- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
válasz
#16820480 #78 üzenetére
"A Sony az konzumer-elektronikai vállalat, "
Aki 40 éve látja el a professzionális televíziós, film és hangstúdiókat a létező mindenféle termékkel, a kameráktól a monitorokon át (az utóbbi évtizedekben már) a digitális hangrögzítőkig, stúdió hang- és videó szerverekig.
A Sony egy mamut cégcsoport. Lehet a CMOS képérzékelőket nem az a részleg gyártja, aki a 2000 Ft-os fejhallgatót gyártatja valami meghatározhatatlan helyen.
-
ROBOTER
addikt
válasz
t72killer #59 üzenetére
Csak ne olyan legyen, mint az első fresneles zoom, a 70-300 DO!
A 400/4 első verziója még erős kontrasztproblémákkal küzdött, de a II. már komoly obi. A jóval később érkező Nikonok meg szintén hozzák, amiért megalkották őket.
Nekem így nézne ki az ideál kompakt:
3 obi, 3 szenzor, 1 kijelző + kereső + akksi + váz + minden
- 24mm eq. 1''-4/3'' (itt inkább lehetne egy kis átfogású zoom, pl. 21...35mm)
- 50..60mm eq. környéke 1''-4/3'' (1:2 makró képességgel)
- 100..120mm eq. környéke 2/3''-1'' (DO/PF)Az egész beleférne egy 120mm x 60mm x 35mm téglatestbe.
-
ROBOTER
addikt
válasz
t72killer #56 üzenetére
Azért sokat fejlődtünk az utóbbi időben. '70-es években az aszférikus lencse kuriózumnak számított, ma már az öntés (+utómunka) minősége eléri a csiszolt lencsék pontosságát. Ott a fresnel (persze csak telénél), a gradiens törésmutató és a többérzékelős kialakítás. Szóval mondjuk ki: a felhasználókon kívül senkinek sem érdeke, hogy egy jó termék letarolja a piacot.
-
ROBOTER
addikt
válasz
t72killer #54 üzenetére
Ez tényező amire emlékezel olyan dolgokra vonatkozik, mint pl. egyetlen szférikus lencse által keltett szférikus aberráció. Az köbös az átmérővel/fényerővel.
Ez azért egy lencserendszer nem így működik. Persze a tömeg növekszik mint az állat. De nem akarunk elmenni FF-ig.
-
ROBOTER
addikt
Én S9+ -t használok, és néha megdöbbentő a képminősége, pedig 1/2,55''-os, ami kevesebb, mint negyede felületű az 1''-hoz képest.
Kis egyszerűsítéssel ha minden irányban megdupláznánk/tripláznánk a fizikai méreteket, félelmetes képminőséget lehetne kihozni belőle még mindig elenyésző méretek mellett. 9mm vastag az S9+ a kameránál mérve, képernyő helyigényét figyelembe véve a modul 7..7,5mm lehet maximum. Egy 17..25mm-es mélységű kamera még mindig kompakt/ultrakompakt lenne.
Az a gyanúm, hogy a Samu eljutott odáig, hogy több energiát fektet a szenzort körülvevő elektronika és szoftver fejlesztésébe, mint a neves kameragyártók. Neki kellene kiadni egy valódi cameraphone-t, nagyobb szenzorral vagy sok modullal.
-
ROBOTER
addikt
válasz
Tikakukac #39 üzenetére
Én a 350..400 ezres gépet sem merem bevinni a lábáztatóba. Itt azért nem arról van csak szó, hogy egy kisebb-könnyebb-de csak picit rosszabb-olcsóbb kompromisszumot kötünk. Ezeknek horribilis ára van, DSLR duplakitek jönnek ki belőle. Szóval nekem ilyen "hoztam is valamit meg nem is" érzésem van folyton ezzel.
Nem beszélve arról, hogy a tárgyi gép (LX100) JPG tesztképei engem mindig elborzasztanak. Márpedig ebben a kategóriában pont hogy baromi jó JPG-nek kell lennie.
-
ROBOTER
addikt
Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy mit igényel, nekem a kombinációval van bajom.
Engem nem érdekel, hogy elvileg zsebre lehet tenni egy gépet, ha úgysem rakom zsebre, Hogy 300g vagy 350g, 120ccm vagy 140ccm az meg tökmindegy, ha úgyis táskában hozom magammal. A lényeg, hogy egy kényelmi határon belül maradjon.
A létező kombinációk nekem mind olyanok, hogy véletlenül se veszélyeztessék a MILC-ek / DSLR-ek piacát komolyabban, mert aki picit ért hozzá, az picit keserű szájízzel vált, ha vált. Ezek mind olyan "ELIT" kompaktok, nem pedig olyan eszközök, ami miatt minden ellenérzés nélkül hagyod otthon egy utazás során a MILC/DSLR cuccot. Pedig a lehetőség adott.
Lehet nincs is szükség minden esetben zoomra. Lehetne 3 kameramodul egy kameratesten, 3 fajta szenzormérettel. Amit elveszítesz tömegben a 3 optikával, megnyered a jóval egyszerűbb optikai felépítéssel ami akár még jobb minőségű/nagyobb fényerejű is lehet, a mechanika hiányával stb. És nagyobb tárgytávolságon akár be is segíthetnek egymásnak a modulok. Hasonlóan mint a Light, csak pl. 1'' és 2/3'' közötti méretben.
-
ROBOTER
addikt
válasz
Vitamincsiga #27 üzenetére
Az RX100 VI-ban romlott a fényerő az elődhöz képest: 2.8-4.5.
Én az első értéket ezeknél a nagyérzékelős kompaktoknál már meg sem nézem, úgyis marketing bullshit. 1mm-t zoomolsz és visszaesik több tizedet, a tartomány felénél-harmadánál pedig eléri a végső értéket.
Ez az RX100 V-ben is így volt, sokkal jobb fényerő, de 32mm-en (eq.) elérte a 2.8-at.
Sokkal jobban örülnék, ha nem lenne 1,4/1,7/1,8/2.0 indulásnak, legyen 2.2 vagy 2.4, de ne ugorjon fel egyből 4-re.
Mindegy, szerintem a többérzékelős mobilok/fényképezőgépek mindent meg fognak kajálni. Még a FullFrame-et is részben.
-
ROBOTER
addikt
Ez így irtó kevés.
Annyi történt, hogy a korábbi sok éves 16MP szenzort (amit kisebb képkörrel használtak a multiaspect miatt, így lett belőle 12,8MP kép) lecserélték a szintén több éves 20+ MP szenzorra.
Továbbra sem szimpatikus, hogy nem kommunikálják megfelelően, ez nem 4/3-os gép! A szenzor 4/3-os, de a gyújtótávolság szorzó magasabb, 2 helyett 2,3 körüli, ami már közelít az 1''-os gépek 2,7-es értékéhez. Ez nem fair a gyártó részéről,. Ez kicsit olyan, mintha létezne olyan FF gép amire kizárólag APS-C EF-M objektíveket lehetne felhelyezni, soha ki nem használva a teljes szenzort, de mégis FF gépként reklámoznák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A japán gyártó legújabb kamerája az elődhöz hasonlóan kompakthoz képest nagy, m43-as szenzorral operál.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bestbuy játékok
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xbox Series X|S
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest