Új hozzászólás Aktív témák
-
gmaci78
tag
válasz
electrodoki #2 üzenetére
Sajnos van sok olyan is.
Mondjuk én sosem a végzettséget és az iskolát néztem, hanem, hogy valaki tényleg tehetséges az IT-hoz, vagy sem. Első munkahelyemen nekem kellett interjúztatnom és eldöntenem, hogy kit vegyen fel a cég mellém, amikor már sok volt a meló. Egy régen könyvelő, de aztán frissen másoddiplomázott srác mellett döntöttem, mert ugyan tapasztalatlan volt még, de láttam benne, hogy megvan benne az IT-s "véna".
Jó döntés volt, a srác rendes, tisztességes és nagyon jó szakember lett.
Szóval nemigazán a suli számít az életben. És sajnálnám ha a hasonló szakemberek elkopnának a szakmából.De aki lehúz 15-20 évet a szakmában az ezzel tisztában van.
-
gmaci78
tag
Nem rossz, de szerintem jobb lenne egy olyan konferencia, hogy hogy lehetne megőrizni az informatikusokat a szakmában és megbecsülni, vagy valami hasonló.
Én már 17 éve tolom az ipart munkailag, egyébként meg már kb. 28 éve mindent egybevéve.
Nem mondom, hogy húde profi IT szakember vagyok (aki ilyet mond magáról, az nem igazi informatikus), de azért indultam annó ebbe az irányba az életemben, mert volt/van hozzá valami affinitásom és tehetségem, ami csak úgy van, nem a tanulás miatt.
Szeretem/szerettem az informatikát, lényegében ez az életem és még így 28 év után is még ott van/lenne valahol bennem ez az érzés.Viszont!!!
Miért ölik ki az emberből (legalábbis itthon) ezt a szeretetet? Veszik el az ember kedvét az egésztől?
Szerintem ez a nagy buktatója és veszte jelenleg a szakmának az én jelenlegi tapasztalataim szerint.
Jópár IT szakemberrel találkozok napi szinten és sajnos azt tapasztalom, hogy a nagy része "kiég", megutáltatják vele a szakmát. Csak most fejből 4-5 IT szakembert tudok a környezetemben, akik pár éven belül szakmát váltanak, mert nem akarják tovább csinálni/nézni azt ami ma informatika néven megy (legalábbis ebben az országban).
Ez a szomorú szerintem. A tényleg jó szakemberek szakmát váltanak, vagy inkább mennek külföldre dolgozni, mert itthon elég siralmas az IT környezet (összefoglalva).És most lehet sárral dobálózni, ez az én véleményem, tapasztalatom. Remélem ennyire nem siralmas a helyzet mindenhol és más jobb példákat tud mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest