Új hozzászólás Aktív témák
-
Mumukuki
aktív tag
válasz
drotsztyuart #47 üzenetére
-
drotsztyuart
tag
Ezert kell tiltani ezt az agyatlan frissitesgetosdit mert nem er ilyen meglepi ....
Ez mar a sokadik alkalom amikor beigazolodott ennel jobbat nem is tehetnek a helyesen mukodo gepeimmel.
Es nem nem fusizik a hatterben meg mielott valami orokkon rinya fosogep beirna a banyaszast meg egyebb nyalanksagot.... -
Pingüino
senior tag
válasz
IgnisFatuus #41 üzenetére
Mondjuk nem mintha nagyon nehéz lenne automatikus indításba betenni a programot.
-
Mumukuki
aktív tag
Amugy kivancsi lennek hanyu esetben vannak ilyen hibak zajos 230V-os halozattol. Rengeteg X-aktas hibat uldoztem regen (koztuk a felsorolt USB hibakat is) es nagyon nagy reszuket megoldotta egy APC zavarszuros eloszto ugy, hogy tenyelg minden abbol kapja az aramot (es az UTP/koaxot is szurje)
Itt nyilvan van masrol is szo, nem veletlenul panaszkodnak, de ahogy a redditet nezem, foleg egy pillanatnyi akadas vagy disconnect/reconnect van. VR-nel meg foleg.
Ugy tunik szerencses vagyok hogy nem jelentkezett az AMD-s konfigomnal B550 + VR (3000 es 5000-es CPU nal sem). -
Chrys_
addikt
A cikk elején lévő képen talán egy Asus Crosshair VIII Hero (Wifi) panelja van. Nekem ez az X570 lap van egy 3900X-szel, semmi probléma nincs az USB-vel (legalábbis eddig nem vettem észre). A type-C és 2 piros csatlakozó free, a többi használva van.
-
Yany
addikt
3900X + X570 MEG ACE: semmi USB-s gond. Mondjuk havonta 1x magától resetel a gép, ami eléggé aggasztó, főleg, hogy semmi tuning nincs.
-
siposz
aktív tag
Bakker mióta megírtátok a ezt a cikket a régi inteles gépem 2X dobta el az USBs egeret.
-
IgnisFatuus
aktív tag
A tapasztalatom szerint a w10 a ludas az ebook-ot nem akarja észrevenni a webcammal is vacakol, BT adaptert, okosórát egyáltalán nem szereti. Volt azonos konfigon w7 és w10 a w10-en vacak az USB kezelés...
-
Meridian
senior tag
Ebben az alacsony CPU feszben lehet valami... mert BIOS alapbeállítással (default beállítással) nagyon ugrálósan működik ez a dolog. És átgondolva a dolgot, ez a jelenség csak akkor fordult elő, amikor nem indítottam el a Ryzen Mastert, amivel fix (és letesztelten stabil) 4200Mhz-re lőttem be az órajelet és a feszültségeket... ha elfelejtem elindítani, hosszabb terhelésekkor (x264-el videót tömörítek) előfordultak furcsa komponens lefagyások a windowsban... nem fagy meg totál, de bosszantó hülye hibajelenségek jelentkeznek... pl a tálcán az ikonok képei nem jelennek meg, helyette fekete négyzetek látszódnak, meg ehhez hasonlók. Újraindítva ez megszűnik, Ryzen Mastert futtatva meg sosem jön ez elő (és nem kattog a CPU hűtés sem - különben például amikor megnyitok egy ablakot, akkor is egy másodpercre felpörög a CPU cooler, ami zavaró tud lenni hosszabb távon, Ryzen Masterrel meg csönd van végig, feleslegesen nem prörg fel a CPU cooler...)
-
GIstvan83
csendes tag
Az egér nekem is néha eltűnik, már két darabot cseréltem. Visszadugom és minden happy.
És a poén, hogy egy xeon e5 v3 egy x99es lapban.
-
ricsip
addikt
Külföldi fórumokban ezeket spekulálják:
- 500-as chipset (ezt cáfolja a többi 300/400-as tulaj)
- 5000-es Ryzen (ezt cáfolja az 1000-es, 2000-es, 3000-es tulajok)
- BIOS bug (ezt cáfolja h. sok különböző alaplapnál is előjön, több különböző AGESA-val is)
- PCIe4 engedélyezése hozza elő, PCIe3-al nem jelentkezik --> ez még akár igaz is lehet
- overclock túl alacsony CPU/SOC fesz-el okozza váratlan időpillanatokban --> ezt szép munka lesz bizonyítani és tetten érniTekintve h. a fekete képernyő hibát a Radeon RX5000-eken 2019 nyári megjelenés óta nem sikerült eliminálni drájverből, ennek az adatgyűjtős próbálkozós kampánynak se szavazok sok bizalmat.
-
törölt tag
válasz
RobberBaron #33 üzenetére
Melyik processzor generációval használod?
-
Kolbi_30
őstag
válasz
RobberBaron #33 üzenetére
Dettó, ez egy win frissítés után jelentkezett nálam, aztán a következő után megszunt.
-
RobberBaron
tag
Az X370-es lapommal is rendszeresen előfordul ilyen, még a legújabb driverekkel, BIOS-al is. Időnként a billentyűzet is elmegy, ilyenkor csak visszadugom és okés lesz.
-
killbull
aktív tag
Talán segít valamit, BIOS - PERIPHERIALS - EHCI és XHCI ENABLED legyen!
Nekem 2 éves X470 + 2700X 4GHz 1.2 V on nincs ilyen problémám!
Meg minden ilyen enrgiatakarékos funkció felfüggesztve mind USB meg ilyen alvás funkciók kikapcsolva!
-
Galopp
tag
X470-es lap (konkrétan: asus x470-i rog strix gaming), 2700X procival, m.2-es ssd-vel.
Egér BT-os. Több mint egy éve megvan, és kb 4x csinált már olyat, hogy ledobott minden USB-s eszközt. Mivel a rá rakott WiFi kártya BT-s része is USB-s, így azt is dobja, jön a csilling, és újra felpakol mindent, de a(z USB-ről) megnyitott doksiknak annyi... -
BT+win driver álltalában probléma.
-
potyka2
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy Asrock QC5000 ITX-PH alaplapra épülő kis gépem.
Még a összerakáskor W7 lett telepítve rá egy 60 Gb-os kingston ssd-re(kb2018-19-ben)
utána frissítve W8 majd W8.1 és a végén W10-re.
Semmi friss telepítés csak frissítés, máig üzemel a gép!
Tavaly nyári frissítés óta a vezetékes usb egér(több is kipróbálva, átrakva másik usb-re)
Random megakadások, megállások vannak a egér mutatónál.
Mivel letöltő, médialejátszó gépnek van használva azóta is igy működik
Időnként fölbosszant amikor hosszabban használomde megbékéltem vele.
Nagyon megbízható kis masina!
Csak ennyit akartamérdekességként a témához, de szívesen várok megoldást rá!
Üdv mindenkinek:István
-
bmelos
csendes tag
Nekem ASUS Xonar U7 hangkártya nem működik, X windóz frissítés óta. Linux-al megy.
-
siposz
aktív tag
"Sikerült orvosolni BIOS frissítéssel"
Szorgalmasan frissítgetem de nem sok változás."valamint átraktam egy másik foglaltba az M2 Ssd-t,"
Rühellek gépet szerelni, az 5700XT-t meg ki kéne kapni, hogy hozzáférjek a másik foglalathoz, az meg kimondottan fájdalmas. Az XMPt lehet megpróbálom. De ha ugyanazt állítom be, akkor nem ugyanannak kéne lennie a végeredménynek?
-
Jordy
csendes tag
Ugyanez a hiba nálam is fent állt (X570 + 5900X + 970 evo). Sikerült orvosolni BIOS frissítéssel, valamint átraktam egy másik foglaltba az M2 Ssd-t, majd miután ott stabilan üzemelt visszaraktam az eredeti helyére és azóta is működik. (Xmp profilt offoltam, manuálisan állítottam be a ramokat.)
-
turorudi
aktív tag
Nálam is az egér meneget el és az USB-s kártyaolvasót dobálja el, pedig az is megy minden más géppel, laptoppal, bármi mással (B450+3700x).
-
fanti
addikt
Most hogy mondod, jut eszembe a feleségem gépe (Giga B450 Aorus Pro + 3400G) olykor eldobja működés közben a billentyűzetet. Valami Genius mittoménmilyen USB-s klaviatúra, és havonta egyszer van ilyen, hogy win10 alatt használat (böngészés) közben egyszer csak pakk...és nincs billentyűzet, de kihúz-bedug és ismét megy.
Érdekes.
Én is a win10-re gondoltam eddig. -
ricsip
addikt
Nekem néha nem indul el a gép, ryzen 3800x, giga x570-ből a hivatalosan legalja modellje. Csak forog minden ventillátor de nem ad képet és nem is kezd bootolni. Power gomb nyomom 5mp-ig kikapcsol, majd ismét be és akkor simán bebootol, onnantól nincs baja. Néha mikor sekép-sehabg, visszaáll a ram 3200 helyett 2400mhz-re. Az xmp profil-t kapcsoltam csak be a bios-ban (semmi OC, se PB, se PBO se semmi más), de ezek szerint a többi ram időzítés értéket kézzel hozzá kellene igazítani, csak lövésem sincs melyik nevű paraméterek kritikusabbak és milyen értékre kellene belőnni.
-
Darmol
senior tag
Én azt kérdezném meg először a felhasználótól, hogy most álltak é át Win7-ről Win10-re.
-
Csupingo
veterán
Nekem 470-es lapnál akadozik a vezeték nélküli egerem. Talán ez is valami ilyen huncutság miatt van. Remélem tényleg, és megtalálják a megoldást amit valami bios-szal, vagy driver-rel javítanak.
-
Kristof93
senior tag
Az én x370-es lapom és első generációs processzorom soha nem volt problémás. Az összes usb tele van (2 hub, hang, kamera, vr headset többek közt), nvme, a sata portok fele, 4 memória modul és egy időben még két különböző vga is volt benne (AMD+nvidia!).
-
fanti
addikt
-
siposz
aktív tag
Mondjuk én se vagyok teljesen elégedett az új AMDs configgal. X570+3700X, kéthavonta egyszer fogja magát, és ujraindul. Mármint újraindulna, de nem találja a samsung 970 evot, bejön a bios, és bármit csinálok, nem találja meg.... kivéve ha rátenyerelek a power gombra, nyomva tartom 6 másodpercig, kikapcsol, várok 10 másodpercet és úgy kapcsolom be.
És akkor megy minden tovább mintha mi se történt volna. Csak 2X raktam újra a wint, mire rájöttem.
-
törölt tag
Kíváncsi leszek, hogy ezeknek a rejtélyes és ritkán előforduló hibáknak lesze-e köze azokhoz az esetekhez, amikor a user önkényesen beállít egy a gyáritól alacsonyabb feszültséget a processzorra, és azt egyből elkönyveli stabilnak.
Persze az igazságnak drukkolok.
-
törölt tag
A csatlakozók geometriai tűréseit nézték már?
-
Meridian
senior tag
Szvsz ez nem csak a 500-as sorozatot érinti... a B450-es lapokat is érinti, amelyek már a Ryzen 3xxx szériát is támogatják.
Ugyanis 2011 óta használok USB-s külső HDD dokkolós eszközt, 2TB-os vinyókkal (van 14db)... korábban sosem borult össze a filerendszer egyiken sem, de mióta megvan a 3600x-es Ryzenem, Tomahawk B450-es MSI alaplappal, azóta 2x kellett filerendszer összeborulást elszenvednem 2 vinyón is (pedig a vinyók hibátlanok, és keveset futottak, lévén hogy többnyire a fiókban pihennek)... néhány file emiatt mindig el is veszik, pedig tudjuk jól hogy az NTFS az elég jól védett az ilyesmi ellen.. ha nem
fejeződik be az írás, olyan mintha meg sem történt volna.Persze lehet hogy nem az új alaplap és a rendszer a ludas, hanem az újabb windows10... vagy az is csak volt, mert mostanában nem tapasztaltam ezt a problémát, szerencsére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A probléma rendkívül véletlenszerűen jön elő, és a hardverkonfigurációk csak egy részét érinti, így adatgyűjtésbe kezd a cég, hogy reprodukálhassák azt.
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest