- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS ROG Ally
- OLED TV topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz
hibavissza #48 üzenetére
Látom, nem sikerült megérteni a lényeget.
Nem az a kérdés, hogy milyen szabványok vannak, az arra vonatkozó lényegi információk egyébként is benne voltak a válaszomban.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy a hajunkra kenhetjük a szabványokat, mert annál lényegesen nagyobb különbségek vannak az egyes kábelek között, a réztartalom egy dolog, az, hogy a fennmaradó részben milyen szennyezők vannak és milyen eloszlásban, pedig egy másik dolog.
Ezek rohadtul nem derülnek ki a szabványokból, ráadásul a szabványok egy csomó mindent nem fednek le.
De befejeztem, mert látom, hogy totál fölösleges, hiszen aki nem akar hallani, az nem is fog. -
hibavissza
veterán
-
zsigus
őstag
A hátsó pedig gondolom az opcionálisan vásárolható dokkolóhoz van. Választhatsz, hogy hogyan kötöd rá...
-
Sonja
nagyúr
Azt tudja valaki, hogy az a 2db USB minek van rajta (elől és hátul 1-1)?
-
egy kicsit drága belépőszinthez szerintem...
-
GP-Sz
senior tag
Ja, HA tudod csökkenteni. A HDMI szabvány szerint pl a max BER 10^-9, ennek a csökkentésével szerintem nem kell foglalkozni, mert ez azt jelenti, hogy egy HD videóban kb másodpercenként van maximum egy darab bithiba, ami ugye egy frame egy pixelét érinti és ez azért nem törvényszerű, hogy be is következik. Talán annyit lehet elmondani, hogy ha drágább kábelt veszel, akkor a komolyabb minőségbiztosítás és tesztelés miatt kisebb eséllyel lesz rossz a kábeled, de ez azért több tízezret nem ér meg, több százezret végképp.
Ez az egész kábel misztifikálás a digitális átvitelnél ott kezdett gyanús lenni a júzereknek, amikor azt tapasztalták, hogy a számítógépük ugye nulla bithibával másolgat össze-vissza több gigabyteos fileokat mindenféle szirszar kábeleken. Persze világos, hogy ezt adott esetben magasabb rétegbeli hibajavítás biztosítja, de akkor is gyanús picit, hogy az ezer dolláros tömör ezüst vezetős HDMI kábelnek nincs semmi értelme.
-
Yoshida
aktív tag
HDMI kábel esetén a vita felesleges, van teszt neten ahol bizonyítják, hogy az olcsó kábel ugyanúgy átvisz mindent hibátlanul. Konkrétan egy digitalizálóval felvették a kábelek végén a kimeneti képet (megállítottak egy frame-et egy videóban), lementették, majd md5 hash-t számoltak hozzá. És mindegyik kábellel egyezett a hash, tehát minden bit mindegyik kábelen ugyanúgy ment át... ennyi.
Analóg az más tészta.
-
ALBY
senior tag
Miért kell egy 300-as Yamahánál használni középkategóriás szót?
Semmi köze hozzá legalja modelljük, ezzel a Yami is tisztában van.Rakás modern software, komolytalan csatlakozók, szét butítva amit lehet és beletéve egy mozierősítő dobozba.
7 kiló(5x135W höhö, gondolom az is mind egy darab chipből)
Épp csak az erősítő hiányzik belőle. A zene meg nem jut ki.(helyi hasonlattal élve, ez kb olyan mint a DDR3 memóriás videókártyák)
Amúgy nem lenne rossz, csak nem éri meg, feléért jobbak vannak használtan,
igaz HD huncutságok nélkül, de legalább igazi erősítő van bennük.
Aki nem tud komolyabb összegeket szánni a rendszerre ott nem a HD dekóderekre kéne eldobálni a pénzt a többi cucc kárára, mert pont nem lesz tőle jobb.Persze nem rossz ez a Yami sem, csak totál nincs egyensúlyban, a csicsa, meg a marketing miatt.
Ez egy tökönrúgott belépő modell, kezeljük is annak, az pont jó. -
Takacs1985
újonc
Arról én is olvastam sokat hogy a hangszórók belső kábel cseréje valóban hallható változást hoz.De ahhoz le kell cserélni az összes belső kábelt egy 5.1-es rendszerben ami nem kevés lové ha elviszi az ember és megcsináltatja.Beleértve a mélyládát is.
Nekem mondjuk egy alap rendszerem van egy Yamaha HTR 6230 erősítő+Jamo S406 HCS1+Jamo sub 200 szettel de nekem a DTS-HD Master hiányzik...azért gondolkodom erősítő cserén is idővel.De ésszerűen először ez a belső kábel csere az első lépés. -
Q
senior tag
Azért ez nem ennyire egyszerű. Ha van egy digitális jeled ami egyesekből és nullákból áll, mondjuk 5 egyes 5 nulla. Csak a példa kedvéért legyen ez a piros szín. Ha ezt egy hálózati zavar megváltoztatja mondjuk 6 egyesre és 4 nullára, attól még a kép nem esik szét, csak a pirosból rózsaszín lesz. Ez már nem mindegy. Ha a kábelek cseréjével ezeket a hibákat minimálisra tudod csökkenteni, akkor ez látható és hallható javulást hozhat a rendszerben.
-
csizo13
tag
válasz
hibavissza #20 üzenetére
Teljes mértékben igazad van. Egy darabig viccesek, de aztán rájuk kell hagyni egyébként, mert agresszívvé válnak.
-
tecsu
addikt
A Blu-Ray lejátszón is javított... aham, persze.
Elmagyarázná valaki, hogy a hálózati zaj hogyan szól bele a digitális jelbe? Köszönöm.
Mert ugye 2 lehetőség van digit jelek esetén, vagy átmennek a nullák és egyesek, vagy nem. Utóbbi eset hamar kiderül és azt nem is szokták annyiban hagyni, mert elég látványos a hiba: konkrétan szétesik a tartalom (pl. a kép), lekapcsol a rendszer stb.
Olyan nincs, hogy szebbek lesznek a színek vagy szeparáltabb a hang, élénkebb a magas... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
DoItYourself #15 üzenetére
Nem, az új trendnek megfelelően ez az erősítő állítva helyezendő el, így a különböző kábelek biztosítva vannak, a kijelző pedig a mennyezetre vetít.
-
erdoke
titán
Te hitetlen vagy, és nem hallod! Jobban kellene fülelned, és bizony ott van a durva különbség, ami tízezreket ér egy tápkábelnél. Vagy meneszteni a szemed, és látni a különbséget a 6-8e Ft-os 1 méteres réz HDMI kábel (pl. AQ Forest) és a 15-szorosébe kerülő "tiszta ezüst" változat között. Mert így igényesen megépített, 1 méteres, réz alapú kábelen közismerten elveszik a a digitális jel.
Hangfalkábelek között én is hallok különbséget nem is annyira drága rendszereket is beleértve, de a tápkábel ill. HDMI még nem jött össze, pedig nagyon füleltem/meredtem. -
GP-Sz
senior tag
Én hiszek abban, hogy az interconnectek és a hangfalkábelek eléggé számítanak és nem hiszek a tápkábelben. Hiperszuper tisztaságú egyméteres réz meg ezüst tápkábel százezrekért? Utána meg több kilométer tökátlagos rézkábel a falban meg az utcán olyan csatlakozásokkal, amiknek a tervezésénél az volt az egyetlen szempont, hogy a névleges áramerősséget megbízhatóan átvigyék évtizedeken keresztül? Vagy rosszabb esetben mindenféle szirszar ötvenéves alu vezetékek félig széthullott kötésekkel. Ennek mi értelme? Árnyékolt kábel? Mit kell árnyékolni, amikor a zavar egyenesen a konnektorból jön a szomszéd helyiségben levő mosógépből meg a tévé/számítógép risszrossz kapcsitápjából? Hülyeség az egész.
Ami egyszerűen nem fér a fejembe, hogy a highendben mi a francért használnak egyáltalán hálózati táplálást. Ha valaki háromszáz rongyot fizetne egy nyomorék méteres tápkábelért, akkor annyiból már inkább akkukat kéne venni és a hálózatra csak töltéskor kapcsolni, egyébként teljesen leválasztani, oszt ott van a gyakorlatilag zavarmentes, szinte korlátlanul terhelhető, stabil egyenfeszültségű táplálás. Érthetetlen.
-
Plexicushio
senior tag
válasz
hibavissza #20 üzenetére
"szerintem."
és itt a lényeg.
-
blattida
nagyúr
válasz
hibavissza #25 üzenetére
Mi az, hogy szabvány tisztaságú? A bolti réz villanyvezeték 3 kilences, a legolcsóbb ofc 4 kilences és így lehet egyre följebb lépni, egészen kilenc kilencesig, ám ezt ezüst vagy színesfém ötvözetek esetén is el lehet játszani. A vezető tisztasága egy dolog, a kábel struktúrája, szigetelése, szennyezőinek eloszlása, stb meg egy másik.
Ne teszteket olvass, hanem hallgass zenét és győződj meg róla a saját füleddel.
Emésztenem semmit nem kell, inkább neked kéne még egy kis gyakorlati tapasztalatot szerezned. A kábelek eltérő hangja nem placebo,így a tápkábeleké sem.
Engem különösebben nem érdekel, hogy nem hallasz különbséget, ahhoz ugyanis hallgatni, nem olvasni kéne és nem a sztereotípiák és egyéb prekoncepciók szerint ítélni, bár ez is pszichológia...maxxxboy
Ha ezt a logikát követjük, akkor semmi sem javít a hangon, hanem csak kevésbé ront, legyen az egy lejátszó, egy erősítő (ami valójában nem erősítő, hiszen csak kevesebbet tudunk kivenni belőle, mint amennyit belerakunk), egy hangsugárzó, bármi. -
vellerd
tag
válasz
hibavissza #30 üzenetére
Na igen. Ilyesmik.
Én sem vitatom, hogy legyenek normálisan összekötve a dolgok, meg minden.
De nem hiszem, hogy éppen ez a része lenne a leggyengébb láncszeme a hifinek.
Persze ha valaki egy frissen épített 100-200 milliós villában lakik, ahol minden 2,5 rézzel van lehúzva, és még a konektorok is aranyozottak. -
vellerd
tag
Azt bírom az ilyen tápkábel vitákban. Hogy a drága jó felhasználó megveszi az aranyozott tápkábelt, mert az a tuti. Aztán bedugja a hálózatba. A házában meg 80-100-éves oxidált alu vezetékek vannak a falban.
Mert ugye az nem lett át vezetékelve a felújításkor. És ott meg az 1,5mm -es alukábelek amik még a jó öreg bitumenszalaggal vannak betekerve szigetelés gyanánt, vagy a jó öreg alu 3 ágú szalagkábel forrasztás nélkül, hogy frankó ívet is húzzon a kötéseknél. Így aztán nesze neked aranyozott tápkábel, meg dugalj. -
maxxxboy
tag
válasz
hibavissza #25 üzenetére
Csak akkor kell ha van fekete bevonatú is
A fehér nem dizájnos
-
hibavissza
veterán
használd egészséggel.......őőő várjál mán! Van egy haver srác, nemesített (penésszel csinálja) hi-end rézkábelt gyárt csak magának és családjának. Ha nagyon szeretnéd tudok szerezni belőle (persze korlátozott mennyiségben, max. pár métert) neked. Az ára is jó, csak 50 ezer métere. Talán enged belőle, ha veszel 10 métert.
A penész miatt ne aggódj, be van vonva speciális fehér poli vinil-klorid réteggel. Ez azért is jó, mert csökkenti a skin hatást.(#23) blattida: értem én. Persze lehet hallani különbséget akár már néhány százezres rendszeren is. És nyilván ez a különbség annak tatszik, aki eladta és aki megvette a kábelt (szabvány tisztaságú kábelekről írok).
Amíg ezt megemészted ajánlom figyelmedbe a hif choice magazin vaktesztjeit.Peace. And bye.
-
-
blattida
nagyúr
válasz
hibavissza #20 üzenetére
Nem az.
Csak kell egy normális rendszer is hozzá. -
maxxxboy
tag
válasz
hibavissza #20 üzenetére
Annyiban van igazad -szvsz-, hogy egy normálisabb hangszórókábel cseréje valóban jelentősen hallhatóbb mint egy tápkábel-csere. Én sem akartam hinni benne, de amikor havernál kipróbáltam, és hallottam a különbséget, leesett az állam.
Igaz ott egy "sima" réz kábelt cseréltünk ki egy Profigold-ezüstre.
Azóta nekem is az az ezüst kábelem van
Még a blu-ray lejátszón is javított - igaz ott a képen inkább. Élesebb, kontrasztosabb lett, teltebb színekkel. Persze ne 50%-os változást várj, de észre lehet venni azért.
És még annyi, hogy nem feltétlen kell 30-XX ezres kábel. Elég ha a gyári silány minőségű helyett jobbat csinál magának az ember. Hifipiacon van egy srác (Hferi): árul jó minőségű Bals, Mannekes dugvillát, schurter aranyozott IEC csatlakozót, és nagyon jó minőségű 3x2,5mm2-es, árnyékolt német rézkábelt. Ebből egy 2 méteres kész kábel kijön mondjuk 6-7 ezerből, és legalább azt fogja tudni mint egy bolti 30-50 ezres... csak itt nem kell megfizetned a márkát. Én is vettem tőle alkatrészeket, és csináltam több kábelt is magamnak. aztán teszteltem Isotek, Nordost márkákkal. Hozta a szintet.... töredék áron. -
maxxxboy
tag
válasz
Takacs1985 #19 üzenetére
Javít a minőségen, én próbáltam.
Sajnos a gyári 3x0,75mm2-es tápkábel elég sovány...
-
hibavissza
veterán
válasz
Takacs1985 #19 üzenetére
kábítás. érdemes még a hangsugárzó és összekötő kábeleknél olvasgatni, ha szeretsz röhögni
ami egyértelműen képes javítani a hangot, az a hangsugárzó belső kábelezés cseréje. de csak azért mert a gyártók kispórolják a szabványos tisztaságú rézkábelt a dobozból (úgyse látja a paraszt). szerintem. -
Takacs1985
újonc
Az biztos hogy én is inkább drágább de cserélhető tápkábeles erősítőre váltok a HTR 6230 után.DTS HD Master Audio a lényeg.Igaz egy olyan kb 180 körül indul...Erről is lehetne külön vitázni hogy állítólag egy 30 ezres 230-as tápkábel javít e hangminőségen avagy nem és csak kábítás.
-
hibavissza
veterán
a készenléti fogyasztásáról láthatnánk valami adatot? már csak az elrettentés végett.
-
banhammer
veterán
"magassága alig haladja meg a 30 centimétert (31,5 cm),"
Alig?
Inkább kicsivel több, mint 30 centiméter. -
vellerd
tag
"így magassága alig haladja meg a 30 centimétert (31,5 cm), mélysége 15,1 centiméter, szélessége pedig 43,5 centiméter"
Micsoda?Hogy lenne már 30cm magas? És 15cm mély? Nem fordítva?
-
Takacs1985
újonc
Nekem egy Yamaha HTR 6230 van ami csak sima DTS hangot tud kiküldeni még de szerintem bőven jó.Az Onkyonak is kb ennyitől indulnak ilyen tudású erősítői.Az más kérdés hogy a TX NR 626 140.000 körül van igaz drágább de péppé veri
-
maxxxboy
tag
Jó lesz ez egy alap, belépő szintű erősítőnek is
-
O_L_I
őstag
A 3-as sorozat mindig is a belépő kategória volt. Attól hogy egyre több fícsör kerül bele még az marad.
(Attól még lehet jó csak a szöveg volt erősen marketing szagú) -
nicu71
addikt
"hálózatra is csatlakoztatható modell "
de hol a hálózati csatlakozó?
-
DoItYourself
addikt
"tervezésénél odafigyeltek arra, hogy ha lehet egy kisebb tévéállvány egyik polcára is odaférjen, így magassága alig haladja meg a 30 centimétert (31,5 cm), mélysége 15,1 centiméter, szélessége pedig 43,5 centiméter"
A szélesség mélységének a köbgyöke pedig -3?
-
MaUser
addikt
Tippre a dolby true hd és a dts master audio miatt, ami eddig nem volt szokás ilyen áron. Más kérdés, hogy a 7.4kg-os önsúly és a felhasznált anyagok minősége miatt valszeg egy ezer éves, 30eFt-ért kapható sony str-db830qs is körberöhögi a hangminőségről van szó, hiába a nincs lossless codec.
-
Z0mbi
senior tag
ez mitol kozepkategorias? a csiptetos hangsugarzo kimenetektol? yuck...
-
vittorio7
őstag
-
xmaas
őstag
Jo kutyu klaszul is nezz ki csak az ara borsos
-
Gainka
őstag
Négyszáázötveeen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 5.1 csatornás RX-V377 UHD támogatást és a virtuális térhatású hangzás megteremtésével kecsegtet.
- Politika
- Kompakt vízhűtés
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Windows 11
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest