- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Home server / házi szerver építése
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
somogyib
őstag
Informatika oktatás ahogy én éltem meg:
'80-as évek; általános iskola; számítógép fakultáció. Géppark: ZX81, Spectrum, C16/Plus4/64, "monitor": Junost TV. A tanárunk megtanította, hogy kell programot írni Basic-ben (azután leült a ZX81-hez és nyomta a Sex nevű játékot, és rájött, hogy hogyan kell eljutni az 5. pályáig
)
Az oktatásról meg annyit, hogy voltak akiket csak a játékok érdekeltek, de én szerettem a programozást, örültem, hogy csinálhatok valami újat.
Többször haza lehetett hozni a C16/Plus4-et az iskolából. Apám mondta, hogy van egy tuti algoritmusa, hogy megnyerjük a lotto 5-öst (az algoritmust nem teszem közzé, hátha egyszer bejön). Ő nyomta a képletet, én meg leprogramoztam, még statisztikai diagramot is csináltam hozzá (persze sose nyertünk, max 3-as volt
).
A lényeg, hogy kell a számítástechnika az iskolába, de szerintem max. általános 5.-től.
Az, hogy meg mit tanítanak: szerintem a programozási alapokat is el kell sajátítania egy diáknak, mert így 'szélesebb' lesz a látóköre a témában. (Matekból sem használom az integrálást a mindennapokban, de örülök, hogy az alapjait értem)
Az oktatás lényege, hogy meg kell szerettetni a diákkal a tananyagot (ez minden tantárgynál így kell, hogy legyen). Aztán ha valakiben több alkotókedv van, abból programozó lesz; a többiek csak felhasználói szinten használják majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Plus / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Blabok nyakrögzítő M méret
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest