- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi hangfal építés
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
somogyib #376 üzenetére
Még az is hozzátartozik a dologhoz, hogy az egyetemeken általában nem tanárok tanítanak. Egészen pontosan ezt úgy kell érteni, hogy semmilyen pedagógiai képzésük nem volt. Infó területen nagyjából ez úgy működik, hogy a jobb eredményeket elérő hallgatók közül páran jelentkeznek demonstrátornak - ők tartanak gyakorlatot, majd akár előadást is. Idővel ahogy végeznek, maradnak az egyetemen, phd képzésbe kezdenek, szépen lassan másznak feljebb a rögös szamárlétrán. Lehet, hogy jó szakemberek, de nem biztos, hogy jó pedagógusok.
-
akaido
addikt
válasz
somogyib #348 üzenetére
Élő példa megerősítésként:
Külföldről jöttünk haza 40 gyerekkel a minap, és a határon átérve telefonálni szerettek volna az an_DrOidos telefonjukról haza, hogy készülhetnek otthon. Kb a fél busznak nekem kellett átállítanom a Hálózati kapcsolatát a szolgáltatójára (pedig nincs is an_DrOidos telóm), mert nem találták meg a menürendszerben (elég eldugott valóban),
Simán "kékfogaznak" egymás között mp3-at, de ez már sok(k) volt nekik. Többek között az egyik cél az ált. iskolában (legalábbis nálam), hogy nyolcadikra bármilyen menü vezérelt rendszerben tudjanak tájékozódni. -
dabadab
titán
válasz
somogyib #307 üzenetére
"Prezentációt szerintem nem kell mindenhol tanítani, elég mondjuk manager szakon."
Aki nem tud osszerakni egy epkezlab prezentaciot, annak valoszinuleg gondjai lesznek a technikai dokumentaciok irasaval is. Bar a ketto nem pont ugyanaz, de eleg nagy atfedes van a szukseges kepessegekben.
-
tzsiga
csendes tag
válasz
somogyib #307 üzenetére
"Prezentációt szerintem nem kell mindenhol tanítani, elég mondjuk manager szakon."
Hááát. Már a tanulási folyamat során is többször előkerül - lásd említett példa az egyetemről, ha jól érzékeltem - nem manager szakon. Ha tanulta gyorsabban, hozzáértőbben, hatásosabban - akár ebből következően jobb jegyet érően -, azaz hatékonyabban tudja elkészíteni. Ha minden későbbi évben csak egyet kell készítenie és darabonként egy órát spórol a tanultakkal, akkor már megtérült. (Egy átlagos hosszúságú, igényes előadás készítése nem fél óra, sokkal több. És itt a ppt készítése csak egy részlet.)
Mindennapi dolgozóként természetesen sokan nem fogják használni, de nem hiszem, hogy kárba veszne az erre fordított idő."Amúgy a gyerekeimnek (általános 4. és 6. osztály) heti 1 óra info van. Ezt hova lehet még csökkenteni?"
Ezek szerint nem olvastad a cikket, illetve az eredetit, amiből indult az egész:
http://petersoft.hu/keret/kerettanterv_informatika.pdf
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 3
- Gurulunk, WAZE?!
- Nintendo Switch 2
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Hegesztés topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest