Hirdetés
- Vélemény: ezt teheti majd az új vezető az Intellel
- Itt a legtöbb kézikonzolra telepíthető SteamOS előzetese
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Vélemény: nem valószínű, hogy jönnének dedikált neuronháló gyorsítók
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED monitor topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Vigilante #380 üzenetére
vagy gyengebb, vagy erosebb, vagy ugyanolyan. gyakorlatilag az osszes teszt a kartyakkal 14 elott (NDA) illetve 20. elott (elso valodi retail kartya retail driverrel) ignoralhato.
enginefuggo az sli, pl dishonored2, just cause es ugy altalaban VR (kivetel LiquidVR) alatt nem megy, viszont nalam is jellemzoen 5760x1080@60 kell ahhoz, hogy a GPU alrendszer (2x vizezett 290X OC) elkezdjen "csovonkifer" modon dolgozni.
-
Vigilante
őstag
válasz
proci985 #379 üzenetére
Aham, szal ennél még akár erősebb is lehet a 2080 Ti!?
Én spec bőven meg is vok elégedve az 1080 Ti erejével, így 2560x1080-ba, szal nem sietek a váltással. Aki 4K-ban tolja, annál lehet értelme. Én már csak a 4K - 144 Hz-re váltanék, ha elérhető áron lesznek azok a monitorok.
Nem tudom, ha vizezném a rendszerem, lehet egy 2. 1080 Ti még beugrik.
Csak félek, hiába 144 Hz, a 2560x1080-as felbontás alatt, egyszerűen nem tudnám kipörgetni a 2 VGA-t.
-
A.C.E.
aktív tag
Igen mindez szèp ès jó, de mièrt a felhasználókat használják ki hogy egy kiforratlan technikát rájuksóznak dupla árèrt tetszik nemtetszik alapon....akinek politikus az apukája az ugyis megveszi fèlmilláèrt is akár mert ő megteheti, de mièrt nem adtak ki egy rt nèlküli verziót fèlárèrt hogy a nagyközönsèg is èlvezhesse a nextgen kártyák erejèt....Ezt az NVidia elkúrta, nemkicsit nagyon.
-
nanocry
tag
Mindenki örülne inkább, hogy technológiai előrelépés történt, én legalább is örülök, hogy végre tudtak előre lépni egyet. Az, hogy még se a játék, se a hardver nincs erre még tökéletesen felkészítve, ehhez idő kell. 1-2 Gen legalább kell még. Nyugi én sem fogok rögtön a sorba állni érte, de jó látni, hogy a PC gaming nem gyenge új feature-t kapott. Erre a technikára (szerintem) még a PS5 sem lesz képes. Örülnék én annak az FHD, ingadozó fps-nek is.
-
Tomassy00
senior tag
Hová tették az emberek a józan eszüket ?
Komolyan kezdek félni
-
A.C.E.
aktív tag
-
dergander
addikt
Az aranyközépút pedig az 1440. Ott még azt mondom lehet multizni. Persze a profi szinthez 1080P 165hz+ kell.
Nekem 3440x1440 van nem mondom hogy fixes 100fps pl. egy BF1 de közel mozog hozzá. Az ilyen AAA single gammák java részében pedig van 60fps. Persze a jövőre nézve egy metro vagy az AC
játékba lehet már csak 60 alatt botladozok.
Tehát a nvidia eléri a VGA cseréjét,még ha 20%al jobb is lesz egy 2080 az 1080-tól. -
A.C.E.
aktív tag
Eddig mindig ugy volt ha kijöttek a húzós játèkújdonságok akkor általában fèl millás gèp kellett hogy megfelelő minősègben tudjuk megjeleníteni a dolgokat, most meg ott tartunk hogy csak maga a vga kerül ennyibe.....elèggè rossz irányban mennek itt a dolgok.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Vigilante #359 üzenetére
és járatod azt az 1080TIt a bányában? Nem? Több az áramszámla mint amit túr?
mivel a limit a memo sáv/időzítés ismert így jól kalkulálható. Ehez jön a perf/watt előrelépés. Gondolom már van róla elmélkedés, de jelenlegi coin árak mellett nem fognak se simáért se TIért sorbanállni.
-
Apollo_21
addikt
És akkor végülis melyik részéért is fizetek majd itthon kb 400 ezret?
Az új kinézetű hűtőért?
Az új névért?
Egyéb? mert amiért kiadták az még nemigazán brillirozik fullhd-n sem sok helyen.... -
Nem a technológiából. De mindig ez szokott lenni. Amikor a 2000-es évek elején megjött mappinges tükröződés, pár évig minden tükörből volt. Amikor jöttek a shaderek, és a növények, évekig minden tonnaszámra hajladozó növényekkel volt tele. De nem csak a játékipar ilyen. A 80-as években, amikor megjelentek a szintik, minden zenébe az kellett, aztán mikor jött a reverb, minden zengett-zúgott összevissza. A 3D korszak úgy indult, hogy nem lehetett beülni moziba, mert mindent indokolatlanul a pofádba toltak. Itt se lesz máshogy. Be kell mutatni, hogy nálunk működik az RT.
-
Nekem egyébként nagyon tetszik is a raytracing, bár a demokban sok helyen túl van tolva, lsd. BFV-ben az utcán álló autó mintha frissen lenne polírozva.. Valószerűtlen.
Ez szimplán material kérdése. Megváltoztatod az "anyag" tulajdonságait koszos lehasznált bádogra, és ugyanaz a RT kód rögtön teljesen más képet ad. Ld. pl. a puska fém / fa részei között a különbséget.
-
VTom
veterán
válasz
#26681856 #342 üzenetére
Az esélyt megadjuk.
De nem fizetünk érte ennyit.
Nekem egyébként nagyon tetszik is a raytracing, bár a demokban sok helyen túl van tolva, lsd. BFV-ben az utcán álló autó mintha frissen lenne polírozva.. Valószerűtlen.
De pl. a Metro Exodus-szal promózott szoba világítás zseniális. Horrorjátékokban, lopakodós akciójátékokban, RPG-ben, ahol van idő nézelődni szerintem óriásit dobhat az élményen.De ettől még az árazása pofátlan, és furcsa, hogy nem volt egy grafikon sem, amin összehasonlítanák a pascal teljesítményével. (azóta már jelent meg, de a bejelentést csak a ray tracingre hegyezték ki) Ezért vicces ez az egész, és az is beletartozik a dolog vicces mivoltába, hogy egy félkész játékkal promóznak.
Ez egy első fecske generáció, így is kellene kezelnie az nvidiának.
-
do3om
addikt
válasz
hokuszpk #329 üzenetére
Talán ezzel biztat mindenkit hogy semmilyen NV cikket ne olvasson el.
Amúgy milyen lehet neki leírni saját cikkeiben hogy "Turing" tudva hogy saját állítása szerint eddig szabad olvasni.
Am azt hittem a Vega baklövései után visszavett, mert úgy tűnt de, nem.
Persze a vega az gyorsul a csodadriverrel, de az NV új effektje az szar, az nem fog csak ha leveszed 720p-re a felbontást.
A baj hogy sokszor mintha azt érezném nem véletlen, hanem szándékos amit művel. Nem a források hibásak hanem Ő csinál folyamatosan valami terelő, félrevezető akciót.Egy kérdés, itt nem lehet valahogy kiszámolni az FPS-t mint az AMD bemutatón a képtörésekből?
Az is beszarás volt, vicc az egész, de rászoktat a cikkei olvasására, hetekkel hónapokkal későn vicces visszagondolni mit jósolt. Neki TV-ben a helye délkörül megy valami műsor abban. -
Ragnar_
addikt
Hát az id software pont örömmel újságolta pedig, hogy a Tech7 motor 10x geometriát tud a tech6-hoz képest
ami a Doom 2016-ot hajtotta... Mondjuk fake geometriát lehet csinálni parallax occlusion mappal (A Crysis2-ben a keréknyomoknál volt pl. hogy teljesen 3D-snek látszott, mintha tesszelált geometria lenne, közben csak egy parallax occlusion textúra volt a sima felületen, de nem lehet mindent megoldani azzal sem, mert vannak határai.)
A Minecraft pont optimális a RT-hez, mert nincs sok geometria. Íme
:
-
chris0000
őstag
…én is még a 1080Ti Founders Edition kártyámat 240ért vettem nem is akartuk elhinni,h itthon ennyivel nyitott...(320-350 közé saccoltuk) kb 1-két hónapig ment is ezzel az árral aztán fel is ment 340-re...utána meg elérte itt is az országot a bánya szezon és még feljebb ment...tartósan masszívan
üdv.
-
huskydog17
addikt
"Akkor nyerhetnek sebességet, ha butítanak az effekten, például nem pixelenként lőnek sugarat, hanem négyes pixelcsoportonként, vagy maga a sugár nem pásztázza a jelenetet olyan sokáig (megszabható a virtuális hossza)"
Ha ez nem jár látható képminőség romlással, akkor máris megfelel az általad megadott definíciónak. Mivel kizárólag a fejlesztők tudják, hogy pontosan milyen változások mennek végbe a release-ig, így teóriagyártásoknak semmi értelme. Ha az egyik fejlesztő árulja el, hogy mit csinál a kód és hogyan működik, na az már más, de ez nem fog megtörténni, mert ilyen tudást senki nem fog publikussá tenni.
Amúgy ha már ilyen sok írás születik az RTX-ekről, akkor a friss hivatalos anyagokról is lehetne egy.
És ha már a cikk a Shadow of the Tomb Raider és az RTX kártyák kapcsolatát helyezte a főszerepbe, az NV mérését is talán bele lehetne venni, legalábbis szerintem úgy lenne korrekt:
-
BITBOYS
addikt
válasz
gainwardgs #305 üzenetére
Kár ezen rágódni, szeptemberben minden kiderül
-
BITBOYS
addikt
válasz
gainwardgs #303 üzenetére
Naná, várható volt, hogy meglépik
-
BITBOYS
addikt
Hamarosan itt az új 3DMarika New 3DMark benchmark in the works, coming late September
TimeSpy gets a ray tracing update
-
arn
félisten
válasz
flashpointer #250 üzenetére
Az mar lejart lemez
uj matrica kell a dobozra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Sugárkövetéssel Full HD fölött ne nagyon gondolkodjon senki, legalábbis a Shadow of the Tomb Raiderben semmiképp.
- Sapphire Radeon HD 5670 1GB GDDR5 PCI-E VGA
- SAPPHIRE PULSE RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6! GARANCIA+SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Inno3D RTX 4070 Ti iChill X3 12G
- GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8GB Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600KF 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1070 8GB Rampage Shiva 500W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest