Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wyco
aktív tag
Sziasztok,
Probalom letolteni Magician-nel a legujabb fw-t, de valamiert allandoan arra nyafog h rossz az internet kapcsolat, ami egesz biztos nem igy van.
Leszedtem az iso file-t a Samsung oldalarol de ha RUFUS-ba betolom egy USB-be akkor nem hajlando bootolni rola.
Hogy lehet ezt megoldani? Optikai meghajto nincs a gepben.BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
SaGaIn
senior tag
válasz fasterware #712 üzenetére
Nekem kb 10 hónapal az utlosó frissítés után még ilyen: Szóval mondhatni megoldottáka problémár. ha még 3-4 évet kibír énboldog leszek addigra veszek egy másikat.
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
fasterware
aktív tag
Nem tudja esetleg valaki, van e az 500GB-os verzióra már megfelelő firmware amely már nem okoz sebesség gondot?
-
addikt
válasz fasterware #709 üzenetére
Mindegyiknél fennáll, és a régen írt adatokat érinti.
Egyébként nálam egy msata példány van, amihez a második patch már ki sem jött, mert szerintük ezt nem érinti, közben meg de
-
fasterware
aktív tag
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hogy ezek a belassulasok folyamatosak vagy csak néha jonnek elő? Illetve a sima tehát nem notebook kites verziónál is fennáll? -
Devid_81
félisten
Jatekokat mentettem at rengeteg apro file-al, CoD, GTA5 stb.
Kb 2x beleoszultem az adatmentesbe ami 840 evorol 840 pro-ra tortent...
A mentett adatok ezutan atkerultek a 840pro-rol az uj 850 evora.
Miutan az adatok a helyukre kerultek a 850en, tettem egy probat a GTA5-el, az uj evorol masoltam a teljes jatekot vissza a pro-ra es ott mar atlag 490mb/sec volt a sebesseg...
Annyit tudok mondani erre, hogy a 840 evo-k ugy nez ki "latszatra" meglettek foltozva az uj firmware-el.
Sokkal jobbak lettek mint elotte voltak, de tokeletesek ugy nez ki soha nem lesznek.
Mivel ugyan azt a kornyezetet kapta rendre minden ssd, ugyan azt a ket sata portot hasznaltam stb. arra a kovetkeztetesre kellett jussak hogy a 840evo-kkal tovabbra is baj van.
Remelem az eset egyedi, mindenesetre en megszabadulok a "regi" evo-tol, eleg volt belole.
Kovetkezo lepesnek a kisebbik gepembol reptetem meg a 840es evot.[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
Tesztek ide vagy oda, nalam sem latszott mostanaban semmi lassulas amig nem mentettem le par napja a EVO 840-es tartalmat...
110GB 1.5 ora alatt jott le az SSD-rol, atlagosan 30mb/sec el jott az EVO-rol a adat...
Nem is tudom mit mondjak erre
Termszetesen a legujabb firmware-el hasznaltam az SSD-t....
-
scarabaeus
őstag
válasz Glaz-dozfhut #702 üzenetére
Egyrészt, az természetes, hogy az SSD-ről ilyen művelet előtt csinálsz egy image-et a rendszeres mentésektől függetlenül is. Ha valami oknál fogva az SSD pont most adná meg magát, adatvesztés így nem lenne. Amúgy ha megadná magát, akkor (gondolom, 3 éves a garancia) még garanciális. Ha ennyitől fejre állna, akkor álljon fejre akkor, amikor fel vagy rá készülve, ne akkor, amikor váratlanul ér.
Én mondjuk mindenféle aggodalom nélkül raktam rá áprilisban a legújabb firmware-t, és ha megnézed, augusztus elején ilyen volt: #691.
Azóta megint eltelt több mint 3 hónap, most épp ilyen:
(van benne egy tüske, de az se különösebben komoly)
[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Glaz-dozfhut
őstag
Eszembe jutott, hogy nem csináltam megy a második frissítést és gondoltam ránézek a sebességre. Új negatív rekord született. Viszont a legnagyobb olvasási sebesség nagyobb a gyári specifikációnál.
[/L]Két ilyen SSD-t használok a gépben és félek, hogy lenullázom őket a frissítéssel. Azaz használhatatlan lesz.
Érdekes, hogy napi használatban ebből semmit nem tapasztaltam. Lehet azért, mert a rendszer mindkettőn van és az első az frissítve lett egy teljes rendszerlemez helyreállítás által.[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
nagyúr
válasz Misiviktor #700 üzenetére
Pl elolvasod a cikket?
-
Misiviktor
csendes tag
Sziasztok! Van rá mód/ lehetőség hogy valemiylen úton módon a belassult SSD-met kicsit felgyorsítsam ??
mert a Samsung 840 Evo ssd-m már lassabb mint egy közönséges hdd és csak 1-1,5 éves -
addikt
válasz scarabaeus #698 üzenetére
Aha, azt írja hogy a legújabb van rajta. A bootolható performance restoration tool meg azt mondja hogy nem talál támogatott SSD-t. Bár gondolom főképp azért, mert előfeltétel neki az utolsó FW (EXT0DB6Q).
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Rég foglalkoztam a kérdéssel, viszont EXT42B6Q-s msata 250GB-m van, ami természetesen szar. Gondoltam ma este rápakolom az áprilisban kijött EXT0DB6Q-t, de mintha nem lenne hozzá, csak 2.5"-höz.
Jól látom, így járás? -
egykettő
aktív tag
Kicsit árnyalom a képet, szintén EXT0DB6Q
[ Szerkesztve ]
-
JEEMBO
aktív tag
válasz scarabaeus #691 üzenetére
Ezzel "EXT0DB6Q (2015.04.)" készült április óta ezt használva a teszt?
"Jó pap is holtig butul"
-
JEEMBO
aktív tag
Akkor a 840 EVO-nál ez a FW evolúciós sor?:
EXT0BB0Q -> EXT0CB6Q (2014.10.) -> EXT0DB6Q (2015.04.)
Az EXT0DB6Q már nem mutat sehol sem régi adat elérési, vagy egyéb problémát?
"Jó pap is holtig butul"
-
Conan8
csendes tag
Szia, köszi szépen, akor valamelyest már romlott azá llapota, hamarosan vehetek másikat? csak nekem nem tetszi, hogy ennyit mutat ha eseetleg eladosorba kerulne, nem hiszm,hogy megvesz valaki jo áron egy ilyet, aminek már romlott a minosége, persze nem jelenti azt, hogy nem lehet használni, mert azért az ssd-k nem halnak meg egyhamar, leht jobbak a hdd?k, ott nincs olyn probléma, csakaz lassab, meg azért jobban kell rájuk vigyázni.
Üdv.,
ConLet The Force Be With You ! ;)
-
nagyúr
Teljesen normális, hogy a felírt adatmennyiségtől függően a wear level számláló szépen ketyeg magától. Állítólag nem fog felrobbanni, ha eléri a nullát, mert ez csak a gyárilag garantált írásmennyiséget méri, attól lényegesen többet is bír(hat) a lemez. Remélem nem írtam nagy hülyeséget.
-
Conan8
csendes tag
A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #177 Wear Leveling CountNincs szükség beavatkozásra.
ez mi lehet? romlik az ssd-m vagy nincs rajta elég hely?
Let The Force Be With You ! ;)
-
scarabaeus
őstag
Ide is tartozik a fő 840 EVO-s topikba beírt hozzászólásom egy parajelenségről.
#375Quoth the Raven "Nevermore."
-
Müszi
senior tag
válasz masterminds #683 üzenetére
Köszi!
Lefrissítettem én is a szoftvert, de új firmware-t nálam nem hoz fel (250GB 840EVO mSATA). EXT42B6Q van fent. Lehet, hogy erre később új firm.?
-
masterminds
csendes tag
válasz masterminds #682 üzenetére
Megérkezett a frissítés a Samsung Magician 4.6-os verziójában. A sebesség visszatért, reméljük nem csak átmenetileg.
-
masterminds
csendes tag
válasz scarabaeus #680 üzenetére
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Tavaly októberben jelent meg a cikk, hogy a sima (nem EVO) 840-esek is hasonló lassulási problémával küzdenek, és hogy érkezik rá javítás. Ennek azonban se híre sem hamva, az utolsó fw 2013. októberi. Lehet tudni esetleg erről valamit?
-
scarabaeus
őstag
-
masterminds
csendes tag
Sziasztok!
Most olvastam a napokban a hírt, hogy elérhető egy tavaly novemberben kiadott javítás (EXT0CB6Q).
Azóta már megbántam a telepítését, a teljesítmény majdnem a felére csökkent a frissítés után. Próbáltam a DiskFresh-t is, nem oldotta meg sajnos a problémámat.Várjuk hát a következő javítást!
[ Szerkesztve ]
-
p.lac
tag
Sziasztok!
Samsung 840 EVO 120GB története (Dell E5440-ben, merevlemez helyén, sata 3-as porton):
2014.11.14, vásárlás után rögtön firmware frissítés, telepítés majd néhány nap múlva mérés:
2015.04.05: Diskfresh, majd a mérések
A notit főleg a feleségem használta, nem panaszkodott sebességproblémára, amikor használtam (főleg netezésre), akkor ilyet én sem tapasztaltam.
Mértem Win7 és Linux boot időket (Win7 esetén a boot loaderben (grub 2 indítja a rendszereket) az enter leütésétől a jelszókérő képernyőig, stopperrel, linux alatt a systemd-analyze mondta az időket, így a 2 rendszer boot ideje nem összevethető, de az ssd állapotáról mondanak a számok valamit).
Win 7: 11s -> 9s
Linux: 23s -> 21sp.lac
[ Szerkesztve ]
-
leeka
tag
Sziasztok.
Anapokban vásároltam egy 840 Evo-t, HDD Caddy-vel hsználom.
Pont fele annyit produkál mint amire képees lenne, ez a FW-nek (EXT0BB0Q) köszönhető vagy átvertek volna?
Esetleg valami driver?az tuti hogy nem SATA3-as a gépem.De....Sata 3-as és a Prodi szerint meg nem támogatott a Sata 3?
akkor most mi?[ Szerkesztve ]
Fear the future !
-
Szajo
őstag
Üdv, srácok SSD miatt leállhat a gép random??
-
Plaguee
tag
-
Eagle16
addikt
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
gézu
őstag
Megnéztem többféle blokk mérettel katt. A firmware a kiadáskor azonnal frissítve lett, a meghajtó 60%-ban üres.
[ Szerkesztve ]
If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
Eagle16
addikt
válasz Glaz-dozfhut #664 üzenetére
Én nem nyúltam hozzá amíg a mérés történt, ez nálam alap dolog. Kb. 1,5 hónapja még jó volt, szóval vírusírtó vagy a windows nem lehet probléma.
Devid_81: nálam is ilyesmi állapotban van most, nem olyan rossz mint amilyen a firmware frissítés előtt volt, de sajnos nem is olyan jó mint utána volt. És szerintem ez csak egyre lassabb lesz megint idővel. Én eddig 292 MB/s minimumot mértem vele, frissítés után közvetlen ez 500 MB/s volt.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
nagyúr
-
k.joco899
csendes tag
2,5 hónapja volt firmware frissítés, egyből rámérve még jó volt, ma ilyen, de nem érzem hogy lassulna. Egyre rosszabb...
Asszem csinálok egy refresht és meglátom mi lesz[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
-
Eagle16
addikt
válasz Devid_81 #657 üzenetére
Én nem tudom mi van már, egyeseknek még jó, de nekem meg egy másik fórumozónak nem. Egy hónappal a frissítés után még nem volt semmi baja, most meg látszik hogy milyen állapotban van. Hétköznapi használatnál nem érzem a lassulást (még), de ha most ilyen, akkor lesz ez még rosszabb is.
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
s912
aktív tag
válasz scarabaeus #653 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, de ez az olvasásra vonatkozik. Nekem az rendben van.
-
scarabaeus
őstag
-
s912
aktív tag
Sziasztok!
Van egy samsung 840-es SSD-m (sima, nem pro és nem evo - 2 éves). Pár napja vettem észre azt a hibajelenséget, miszerint nagyobb fájlok másolása esetén (HDD-ről SSD-re) 10-15mp után belassul a másolás, sőt, meg is fagy a gép. Samsung Magician-al mérve az írási sebességem a felére csökkent (de ez X-edik tesztelésre mutatta csak, előtte nagyon sokáig futott és semmi eredmény, csak PC újraindítás).
Pár napja telepítettem újra a windows 7-et, már a telepítés is lassan zajlott és az is sokadik próbálkozásra sikerült. Nem hinném, hogy a windows-al lenne probléma, hisz ugyanazt a windowst telepítettem, mint előtte. 2 év után kezd haldokolni? Vagy ez a "lassan olvasható adatokkal" van összefüggésbe? Választ/segítséget előre is köszönöm -
Darth-anyán
tag
válasz Fire/SOUL/CD #648 üzenetére
Mondj egyetlen egy előnyt ...
Esetleg szóba jöhet a tartalék fejléc és partíciós tábla tárolása a lemez végén, mely segít a helyreállításban, ha az elsődleges megsérül.
[ Szerkesztve ]
Csak azért, mert senki nem panaszkodik, még nem biztos, hogy minden ejtőernyő tökéletes
-
PHoNX
tag
válasz Fire/SOUL/CD #633 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Erre jutottam. Újrahúztam a windows. win7-került fel mert 8 nem volt igazán kéznél de ez részletkérdés. Kézzel kigyomláltam pár fölös dolgot az OS-ből de varázsSW nem játszott.
Amennyiben úgy gondoljátok, hogy ezek az értékek megfelelőek akkor elfogadom a dolgot bár én többet várnék/vártam ettől a samsung csodától. Sajnos azt kell mondjam, hogy a Kínából rendelt noname ssd-m többet produkált annó a gépemben.
-
Ablakos
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #648 üzenetére
Képzetlen vagyok ahhoz, illetve lusta utána olvasni No , akkor mondj egyetlen hátrányt, miért ne a modernebb GPT-t használjuk.
-
félisten
Ja, hogy a lemezkezelővel lett inicializálva is a meghajtó és azt követően létrehozva a partíció... Ez a W8.1 hülyesége amúgy. De ha még oda is vágja ezt a plusz partíciót, az megint agyvérzés, hogy miért nem képes helyes eltolással dolgozni, ugyanis ha UEFI-ben telepítesz W8.1-t, akkor 3 segédpartíció is létrejön(köztük ez az MS Reserved is), de "érdekes módon", ott az összes partíció eltolása helyes.
OS alól nem hinném, hogy ezzel lehetne kezdeni valamit, akkor maradjon így.
(boot eszközről futtatott particionálóval gond nélkül létrehozhat 1db partíció is(GPT partícióstruktúra esetén is))Ablakos
Mondj egyetlen egy előnyt a GPT-nek az MBR-el szemben(azon kívül persze, hogy 2TiB-nál nagyobb eszközöknél kötelező a GPT)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
bozont
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #640 üzenetére
Az hogy az MS Reserved hogy került oda jó kérdés, a Win8-at kellene megkérdezni erről. Betettem a meghajtót és a win beépített kezelővel készítettem a partíciót. Eddig nem is tudtam róla hogy ott van. Mondjuk a sebességre nincs hatása, legalább is erre a meghajtóra, a rendszerre nem tudom.
Gondoltam a GPT a legújabb, nem csak a 2TiB-nál nagyobb partíció az előnye, de igazából nem nagyon néztem utána.
[ Szerkesztve ]
-
fuser123
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #642 üzenetére
Mea culpa, én vagyok a hülye...!!! Az IRST-t abszolút kihagytam a telepítendő driverek közül...
Most, hogy már fent van, természetesen nincs többé ilyen problémám!
Köszi a segítséget!
-
félisten
válasz fuser123 #641 üzenetére
Ha nem használtál ilyen "rendszeroptimalizáló" csodaprogikat, avagy épp a Samsung Magician-el sem varázsoltál, akkor azt javasolnám, hogy alaplapod gyári oldaláról letölthető IRST 12.8.0.1016 csomagot tedd fel(nem a preinstall driver-t, amit eszközkezelőből kell felpakolni)
Ha esetleg a telepítő kérdezné, hogy a vezérlőközpontot is feltegye(általában első ablakban egy checkbox-ban van bepipálva), akkor mond hogy nem(adott checkbox-ból ki a pipa) és próba.
(A 10.x.x IRST nagyon régi ehhez a deszkához)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
fuser123
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Adott egy Samsung 840 EVO 250GB ssd, amin a performance restoration tool annak megjelenése után pár nappal (kb. 2 hónappal ezelőtt - már nem emléxem) le lett futtatva gond nélkül - egy hdd-n lévő win7 alól.
Azóta rendszer-újratelepítés történt (szintén win7 x64), immáron a szóban forgó ssd-re.A rendszerbetöltéssel nincs különösebb gond: max 30 sec alatt hadrakész minden, viszont most, hogy egyre több program kerül visszatelepítésre, egy érdekes jelenség ütötte fel a fejét: a programok indítása csigalassú lett! (pl: Total Commanderre kattintás után kb. 15 sec telik el, míg megjelenik a TC indító képernyője; vagy a "rendszer" (win + pause) elindítása kb. szitnén ennyi időt vesz el (de ugyanez mondható el szinte mindenre - ha meg akarom pl. nézni a tálcán a hangszóró hangerő beállítását, az is ennyi időbe kerül)...
Intel chipsetes alaplapról van szó, eredetileg az intel legújabb (10.0.13) drivere volt az ssd alatt is; a vonatkozó topicocban található tanácsok alapján ez vissza lett állítva a szabványos AHCI 1.0-ás SATA vezérlőre: de az eredmény(telenség) ugyanaz...
Mi lehet a baj? Várom segítő 5leteiteket!
-
félisten
Egyrészt sebességmérésben lehet kimutatni negatív hatást:[link] (Maga a példa jó, csak egy olyan SSD-nél, ami 400MB/s felett képes írni is, ott a SEQ szegmensben is van különbség, nem csak a 4kQD32 szegmensben)
Másrészt (és ez a fontosabb) többletírást okoz a hibás eltolás.Nálad még az is "gond", hogy
1. Minek GPT partícióstílust választottál (2TiB kapacitás felett kötelező csak)
2. Ha meg mégis GPT, akkor mit keres ott az MS Reserved partíciója, egy adattárolásra szánt meghajtón?(teljesen értelmetlen, simán csak egy partíciót kellett volna létrehozni és kész)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Ablakos
őstag
válasz scarabaeus #637 üzenetére
Értem, köszi.
-
bozont
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #631 üzenetére
Most nézem, hogy nekem is jelez hibás eltolást. Viszont én nem vettem észre semmi rendellenességet és csak a windows által lefoglalt területen van, ami nem is tudom miért került oda, mivel csak játékok vannak ezen a meghajtón.
Ezt is érdemes javítani?[ Szerkesztve ]
-
scarabaeus
őstag
A C-s újabb. A B az 2013. decemberi, a Performance Restoration Software által felrakott 2014. novemberi az, amiről most szó volt. Azt csak az a program teszi fel, de neked már eleve az volt, ezek szerint. Kissé zavaros az a Samsung oldal, mert az automatán települő cuccaik közül utolsó, 2013. decemberit továbbra is legújabbnak írják, de ez nem igaz.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Ablakos
őstag
válasz scarabaeus #635 üzenetére
A frissítésekben ...BB6Q végü van. Nem az a legutolsó?
-
Ablakos
őstag
Képtelen vagyok frissíteni a firmwarem. EXT0CB6Q van az ssd-n de windows alól (Magicián, Perf.Rest) azt mondja ez a legfrissebb. A bootolható lemezről fel sem ismeri, hogy 840EVO típusú ssd lenne a gépben. Fogalmam sincs mit tegyek. A lemezen GPT 4 prim.partíció van. A negyedik egy NTFS.
-
félisten
A Linux-ok is (nem őskövület régiekről beszélek persze) gondoskodnak a helyes partíció eltolásról. Ha újrahúznál mindent, akkor teljesen le kell törölni a meghajtót, egyetlen partíció sem lehet létrehozva. Elsőre a Windows-t kell telepíteni(ezzel hagyj megfelelő particionálatlan területet a Linux-nak), majd a Linux-ot.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
PHoNX
tag
válasz Fire/SOUL/CD #631 üzenetére
A partició eltolást a linux okozza sajnos de mint írtam ameddig windows volt egyedüli OPrendszerként addig is tapasztaltam problémákat. Ettől függetlenül megfogadom a tanácsodat.
Még egy kérdésem lenne. Problémát okoz az, ha esatán keresztül külső winyoról dobom fel a wint? Szívesen újrahúzom de jelenleg nincs egy pendriveom.
-
félisten
Hibás partíció-eltolás érték(ek) vannak(Partition Alignments-nél, katt a Details-re és látod is melyek azok), ez SSD-nél alapvető fontosságú, ezt helyre kell hozni. 2. pont
(Os telepítésénél minden partíció törölni kell és (ha csak nem kézzel particionálnál) az OS-re kell bízni a partíciók létrehozást. Az OS nem hoz létre hibás eltolással egyetlen partíciót sem. Ha esetleg újrahúznád a rendszert, akkor ez alapján járj el, különösen megfogadva, hogy nem kell All in One chipset-eket felvarázsolni, nem kell Magician-al optimalizálni(fel sem kell rakni), stb)UI: A telepítési segédlet W7-hez készült, de W8.x esetén is 90+ %-kban ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
PHoNX
tag
válasz Fire/SOUL/CD #629 üzenetére
Köszönöm a hszt.
itt vannak a kért adatok:
Samsung Magician-al végzett optimalizálás volt, azonban az optimalizálás előtt is volt anomália rendesen.Rapid mód nincs engedélyezve. Sata kábelt most dobtam ki és tettem be egy frisset, még csomagoltat. All in one drivert nem tettem fel mint ahogy látható is az ssdok-ban. achi,trim engedélyezve. Van a windows mellett egy linux is de egy jó darabig nem volt. Azelőtt is hasonló fénysebességű értékeket mértem. Amennyiben azt mondod, hogy a két rendszer tesz be neki úgy ezt elfogadom és változatok rajta. A telítettség így sincs 80% felett és amennyire meg tudom ítélni a linux alatt is mennek ezek a funkciók (trim, stb)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
2 kép kellene(ha a Rapid mód engedélyezve lenne, akkor az legyen tiltva):
1. Az 1. pont szerinti mérésről
2. SSDOK-rólUI: Rossz BIOS beállítások, All in One Chipset driver-ek telepítés, Samsung Magician-al végzett optimalizálás stb, okozhat ilyen anomáliákat.
[ Szerkesztve ]
-
PHoNX
tag
válasz kalozhun100 #627 üzenetére
sata3.0
eddig a 0-ás portban volt de most átpakoltam az egyesre. Sima achi, amúgy egy amd sata vezérlő csücsül az alaplapon de az alapértelmezett van feltéve mint driver.
asrock e-350-es alaplapról van szó.
lehet egyszer újrahúzom de ha nem jött össze akkor megfogom és visszaviszem. Amióta megvettem lassú mint a tetű.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
Egyébként itt van a gyárti telepítési kézikönyv, nézd át, hátha valami fölött elsiklottál.
-
nagyúr
Rászántam végül magam én is a frissítésre, de nem hajlandó sikerülni. Windows alól a driverek frissességére panaszkodik (legfrissebb sata driver van fent), próbáltam az ISO-t futtatni, az meg elszáll vmilyen exception-nel, el sem indul a frissítő program... Asszem át kell tennem az ssd-t egy másik gépbe...
-
Ice&Lime
veterán
Egyébként mindenkinek!
Aki szeretné megcsinálni a frissítést itt van hozzá egy leírás:SSD tudástár nagy cikk - BŐVÍTVE! - Firmware frissítés és performance restoration.
-
Ablakos
őstag
Samsung SSD 840 EVO Performance Restoration Software elindítottam, de majdnem két napja megy
Biztos jó ez így? (250GB Samu)A pöttyök csak mennek, mennek, mennek...[ Szerkesztve ]
-
Szajo
őstag
Ez remek hír, nekem is jó azóta!! És remélem az is marad
-
stigma
addikt
válasz scarabaeus #600 üzenetére
Azóta megoldottam, nem kellett backup-ot készítenem és a firmware-t frissítettem.
Köszi szépen....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Kingston SSDNow UV400 480GB SATA3 SUV400S37/480G -2,5 SSD meghajtó
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 860 EVO 500GB
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest