év múlva a konzolokra?A jó hír, hogy a GeForce RTX 2080 Ti-ből összeköthető kettő...
Jó vicc, főleg az árak figyelembevételével.Asszem' a PC gémereknek ajánlott lesz bespájzolni egy GTX1060/6G-vel, RX580/8G-vel, vagy erősebbel...
-
Duck663
őstag
Geometriai részletesség visszafogása? Hmmm, akkor az eddigi esetenként masszív tesszelláció helyett jönnek majd a kockafejű karakterek?
-
törölt tag
Ha a RT részletességét a játék beállításainál lehetne paraméterezni, akkor még jó is lehetne, és nem zabálna annyit. Árnyékoknál általában úgysincs szükség nagy részletességre. De lehet, hogy ez nem így működik.
-
Fred23
nagyúr
"A jó hír, hogy a GeForce RTX 2080 Ti-ből összeköthető kettő, így pedig talán komolyabb részletességgel is megcélozható a 60 képkocka/másodperc Full HD-ben,"
Rekord vicces hír!
Ezek az RTX-ek egyszerűen túl korán jöttek, én tuti nem fogok venni belőlük, sokkal inkább egy erősebb GTX jobb áron!
-
Remus389
veterán
Pedig tegnap mennyien RIP AMD-ztek, haha.
Ez a teljesitmeny nevetseges, raadasul akkor javul ha csokken a geometriai komplexitas.
Tehat igaz hogy egyfelol ad, de cserebe masbol kell elvenni. A monitorfelbontasrol nem is beszelve!
Poor Nvidia
-
törölt tag
válasz
hypno skate #26 üzenetére
A játkmenet, hangulat persze, hogy nagyon fontos, de az az adott játékal kapcsolatban téma. Egy grafikus kártyával kapcsolatban meg nyilván a grafikáról és teljesítményről lesz szó.
-
Yany
addikt
RT nélküli teljesítménye biztos bődületes a kártyának a paraméterei alapján.
Mely paramétereket nézed?
Habár még újdonságról beszélünk, ezért picit korai ezzel jönni, de nem a név/teljesítmény párosítás a lényeg, hanem az, hogy eddig volt a 10xx széria, amiből $x-ért kaptál n fps-t. Most $y-ért kapsz mennyi fps-t is? És mivel még mindig rengeteg a felhalmozott készlet a régiből, nem sok esély van rá, hogy rövidesen fog csökkenni az új kártyák ára.
-
hypno skate
senior tag
Amikor elolvasom a kommenteket egy-egy csúcs videokártyás, vagy technológiás cikk után, mindíg felmerül bennem az a kérdés, hogy ezek a játékok, ennyire élvezhetetlenek és laposak, hogy a látvány meg a képkockák száma fontosabb, mint hogy leköt és élvezhető-e a játékmenet?
Egy tv esetében még csak értem, hiszen ott kész látványt kapsz készre szerkesztve, viszont amennyire tudom egy játék már csak a természeténél fogva is interaktív.
-
F34R
nagyúr
Mar megint egy jatekengine ami megfullasztja a VGA-kat ?
-
Dtomka
veterán
"Full HD-ben, illetve feltételezhetően maximális grafikai részletesség mellett 30-70 képkocka/másodperc közötti tempót biztosított a GeForce RTX sorozat csúcsmodellje."
30?
Hát nagyon kiváncsi vagyok összehasonlító ray on - off videóra.
Meg is van, Shadow Of The Tomb Raider - Nvidia RTX Ray Tracing On vs Off Comparison -
-
carl18
addikt
Ja most csak az RTX széria meg full hd-n fog elvérezni ha belövi az ember a Ray Tracingot
Azért kíváncsi leszek mikor az RTX vásárlok haza mennek és belővik 4K maxra a 2080 Ti-t Ray Tracingal és majd pislognak hogy bakker mi ez a 3-5 fps
Utána 1080P-n is jó esetben lesz 30-60 fps, mi lesz rá a reakcióNem volna ezzen a generációval semmi baj, csak az a gond hogy túl van árazva.
Az a 20-30% teljesítmény különbség nem ér annyit, a Ray Tracing meg kit fog érdekelni ha ilyen drasztikus mértékben leöli a kártya erejét már 1080P alatt is? Ha egy X80 Ti így bevérzik alatt, rossz belegondolni egy RTX 2070 hogy fog alatta izadni720P Ray Tracingra elég lehet az is .
-
Tanisz
senior tag
Ahogy eddig olvastam az RT-ről rosszabb teljesítményre számítottam nem RT-re kihegyezett játéknál.
Egy-két gen és fog ez szépen muzsikálni(#5) Jack@l Miért lenne a cikk fikázás? Egyáltalán nem olvasható ki ilyesmi a cikkből.
RT nélküli teljesítménye biztos bődületes a kártyának a paraméterei alapján.
-
Így igaz! A raytracing hatalmas előrelépés, anno (1995-ös évek) mikor renderelgettünk, mindenféle látványterveket a BNV-re, hatalmas "ügyfélvakítás" volt mikor bevetettük az RT-t. Mindenki odavolt, hogy mennyire valósághű, stb... Akkor elképzelni sem tudtam, hogy majd lesz valaha az XGA felett igény a számítógépes grafikában és azt sem tudtam elképzeni, hogy egyszer lesznek olyan hardverek amik ezt négyszeres felbontásban, valós időben (24fps), sokkal részeletesebben ki fogják majd tudni számolni!
-
-Solt-
veterán
Mármint szakmai érvekkel teletűzdelt vélemény alatt a saját hozzászólásodra gondolsz ugye? Mert az első büfid rendkívül mélyenszántó szakmaiságra utalt!
Javasoltam már neked szakembert aki talán ki tud gyógyítani az Abu fóbiából, de látom még nem kerested fel. Legalább válts nevet, ezt már annyiszor lejárattad... totál hiteltelen.
-
törölt tag
Nagyon megdolgozik érte az Nvidia, hogy senki semmilyen videokártyát ne vegyen
Drágább generáció, egyre inkább úgy tűnik, hogy használható előrelépés nélkül. Bezzeg az AMD, ők ki sem adják inkább
-
carl18
addikt
Venni kelll 2 db RTX 2080 TI- t azért hogy maxon megy meg legyen a 1080P 60 fps
Micsoda jó vétel
Borzalmas ár-érték arány ez a Ray Tracing. 2000 Dollár 1080P 60 fps-ért -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Raytracing fantasztikus, az egy rendkívül fontos lépcső lehet a jövőben, hogy a grafikai színvonal előrelépjen. De meg kell érteni, hogy ez egy rendkívül erőforrás-igényes eljárás. Nem véletlenül számolnak még ma is egy bonyolultabb jelenetet órákig a hardverek. Ez egy első lépés, amit nyilván nehéz úgy megtenni, hogy a játékot eleve nem tervezted sugárkövetésre, és emiatt nagyon komplex a geometria. A jövőben erre lehet figyelni, hiszen a geometriai részletesség a sugárkövetés érdekében visszafogható, így pedig jobb eredmények jöhetnek ettől. A Shadow or the Tomb Raider is tartalmaz konfigurálható geometriai részletességet, ami tényleg sokat javíthat a sugárkövetés teljesítményén.
-
törölt tag
A hírt olvasván, sorról sorra emelkedett a vérnyomásom, de
"A jó hír, hogy a GeForce RTX 2080 Ti-ből összeköthető kettő"
Ettől 1ms alatt lenyugodtam a pics@ba. Probléma megoldva.
-
Jack@l
veterán
Milyen gyorsan felkerült egy fikázó cikk, aztán nehogy a végén pofára esés legyen ebből(is)...
(be fogom linkelni mikor kiderül mi is volt a háttérben)
-
snecy20
nagyúr
"Szintén érdemes a felbontás csökkentésén elgondolkodni, mert ez is rendkívüli nagy teher ennek az eljárásnak, így már 1600x900 pixelre való visszaváltás is sokat jelenthet, de még jobb az 1280x720 pixelt célozni."
Mi van? Nem 2006-ot írunk ám! Évtized vicce ez eddig.
-
Törzsúr
senior tag
De 640x480px a legtutibb szerintem. Csak fusson az a tracing.
-
-FreaK-
veterán
Oké, tehát akkor egy előre (RT), kettőt vissza (felbontás)? mindezt ilyen összegekért? Ez a gen. nálam kimarad az biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Sugárkövetéssel Full HD fölött ne nagyon gondolkodjon senki, legalábbis a Shadow of the Tomb Raiderben semmiképp.
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Külpolitika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Formula-1
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest