Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
corolla7111
csendes tag
Hogyan futtassuk az androidot windowson?
Egy videó segítség, hogyan futtassuk az androidot windows rendszeren
[ Szerkesztve ]
-
wix
csendes tag
Én személy szerint nem nagyon örülnék neki.
Ez olyan mindha összekevernénk a ketchupot a savanyúkáposztával. -
Lambach
tag
Pontosan erre gondoltam
Now its too late/I bite I suck I empty you/Theres no escape/You have to follow me into/Into the empire of the vampire/Where dreams turn into fright/Into a land called transsylvania/Where life begins at night
-
Snoop-y
veterán
Igen nekem is ez jutott eszembe eloszor. Windowsra millio alternativa van androidra mar kevesbe.
Kene normalis titkositas tuzfal es egyebek Normalis email kliens. Nem angry birds-ozni szeretnek pc-n hanem a bevalt programjaimat futtatni droidon!
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Lomha 8V
addikt
Kemény.
-
Pete55555
addikt
Érdekes dologba nyúlt bele már megint az AMD (na, ki más? ) Egy olyan irányba fejleszt megint, ami az embereknek jó lehet, sőt, a fejlesztőknek még jobb.
USB-s vagy PCI-e-s bővítőkártyán ARM SOC, netán később alaplapra/APU-ba integrálva, és ha mondjuk megoldanák, hogy az alaplapon lévő memóriát/hálózatot... stb használja, és könnyen, egyszerűen lehetne a két processzor között váltani - tehát külön-külön is működhetne a két processzor...x86 játékra, és only x86-os programokra
ARM szinte bármi másra, tizedannyi fogyasztás mellett, mindez egy gépben, relatíve olcsón megoldva.Én ezt vizualizálom, és ezelőtt emelném a kalapom, ha megvalósítanák
...Szeretem leracsniztatni...
-
Lambach
tag
Fordítva csináljátok már meg a 'zistenit! Androidon menjenek valahogy a Windowsos dolgok....
Now its too late/I bite I suck I empty you/Theres no escape/You have to follow me into/Into the empire of the vampire/Where dreams turn into fright/Into a land called transsylvania/Where life begins at night
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz huskydog17 #37 üzenetére
Ha a program csak Modern felületen fut, akkor mindegy, hogy mobil vagy asztali géped van. Csak a DirectX érhető el. Minden Store-ra feltöltött alkalmazásnak DX-et kell használnia. Az ANGLE persze megengedett, és általában élnek is a használatával.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
alevan
őstag
válasz huskydog17 #37 üzenetére
Viszont azon android programok-játékok, melyekről szó van, nem asztali, hanem "mobilos" appok. Ezáltal Win8-WinRT modern, és nem asztali felülete a célplatform.
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
huskydog17
addikt
Van egy olyan érzésem, hogy elbeszélünk egymás mellett.
Szerintem te most kizárólag a mobilos win8-ra gondolsz. Én viszont arra gondolok, hogy a normál, asztali PC-khez szánt Win8-on elvileg ugyanúgy van OpenGL támogatás, mint az elődökön. Legalábbis a hivatalos kompatibilitási weboldal szerint például az id Tech 4-re épülő játékok mind kompatibilisek az új OS-sel. Ráadásul ha az asztali Win8-on nem lenne OpenGL támogatás, akkor annak már nagyon nagy híre ment volna.
Én csak erre gondoltam, a mobilos (ARM, WinRT stb.) szerencsére engem totál hidegen hagy.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz huskydog17 #30 üzenetére
A Modern UI nem támogat semmilyen más grafikus API-t a DirectX-en kívül. De elvben megengedi azt, hogy mondjuk az app maga OpenGL legyen és mondjuk a hívásokat az ANGLE átfordítsa DirectX-re például.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Polllen
nagyúr
válasz Meteorhead #25 üzenetére
Azért írtam a pár évet, mert a modern ui-nál elfelejtették azokat az apróságokat, amit desktopon jól tudtak. Sokat csiszolódott, de még fejlődnie kell. És nem kapkodnak. Pl. mennyi ideig is kellett várni arra, hogy a people alkalmazásba egyéni képeket lehessen beállítani? Röhej.
És igen, az kellene még, hogy eltüntessék a telefon, a tabok és az asztali gépek között a különbségeket modern ui esetén.A modern ui koncepciója nagyon tetszik, de nekem még kevés. És nem holnapra lesznek vele készen.
Amúgy a pár év az reális esély a lemaradás behozására. A koncepció engem megvett. Mármint a modern ui.
Csak még kihullik tőle a hajam, amikor skype-ban két emberrel akarok dumálni és egy azon appot nem rakhatok egymás mellé kétszer. Ilyenkor goto desktop, modern ui meg rohadjon meg. Pedig én használni szeretném."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Kronos3000
senior tag
Inkább ENNEK a fejlesztésére feküdnének rá....Így rá bízhatnák mindenkire hogy azt használja ami neki a jobb....
Wasabi...
-
Steve1207
veterán
Egyetértek. Igazából egy-két nagyobb üzenetküldő megoldásra nincs csak alternatíva, ami a mobil szegmensben van, meg a játékok. Más minden megtalálható PC-n átlátható és jól használható felülettel. Azt azért ne felejtsük el, hogy manapság a hosszabb munkafolyamatokhoz még mindig kell az egér, bill és nem érintőn fogunk vacakolni. A droid hozza a funkciókat, csak érintőre optimalizálva, átláthatóan, ez úgymond a lényege felhasználói szempontból.
Kis Off, de ebből jön a lénye: imádom a letisztult, minimalista felületeket, viszont ne menjen a felhasználás rovására. Megőrjít sokszor Win8 alatt is, hogy baromi nagy a kihasználatlan felület. Szép meg jó, átlátható, "egységes", de másrészről kell vagy 3 oldalt léptetni, hogy bármit is átlássunk a modern UI-s cuccokban. Ebből adódóan ez hosszútávon hülyeség és aki már leül egy gép elé az normális minőségben akarja használni pikpak a programokat. Ha meg nem ez a cél akkor csak előveszi a telóját manapság...
A BlueStacks cucc viszont nem rossz és nem is mondanám, hogy annyira ette a rendszert, bár nem minden működött megfelelően anno mikor teszteltem. Ez most megint egy újabb szakasz azért, hogy ekkora (számomra) hibrid dolgot akarnak, nem tartom ötletileg rossznak, csak még értelmetlennek.
[ Szerkesztve ]
.
-
tillseemann
csendes tag
Voltak mar ilyesmi kezdemenyezesek. Nekem mindig is szimpatikusak voltak.
[link] -
CHIPman
nagyúr
"the most potent PC every designed"
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 2x500GB m.2 SSD
-
huskydog17
addikt
-
CYBERIA
senior tag
Így sem tűnik gyorsnak a dolog, de szerintem ha ARM-en próbálnál meg x86-ot emulálni, akkor még ennyire sem lenne használható a sebesség.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
bunevo
tag
Nem konyítok az ARM-hez, de nem inkább éppen fordítva kéne csinálni ezt az egész portolást? Tehát egyre több mindent ARM-szerű vassal és platformmal használni, mivel az energiahatékonyabb, és ha nagyon muszáj, akkor ARM-en emulálni a régi x86 programokat. Ennek mi az akadálya?
Vagy jelenleg csak annyi, hogy még nincs teljesértékű ARM-es oprendszer, ami egy az egyben kiválthatná a windowst?
(Remélem nem kérdeztem oltári baromságot) -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Meteorhead #25 üzenetére
Egyértelmű, hogy a csempe az jó. Valójában a Modern UI lényegében ugyanazokra az alapokra épül, amire az Android és az iOS felhasználói felülete. Tehát ha ez rossz, akkor rossza a többi is. Az MS gondja inkább az, hogy ezen a piacon harmadikok és egy rakás alkalmazást nem portolnak MS Store-ba. Egyszerűen bármennyire is kedvezők a feltételek a kevésebb termékeladás miatt nem éri meg.
Főleg játékokról van szó, ami elég komoly üzlet. Az MS Store-ba D3D app kell (mivel a Modern UI nem támogat OpenGL-t), így az Android és iOS OGL ES 2/3 portja nem jó. Meg amúgy is csak az AMD készít Windowsra natív OpenGL ES támogatást. Ők is csak a BlueStacks miatt.
Erre a gondra egyébként használható az ANGLE, de az MS ezért annyira nincs oda. Ők a natív portolást akarnak.[ Szerkesztve ]
-
madamEO
csendes tag
Nem biztos, hogy mindegy
10 óra vagy 20 óra videózás egy hosszú utazgatás közben.De ha az ARM részleget tényleg energy efficient-re nyomják (FHD azért még menjen, ha a kijelző is az) akkor talán 3x is van.
A szorzó mindegy, a lényeg, hogy minek x86 bármihez, amit meg lehet oldani ARM-al is sokkal hatékonyabban?
Kell x86 mindenhez?
NEM!Akkor meg van létjogosultsága szerintem!
-
Meteorhead
aktív tag
Azért az a pár év szerintem kicsit sok. Egy csomó ember azt (is) kifogásolja a csempézésben, hogy nincsenek ablakok, amik átfednek, egy halom dolog egyszerre megnyitva és azt mind nyúzni. Személy szeirnt ezt hülyeségnek tartom, mert az ember figyelme egyszrerre úgyis 1 max 2 dologra tud irányulni. (Van olyan eset, amikor kell sok ablak, de a lehetőség most is adott.) Viszont ez a nagy Android mánia... hát ott meg aztán végképp nincsenek ablakok, és akkor az állítás az, hogy ez kell a népnek. Akkor mégis hogyan lehet zsákutca a csempés felület, ha látszóan a vér egyszerű dolgok kellenek a népnek?
Szerintem is MS nagyon soká szállt fel a mobil vonatra. Ekkora laggal is van reális esélyük behozni a lemaradást. SZVSZ akkor tudnák eltűntetni a hézagot, ha Win9 TELJESEN eltűntetné a különbséget a telefonok és az asztali verzió között. Ubuntu Touch vonalát követve. Maradjon meg a két API és két kezelési felület, telefon módban csak tapi, dokkoló módban lehessen felhozni az asztalt és kész. Mindenki eldöntheti maga, hogy asztali módban mennyit használ a csempéből és mennyit nem. Ha pedig a csempés kínálat utóléri minőségben az asztali programokat, akkor lehet kukázni a régi API-t és emulálva tolni, ha már annyira háttérbe szorult.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Plants vs. Zombies 2, Ingress, Prince of Persia Classic, Prince of Persia Shadow&Flame HD, Ravensword
Nekem így helyből ezek hiányoznak. De másnak más lehet a listája. Sajnos elég sok az Android/iOS exkluzív alkotás, ami Windows Store-ba nem kerül fel. Killer app pedig nem kell sehova. Elég, ha valakinek valami tetszik Androidon és onnantól kezdve Androidot kell vennie, ha máshol nem érhető el az app. Ezen próbál segíteni a BlueStacks.
[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
"akkor átvált ARM-ra, így minimum 5X-re növelve az üzemidőt"
5x? Az idei MacBook Air es a Bay Trail ill. Temash alapu notebookok es tabletek 11-13 oras uzemideje utan az mar nem 5x, hanem jo ha 2x... Jovore pedig me'g kozelebb kerulnek az x86-os megoldasok az ARM-osokhoz...
[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
En csak arra lennek kivancsi, hogy ki tud 5 olyan androidos appot mondani, ami PC-n nem erheto el sem nativ x86 windowsos alkalmazaskent, sem Modern UI-s app-kent, sem bongeszobol futo megoldaskent. En szemely szerint nem latom a jelentoseget ennek a PC + ARM-os bohockodasnak, legalabbis a jelenlegi keretek kozt. Ha lennenek tomegevel olyan killer Android-only appok, amik raadasul PC-n is jol jonnenek, mas lenne a szitu, de en masfel ev androidozas utan nem tudok ilyet mondani... De biztos csak nem latom a fatol az erdot
[ Szerkesztve ]
-
madamEO
csendes tag
Azért nem egy elveszett dolog.
Van egy x86-os noti/ultra, ami visz mindent, és ha éppen csak netezni vagy médiázni akarsz, akkor átvált ARM-ra, így minimum 5X-re növelve az üzemidőt!Desktopnál meg töredéke az energiafogyasztás.
És nem mindegy, bárkinek is, hogy mi fut a HD mozi, szörfözés, vagy zenehallgatás alatt op-rendszerként?
A lényeg, hogy menjen, és sokáig/olcsón csinálja a dolgát!
Extra súlyt nem ad a gépnek (SoC), de mivel az x86-ra lesz az aksi optimalizálva, így ARM alapon sok extra óra várható!Miért nem csinált ilyesmit valaki az első ARM-os generációval már?
[ Szerkesztve ]
-
Lycanthrope
csendes tag
Nem hülyeség, bár pont pár hónapja próbáltam ezt a BlueStacks App Player-t (Plants vs Zombies 2-t akartam futtatni az asztalin) de simán megette a Core2Duo-t, és a játék élvezhetetlenül laggolt...
-
fojuzer
aktív tag
Hm Win 7/64bit/ Home Premium alatt fut a Blue Stack aránylag elégé jól.Lehet nehány dolgot elérni,futattni is.Szinkronizálja a Telefonon,ill Win progikat is.Nos biz kellenének a hasonlo progik.Várjuk!
föolvaso
-
ivana
Ármester
válasz Meteorhead #9 üzenetére
Win8-as tabom nincs, de w8-am van, a store-os appok minősége kritikán aluli (nem tudom miért, de wp8-ra sokkal jobban az alkalmazások, lumiám van). Androidos tabletre (kindle fire hdx 7") ellenben teljesen korrekt szoftverek vannak.
-
Blindmouse
senior tag
Bele egy Tegra4-et egy PCI express kártyára, és kész.
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz aprokaroka87 #14 üzenetére
A natívan x86-os programok rosszabbak, mint az ARM-ra fordítottak. Nem kapnak semmilyen optimalizálást, mert az ARM-nak van 98+%-os részesedése. Csupán annyi történik, hogy lefordítják őket működőre, de sokan még ezt sem teszik meg. Ezen a piacon az x86 nem fókusz.
[ Szerkesztve ]
-
DaveJr
őstag
válasz aprokaroka87 #14 üzenetére
Ha jól tudom emulálva fut.
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
aprokaroka87
nagyúr
Ez érdekes ötlet...Az X86-os Android port az Nativan fut vagy emulálva?
Mert azért az vicces hogy egy Android app jóval több kakaót kér x86-on,ami elvileg jóval gyorsabb hardver. -
Polllen
nagyúr
Mert a felhasználóknak ez kell. Amúgy én pl. nagyon örülök a win8 pro taboknak, mindig ilyet akartam, amíg nem találkoztam ios/android tabbal gyakorlatban.
Meg sajnos az app store-ban én nem látom azt a 20 évnyi tapasztalatot. A modern ui-nak kell még pár év.
Ez meg mindjárt itt van. M$ nagyon későn kezdett el vakarózni ezzel a wp-vel.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
DMG
senior tag
Ez tetszik, jó lenne, ha végre rendes fejlesztői környezetet lehetne összehozni windows alatt, és nem kéne az emulátorokkal szórakozni, ha a meglévő ezközünktől eltérő felbontáson akarjuk kipróbálni a cuccot.
Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellett volna.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert az Android kell az embereknek. Az Intel is felvázolta már, hogy 2014-ben az Android a fókusz és utána jön a Windows. Mindegyik platformjuk kap Android támogatást.
Van egy réteg, akik érdekeltek a Windowsban, de már minden gyártó belátja, hogy a tömeg az Androidra bukik. Innentől kezdve a technikai indokokat értelmetlen nézni.[ Szerkesztve ]
-
Gusztáv
addikt
Anno az egyik Dell Latitude notebook szériához lehetett rendelni egy kiegészítő kártyát, ami hasonlóan működött. Azon is volt egy SOC, RAM, meg némi tárhely is. Azon egy egyedi rendszer futott, azt indítva pillanatok alatt lehetett netezni, levelezni (az Outlook-al is együttműködött), de még Critix kliens is volt benne. A beépített HSDPA kártyához is hozzáfért, szóval "kikapcsolt" állapotban is megjöttek a levelek. Az üzemideje meg bőven 24h felett volt. Aztán valamiért kihalt a dolog.
Laci
-
Meteorhead
aktív tag
Valaki mondja már meg nekem, hogy miért olyan jó az ARM és az Android? Mivel jobb egy Windows 8 + App Store megoldástól? Én azt látom, hogy Androidra (Android Studio óta kevésbbé) pokolian macera fejleszteni, míg Win8 App Store-ba halál kénylmes, jobb a teljesítménye a natív kódnak, egyre olcsóbbak a gépek, szép bővül a szoftverkínálat... miért kell annyira egy kalap alá hozni a kettőt? Milyen Androidos programért küzdenek annyira, amire PC-n ne lenne alternatíva? Az egész Win 8 tablet óriási előnye, hogy huszon évnyi szoftverparkot és tapasztalatot ment át a táblagépek világába...
-
dgabor80
tag
Én is így gondolom...mondjuk egy mostani AMD-s konzol APU-ba még beletenni ezt is...
szegény androidos konzolok...Vagy sima PC-ben is el tudnám képzelni...esetleg az alaplapba integrálva...szépen megoldva...
mondjuk hogy a 2 oprendszer futtathetó legyen külön is...és "egyben" is...úgy hogy a futó "fő" oprendszer kihasználhassa mindkét architektúrát[ Szerkesztve ]
„Nem kell megtenned, a túlélés nem kötelező.” W. E. Deming
-
Spr1nG
tag
Igazi akkor lesz majd, ha tényleg az APU-ba lesz integrálva pár ARM mag...
http://www.spring-gas.hu
-
Lenry
félisten
válasz Trevize1987 #4 üzenetére
az Android nem alternatíva. az Android egy másik csatamező.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Trevize1987
aktív tag
Ez fejlesztőknek jópofa lehet, de olyan sok értelmét azért nem látom.
Amióta kezdenek repkedni az olcsóbb (hogy nálunk olcsóbb lesz e
az majd kiderül) Win8-as tabletek, azóta rohadtul nem érdekel többé
az androidos alternatíva. -
Lenry
félisten
o_O
hmmm.
tetszikGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
alevan
őstag
Ez egy érdekes fejlemény.
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
Polllen
nagyúr
Wow.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Bestbuy játékok
- Háztartási gépek
- Politika
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RX 6800 16GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- AM4 Gamer Build
- Gamer Pc eladó! FULL GARIS!! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- Gamer PC! Intel 14900KF / RTX 4090 / 64GB RAM / 4TB SSD / 1000W
- 2K GAMER PC-ASUS TUF B450/ AMD RYZEN 5 2600X/ RTX 3070/ 16GB/ 240GB SSD + 1TB HDD/ 700W GOLD
- Lenovo ThinkCentre M710q tiny gyári állapotú, Windows 11 Pro 27 % áfás 6 hó garancia (2025.06.30)
- I3 13100f, 16 gb ram, 1 tb nv2 igény esetén 6650xt
- GAMER PC! i7-7700 / RTX 2060 Super / 16GB / 240GB SSD / 2TB HDD / 600w! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest