Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Riasztó topik
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bgs
senior tag
válasz
Komplikato #13 üzenetére
Mondjuk az 1.8"-os iránti kereslethiány véletlenül sincs összefüggésben azzal, hogy a 30GB-s árán 120-as 2.5"-es vinyót kapni?
Mondjuk ha egyszer a notimba csak 1.8-as hdd megy akkor nem sokra megyek azzal ha 10Ft/TB araon kaphato 2.5-os
Ugyanez a bajom az ssd-vel is. Mar korabban is szivesen lecsereltem volna, de egyelore irrealisan dragak. Ha le akarnam cserelni a jelenlegi 20GB-os hdd-met 16 vagy 32 GB-os ssd-re igen erosen a penztarca melyere kellene nyulnom...
-
Raymond
titán
válasz
Komplikato #13 üzenetére
"Mondjuk az 1.8"-os iránti kereslethiány véletlenül sincs összefüggésben azzal, hogy a 30GB-s árán 120-as 2.5"-es vinyót kapni?"
Inkabb azzal hogy sokat vesztettek a lehetseges piacbol. A nagy mennyisegek a HDD alapu mp3 es video lejatszokba mentek es az azok iranti kereslet folyamatosan csokken. Nagy szamban mara csak az iPod maradt (oda mennek az uj 120-160-as Toshibak is). Az ultra portable notik amugy is dragak voltak mindig igy azok atmennek SSD-re mert konyebben elveszik az ara a vegosszegben.
-
Komplikato
veterán
Hát nem tudom, de nem kicsit gyúrniuk kell még rá, hogy alulról súrolja a flashes cuccok megbízhatósága a HDD-t. És még ezzel együtt is bazi drága!
Mondjuk az 1.8"-os iránti kereslethiány véletlenül sincs összefüggésben azzal, hogy a 30GB-s árán 120-as 2.5"-es vinyót kapni?
-
simonzé
addikt
MU
HA
HAAA!Mennyi???
Ha végre elkezdődik az igazi tömeggyártás (=áresés) akkor talán SSD, de a hosszútávú megbízhatóságával kapcsolatban nekem is komoly fenntartásaim vannak. Ha viszont bizonyít, és az ára is esik párszor nagyot, akkor beveri a szegeket a HDD sírjába.Emlékezzetek: pár éve a filmes fényképezőgépek drágának számítottak 20'000 Ft-ért. Aztán jöttek a digitálisak, és elkezdtük venni őket 60-80'000-ért. Mára pedig lementek 20'000-ig is. Na szerintem most ez fog ismétlődni HDD/SSD viszonylatban.
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
Ár, teljesítmény, műszaki megoldások terén a 2,5"-os drive kezd a legjobb lenni. Sebességben, kapacitásban természetesen verik a nagyobbak, de csendesség, fogyasztás, melegedés, súly alapján szinte értelmetlen a kisebb testvért "nyomni". Valóban ha annyira kicsi valami, akkor a flash (lehetőleg kártyás kivitelben, hogy a flash halála esetén ne kelljen kidobni az egészet) a legjobb választás ma már, nagyobb eszközbe meg a 2,5-ös egység bele fér.
Egyébként szerintem most vagyunk pont abban a váltásban, amikor a 2,5"-os eszközök a munkagépekben (nem sebesség és tárolóhely!) leváltják a nagyobbakat. Régebben az 5,25" és 3,5 között volt a harc. Mára eldőlt.
A mostani váltás nem lesz ennyire határozott, hiszen a nagy is meg fog maradni. Inkább feladat szerint fognak megoszlani.
-
h0o2a7j6
tag
2.5 ös SSD-t lehet már kapni értelmes méretben (60GB<) ?
-
Ste
addikt
soha nem volt 1.8-as vinyóm, de sokszor a 2,5 is elég lassú volt. sejtem milen lehet az 1.8
hordozható lejátszókba is pakolták, de ott már régóta flash térhódítás tapasztalható -
Hebry
senior tag
Túl sok értelme nincs is.
És az árban is jobbak lesznek az SSD-k csak idő kérdése.
Lassan a 2,5 esek is megszünnek, de még az odébb lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nyártól csak 2,5 és 3,5 hüvelykes tárolóegységek lesznek a kínálatban – ha ugyan a Hitachi kezén marad az üzletág.
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- További aktív témák...
Állásajánlatok