Kiszivárgott az AMD szerverpiaci útiterve

Az egyik megjelent dián a Zen 3 magokkal dolgozó CPU chiplet felépítésének változása látható.

Hirdetés

Az előző héten számoltunk be arról, hogy plusz magok helyett funkciókra fókuszál az AMD következő két szerverplatformja, és ez a Milan platform esetében további megerősítést nyert egy friss, ugyanis kiszivárgott a útiterv, amelyet a cég egy nem nyilvános előadáson mutatott be.


[+]

Ebben lényegében elmondják, hogy a Milan platform az aktuális tokozásba érkezik, míg új alapokat a Genoa platform hoz, de mindezt már az előző hírben leírtuk. Ami viszont érdekes, hogy az AMD nem erősítette meg azt a pletykát, hogy a szimultán többszálúság kétutasról négyutasra nőne a Zen 3 esetében, így marad a két párhuzamos szál futtatásának lehetősége. Ugyanakkor a Zen 3-mal változik az egész rendszer felépítése, ugyanis amíg a Zen 2 esetében négy mag osztozik 16 MB-nyi L3 gyorsítótáron, addig a Zen 3-nál már nyolc mag fog osztozni ezen, illetve az L3 gyorsítótár mérete is minimum 32 MB-ra nő. Ezt a változást az alábbi kép jól vizualizálja.


[+]

A képen látható, hogy a 32 MB plusz jelzéssel van megjelölve, vagyis az AMD vélhetőleg nem szeretné idő előtt leleplezni a végleges kapacitást, de valószínűleg több gyorsítótár lesz az új CPU chipletben, amely a korábbi bemutatók során elhangzottak alapján a TSMC EUV-s 7 nm-es node-ján készül.

A Milan platform az elhangzottak alapján a következő év harmadik negyedévében már gyártásban lesz, így a start nagyjából egy év múlva várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés