- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Bluetooth hangszórók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecow
aktív tag
válasz
Rickazoid #32 üzenetére
Nagyon elbeszélsz mellettem, ha továbbra is eltagadod, a design és a marketing fontosságát, elodázod az alternatíva költségeket, sajnos nem tudok érdemben, illetve a ITCafe fórum alapelveinek megfelelően nyilatkozni. Ezért csak annyit mondok, sok sikert kívánok az 500000 Ft-ból fentarthatóra és megtérülőre kihozott szolgáltatásodhoz.
-
Fecow
aktív tag
válasz
Rickazoid #30 üzenetére
Nincs semmi túl bonyolítva, sőt mint mondtam, rengeteg járulékos nem kifejezetten a szolgáltatáshoz kapcsolódó költségtől el is tekintettem.
Irodaház kell, még ha olyan szerencsés vagy hogy a saját lakásodat használod (bár azért ha már 1-nél több fő foglalkozik vele,l akkor már inkább saját ház kell, irodaszobával legalább) már akkor ott az alternatíva költség alapból, ettől sem lehet eltekinteni. Most abba ne menjünk bele, hogy milyen lelki vonatkozásai lehetnek, ha valakinek a lakása egyben a munkahelye.
Szerverpark (najó parktól eltekintek, elég lehet akár egy is kezdetben) kell, igaz lehet bérelni is, de attól még kell így vagy úgy költség. De én a leírásomban nem is elsősorban a hardverre, hanem a szoftverre gondoltam, azt el kell készíteni valakinek.
Azt eltudom fogadni, hogy kezdetben nem kell 2 platformot támogatni (bár azért a két platform a multiplatfromnak eléggé egy határértéke), de akkor máris elveszíti a potenciális vásárlóinak majd felét kezdetben. Ami kezdeti bevétel kieséssel jár.
Az adatbázis még csak-csak megcsinálja a programozó, de én az adatok feltöltéséről beszéltem, azt nem fogja a programozó megcsinálni, mert fingja sincs mondjuk a paprika és paprika közötti különbségről.
Marketing kell, különben se vásárlója, se őstermelő tagja nem lesz, aztán nézheted at üres rendszered. Mitől repülnének rá a felhasználók, vagy az őstermelők a szolgáltatásra, ha nem is hallanak róla, ha nincs bent senki?
A designer nem a csicsához kell, hanem a használhatósághoz is, szerinted miért harsog már az ipar 1-2 évtizede a felhasználóbarátságtól, az informatika már nem annyi, hogy felsorakoztatom a funkciókat, fel kéne ébredni, hogy nem a 80-as éveket éljük. Majd nézz meg egy top mobil programot, meg úgy általában nézd meg amit úgy tutorialokban összedobnak a szoftver fejlesztők, funkcióban lehet ugyanaz, de használhatóságban és szépségben ami felhasználói ragaszkodást eredményez, ég és föld.
Elég sufni garázs feeling az amit írsz, hogy abból piacra dobható termék nem lesz abban biztos vagyok. Prototípusra elég lehet, de azt én is írtam, hogy ez a pénz max arra elég. -
Fecow
aktív tag
Már ne haragudj, de mi az, hogy a számítógép már alapkövetelmény? Egy számítógép nem amortizálódik, nem avul el? Nem megy tönkre, nem történik vele semmi, van és kész?Másrészt, nem látom, hogy milyen platformokra készül, de elég jelentős piac az iOS, arra meg tudtommal csak mac-en lehet/érdemes fejleszteni, vagy már az apple gépek megléte is alapkövetelmény manapság már? Egy mobil alkalmazást illik azért készüléken is letesztelni nem csak emulátoron, vagy iPhone(ok), Androidos telefonok megléte is alapkövetelmény?
Szaktudást tekintve, ehhez a rendszerhez kell egy kliens, meg egy szerver, lehetőleg valami webes felülettel. Na most nem tudom, hogy milyen tudással rendelkezik a kitaláló, tippem szerint nem fejlesztő, de beláthatjuk, hogy alsó hangon kell Android, iOS, webes/szerver oldali tudás, ha ezekkel nem rendelkezik, vagy fel kell fogadnia embereket, vagy neki kell megtanulnia, ami szintén pénz és nagyon sok idő.
Ezek voltak a rendszerszintű kritériumok, az alkalmazás sikerességéhez, azonban elengedhetetlen a őstermelők megkeresése, az őstermelőkkel való kapcsolattartás. Ehhez marketing kell az sem jön ingyen, azt vagy ő csinálja, ami szerintem nehezen összeegyeztethető ilyen szintű fejlesztéssel, vagy megint csak erre felkér valakit, valakiket. Az alkalmazást fel is kell tölteni adatokkal, leírások, képek, videók, akármi. Hogy ne egy összedobált katyvasz legyen az egész illik mind a kliens oldalra, mind a webes felületre valamilyen designert alkalmazni, az sem két fillér. És akkor most nagyon sok nem közvetlen az őstermelő apphoz kötődő költségtől eltekintettem (irodabérlés, rezsi, stb, stb).
Én ezek alapján kizártnak tartom, hogy ez mind kijöjjön 500000 Ft-ból addig amíg az app elkezdené az árából a befektetést visszatermelni.
Amit inkább megkérdőjelezhetőnek tartok, az amit doc is leírt, vagyis, hogy aki 500, vagy 1000 Ft-tal támogat az nem kapja meg ingyen az appot, holott, ha elkészül az alkalmazás meg lennék lepve, ha az előbbi összegeknél lényegesen többe kerülne. Ha mégis több lenne, akkor én sikertelenségét előre borítékolnám.
Szerintem így végiggondolva belátható, hogy egy sikeres szolgáltatás, nem csak abból áll, hogy egyik délután neki ülök otthon a saját gépemen, saját telefonomon, és megírom a "hello world"-öt 20 perc alatt az én szájízem szerint. -
Fecow
aktív tag
Persze fizetős lesz, de szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy egy tisztességesebb, igényes őstermelős szolgáltatás egyáltalán létrehozható-e ebből a pénzből. Ha pedig nem lesz igényes, akkor nem veszik meg ,így kisebb az esélye, hogy megtérül a befektetés. Én továbbra is azt mondom, hogy az őstermelős, lelkes támogató közösséget (esetleg őstermelőket, hiszen nélkülük ez nehezen megy) akar elsősorban, talán egy prototípus kifejlesztésére elég, hogy azzal kopogtathasson rendes befektetőknél.
-
Fecow
aktív tag
Érdekes, mennyire másképp látjuk. Én meg épp azon gondolkoztam, hogy ezzel az 500000 Ft-tal mégis mire akarnak menni? Az kb. egy szoftverfejlesztő egy havi bruttó bére, oké talán lehet találni olcsóbban, de azért valljuk be, hogy ahhoz, hogy az alkalmazás igényes/sikeres legyen több kell egy szoftverfejlesztőnél, sőt valószínűleg több is mint egy ember munkahónap. Ráadásul még az adakozóknak osztogatnak/küldözgetnek mindenféle jutalmakat (mégha ezek kvázi filléres dolgok is, az 500000 büdzséhez jelentősek lehetnek). Szóval én azon a véleményen vagyok, hogy az őstermelő elsősorban közösséget, humán támogatást szeretne kapni mintsem anyagit, mert ahhoz ez az 500000 szerintem édeskevés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vallás
- Facebook és Messenger
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Hatalmas pofont adna az USA a kínai chiptervezésnek
- VoLTE/VoWiFi
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Elektromos autók - motorok
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- HP 15-ac130nh (V2H61EA) Red FD, 15.6", i3-5005U, 4GB RAM, 1TB HDD, 2GB dGPU, Win10 Pro
- Dell Latitude 7490//7410//7420//7420 All-In-One
- Újszerű Lenovo Thinkpad T450 laptop (14FHD/I5-G5/8GB/128SSD/Magyar) - 1 év garancia, ÁFA számla
- ASRock Steel Legends RX7900 GRE 16GB 2 év garancia
- Eladó MSI GTX 1660 Ti 6GB Jó állapotban, karbantartva
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest