Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kolbi_30
őstag
válasz
antikomcsi #11 üzenetére
Lehet az lesz az új 10 nanometer inteleknel
-
Z10N
veterán
válasz
antikomcsi #11 üzenetére
2020 Jun, Computex.
-
Annyi minden kiszivárog mostanság! Az Intel Xe vga kártyákról nem akar semmi kiszivárogni???
-
Petykemano
veterán
Nekem gyanús, hogy az első ábrán a Milan-nál "7nm" van, nem pedig "7nm EUV" vagy "7nm+" (Utóbbi a bal alsó sarokban található Legendben is látható)
A hetekben hallottuk, hogy milyen öldöklő verseny van a 7nm-es gyártósorokért.
Szerintem az van, hogy az AMD-nek volt egy B terve is. Pontosabban a Zen továbbfejlesztésével kapcsolatban számos terve és elképzelése volt, ahogy ugye beszélték is, hogy pl a zen2-ben megjelent Tage predictort a zen3-ból hozták le (backportolták)
Szóval szerintem volt egy A terv, hogy a zen3-at úgy "buildelik" le 7nm EUV-nodera, ami tartalmazta pl az SMT4 implementációt és volt egyfajta B terv is, egy olyan build, ami 7nm-re készül és ez-az kimarad belőle az A tervhez képest.Ha igazak a pletykák, hogy az Apple lyen mértékben üti ki a versenytársakat a gyártósorról, az AMD hátrább sorolhatott bizonyos fejlesztéseket, aminek nagy a tranzisztorköltsége.
Az a kérdés, hogy vajon a zen3 így még mindig 17h családba jön, vagy már 19h családba
És ha ez a zen3 a 19h családba tartozik már, akkor vajon a CCX 4-ről 8-ra bővítése vajon kellően nagy változás-e ahhoz, hogy más családba sorolódjon a CPU, vagy lehetnek-e még más most még nem közölt változtatások. -
GeryFlash
veterán
,,Ami viszont érdekes, hogy az AMD nem erősítette meg azt a pletykát, hogy a szimultán többszálúság kétutasról négyutasra nőne a Zen 3 esetében, így marad a két párhuzamos szál futtatásának lehetősége."
Nem nem erősítette meg hanem konkrétan cáfolta lásd dia. Egyébként ha jól értem ez fingreszelés/optimalizálás, akiknek mindenképp 2020-ig kell beruházniuk azok veszik ezt, akik nincsenek ennyire időhöz kötve azok kivárják a Genoát remélhetőleg 5nm EUV-val DDR5 támogatással négy utas többszálúsággal.
-
satz18
őstag
A gyorsítótárban történő dizájn változás elvileg csökkenteni fogja a késleltesést, és talán arra is lesz esély hogy a kövi genben az AMD játékok alatti teljesítményben is beéri az intelt. Utána már tényleg csak az árcsökkentésbe kapaszkodhat az intel, mert az eddig megjelent ice lake tesztek nem igazán mutatnak előrelépést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az egyik megjelent dián a Zen 3 magokkal dolgozó CPU chiplet felépítésének változása látható.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest